agat21 Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 Macie rację pisząc o "gospodarności" schroniska. Ale skoro wiadomo, że i tak na razie nic się nie zmieni, to trzeba spojrzeć na temat od strony dobra psów. Co można zrobić innego? Quote
elik Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 Dnia 20.04.2023 o 19:20, agat21 napisał: Macie rację pisząc o "gospodarności" schroniska. Ale skoro wiadomo, że i tak na razie nic się nie zmieni, to trzeba spojrzeć na temat od strony dobra psów. Co można zrobić innego? Wpłacając ulżyć doli psiaków w schronisku. Quote
agat21 Posted April 20, 2023 Posted April 20, 2023 Dnia 20.04.2023 o 22:42, elik napisał: Wpłacając ulżyć doli psiaków w schronisku. Właśnie o tym mówię. Quote
Livka Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Mój grosz poleciał. Na fotce mój ulubieniec ... 1 Quote
Gabi79 Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Dnia 21.04.2023 o 08:11, Livka napisał: Mój grosz poleciał. Na fotce mój ulubieniec ... Też wpłaciłam. Tak bardzo by się chciało je wszystkie wyciągnąć i znaleźć im super domy. 1 Quote
b-b Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Nie powinno tak być ale jest. Tylko tak możemy im wszystkim jakoś pomóc. Może naświetlenie tej sytuacji dalej by coś dało ale czy co gorsza też nie pogorszyło? Klikę trudno zawsze rozwalić. Quote
Ewa Marta Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Też wpłaciłam grosik. Najważniejsze są psiaki. Quote
mari23 Posted April 21, 2023 Posted April 21, 2023 Dnia 20.04.2023 o 19:20, agat21 napisał: Macie rację pisząc o "gospodarności" schroniska. Ale skoro wiadomo, że i tak na razie nic się nie zmieni, to trzeba spojrzeć na temat od strony dobra psów. Co można zrobić innego? no właśnie.... psiakom trzeba pomóc, nie schronisku...choć tu akurat schronisku też... wpłaciłam ❤️ dla tych biedaków, tylko dla nich! 1 Quote
AniaB Posted April 22, 2023 Posted April 22, 2023 A ja chciałam tylko napisać za Lira od tygodnia jest w nowym domku:)), mieszka w Krakowie z drugą sunią adoptowaną rok temu z Czekadełka na Podkarpaciu. Dziewczyny cudownie się zgrały, ale o to byłam spokojna bo Lircia to anioł, kompletnie niekonfliktowa, kochana przyjazna i pogodna dziewczynka:D.. Przeogromnie dziękuję Dziewczynom które pomagały Lircie ogłaszać!! Wsparcia nadal niestety natomiast potrzebuje Miki, bo o niego strraaaaaszna cisza:(((( 14 Quote
Tola Posted April 25, 2023 Author Posted April 25, 2023 Bardzo się cieszę, Lira wygląda na szczęśliwą i zadomowioną, jeszcze raz bardzo Co Aniu dziękuję za nowe życie dla suni♥️ Miki widać musi poczekać trochę dłużej, jakiś teraz część z adopcji stoi w miejscu. Jak trzeba zmienić miasto to proszę dać znać. Quote
Tola Posted April 25, 2023 Author Posted April 25, 2023 Ostatnio na wsi odwiedza nas taki gość - jest bardzo płochliwy, ucieka jak tylko próbuję zrobić krok. Na razie nie wiem, czy traktuje nas jak stołówkę i ma gdzieś dom, czy to jakiś bezdomniak... 1 Quote
elik Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Dnia 25.04.2023 o 22:02, Tola napisał: Ostatnio na wsi odwiedza nas taki gość - jest bardzo płochliwy, ucieka jak tylko próbuję zrobić krok. Na razie nie wiem, czy traktuje nas jak stołówkę i ma gdzieś dom, czy to jakiś bezdomniak... Co roku skarmiamy przez okres zimy 3-4 worki 14 kg kociej karmy, a mamy obecnie tylko dwóch kocich rezydentów. Nie są w stanie przejeść przez te kilka zimowych miesięcy 40 - 50 kilka kilogramów karmy + co 2 tygodnie konserwy na ciepło. Domyślamy się, że podchodzi kilka domowych kotków niezbyt dobrze karmionych. Ten psiak nie wygląda na bezdomnego. To raczej wiejski piesek nie przekarmiany w domu. Quote
Aska7 Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Chciałabym dożyć takich widoków w naszym kraju. Tu wolno wchodzić z psem niemal wszędzie. W marketach są wózki z miejscem na pieska. 1 2 Quote
Nesiowata Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Dnia 26.04.2023 o 11:44, Aska7 napisał: Chciałabym dożyć takich widoków w naszym kraju. Tu wolno wchodzić z psem niemal wszędzie. W marketach są wózki z miejscem na pieska. Pomarzyć dobra rzecz... Quote
rozi Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Trzeba najpierw nauczyć psa siedzenia w wózku. Ja się nie podejmuję. Quote
elik Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Dnia 26.04.2023 o 11:44, Aska7 napisał: Chciałabym dożyć takich widoków w naszym kraju. Tu wolno wchodzić z psem niemal wszędzie. W marketach są wózki z miejscem na pieska. Też chciałabym zobaczyć takie obrazki u nas. Niestety u nas widuje się psiaki przywiązane przed sklepem, bez względu na porę roku. Niektóre grzecznie czekają, ale częstym widokiem jest psiak zestresowany, szczekający, trzęsący się ze strachu lub zimna 😞 Quote
Aska7 Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Dnia 26.04.2023 o 12:08, rozi napisał: Trzeba najpierw nauczyć psa siedzenia w wózku. Ja się nie podejmuję. Nie musisz. Nie ma takich wózków na Perełkę 😄 Quote
Tola Posted May 5, 2023 Author Posted May 5, 2023 Dnia 3.05.2023 o 21:03, Aska7 napisał: Kolejny biedak wyjeżdża : ) Bardzo się cieszę, wspaniale, ze dostał szansę, on tak zawsze stoi przy tej siatce, czeka. Z tego boksu dzięki pomocy dogomaniaczek zostało zabranych sporo psów, większość z nich też tak stała i czekała przy siatce, a teraz mają diametralnie inne, wspaniałe życie. Miałam jechać do schroniska pod koniec kwietnia, żeby pokazać tutaj znowu paru biedaków, ale zabrakło mi czasu, może uda mi się w maju podjechać. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że szanse na pomoc bezdomniakom znacznie się zmniejszyły - sporo tych większych, starszych psiaków czeka na dom, nie zwalniają miejsc w hotelach, większość osób ma zobowiązania finansowe na wielu wątkach, wzrosły ceny karmy, opieki weterynaryjnej - trudniej się teraz pomaga. Ale jak pojawi się nadzieja dla chociaż jednego schoniskowego psa, to warto je pokazywać. 6 Quote
Tola Posted May 5, 2023 Author Posted May 5, 2023 Wczoraj dzięki p. Joli z Krakowa, DS naszego Marleya, dotarła przesyłka od elik - klatka łapka, miseczka,podklady i ręczniki - za wszystko bardzo dziękujemy, jutro przekażemy do kociego Dt p. Małgosi❤️🌺🌺🌺❤️ Pani Jola znowu przyjechała na Roztocze - tym razem liczy chomiki🙂 Koci Dt też dostał tunel i puszeczki - bardzo dziękuję ❤️🌺🌺❤️ 1 Quote
Tola Posted May 5, 2023 Author Posted May 5, 2023 Chciałam jeszcze przekazać wiadomości i pozdrowienia od Zojki, która nie ma swojego wątku; po znalezieniu na plnej drodze przebywała w kojcu u naszej znajomej i potem właściwie od razu pojechała z zamojskim transportem psów do swojego domu do Bytomia🙂 Zojka majówkę spędzała w Istebnej, zdobyła nawet Baranią Górę😁 7 Quote
Tola Posted May 6, 2023 Author Posted May 6, 2023 Bardzo dziękuję Figuni za wpłatę 200 zł 100 zł dostanie Lukierek, bo chłopak zasiedział się, a pieniędzy coraz mniej; 100 zł przeznaczę na nasze koty białaczkowe w DT w Zamościu, bo przyjęliśmy kolejnego. Jeszcze raz bardzo Ci Aniu dziękuję Quote
mgog Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 Tolu wpłaciłam na Drugiego, Dylana i Andżelę stałą na konto fundacji grosik stały i nie podpisałam nicku - to ja 🙂 Quote
Recommended Posts