Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma za co dziekowac, nic takiego nie zrobilam. Ciesze sie, ze moge pomoc takiemu biednemu psiakowi. Mam nadzieje, ze w przyszlosci Pirat
sie do mnie przekona. Caly czas stosuje metode przekupstwa, ale ciezko idzie. Zeby nasi politycy tacy byli. Pirat nie wezmie nic z reki. Jedyny postep narazie to taki, ze po malu zaczyna jesc przy mnie jak mu przyniose cos dobrego. Lubi ser zolty i surowe miesko. Postaram sie zdawac relacje z jego postepow.

Posted

gosia44z napisał(a):
Caly czas stosuje metode przekupstwa, ale ciezko idzie. Zeby nasi politycy tacy byli. Pirat nie wezmie nic z reki. J

Och niektore wypowiedzi sa znakomite.
Pirat/Faro napewno sie da przekonac.

Posted

myślę że to tylko kwestia czasu żeby się oswoił , może charakter ma taki że z założenia nieufny jest... a mówiłaś mu że jest już w domu ? ;) może myśli że to następny przystanek ......
Gosiu .... trzymam kciuki za to że Wam się uda:multi:

Posted

Napewno sie oswoi. Badzcie dobrej mysli :):) to polowa sucesu. Never give up :cool3::cool3::cool3::loveu::loveu: Zwierzta wyczuwaja znakomicie ludzkie nastroje i to tez w pewnym sensie determinuje ich zachowanie. Oczywiscie Pirat ma stracha po tym co przezyl, ale miejmy nadzieje, ze ma krotka pamiec. :multi::multi::multi:

Posted

Wczoraj wieczorem Pirat zjadl z reki serek zolty. Bylo ciemno i nie widzielismy sie nawzajem, ale zjadl. Cale dwa kawalki. Bardzo sie ciesze. Wogole to mysle, ze z niego bedzie super pies jak juz dojdzie do siebie.

Posted

Dziekujemy P.Gosiu za cierpliwosc ktora ma pani wobec Pirata , zjadl bo bylo ciemno i sie nie widzieliscie ale napewno sie to zmieni i bedzie sam podchodzil by dostac smakolyk:loveu:

Posted

Wspaniała wiadomość! Ja wierzę, że już niedługo Faro w pełni zaufa. Bardzo się cieszę, że możemy na bieżąco czytać o tych wszystkim malutkich jpostępach. Marzę, żeby zobaczyć kiedyś uśmiechniętą mordkę Pirata/Faro, a co więcej... wierzę, że moje marzenie napewno się spełni, potrzeba tylko czasu :)

Posted

To że nie widział nie ma znaczenia. Czuł że bierze od człowieka. To wszak psiak. To w jego przypadku naprawdę spory postęp.
Mam nadzieję, że z każdym tygodniem postępy będą większe.
Dostał ogromną i jedyną szansę.
To wielka sprawa dla tego psa.
Dziękuję Pani Małgosiu!

Posted

U Faro wszystko w porządku, ale podobno nie robi większych postępów. Małgosia chce się skontaktować z jakimś behawiorystą. Czy mamy na dogo kogoś, kto się tym zajmuje?

Posted

może to taki zosiek samosiek :)
tak sobie myślę że może rzucić go na głęboką wodę i przenieść do domu jeżeli jest taka możliwość....stały kontakt z człowiekiem może zdziałał by cuda

Posted

lilk_a, popieram...
jak dla mnie trzeba pokazywac ze czlowiek nie sluzy tylko do podawania zarcia i otwierania bramki od kojca(chociaz u nowej pani chyba kojca nie ma),a w domu to jest przeciez calkiem inna bajka, inne zwyczaje i czlowiek prawie non-stop,a nie z doskoku, przez co chcac nie chcac bedzie musial sie przystosowac.Faro po prostu nie wie co traci siedzac samemu w budzie..

zobaczymy co doradza specjalisci...

tak czy siak wielkie szczescie ma Faro ze znalazl tak fajny domek, na pewno chlopak to w koncu doceni i sie otworzy...
pozdrowienia dla wspanialej pani Malgosi :loveu:

Posted

Grzybkowa, masz rację, otworzy się, wierzę w to.
Pirat/Faro potrzebuje czasu. Zrozumie, że ma swój dom na zawsze, pojmie, że może zaufać na 100%, ale to wymaga czasu i pracy.
Małgosia dokonuje cudu z psiakiem, są postępy, oby tak dalej.
Piraciku, bądź grzeczny i słuchaj Małgosi :cool2::cool2:

Posted

Dzięki za rady. :smile:

Dzisiaj odwiedziła Faro joaaa i udzieliła Małgosi kilku wskazówek. Zapadła decyzja o przeprowadzce Faro do domu. Joaaa - wielkie dzięki za pomoc. :Rose: