Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rashelek napisał(a):
Witamy się :D
Twój TŻ i Jari bardzo do siebie pasują, trzeba im to przyznać :D Tylko szkoda, że Jari ma takie problemy. Najgorsze, jak pies się męczy i nie ma jak mu pomóc...
Zdjęcia robisz świetne, a i Jari bardzo fotogeniczny :loveu:
A co do zimowego tycia - ja mam zawsze odwrotnie. Tu się z psem pójdzie, tu nic słodkiego nie ma, tu sanki z bratem. Zdecydowanie wolę zime (nie tylko pod tym względem) :D

Ja mam to samo szczególnie że zimowe spacery są bardziej męczące a i z psem mnie się lepiej w zime chodzi:)
Jari jest piękny ma boski kolor sierści a Ty robisz fajniutkie zdjęcia:)

Posted

gops napisał(a):
co nie wejdę to tu zdjęcia :crazyeye: to dopiero porządna galeria :lol:
świetnie wygląda Jari , i widać jaki to duży pies jak stoi przy człowieku .

co do wagi to ja mam 164cm a ważę 49-50kg więc idealnie , ani za chuda ani za gruba ;) za to mój brat 175cm i 100kg ale chodzi na siłownie , a drugi 187cm i 85kg też chodzi , swoją drogą ja też kupiłam już karnet :evil_lol:, trzeba już ćwiczyć bo na zimę zawsze tyję :roll: żeby mi tylko chęci nie zabrakło :lol:

To ty szczypior jesteś gops :eviltong: może ci oddam ze 4 kg i będzie po równo :eviltong:
Ja przy wzroście 168 cm ważę ok 57 kg :oops: NIGDY na siłowni nie byłam, ale nie tyję, nie jem mięsa, tylko wpierniczam same warzywa i owoce, więc nie mam od czego tyć :evil_lol: Ale za to moja figura to tak zwana 'gruszka' czyli mam biodra, talię, a nie mam góry, co jest czasem męczące jeśli chcę kupić spodnie :lol:

Posted

Ech... będę musiała teraz niestety zawiesić galerię na czas nieokreślony. Miałam wczoraj wypadek z drugim kolanem i nie mogę chodzić... Drobię o kulach małymi kroczkami, w pon. będę miała rezonans dopiero. Na RTG mało co widać, wygląda, że mam odprysk chrząstki, nie wiadomo czy nie trzeba go będzie wyciągać operacyjnie. Mam założoną ortezę na całą długość nogi i co najgorsze boli mnie cholernie to kolano. Psami opiekuje się TŻ i mama. Wychodzić z tego będę pewnie tygodniami, ech... życie...

Posted

Dzięki wszystkim :). Zawieszam tyle, że nie będzie zdjęć i tematów do rozmów, bo nie mogę się opiekować psami, nie mówiąc o kucaniu i robieniu fotek ;). Zaglądać na dogo będę codziennie, a w sumie jako, że większość czasu mam leżeć w łóżku to w necie będę siedzieć jeszcze więcej niż zazwyczaj, jako moja główna rozrywka na te dni :p

Nie wiem nawet jakie kupy Jari robi po tym RC, bo sama ich nie mogę sprawdzać, a opowieści familli "dobre, normalne, takie lepsze, ale trochę gorsze niż jamniki" mnie nie satysfakcjonują ;)

Posted

Amber napisał(a):
Nie wiem nawet jakie kupy Jari robi po tym RC, bo sama ich nie mogę sprawdzać, a opowieści familli "dobre, normalne, takie lepsze, ale trochę gorsze niż jamniki" mnie nie satysfakcjonują ;)

Zażądaj fotkę ;) Ale w sumie z opisu to brzmi obiecująco.

Posted

O kurczaczek ale Ci sie porobiło :roll: co chwilę ostatnio słyszę że ktoś ma problemy z kolanami , moi dwaj znajomi mają to samo , jednemu z nich niedawno konczyla sie umowa w pracy miał dostac na stałe i ze względu na dlugotrwałe leczenie podziękowali mu :roll: co za świat :roll:

Mało bólu i szybkiego powrotu do zdrowia życzymy ;)

a zdjęcia to nawet domowe są słodkie :loveu:

Posted

Oj, to się porobiło :(
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :kciuki:

Dobrze, że masz osoby, które mogą się zaopiekować psem, u mnie to jest nieciekawie nawet jak tylko kilka dni jestem chora (na szczęście bardzo rzadko choruję). Nikomu się nie chce z psem wychodzić, a jak już to łaskawie zrobią (muszą, bo pies w ogrodzie się nie załatwi), to pochodzą 10 minut i tyle :roll: Nie wspominając już nawet o jakimkolwiek rzucaniu piłki czy czymś w tym rodzaju...

Posted

współczuję Ci bardzo.
właśnie, dobrze, że jest komu się zająć psami... gdyby mi się coś takiego przytrafiło, to byłaby baardzo kiepska sytuacja, bo mój chłop pracuje po 12h... nawet nie chcę o tym myśleć ;)
życzę powrotu do zdrowia!

Posted

Oj, współczuję. Trzymaj się i obyś szybko wróciła do zdrowia. U mnie podobnie jak u Ewy - jak ja choruję to jest problem z wychodzeniem z psem, już nie mówiąc o tym, że suczysko galopująco szybko wraca do swoich złych nawyków jak nie czuje nad sobą mojej bezpośredniej kontroli... :roll:

Posted

Oj nie wesoło jest :(
obyś szybko wróciła do zdrowia, bo ono jest najważniejsze :)

a fotki nadrobisz jak wrócisz do zdrowia, albo TŻta wyślesz z aparatem :) Może dziewczyny motyleqq albo Ewka pomogą Ci z tymi fotkami :)

no i ważne są też same rozmowy, z których można wiele wynieść :)

Posted

U mnie wcale nie jest tak wesoło z tą opieką, bo TŻ zajmował się przez weekend ale w tygodniu nie bardzo może. Za to moja mama boi się z Jarim wychodzić sama :razz: Całe szczęście mniej mnie już boli to kolano, więc może dam radę pokuśtykać razem z nią na te spacery. Jak będzie bardzo źle to się może zatrudni petsittera, ale wątpię.

Jari je 3 razy dziennie, jakoś te 9 kubków muszę mu rozplanować :p

Zdjęć domowych też nie będzie raczej, bo poruszam się o kulach, a 4 rąk nie mam ;)

Posted

Czytałam wiele że Jari ma problemy z jedzeniem, pisałaś że najlepiej się załatwiał na rybie z ziemniakami, a próbowaliście tej karmy ?
http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/exclusion/exclusion/62703 tak znalazłam i pomyślałam o Was :) proszę się nie śmiać jeśli ta karma jest zła, bo na karmach się nie znam, tylko tak podaje :oops: ;)
wiem że patrzysz na niską zawartość tłuszczu, ale nie mogę znaleźć ile ta karma ma tł. :roll:

edit.
ma 11%tłuszczu :)

Posted

Nie piszę za bardzo bo nie mam o czym, leże w domu i się kuruje. W pon. mam wizytę u ortopedy z oględzinami rezonansu to się dowiem wszystkiego i przede wszystkim tego czy mogę nogę obciążać czy nie. Na razie psami opiekuje się mama i TŻ i chyba wszyscy już mają tego serdecznie dość... Ja chyba najbardziej, bo już mi tak brakuje spacerów, że nie wiem :-(

Na RC jest nieźle, ale nie cudownie. Tak samo mniej więcej jak po WB Cold River. Obie karmy wychodzą podobnie cenowo, więc sama nie wiem, którą mam kupić następną. A może spróbuję tę z linku chrupci? Koszmarnie jest droga (ale do tego się już zdążyłam przyzwyczaić :lol:) ale dawkowanie ma genialne... Tylko nie wiem czy 11% tłuszczu to nie za dużo? 4 kg nie chce kupować bo się kompletnie nie opłaca, ale znowuż kupię 15 kg i się okaże, że karma do D :shake:

Nowych zdjęć jako takich nie mam, tylko jakieś kiepskie od TŻ i od mamy z komórki :lol:

No i mam jeszcze ponad 30 min. film, który nakręcił TŻ w ogródku... Jak dacie radę obejrzeć całość to wam starczy Jariego na 3 tyg. co najmniej :evil_lol:

[video=youtube;n-vTQzPUXRI]http://www.youtube.com/watch?v=n-vTQzPUXRI&feature=feedu[/video]

Posted

Hej Amber :) długo się nie odzywałaś, trzymam kciuki za wizytę u lekarze :kciuki: musi być już dobrze!
jeśli chodzi o karmę to ja się nie znam, ale taką znalazłam to pomyślałam właśnie o Jarim, fakt jest droga, ale może warto spróbować :) tylko właśnie z tym tłuszczem nie wiedziałam czy nie za dużo, ale trochę się cofnęłam i coś wyczytałam że przy karmie 12% tł z kupolami Jariego nie było ciekawie, więc nie wiadomo jak będzie po 11..
http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead%202/102_0051.jpg ale Jari ma mega dziurki nosowe :evil_lol: tak właśnie zobaczyłam haha. filmik sobie zostawiam do ładowania ;) później obejrzę hehe.

edit: ale dobki fajnie sie poruszają, mają taki jak dla mnie skaczący chód :)

Posted

Haj ;) Podejrzewam że sie nieźle nudzisz w domu... książki czytasz czy gapisz sie w pudło ?

Nasza próba z Britem Care też na początku była udana (mieszałam z ryżem) ale od dziś rana srajda, nie wiadomo od czego i dlaczego? Bo nic nie zmieniałam... Ale na razie sprawę olewam, dostała smecty i musi radzić sobie sama. Do poniedziałku ma czas, potem wkroczę z lekami.

Obejrzałam filmik.... On tak zawsze sie porusza ? Zawsze jest taki nakręcony ? On sie ani na chwile nie zatrzymał! Kocham mojego psa jednak... Moja to jest ślimak czy Jarim.