Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Jest sporo małych sunie po sterylce, niestety takiej odegłości zdjęcia nie wyszły Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 52 minuty temu, malagos napisał: wcale nie jestem ciekawa, co tam wypatrzyłaś :(........... Wiem, ale inaczej nie mozna im pomóc, jak tylko pokazywać, pokazywać... Samce Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Suczki Ta starsza w ubiegłym roku ciężko oddychała, ale teraz jest jakby lepiej - ona jest w schronisku odkąd pamiętam:( Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 To też starsza smutaska, tez całe lata w schronisku, w psiej depresji:( Quote
dwbem Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 No własnie, podobno takie indywidua nazywają ludźmi, pewnie wyszli z kościoła i wyrzucili niepotrzebną zabawkę a że żywą to nieważne. Serce pęka jak się patrzy na te wszystkie biedy bo jak im wszystkim pomoc. Podłość ludzka nie ma granic. Quote
Sowa Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Tolu, co to za rudy pies - czwarta fotka samców - sfotografowany sam? Możesz coś więcej o nim? Może dałoby się wrzucić go na strony owczarków niemieckich i belgów. Przedstawić jako mix ON i malinois. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 13 minut temu, Sowa napisał: Tolu, co to za rudy pies - czwarta fotka samców - sfotografowany sam? Możesz coś więcej o nim? Może dałoby się wrzucić go na strony owczarków niemieckich i belgów. Przedstawić jako mix ON i malinois. To nowy pies, młodzian, trochę zdezorientowany, biega cały czas wokół boksu. Mogę dowiedzieć się, jak on do ludzi, nic więcej, u nas psy nie wychodzą na zewnątrz. Quote
Bogusik Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Nie wiadomo kiedy będą sunie miały zdejmowane szwy i będzie coś o nich więcej wiadomo ?Chodzi mi o te dwie sunie Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 7 minut temu, Bogusik napisał: Nie wiadomo kiedy będą sunie miały zdejmowane szwy i będzie coś o nich więcej wiadomo ?Chodzi mi o te dwie sunie Nie wiadomo kiedy, na pewno ok 8 dni - 10 dni... Jutro spróbuję się dowiedziec, kiedy były sterylki... Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 47 minut temu, Tola napisał: Jest sporo małych sunie po sterylce, niestety takiej odegłości zdjęcia nie wyszły Jaka urodziwa sunia. Nie dość,że trikolor, to jeszcze w cętki na łapach. Tolu, to o szorstkowłosą starszą sunię chodziło Ci, że była chora? Ona taka urodziwa, a tyle lat w schronisku. Pokazywałam już ją wcześniej na FB, ale również niestety bez skutku. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 2 minuty temu, Jaaga napisał: Jaka urodziwa sunia. Nie dość,że trikolor, to jeszcze w cętki na łapach. Tolu, to o szorstkowłosą starszą sunię chodziło Ci, że była chora? Ona taka urodziwa, a tyle lat w schronisku. Pokazywałam już ją wcześniej na FB, ale również niestety bez skutku. Tak to ta Quote
Gabi79 Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Kurcze, weszłam tu i mam kulę w gardle. Bezsilność mnie dobija............ Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Ta też siedzi mi w głowie już prawie 2 rok, ale nic nie mogę zrobić:( Tyle starszych zamojskich psiaków czeka w hotelikach - Hana w Dt i nic - cisza, ani jednego zapytania:( Serce krwawi, wyjezdzam chora ze schroniska, ona cały czas tak czeka, patrzy, ale jestem bezradna jak my wszystkie czasami, wszystko rozbija się o pieniądze:( Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 1 minutę temu, Tola napisał: Tak to ta Piękne, smutne zdjęcie. Spojrzenie, które zapada w serce. Przypomina mi się przy niej historia Grzybka ze schroniska w Rudzie Śl. Był tam chyba 8 lat, znalezionyw lesie jako szczeniak. Za każdym razem obiecywałam sobie, że go wezmę, ale była jakaś sunia, którą jednak brałam. W końcu, kiedy miałam już możliwośc, to dowiedziałam się, że nie dożył. Quote
Tola Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 Przed chwilą, Jaaga napisał: Piękne, smutne zdjęcie. Spojrzenie, które zapada w serce. Przypomina mi się przy niej historia Grzybka ze schroniska w Rudzie Śl. Był tam chyba 8 lat, znalezionyw lesie jako szczeniak. Za każdym razem obiecywałam sobie, że go wezmę, ale była jakaś sunia, którą jednak brałam. W końcu, kiedy miałam już możliwośc, to dowiedziałam się, że nie dożył. Tak właśnie bywa:( Ale co robić? Ja teraz nie mogę im nawet obiecać, zeby czekały, ze za jakiś czas... Są stare, duże, bez powalającej urody, ale tak bardzo chciałoby się pokazać im, ze jest lepsze życie, lepszy człowiek... Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 16 minut temu, Tola napisał: Tak właśnie bywa:( Ale co robić? Ja teraz nie mogę im nawet obiecać, zeby czekały, ze za jakiś czas... Są stare, duże, bez powalającej urody, ale tak bardzo chciałoby się pokazać im, ze jest lepsze życie, lepszy człowiek... I tak robisz ogrom dobrego. Tyle zwierzaków dzięki Twoim staraniom ma swoje domy. Niestety, starsze, większe mają mniejsze szanse. Ludzie mają opory przed adopcją starszych. Niesłusznie, bo każdy pies do lepszych warunków szybciutko przywyknie. Ja wolę adoptować starsze, niż młode. Najstarsza adoptowana moja Chow miała 18 lat. Żyła z nami kolejne prawie 5. Była super psem. Psy w tym schronisku miałyby większą szansę gdyby była strona, wolontariat, ogłoszenia. Quote
Anula Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Ta sunia jest śliczna,może pozbierać zdjęcia,trochę informacji i ją ogłaszać? Jest bardzo fotogeniczna. Quote
konfirm31 Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 https://www.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/ Jest strona. Przez jakiś czas, była nieaktywna. Ale to niewiele chyba zmienia.... Quote
Jaaga Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 9 minut temu, konfirm31 napisał: https://www.facebook.com/SchroniskoDlaBezdomnychZwierzatWZamosciu/ Jest strona. Przez jakiś czas, była nieaktywna. Ale to niewiele chyba zmienia.... Na FB to wiem, tylko kilka miesięcy nic nie wstawiano, a i tak nikt nie udzielał informacji. To tam wypatrzyłam Olliego, zapytałam o niego i do dziś nikt nie raczył odezwać się. Napisałam wtedy więc tu i dzięki Toli już od lipca Olly ma swój dom. Taką stronę trzeba aktualizować, wstawiać postawowe info. Jak ktoś nie ma FB, a nawet jeśli ma, ale nie wie, gdzie szukać innego kontaktu, to raczej nie zaadoptuje psa z zamojskiego schroniska. Inne schroniska prowadzą strony www ze zdjęciami i opisami, no i je aktualizują. Quote
konfirm31 Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 3 minuty temu, Jaaga napisał: Na FB to wiem, tylko kilka miesięcy nic nie wstawiano, a i tak nikt nie udzielał informacji. To tam wypatrzyłam Olliego, zapytałam o niego i do dziś nikt nie raczył odezwać się. Napisałam wtedy więc tu i dzięki Toli już od lipca Olly ma swój dom. Taką stronę trzeba aktualizować, wstawiać postawowe info. Jak ktoś nie ma FB, a nawet jeśli ma, ale nie wie, gdzie szukać innego kontaktu, to raczej nie zaadoptuje psa z zamojskiego schroniska. Inne schroniska prowadzą strony www ze zdjęciami i opisami, no i je aktualizują. Tak powinno być, ale niestety, rzadko kiedy jest. Dlatego ratujemy psy ze schronisk, chociaż teoretycznie, są uratowane. 1 Quote
beataczl Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 :( moze spróbujmy jednak cos zrobic, zalozyc watek ,prosic o dekl. ,ogloszenia ,a zobaczymy co z tego wyjdzie...jak myslicie? moze to ,,ostatni dzwonek" dla ktorejs z tych starszych suń,przed nimi nastepna zima :( Quote
Tyśka) Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Dziękuję Jo37 za gotowość do wizyty. NIestety, Pani zrezygnowała, bo... suka jednak za duża! w sumie racja, jeszcze ten 6kg olbrzym za dużo miejsca by zajął jej w łóżku... Najgorsze że kolejne takie maleństwo dołączyło do przytuliska miejskiego, teraz obie trzęsą się z zimna i strachu :( Quote
Recommended Posts