Marycha35 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Brawo, brawo, supero:) Diatryma świetna robota!!! Leo trzymaj się Przyjacielu, będzie dobrze:) Quote
annn Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Rety, nie raz mi brakowalo kasy.. ale zeby moj kot nie mial co jesc - cala okolice bym wysprzatala z makulatury i puszek.. A jakbym nie dala rady to wolalabym oddac.. nie wiem co tymi ludzmi kieruje.. Quote
baszon Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Dzięki, diatryma :) :) :) Leoś ma tylu przyjaciół! Teraz już tylko musi być dobrze. Zdrowiej, psinko miła!!! Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Witam serdecznie, Na początku poproszę o nr konta. Sama mam sunie, którą przywiozłam zagłodzoną (i niestety zastraszoną najbardziej jak się da) i na początku też miała takie sytuacje, że się "zawieszała" i była jakby nieobecna, ale to nie była oznaka choroby, tylko przeżyć- ona bardzo przeżywała, że wreszcie ma co jeść i czuje się bezpiecznie... Więc mam nadzieję, że u Leosia też na tym się zakończy :) odkarmienie trwa, ale jaka jest radość jak psiaczek zaczyna wyglądać normalnie to wie tylko ten kto takiego biedaczka miał... serce rośnie :) posyłamy dużo pozytywnej energii dla chłopaka!!:) A dla tego "kogoś" kto był za to odpowiedzialny mam nadzieję, że zostanie wymierzona kara!! Mi nie udało się wywalczyć kary dla babsztyla od mojej sunieczki :( Quote
sajlana Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 :thumbs::thumbs::thumbs:diatryma napisał(a):Wysłałam info do towarzystwa Ekostraż z Wrocławia, jako że są najbliżej i leczą zwierzęta u siebie w domach lub u wolontariuszy. Mogą też pomóc ze strony prawnej. I wysłałam też info o Leosiu do Ośrodka Rehabilitacji Zwierząt w Kątnej pod Wrocławiem, tam lekarz weterynarii ma klinikę dla dzikich zwierząt. Ale nie wiem czy się odezwą, bo w sumie zajmują się głównie dzikimi. Jak nie to trudno, zobaczymy, trzymajcie kciuki. Quote
aka_nina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Livka napisał(a):Selenga obiecała zrobić allegro :) Słuchajcie, mam prawie 200 osób na Fb, które wezmą udział w wątku. Allegro cegiełkowe byłoby super sprawą, mogłabym wkleić linka. Quote
lolka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 wpadłam tylko na chwilkę, w południe na wszelkie pytania i wątpliwości odpowiem.....wpisze też pierwsze wpłaty powiem tylko jedno......Leon przytył kilogram :) :)....wazy już 6,50 kg i już wyraża pragnienie wyjścia na dwór , załatwia się w przeogromnych ilościach bez sensacji.....aż dziw bierze, że to tak dobrze wygląda, dzisiaj tez Beata jedzie do weta, póki co bez psa(nie ma co go męczyć 1h w jedną stronę) odebrać obdukcję i ustalić dalszą drogę jego opieki weterynaryjnej....jego nawet odrobaczyć był strach, na pewno będzie miał robione wszelkie badania pod katem ewentualnej eliminacji późniejszych problemów zdrowotnych, w razie bardziej skomplikowanych kwestii w czechach/liberec mamy porządną klinikę, ....tak, że jakoś to już ogarniamy Quote
Livka Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 ale dobre wieści :) oby tylko zdrówko mu dopisywało - teraz już jest w dobrych rękach - będzie dobrze :) bardzo proszę o nr konta, coś tam wyskrobię dla Leosia :) Quote
marra Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 lolka napisał(a):wazy już 6,50 kg Boże jedyny jak to brzmi :( Quote
diatryma Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Nie da się przytyć w 3 dni, to co warzy ten kilogram w Leonie to woda która nawodniła ciało, to mała porcyjka jedzenia w żołądku i kupka w jelitach, oraz pół kilo wdzięczności. Do przytycia jeszcze daleka droga. Quote
kado Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='diatryma']Nie da się przytyć w 3 dni, to co warzy ten kilogram w Leonie to woda która nawodniła ciało, to mała porcyjka jedzenia w żołądku i kupka w jelitach, oraz pół kilo wdzięczności. Do przytycia jeszcze daleka droga. Ale zawsze to drobny kroczek do przodu:) Leosiu będzie dobrze:) Quote
Jasza Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Czekamy zatem na wieści od weterynarza. I badania. Quote
Panca Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 co za koszmar...jak mozna w ogole byo trzymac takie malenstwo na lancuchu i skazac go na agonie z glodu..ktos musi za to odpowiedziec!!!!! Quote
henikar Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Coś strasznego. Proszę o nr konta na PW. Narazie tylko tak mogę pomóc. Quote
aka_nina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 diatryma napisał(a):Trochę dobrych wieści dla Leonka. Pan z portalu Chwila Dla Pupila bardzo chce pomóc, oto propozycje: 1. Pan przygotowuje dla Leona skarbonkę na portalu do zbierania pieniędzy (w ten sposób wyleczyli psa podpalonego żywcem i sunie z dziurami po młotku i siekierze w głowie itp). 2. Zaproponował żeby przewieźć go do sprawdzonego Schroniska gdzie będzie miał całodobową opiekę, kroplówki itp., ale decyzję pozostawiam Wam. 3. Zaproponował darmowy baner reklamowy dla weterynarza który prowadzi Leonka, w zamian za obniżenie kosztów leczenia. 4. Zaprosił mnie do Radia Kraków, żeby opowiedzieć o Leonie i zaapelować o dom tymczasowy i opiekę. 5. Prosił o przekazanie swojego numeru telefonu osobie która ma pod opieką Leona Więc chyba Lolka Tobie dam ten numer i swój też wysyłam z prośbą o kontakt. To może ten sam Pan co pisał do mnie. Pan Andrzej? Mam mu dać odpowiedź czy się zgadzamy na zbiórkę. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Przearażenie i szok to za mało, po prostu staje serce i chce się wyć nad losem tego psiaczka, ten widok jest jak wyrzut sumienia ludzkego: http://images8.fotosik.pl/1977/33dc300fe21bf512.jpg. Walcz, maleństwo, będzie dobrze :thumbs::thumbs: Quote
Jasza Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Lolka, kontaktowałaś się z Selengą? Będzie to Allegro? Quote
Selenga Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Selenga cały czas śledzi wątek :) Czekałam na jeszcze jakieś zdjęcia bo ludzie jak nie widzą to nie czują niestety. Ale skoro zdjęć jeszcze nie ma, to dzisiaj allegro będzie z tymi co są. Wysłałam też lolce informację z ofertą pomocy, ale jeszcze mi nie odpisała czy ta oferta się na coś przyda. Quote
aka_nina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Dostałam taką oto wiadomość na Fb: Witam, Otrzymaliśmy informację o psiaku imieniem Leon. Wstępnie przygotowaliśmy stronę internetową poświęconą temu psiakowi. http://chwiladlapupila.pl/informacje/leos-z-bogatyni/ Strona jest jeszcze nie oficjalna. Oficjalny adres strony (po akceptacji z Waszej strony) będzie wyglądał następująco: www.leon.chwiladlapupila.pl Czy możemy na naszej stronie opublikować numer rachunku bankowego do bezpośrednich wpłat? Jeśli się zgodzicie to my jako portal możemy przyjmować wpłaty na Leona za pomocą formularza szybkich przelewów bankowych. Wpłaty (darowizny) pomniejszane są o prowizję dla Firmy Dotpay w wysokości 3,90% czyli od przykładowej wpłaty w wysokości 100 złotych Dotpay pobiera 3,90 PLN do wypłaty pozostaje 96,10 PLN Pozdrawiam Andrzej Jaworski tel. 602 241 242 Hej, proszę o szybkie wyrażenie zgody, bo muszę odpisać Panu Andrzejowi. Quote
Recommended Posts