Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję,że wszystko się uda.Muszę powiedzieć,że po przeczytaniu pierwszych postów o Piracie byłam otępiała i wydawało mi się,że to tylko przedłużanie męczarni tego psa.Ale być może rzeczywiście będzie miał kochający dom?Znam trzynogie psy i kota,one zrekompensowały sobie znakomicie ten niedobór,ale mają kochających je,wrażliwych,oddanych opiekunów.A teraz o tej wrażliwości:zakładający wątek dogomani/dogomanki liczą,że pokazując i dokumentując drastyczną sytuację psa znajdą ludzi,których poruszy dany tekst,czy zdjęcie,gotowych pomagać.Ale niektóre przypadki (w tym i Pirat) przez drastyczność opisu budzą pytanie,czy to najlepsze dla tego psa,jeśli miałby do końca swoich dni siedzieć gdzieś w schronie okaleczony fizycznie i psychicznie.Tak radykalnie też zareagował Pan Tomasz.Dlatego trzymam z całej siły kciuki i czekam na sobotę i dobre wieści.

Posted

[quote name='dariag']Mam nadzieję,że wszystko się uda.Muszę powiedzieć,że po przeczytaniu pierwszych postów o Piracie byłam otępiała i wydawało mi się,że to tylko przedłużanie męczarni tego psa.Ale być może rzeczywiście będzie miał kochający dom?Znam trzynogie psy i kota,one zrekompensowały sobie znakomicie ten niedobór,ale mają kochających je,wrażliwych,oddanych opiekunów.A teraz o tej wrażliwości:zakładający wątek dogomani/dogomanki liczą,że pokazując i dokumentując drastyczną sytuację psa znajdą ludzi,których poruszy dany tekst,czy zdjęcie,gotowych pomagać.Ale niektóre przypadki (w tym i Pirat) przez drastyczność opisu budzą pytanie,czy to najlepsze dla tego psa,jeśli miałby do końca swoich dni siedzieć gdzieś w schronie okaleczony fizycznie i psychicznie.Tak radykalnie też zareagował Pan Tomasz.Dlatego trzymam z całej siły kciuki i czekam na sobotę i dobre wieści.[/quote]

Jaki okaleczony fizycznie??? Okaleczony on był przed amputacją . A Pan Tomasz należy pewnie do grupy osób które usypiają psy jak tylko głośnego bąka pies puści . To jak człowiekowi amputują nogę i mieszka na 4 piętrze bez windy to też go trzeba w łeb????

O mader kiedy ciemnogród upadnie???:-(

Posted

Ciemnogród to chyba zbyt mało powiedziane, a poza tym nikt Pana Tomasza o zdanie nie pytał, ten kto ma serce i jest wrażliwy to pomaga innym bo tego chce :) Zdrowiej Piratku
P.S. Kiedyś w lecznicy widziałam młodą dziewczyne jak wychodziła od doktora z psem - mieszańcem ale wielkości doga niemieckiego - no i nie miał łapki ale przedniej, wiecie jak sobie wyśmienicie radził z chodzeniem? Ba, miał tak uśmiechniętą michę, ze aż miło było :)

Posted

[quote name='Ciencienia']Ciemnogród to chyba zbyt mało powiedziane, a poza tym nikt Pana Tomasza o zdanie nie pytał, ten kto ma serce i jest wrażliwy to pomaga innym bo tego chce :) Zdrowiej Piratku
P.S. Kiedyś w lecznicy widziałam młodą dziewczyne jak wychodziła od doktora z psem - mieszańcem ale wielkości doga niemieckiego - no i nie miał łapki ale przedniej, wiecie jak sobie wyśmienicie radził z chodzeniem? Ba, miał tak uśmiechniętą michę, ze aż miło było :)[/quote]

Dokładnie tak jest zwierzeta sobie świetnie radzą bez jednej kończyny , a jak mają swojego ludzia to juz wogóle sa szcześliwe .

Posted

marlenka napisał(a):
Ciekawe co by Pan Tomasz na kastrację powiedział :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:jak tak wszystko do siebie bierze:evil_lol:.

Dokładnie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

wieczorowo-nocne UFO

no i co sie znowu tak gapicie. Przeciez byłem poza boksem, nie wiem kto podrzucił tą żabę i ją wypatroszył, to nie ja. Jamor może potwierdzić.

Tak, potwierdzam. Zaba siedziała przed boksem jak pirat smigał na odlewanie. Wlazła do jego budy, osób trzecich nie było. Zawsze skubana miała skłonności do samookaleczeń. jamor

Posted

Sąd rejonowy postanawia wznowić sprawę Pirat contra Misiek.Po ponownym rozpatrzeniu sprawy,Sąd odsyła akta do dokładnego zbadania.Zdaniem Sądu,Pirat jest tylko płotką w całej aferze pluszowej.Swiadek koronny w toku sprawy miał się wyrazić: "To Jamor pociąga za sznurki".Z uwagi na delikatność sprawy i nieposzlakowaną dotychczas opinia Jamora,dochodzenie będzie ściśle tajne.
Przed budynkiem sądu zauważono wieloosobową pikietę z ogromnym transparentem,na którym widniał napis JAMOR JESTES WIELKI.WIELBICIELE PIRATA

Posted

[quote name='marlenka']A co z Piratem jedzie do domu czy nie jedzie ???
Już o tym pisałam - jedzie w sobotę. :razz:

Jamor, prosiłam mailowo i telefonicznie o informacje o Dorze. Jeżeli pies jest u Ciebie w hotelu/DT, to jednym z Twoich obowiązków jest udzielanie o nim konkretnych informacji. Rozumiem, że lubisz sobie pożartować, ale to nie wystarczy. Jeszcze raz proszę, zajrzyj na wątek Dory...

Posted

[quote name='hop!']Już o tym pisałam - jedzie w sobotę. :razz:

Jamor, prosiłam mailowo i telefonicznie o informacje o Dorze. Jeżeli pies jest u Ciebie w hotelu/DT, to jednym z Twoich obowiązków jest udzielanie o nim konkretnych informacji. Rozumiem, że lubisz sobie pożartować, ale to nie wystarczy. Jeszcze raz proszę, zajrzyj na wątek Dory...

tak jest prosze Pani !!!