Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najnowsze niusy - wczoraj do nowego domu w Warszawie pojechała  "mała"  Lola.

Pan Michał przyjechał po sunię osobiście z 9 - letnim synem i zabrał jeszcze jej mamusię Lunę i dwa kociaki.

Wyjechali z Zamościa pózno, bo dopiero po 20, ale wszystkie zwierazki szczęśliwie dotarły do swoich domów.

Wczoraj rano dziewczyny zostały wykąpane, Lola była tym zachwycona!

Dzisiaj dzwonił p. Michał - Lola trochę płakała w nocy, ale jest coraz lepiej;  syn nie poszedł dzisiaj o szkoły, tak był przejęty nowym członkiem rodziny.

Lola jeszcze u nas

IMGP6138.JPG

• Like 5
Posted

Luna tez już w nowym domu w Warszawie - dzisiaj rano rozmawiałam  p. Krystyną - jest wszystko  dobrze, Luna tez troszkę płakała w nocy, ale je, wychodzi na spacery, choddzi za panią krok w krok po mieszkaniu, ale w nocy wybrałą spanie obok pana.

I jak to Luna - wszystkim rozdaje buziaki. 

Luna jeszcze u nas

IMGP6193.JPG

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Luna tez już w nowym domu w Warszawie - dzisiaj rano rozmawiałam  p. Krystyną - jest wszystko  dobrze, Luna tez troszkę płakała w nocy, ale je, wychodzi na spacery, choddzi za panią krok w krok po mieszkaniu, ale w nocy wybrałą spanie obok pana.

I jak to Luna - wszystkim rozdaje buziaki. 

Luna jeszcze u nas

IMGP6193.JPG

Wspaniała wiadomość!!!

Bądź zawsze szczęśliwa i kochana Luneczko!!!

• Upvote 1
Posted

No i kociaki - Anastazja i Alik też już u siebie w Warszawie:)

Dzisiaj otrzymałam wiadomość, ze maluchy bawią się i śpią na zmianę, czyli wszystko jest w porządku;)

Pani napisała, że maja apetyty i pięknie korzystają z kuwetki, na co ja odpisałam, ze to zamojskie mądralki ;).

Bardzo się cieszę, ze trafiły do jednego domu:)

Anastazja i Alik u siebie :)

SAVE_20181120_171832.jpeg

SAVE_20181120_171838.jpeg

SAVE_20181120_171844(1).jpeg

• Like 4
  • Upvote 2
Posted

Zapomniałam jeszcze napisać, ze Luna i Lola zamieszkały po sąsiedzku i ich właściciele  już umówili się na wspólny spacer do pobliskiego parku!

• Like 4
Posted

Trafiła  do nas malutka koteczka znaleziona wczoraj w nocy na parkingu na osiedlu Energetyk w Zamościu.

Porzucona kicia  jakiś czas musiała  się błąkać, bo jest bardzo wychudzona, przemarznięta, cała się trzęsła, temperatura ciała byłą bardzo niepokojąca.

Wetka mówi, ze dawno nie miała tak wychudzonego i zmarzniętego kociaka. 

Na razie malutka żyje, jest w dobrych rękach w lecznicy, miała dostać kroplówkę.

Jak można porzucić takie maleństwo, u nas zimno, wieje silny wiatrbeksa_V6_orig.gif

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Trafiła  do nas malutka koteczka znaleziona wczoraj w nocy na parkingu na osiedlu Energetyk w Zamościu.

Porzucona kicia  jakiś czas musiała  się błąkać, bo jest bardzo wychudzona, przemarznięta, cała się trzęsła, temperatura ciała byłą bardzo niepokojąca.

Wetka mówi, ze dawno nie miała tak wychudzonego i zmarzniętego kociaka. 

Na razie malutka żyje, jest w dobrych rękach w lecznicy, miała dostać kroplówkę.

Jak można porzucić takie maleństwo, u nas zimno, wieje silny wiatrbeksa_V6_orig.gif

To się nigdy nie skończy.

Dla mnie jest niepojęte, jak można w jakikolwiek sposób skrzywdzić żywe stworzenie.

Dobrze, że maleńka zaopiekowana

• Upvote 1
Posted

Najnowsze wieści:

U kociaków Aksamitki i Alika wszystko ok. rodzina zakochana na maxa, a maluchy jedzą, śpi , szaleją no i Alik potrafi się już siostrze "odgyżć".

Wczoraj Tz długo rozmawiał z p. Michałem od Loli; Lola trochę jeszcze popłakuje, ale i robi postępy -  koo jest już na spacerkach, sikanie nadal jeszcze  w domu, ale rodzina rozumie, że to tymczasowy  problem psiego dziecka.

Wczoraj rodzina była na zakupach no i wydali 400 zł - Lola oprócz karmy, witamin, zabawek, nowych szeleczek dostała też sweterek.

Pan Michał chwalił się też, że Lola została sama na 4 godz. i jak wrócili, to było w miarę ok;).

Będą zdjęcia.

Posted

Dzisiaj Jo37 była na wizycie na Targówku dla małej Marinki - dom bardzo dobry, kocia będzie miała jak w raju.

Jo - bardzo dziękuję za wizytę i dobre wieścikwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132

W poniedziałek jest kolejna wizyta w Warszawie dla Magika - proszę o kciuki!

• Like 1
Posted

Niestety pogorszył się stan malutkiej koci znalezionej przedwczoraj na parkingu -  malutka ma zapalenie płuc, najbliższe 2 - 3 dni będę decydujące.

Mała grzeje się w kocykach, na kaloryferze, gdzie może, a mnie wyć się chce z bezsilności - na pewno została wyrzucona z domu i nie dała rady - bez jedzenia, na takim zimniebeksa_V6_orig.gif

Posted
21 godzin temu, Tola napisał:

Niestety pogorszył się stan malutkiej koci znalezionej przedwczoraj na parkingu -  malutka ma zapalenie płuc, najbliższe 2 - 3 dni będę decydujące.

Mała grzeje się w kocykach, na kaloryferze, gdzie może, a mnie wyć się chce z bezsilności - na pewno została wyrzucona z domu i nie dała rady - bez jedzenia, na takim zimniebeksa_V6_orig.gif

U mnie dobrze przy zapaleniu płuc sprawdza się wziew Flixotide. Hodowczynie go stosują przy zachłystowym zapaleniu płuc u noworodków.Zapytaj wetki, mogła nigdynie stosowac, to ludzki lek, a warto. Wkłada się główkę malucha doworeczka, psika i trzyma na kilka wdechów. Moja córka często unika kolejnych antybiotyków dzięki wziewom.

• Like 1
Posted
Dnia 23.11.2018 o 20:07, Tola napisał:

Czy wiadomo, jak sie dziś czuje koci maluszek?

• Upvote 1