Jump to content
Dogomania

szok.....szok - PSI KOŚCIOTRUP - w super DT, jest powolutku szykowany do adopcji

Recommended Posts

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Verdana]UWAGA !

Portal "Chwila dla Pupila" uruchomił specjalną stronę poświęconą Leonowi.

Na stronie znajduje się formularz za pomocą którego możecie przekazać dowolnej wielkości darowiznę przeznaczoną na pomoc dla psiaka.

Wszystkie pozyskane tą drogą środki wpływają na specjalnie założone dla Leona konto w Dotpay, a następnie przelewane są na konto Pani Beaty Babiarz.

http://chwiladlapupila.pl/informacje/leos-z-bogatyni/
[/FONT]

Posted

trafiłam tutaj po fb :/
straszne..rzeczy sie dzieja w tym swiecie...

Miejmy nadzijeję, ze bedzie dobrze...

1. Latika - sunia, kt rok temu ściągneliśmy z ulicy - kostucha ale z futrem - wiec nie było widac bez zmoczenia jej STANU...Jeść często..kalorycznie...nawadniać
u nas obyło sie bez kroplowki.
Ale dłuuuugoooo miała problemy kardiologiczne i złe wyniki krwi..oj długoooo
teraz waży 23 kg i jest na diecie:) /ważyła 10.8kg/

2. JUNIOREK - to jego szukaliśmy, ale znelxliśmy Lati :/ Juniorek to kopia Leonka - ok 8 mc chłopczyk. poszliśmy do weta...kazał nawadniac, jeść mało, a treściwie.
i wszystko już się układało, a malec zaczął sie pienić potwornie - dostał drgawek...umarł :/ po tygodniu!!! KLESSZCZE zrobiły swoje..

TAK WIĘC UWAZAJCIE - obejrzyjcie go ... i MIEJSCIE na uwadze to, ze pies w stresie trzyma się...jak dostaje opiekę..jedzenie...stres go puszcza i wtedy są schody
My w Szydłowcu mieliśmy juz pare szkieletów psich...Wszystkie wyszły obronną ręką - JUNIOREK za TM :/

polecam - RC recovalescnt /mało a treściwie/...saszetki dla kotów/duzo białka/...elektrolity do wody RC...i duzo..duzo wody...spanie na świeżym powietrzu

p.s.
Ramzes - tez szkielecik..po całym odzywieniu zaczął podupadac na zdrowiu i znowu straszył kośćcem - zbadać koope na robale....moze jakiegoś szczurka Leos z głodu zjadł...

trzymam kciuki bo tyle moge:/
i na fb porozrzucam

Posted

dziewczyny sorki wielkie, że dzisiaj byłam mało dostępna.....musiałam w końcu nieco wziąć się za pracę

zanim odpowiem na poszczególne pytania wypisuję wpłaty jakie wpłynęły na smyka.....z przeogromnym podziękowaniami się kłaniam

25.05

60 zł - Baszon
100 zł - Beta&Czata
50 zł - Malwa

26.05

100 zł - Ania Shirley
30 zł - Katarzyna Mazurek
10 zł - Anna Kurzynowska

w sumie chłopak ma na tą chwilę w swojej skarpecie 350 zł :) :) :)

Posted

[quote name='chwiladlapupila'][FONT=Verdana]UWAGA !

Portal "Chwila dla Pupila" uruchomił specjalną stronę poświęconą Leonowi.

Na stronie znajduje się formularz za pomocą którego możecie przekazać dowolnej wielkości darowiznę przeznaczoną na pomoc dla psiaka.

Wszystkie pozyskane tą drogą środki wpływają na specjalnie założone dla Leona konto w Dotpay, a następnie przelewane są na konto Pani Beaty Babiarz.

http://chwiladlapupila.pl/informacje/leos-z-bogatyni/
[/FONT]

dziękujemy bardzo za pomoc :), a przy okazji dzięki za wyrozumiałość i wytłumaczenie tych wszystkich skomplikowanych zawiłości internetowo/bankowych, czyli czarnej magii jak kto woli :)

Posted

aka_nina napisał(a):
Hej, dajcie nr konta na początku 1 postu :)

nie mogę , bo to prywatne konto, żadna z nas (tzn ja i beata ) nie należymy do fundacji jedynie do Tozu a to jakby niewiele daje możliwości, praktycznie żadnych na naszym terenie

Posted

Selenga napisał(a):
Selenga cały czas śledzi wątek :) Czekałam na jeszcze jakieś zdjęcia bo ludzie jak nie widzą to nie czują niestety. Ale skoro zdjęć jeszcze nie ma, to dzisiaj allegro będzie z tymi co są. Wysłałam też lolce informację z ofertą pomocy, ale jeszcze mi nie odpisała czy ta oferta się na coś przyda.

wielkie dzięki......sorki, że nie poprosiłam osobiście o allegro, ......dzisiaj wieczorem mam dostać nowe fotki to automatycznie je wystawię ....na PW już odpisuję

Posted

Trzymaj się maleństwo, jesteś juz bezpieczny.......powolutku dojdzie do normalnej wagi, tylu ludzi chce aby był zdrowy. A pseudowłasciciel......niech się długo męczy w bólach a na koniec mu watroba pęknie bo na to zasluguje.

Posted

Nutusia napisał(a):
Coraz lepsze wieści - super! Z doświadczenia z moją Tosią wiem, że w takim stadium zagłodzenia (u niej stwierdzono stan IV, agonalny), największym problemem było przyswajanie jelitowe. Jadła i wydalała - potrafiła zgubić kupsko "w biegu" - nawet się nie zatrzymywała, żeby kucnąć. Pomagało mielone siemię lniane oraz olej lniany i z wiesiołka (przy okazji na skórę). Na szczęście trzustka nie została uszkodzona. Kolejny problem to była wątroba, ale essentiale forte sprawiało cuda. Tośka miała też niedoczynność tarczycy. Wet mówił, że żeby doprowadzić psa do takiego stanu, w jakim była Tosia potrzeba ok. pół roku! Pół roku cierpienia - aż ciarki przechodzą... :(
W jakim wieku może być Leoś?...

Siemię lniane jak najbardziej, na wątrobę essentiale lub esseliv.
A na odżywienie może convalescence w proszku.

Łzy się same cisną do oczu na widok takiej biedy :(
Mam nadzieję, że wydobrzeje :)

Posted

magda z. napisał(a):
lolka ja nie wiedziała, ze on od Beaty - nie napisałaś, a ja nie ogarniam...

Dobrze, że trafił do dt. Jesteście boskie - najpierw psy z pola, teraz Leoś.

dziękuję klotka, że tu do nas zajrzałaś :).......a z pola jeszcze kudłacz został do zabrania

Posted

Ludzie na Fb pytają mnie ile pieniędzy zostało już zebrane. Nalegam, żeby ktoś z osób mających bezpośredni kontakt z Panią Beatą odpowiadał na te pytania na Facebooku, chociażby miał sobie założyć konto tylko po to. Ja już nie daję rady z natłokiem pytań, tym bardziej że wiem tylko tyle co jest tu napisane w wątku i nic więcej!