Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

PUCHATKU możesz już usunąć RUMBĘ z podpisu.....nasza Sochaczewska niunia już grzeje doopkę w nowym domku :multi: :multi:
Sorki za offa :oops:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='schronisko-krzyczki']
a teraz jestem ciekawa jak sie czują: "FUTRO" i "RUDZIK", którego wczoraj dwójka przemiłych Dogomaniaków adoptowała???? Rudzik wyraznie był smutny, że go oddaję i tylko nie chciałabym aby był przekazywany z rąk do rąk, facet to przezywa strasznie:shake:
Ci Państwo wykonali mi serie zdjęc z psami ale ja też mam ich fotki....
oczywiście-oto zdjęcia, pierwsze jeszcze u pani (sory będę pisac "pani" bo "Baśka" jakoś nie wypada-mimo, że na dogo wszyscy zwracają się per "Ty"):

Rudy-piesek ok. 11 kg-bardzo inteligentny, charakter Charta: dostojny, nie natarczywy, umiarkowanie żywiołowy, potrafi się bawic i chodzic na smyczy, przepiękne umaszczenie, młody: ok. 2 lat max ! przepiękne perłowe zęby, czyste uszy,

Rudy-bo tak ma na imię przebywał w Krzyczkach od 3 lipca 2007 roku-przywieziony przez chłopa-co wg. jego wersji znalazł go w rowie: Rudy, był z ogromną raną na grzbiecie, jakby przetarł go samochód i to porządnie, strzaskana miednica-nie chodził, stan krytyczny, nie wiadomo było czy przeżyje, do tej pory pozostał mu chód "chieny"-jego osobowośc to rekompensuje,

ma pozlecane szereg badań-włącznie z konsultacją ortopedy oraz RTG,

z żywego mięsa-rana pięknie się zabliźnia-nie wdało się żadne zakażenie na szczęście

Posted

a oto Futro-Dyzio dałam mu na imię, kierownik mówiła, że zainteresowanie nim było zerowe:-(nikt nawet na niego nie spojrzał, staruszek kilunastoletni, niewidomy, oczy w fatalnym stanie, zaniedbany do granic-sierśc w opłakanym stanie:

braki w uzębieniu-bez widocznego kamienia-to zdjęcia w pierwszej chwili w moim mieszkaniu

Dyzio miał pobraną krew-pełen komplet, ma anemię-jest wyniszczony-jednak zrobię wszystko by czuł się świetnie a nawet wspaniale, jutro jedziemy na konsultację okulistyczną, potem kardiologiczną, etc.

tu w pozycji żaby-"futro" Dyziowe przed

oraz po:

tak po domowemu:

Posted

i jak obiecałam podaję namiary na budy dla Pani:

Oferuje budy srednie (reksio) w cenie 190 zl/szt netto, wykonanie ocieplenia gratis.
Transport:
Poczta Polska - 60 zł/szt
DHL - oczekuje na umowe i rabat, nie znam jeszcze cen, bez umowy 78 zl/szt
Termin realizacji - budy w ciaglej produkcji gotowe do wysylki od zaraz

Budy duze (szarik) w cenie 300 zl/szt netto, wykonanie ocieplenia gratis.
Transport:
Poczta Polska - 70 zł/szt

DHL - jw.
Termin realizacji - 14 dni

ANPOL Łukasz Nosal
Plany 46
tel/fax 0048 914145439
tel. 0048 601089055
email:
[email protected]
www.an-pol.com

ewentualnie można samemu jechac po nie by oszczędzic, ale chyba na to samo wyjdzie, bo za benzynę Pani też spali i odpowiednie auto musi byc do transportu.

Wspomniała Pani o czymś lepszm dla chorych psów niż przemakalne kocyki czy ubrania-są to specjalne DRY_BEDY - mam namiary do osoby, która sprowadza to z Wielkiej BRytanii do Polski, może wystawic rachunek, można negocjoac cenę prze większym zamówieniu, tnie się w dowolnym rozmiarze, pierze się to co 2/3 dni-starcza nawet na 5 lat (tylko o praniu nie można zapominac!) pod spód kładzie się gazety lub ligninę-by siku wsiąkało a z wierzchu, jest delikatne jak gołębi puch i wygląda jak skóra z owcy-wygląda tak:

- pochłania wilgoć,
- idealne do samochodu oraz klatek - na wystawach i podróży
- doskonałe na balkony i tarasy,
- niezastapione przy porodach i odchowie szczeniat i kociąt,
- idealne posłanie dla zwierząt starych, chorych, po zabiegach chirurgicznych,
- niezastąpione przy chorobach stawów
- nie powoduje uczuleń,
- nietoksyczne
- wystarcza na lata
- do prania w pralce,
- błyskawicznie schnie

P.S.telefon do tej osoby mogę podac jeśli Pani refelktuje
siano jest już zamówione-to wiem-musi byc składowane w pomieszczeniu suchym. Wiem wymądrzam się-ale musi byc dobrze.

chcę pomóc, by psy miały dobrze, by szły do dobrych domów.

Proponuję założyc drugi wątek z tytułem "PSY Z KRZYCZEK DO ADOPCJI_ZDJĘCIA" by każdemu psu robiła pani zdjęcie, z opisem je tu umieszczac, nie się pani nie wstydzi - bo utknie to wszystko w martwym punkcie, dobre zdjęcia, opisy, telefon kontaktowy, porobi się ogłoszenia dla psów na portalach adopcyjnych, banerki-co Pani na to?

Posted

[quote name='Puchatek']Nie wiem jak tam jest, nigdy nie byłem i szczerze powiedziawszy aż tak bardzo nie żałuję ale z tego zdjęcia nie wynika to co piszesz. Jeśli pies ze strachu wcisnął się w jakiś kąt i tam zrobiono mu zdjęcie to pozornie może tak wyglądać ale ...
PS. Staram się być jak najbardziej obiektywny

chciales powiedzieć dwa psy bo jamnior pod nim jest jeszcze

a to nastepny strachliwiec

Posted

[quote name='Neigh']
No tak czyli moje okolice.........Mogę coś pomóc?

Dyrektorka poszukuje osoby do pracy przy psach-za pensję-ja od razu do roboty bym poszła-ale niestety daaaleko:mad:.

potrzeba konkretnych wolontariuszy: na razie jest 2 z tego co wiem-to malutko.

P.S. Te zdjęcie-w nim potrzeba słomy! oraz miski ze świeżą wodą, wszędzie potrzeba słomy, potem nawet łatwiej się sprząta a psom nie odparzają się poduszki łap jak stoją w tych sikach-jest prościej, czyściej.

Posted

a w jakie dni mialby funkcjonowac wolontariat?
jak wyglada obecne syt z adopcjami?czy nawet osoba nielubiana przez pania ksiezopolska moze zaadoptowac psiaka?
czy zwierzeta moga byc wydawane na tak zwane tymczasy?

Posted

ja się wcale nie przedstawiałam, że jestem z dogo-po prostu skromna wieśniaczka przyjechała i już.

niech się Pani zgodzi na zdjęcia! załatwimy DRY-BEDY!
dobra reklama, jak najwięcej zdjęc! siano, woda, budy.

ja poproszę zdjęcie tego bez kawałka nosa-to moja prośba-zacznijmy od czegoś!!!

jest jeszcze Amstaff-wczoraj bodajże przyjęty-dostał depresji i odmawia jedzenie-Doddy proszę zrób coś:-(

Posted

jesli jest chęc współpracy z nami to super
ja myślę, że wspólnymi siłami do czegoś dojdziemy!
na początek tak jak mówiła oktawia
woda dla psów - to podstawa bo podobno słoma juz od poniedziałku jest w budach

Posted

[quote name='oktawia6']Dyrektorka poszukuje osoby do pracy przy psach-za pensję-ja od razu do roboty bym poszła-ale niestety daaaleko:mad:.

potrzeba konkretnych wolontariuszy: na razie jest 2 z tego co wiem-to malutko.

P.S. Te zdjęcie-w nim potrzeba słomy! oraz miski ze świeżą wodą, wszędzie potrzeba słomy, potem nawet łatwiej się sprząta a psom nie odparzają się poduszki łap jak stoją w tych sikach-jest prościej, czyściej.

Za pensję to ja już pracuję, myślę ze większą niż Dyrekcja ( o to jest dobra forma ) może obiecać.;)

Tak jak pisałam, mogę przyjezdzać jako wolontariusz.........proszę jednak o podanie dni i godzin i obietnicę wpuszczenia. Nie mam czasu na przejazdzki 20 km po to by obejrzeć zamkniętą bramę.
Na pyskówki nie mam ochoty.
Na udawanie kogokolwiek też..........za stara na to jestem:-).

Posted

[quote name='oktawia6']

jest jeszcze Amstaff-wczoraj bodajże przyjęty-dostał depresji i odmawia jedzenie-Doddy proszę zrób coś:-(

boshe:-(:-(:-( a my wczoraj dowiedzielismy się o asteczce mlodziutkiej w Ostrowii z ciężką chorobą skory - k..a, kiedy to się skończy, kiedy zaprzestaną "produkcji" bulowatych - ja oszaleję:placz::placz::placz:

Zróbcie mu zdjęcia...asty niestety często kończą w schronach jeśli trafily z domowych warunkow często popadają w depresję...

Posted

schronisko-krzyczki napisał(a):

sekundo, zaraz odpowiem na wszystko, po pierwsze jestem chora ale pracuje, po drugie dopiero wróciłam z pracy
jeszcze zyje bo mam w życiu cel

proszę tylko nie chorowac!:placz:dzisiaj zimnica a w nocy przy -1 C.
to ja: ta lalka z poniedziałku-od bud:roll:

Posted

wyjasnie na wstepie:
psy mają wymienianą wode przynajmniej 2 razy dziennie, słoma juz we wszystkich budach, ta czerwona rycha na ogrodzeniu to farba od nowego boksu - malowalismy metalowe fronty i bramki
martwi mnie amstaff bo nie chce jeśc a nie moge go zabrac do domu bo mi zje moje białasy albo one jego:shake:

Posted

Jak byl temat amstaffa pytalismy, jak mamy pomoc, czy mamy go zabrac lub cokolwiek.
Otrzymalismy odpowiedz, ze mamy szukac domu.

Jesli mamy dzialac, prosze napisac konkretnie.

W jakim wieku mniej wiecej jest amstaff? Gdzie dokladnie w ok. Bronisz zostal znaleziony? Na terenie handlowym Bronisz? Chcielibysmy w weekend podjechac i obkleic Bronisze, Ozarow, Swiecice, Babice ale wolelibysmy zaczac konkretnego miejsca znalezienia.
Czy pies wykazuje na razie jakas agresje do ludzi lub zwierzat?