hop! Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Spotkania nie będzie. Jamor wróci z wyjazdu zbyt późno. Quote
supergoga Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Szkoda wielka. Mam nadzieję, że tylko termin się przesunie. Czekamy na wieści. Mnie dzisiaj szlag niewąski trafiuł. Dostałam takiego oto meila z ogłoszenia Pirata na Allegro. Jamor, Dziewczyny - co Wy na to? [FONT=Times New Roman]dzień dobry oglądałem właśnie aukcje na Allegro, mimo że jestem wielkim miłośnikiem psów mam obecnie dwa, żyła ze mną szczęśliwe 14 lat jamniczka dochodzę do wniosku że ratowanie tego biednego stworzenia było tak samo nie ludzkie jak jego okaleczenie, treści zamieszczone na tej aukcji jak i poetycki ton opisu krzywdy tego psa przyprawiły mnie o mdłości jeśli sądzi pani/pan że jest miośnikiem zwierząt to się bardzo myli !!! (i dla jasności zdaje sobie sprawę jaki ból czuł ten pies miałem skomplikowanie złamane obie nogi w kostkach jednocześnie) jeśli sadzi pan/pani że ten pies jest wdzięczny za coś komuś to jest w błędzie. mam wrażenie że decyzja o uratowaniu tego psa była czysto egoistyczna, został narażony na ból do końca życia o skrzywionej psychice już nawet nie chce myśleć. kolejnym sadystą na drodze tego psa był wet który go "uratował" i o zgrozo zakładał szwy bez znieczulenia, choć w sumie wet (znam kilka osób,którzy chętnie by odwiedzili ten gabinet)to tylko człowiek za pienadze zrobi wszystko:( chciałem prosić o opamiętanie się jedyna pomocą dla tego psa było uśpienie go ale wiem że "miłośnicy" nie znają słowa uśpić. pecha miał ten pies spotykał tylko i wyłącznie sadystów na swej drodze. no i na koniec jako że ze jak mniemam jest pan/pani wielkim miłośnikiem zwierzą mam pytanie: dlaczego nie został zabrany do domu tylko trafił do hoteliku dla psów? jestem całkowicie zdruzgotany postawą takich ludzi jak pan/pani Tomasz[/FONT] Quote
anawa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='supergoga']Szkoda wielka. Mam nadzieję, że tylko termin się przesunie. Czekamy na wieści. Mnie dzisiaj szlag niewąski trafiuł. Dostałam takiego oto meila z ogłoszenia Pirata na Allegro. Jamor, Dziewczyny - co Wy na to? [FONT=Times New Roman]dzień dobry[/FONT] [FONT=Times New Roman]oglądałem właśnie aukcje na Allegro, mimo że jestem wielkim miłośnikiem psów mam obecnie dwa, żyła ze mną szczęśliwe 14 lat jamniczka dochodzę do wniosku że ratowanie tego biednego stworzenia było tak samo nie ludzkie jak jego okaleczenie, treści zamieszczone na tej aukcji jak i poetycki ton opisu krzywdy tego psa przyprawiły mnie o mdłości jeśli sądzi pani/pan że jest miośnikiem zwierząt to się bardzo myli !!! (i dla jasności zdaje sobie sprawę jaki ból czuł ten pies miałem skomplikowanie złamane obie nogi w kostkach jednocześnie) jeśli sadzi pan/pani że ten pies jest wdzięczny za coś komuś to jest w błędzie. mam wrażenie że decyzja o uratowaniu tego psa była czysto egoistyczna, został narażony na ból do końca życia o skrzywionej psychice już nawet nie chce myśleć. kolejnym sadystą na drodze tego psa był wet który go "uratował" i o zgrozo zakładał szwy bez znieczulenia, choć w sumie wet (znam kilka osób,którzy chętnie by odwiedzili ten gabinet)to tylko człowiek za pienadze zrobi wszystko:( chciałem prosić o opamiętanie się jedyna pomocą dla tego psa było uśpienie go ale wiem że "miłośnicy" nie znają słowa uśpić. pecha miał ten pies spotykał tylko i wyłącznie sadystów na swej drodze. no i na koniec jako że ze jak mniemam jest pan/pani wielkim miłośnikiem zwierzą mam pytanie: dlaczego nie został zabrany do domu tylko trafił do hoteliku dla psów?[/FONT] [FONT=Times New Roman]jestem całkowicie zdruzgotany postawą takich ludzi jak pan/pani[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tomasz[/FONT] OLAĆ TOMASZA (za przeproszeniem). Sama jestem za korzystaniem z prawa do eutanazji dla zwierząt (to przywilej, którego my, ludzie, nie posiadamy, chociaż nieraz chcielibyśmy posiadać) ale w przypadku Pirata to chyba przesada?!?!?!?!? Usypiać psa z powodu amputacji łapy?!?!?!?!Pan Tomasz ma chyba nierówno pod sufitem :angryy: Quote
Caragh Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='anawa']OLAĆ TOMASZA (za przeproszeniem). Sama jestem za korzystaniem z prawa do eutanazji dla zwierząt (to przywilej, którego my, ludzie, nie posiadamy, chociaż nieraz chcielibyśmy posiadać) ale w przypadku Pirata to chyba przesada?!?!?!?!? Usypiać psa z powodu amputacji łapy?!?!?!?!Pan Tomasz ma chyba nierówno pod sufitem :angryy: Zdecydowanie :angryy::angryy::angryy: I on po takiej wypowiedzi sie nazywa milosnikiem... Uspic, bo nie ma lapy... ile ludzi ma noge czy reke amputowana i co?? Tez uspic, no bo psychika skrzywiona do konca zycia... :angryy::angryy::angryy: Nikt nie mowi, ze Pirat ma latwo, ale zeby uspic, bo lapki nie ma... :angryy::angryy::angryy::angryy: Nosz kur... Quote
AlinaS Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='anawa']OLAĆ TOMASZA (za przeproszeniem). Sama jestem za korzystaniem z prawa do eutanazji dla zwierząt (to przywilej, którego my, ludzie, nie posiadamy, chociaż nieraz chcielibyśmy posiadać) ale w przypadku Pirata to chyba przesada?!?!?!?!? Usypiać psa z powodu amputacji łapy?!?!?!?!Pan Tomasz ma chyba nierówno pod sufitem :angryy: Znam osobiście kilka psów trzyłapek, niewidomych i niesłyszących które są szczęśliwymi psiakami więc to chyba coś nie tak aby od razu odbierać im szansę na zycie Quote
Lilmo Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3]pecha miał ten pies spotykał tylko i wyłącznie sadystów na swej drodze.[/FONT] [/FONT] Jaka ja jestem przeszczęśliwa, że Pirat na swojej drodze nie spotkał pana Tomasza. Uważam, że cały ten mail nie wymaga mojego komentarza, bo szkoda moich palców na uderzanie w klawiaturę. Mam ogromną nadzieję, że wkrótce będziemy mogli wysłać maila do pana Tomasza ze zdjęciem Pirata w nowym domu, a ja chętnie dołączę do tego maila także zdjęcie z moim wypiętym tyłkiem w kierunku tego pana. Quote
supergoga Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 LIlmo, tego mi nie rób - bo jeszcze tan pan T będzie chciał twój adres.:oops: Ciekawa jestem komentarza Jamora na ten tekst. Bardzo jestem ciekawa. Quote
spajkus74 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Wiec z tego wynika ze jezeli piesek znajdzie na swej drodze tylko zlych ludzi ktorzy doprowadza go do takiego stanu w jakim jest Pirat to musi zostac uspiony ? Nie ma prawa juz na lepsze zycie ? :angryy: I pan T jest przyjacielem zwierzat !!! Niee powiedzialabym !!! Ja mam pieska przecudnego , kochanego i bardzo grzecznego, znalazlam go na ulicy , mial wtedy okolo 4 miesiecy. Jest juz ze mna 4 latka , widac ze cos przezyl bo gdy slyszy dzieci to zaczyna sie trzesc jak nie wiem co , i tak samo jest w przypadku ogni sztucznych , dzieje sie z nim cos strasznego !! Czy taki piesek nie zasluguje na szczescie i jest do uspienia bo psychike ma do niczego ???? Lepiej nie komentujmy tego Quote
jamor Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 siemka. Leszcza Tomasza olac i nie karmic trola. Moge go najwyzej nając do trzymania tarczy na strzelnicy. Wizyta przedadopcyjna przeniesiona na jutro. W sanoku na rynku zorganizowali uroczyste zakonczenie zawodów, orkiertra , kampania itd, dlatego tak pzono wróciłem. Nie robic zbórek pluszaków, mamy cały wór. Co z ciekawostek u Pirata. Misiek został uprowadzony przez moje maliniaki, 15 minut i zostały z niego trociny. Tak wiec sparwa zostanie umorzona wobec braku strony pokrzywdzonej,.Pirat ma nowego , małego miska. Zonka własnie zołozyła mi raport z dwóch ostatnich dni. Mały misiek juz pierwszej nocy został rozebrany z ubrania, starcił oko i nos. Skargi nie składa. Pirat w ciagu dnia jak startuje na wybieg, załatwia swoje potrzeby pod drzewkami, ale bywa tak , że zachce mu sie w nocy. Ostatnio kilka razy zrobil tak, ze zwalił klocka ( pieknej budowy i wzorowej konsystencji) na swój dywan a potem składa czesc dywanu tak aby przykryc balacha. Od tygodnia nie pokazała sie zadna kropelka krwi. I to tyle Quote
hop! Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To ja podam aktualne wiadomości. Jutro wizyty nie będzie. Za to w sobotę Pirat zmieni adres zamieszkania. ;) Jamor, zarezerwuj sobie czas w sobotę koło południa. Koniecznie. :p Quote
supergoga Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 Ja to się nawet boję cieszyć. Ale jeśli, ...jeśli Piracik znajdzie dom - to po prostu się uchleje, na maksa. Piraciku - tak mocno, mocno trzymam kciuki. Jamor - jutro wysyłam kolejną transzę za wrzesień. Mogę poprosic o rachunek. A swoją drogą to co piszesz wymaga zgłoszenia na Policję - jakieś walki zwierząt uskuteczniasz: psy kontra misie itp. To chyba niedozwolone. :mad: To przestępstwo!:placz: Quote
Lu_Gosiak Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='hop!']To ja podam aktualne wiadomości. Jutro wizyty nie będzie. Za to w sobotę Pirat zmieni adres zamieszkania. ;) Jamor, zarezerwuj sobie czas w sobotę koło południa. Koniecznie. :p[/quote] hop czy Ty musisz zawsze tak krotko???:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol: uchyl rabka tajemnicy noooo Quote
Magdziol Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja tylko podczytuję DOGO.. ale w tym przypadku zabiorę głos.Domek który weźmie Pirata jest mi bardzo dobrze znany.Psiuro nie mógł lepiej trafić i nie będzie to pierwsza ''bida'' w tym domu.Będzie miał jak to się mówi wikt i opierunek i bardzo dużo dobrego serca.A ja w sobotę jadę z M. zabrać Pirata do domku.:lol: Quote
__Lara Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To Pirat będzie miał dom :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: szok... supergoga, do takiego "Pana" - "miłośnika zwierząt" bym nie odpisywała. Skompromitował się samym wpisem. Quote
hop! Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']hop czy Ty musisz zawsze tak krotko???:mad::evil_lol::evil_lol::evil_lol: uchyl rabka tajemnicy noooo[/quote] Nie zawsze. :evil_lol: Poczekaj trochę... Do soboty. ;) [quote name='Magdziol']Ja tylko podczytuję DOGO.. ale w tym przypadku zabiorę głos.Domek który weźmie Pirata jest mi bardzo dobrze znany.Psiuro nie mógł lepiej trafić i nie będzie to pierwsza ''bida'' w tym domu.Będzie miał jak to się mówi wikt i opierunek i bardzo dużo dobrego serca.A ja w sobotę jadę z M. zabrać Pirata do domku.:lol:[/quote] Dziękuję za zabranie głosu i za pomoc. :lol: Mam nadzieję, że p.Małgosia zarejestruje się na dogo i będzie osobiście udzielać informacji o Piracie. Quote
Lilmo Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 O matko jakie wieści :mdleje: Swoją radość póki co będę trzymała na wodzy, ale mocno, mocno trzymam kciuki za sobotę! Quote
anawa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='supergoga']Ja to się nawet boję cieszyć. Ale jeśli, ...jeśli Piracik znajdzie dom - to po prostu się uchleje, na maksa. [/quote] A niech tam..... wszyscy pochlamy :drinka::drink1::beerchug: Quote
Szarotka Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Wyglada na to, ze zbiorowe pijanstwo bedzie. Pirat bedzie odpowiedzialny za to, nie tylko z okaleczanie Misiow :):):p:cool3: Quote
Kamila_s Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 po cichaczu zaczynam wiec sie cieszyc:p:eviltong:;) Quote
zmora0 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 oho, aż się wierzyc nie chce. Piracie, trzymam kciuki razem z całą resztą, oby na trzymaniu się nie skonczyło :D Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Mocno trzymam kciuki za Pirata :bigok: Quote
spajkus74 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 :multi: Nareszcie , trzymamy kciuki Piraciku !!!! Quote
Cantadorra Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Przepraszam za offa, ale Sara ma juz 10 lat i slaby stan zdrowia, niewiele tego zycia przed nia. Szukamy pieniedzy na pokrycie hoteliku. Zapraszamy na bazarek! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/ Quote
Recommended Posts