Jump to content
Dogomania

szok.....szok - PSI KOŚCIOTRUP - w super DT, jest powolutku szykowany do adopcji

Recommended Posts

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
No cóż... poczytałam, pobeczałam... Leosiu walcz Kochany!!! Pomożemy Ci!!!
A sprawy opiekuna nie odpuszczać, niech odpowie... A najlepiej (jak już będą na niego namiary) nagłośnić!!!

Jak najbardziej!!! Niech świat zacznie dostrzegać, jak potworniejemy! Zdjęcia naszego szkieletorka kochanego, to wyrzut sumienia. Te zdjęcia aż krzyczą i powinno się je pokazać w prasie , w TV.
Przelew poszedł, szamaj same dobrości, stawaj na nogi, podnoś główkę, malutki i pokaż światu , że ISTNIEJESZ :)

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kochane dziękuje za wszystko ....Leoś macha nieśmiało do Was ogonkiem,......i to dosłownie, jeszcze wczoraj nóżki mu się plątały i tracił równowagę ale dzisiaj ogonek nie przestaje mu chodzić:)
jelita zaczynają normalnie pracować....ku radości wszystkich zrobił wieeelką koooopę, zapach jak diabli i robaków milion ale przynajmniej wiadomo, że organizm zaczyna normalnie funkcjonować
doskonale zdajemy sobie sprawę, że tak łatwo nie będzie.....nawet największy optymista nie wierzy, że wyprowadzenie go na prostą obejdzie się bez uszczerbku na zdrowiu, ale póki co daje chłopak radę......
dostał od P.Marzeny wypasną sucha karmę, ma gotowane same smakołyki, dzisiaj Beata jakieś witaminki wyczaruje....no i woda z dobrym miodem mu daje energii
jak tylko weterynarz pozwoli to będziemy go odrobaczały, bo tych robali ma niesamowita ilość, kolejny krok to wyłapanie za wczasu czy jakieś organy mu nie szwankują...badania zrobimy....póki co jest karmiony mikroskopijnymi ilościami i nawadniany

Leosiem zainteresował się redaktor gazety wojewódzkiej, napisze o nim artykuł z apelem o pomoc ze znalezieniem dla niego jakiegoś schronienie gdzie mógłby pod odpowiedzialną opieką dojść do siebie

dzisiaj Beata ma ustalać kto ma meldunek w tym domu i pierwsze co trzeba będzie zdobyc to zdobyć zrzeczenie się psa (obojętnie jaka metodą) i automatyczne doniesienie do prokuratury

Posted

Coraz lepsze wieści - super! Z doświadczenia z moją Tosią wiem, że w takim stadium zagłodzenia (u niej stwierdzono stan IV, agonalny), największym problemem było przyswajanie jelitowe. Jadła i wydalała - potrafiła zgubić kupsko "w biegu" - nawet się nie zatrzymywała, żeby kucnąć. Pomagało mielone siemię lniane oraz olej lniany i z wiesiołka (przy okazji na skórę). Na szczęście trzustka nie została uszkodzona. Kolejny problem to była wątroba, ale essentiale forte sprawiało cuda. Tośka miała też niedoczynność tarczycy. Wet mówił, że żeby doprowadzić psa do takiego stanu, w jakim była Tosia potrzeba ok. pół roku! Pół roku cierpienia - aż ciarki przechodzą... :(
W jakim wieku może być Leoś?...

Posted

Ja też lecę udostępniać na PW.
Czy jakaś fundacja z Waszych okolic mogłaby pomóc w wystawieniu Allegro Cegiełkowego?

Czekam na wyniki badań i mocno kciuki zaciskam, żeby było jak najlepiej, Leoś - bądź dzielny!

Posted

Jasza napisał(a):
Zawiesza? Czyli?

ja tego nie wiedziałam ale z relacji to wygląda tak : raptownie niesamowity smutek/przerażenie w oczach i bezruch, tak nieco kontakt wtedy z otoczeniem traci......może łapą go jakieś bóle

Posted

lolka napisał(a):
ja tego nie wiedziałam ale z relacji to wygląda tak : raptownie niesamowity smutek/przerażenie w oczach i bezruch, tak nieco kontakt wtedy z otoczeniem traci......może łapą go jakieś bóle

Chyba go boli...:-(

Posted

Wysłałam info do towarzystwa Ekostraż z Wrocławia, jako że są najbliżej i leczą zwierzęta u siebie w domach lub u wolontariuszy. Mogą też pomóc ze strony prawnej. I wysłałam też info o Leosiu do Ośrodka Rehabilitacji Zwierząt w Kątnej pod Wrocławiem, tam lekarz weterynarii ma klinikę dla dzikich zwierząt. Ale nie wiem czy się odezwą, bo w sumie zajmują się głównie dzikimi. Jak nie to trudno, zobaczymy, trzymajcie kciuki.