Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
21 minut temu, MALWA napisał:

Biedne wszystkie stworki żyjące na dworzu, przy budach, w kojcach oraz te bez domu, samotne, bezdomne i głodne.... Niestety jest coraz zimniej i zwierzętom będzie coraz gorzej wytrzymać trudy pogody...

Ja już teraz moim psiakom na spacer zakładam przeciwdeszczowe kurteczki z polarowym podbiciem, by bylo im w plecki cieplej. 

O tym samym stale myślę. Wypatrzyłam 10-letnią sunię w jednym ze schronisk, która siedzi tam 8 lat, mając za dom trzy betonowe ściany w maleńkim kojcu, kratę i budę do podziału. No i miotam się wewnętrznie :(

• Like 1
Posted
8 godzin temu, elik napisał:

Udostępniłam.  Maluszki do domków ! :)

8 godzin temu, Nesiowata napisał:

Zrobione.

4 godziny temu, Bogusik napisał:

Udostępniłam maluszki :)

Dziękuję Wam kochane za pomoc!

Posted
22 godziny temu, Murka napisał:

Do nas jutro przyjeżdża psiak wieczorem, przywozi go pan z Warszawy - nie wiem czy będzie wracał od razu jutro czy pojutrze, bo ostatnio nocował u znajomych w Lublinie i wracał następnego dnia.

Dziękuję!!!

Dla  zaglądających tutaj w oczekiwaniu na dobre wieści - transport już dograny - jutro ok. 8.30 TZ zabiera z lecznicy w Zamościu Marinkę, po drodze wstępuje po Magika i przekazuje ok.10.00 oba kociaki p. Grzegorzowi w Lublinie, który wiezie maluchy do Warszawy.

W Warszawie oba kociaki odbiera p. Monika (pańcia Magika), a potem przekazuje Marinkę p. Ani.

Z przyjemnością przyznaję, że oba kociaki będą miały cudowne  właścicielki!

O wszystkie nasze kontenerki zadba potem Jo37.

Prosimy o kciuki, żeby wszystkie ogniwa w tym transporcie zadziałały!

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.11.2018 o 20:40, Tola napisał:

Wczoraj Luna była ze swoim pańciem w nowo otwartej lecznicy w Warszawie na szczepieniu. 

Ponieważ była drugą pacjentką, została poczęstowana psimi ciasteczkami i jest na FB gabinetu.

Mina co prawda taka sobie, ale  to zupełnie zrozumiałe;)

https://www.facebook.com/Przychodnia-Weterynaryjna-Jelonek-282432132383399/

46522720_288107665149179_7853043419482947584_n.jpg

46823309_288107705149175_6074658257194975232_n.jpg

Spojrzałam na Lunę... i przypomniała mi się Cytrynka - pamiętacie? Ostatnio spotkałam jej sąsiadów - sunia wciąż ma lęk separacyjny i płacze, gdy państwo w pracy, już mniej, ale płacze jednak. A samochodu pana broniła jak lew.... przede mną zdrajczyni ;)

pozdrawiam serdecznie!

• Like 2
Posted
3 godziny temu, mari23 napisał:

Spojrzałam na Lunę... i przypomniała mi się Cytrynka - pamiętacie? Ostatnio spotkałam jej sąsiadów - sunia wciąż ma lęk separacyjny i płacze, gdy państwo w pracy, już mniej, ale płacze jednak. A samochodu pana broniła jak lew.... przede mną zdrajczyni ;)

pozdrawiam serdecznie!

Pewnie, że pamiętam Cytrynkę, to była ciężka adopcja ze względu na stan psychiczny suni.

Dziękuję mari za wiadomości o Cytrynce!

Posted
2 godziny temu, Jo37 napisał:

Wiem, że kociaki dotarły bezpiecznie do Warszawy. 

Kociaki dotarły, poznają nowe miejsca i nowe rodziny, wszystko jest na razie ok, transport przebiegł bez żadnych zakłóceń, i niespodzianek.

Bardzo dziękuję Murce za info, a p. Grzegorzowi za transport - miło było poznać!

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Pewnie, że pamiętam Cytrynkę, to była ciężka adopcja ze względu na stan psychiczny suni.

Dziękuję mari za wiadomości o Cytrynce!

stan psychiczny bardzo się poprawił, ale jednak płacze, gdy zostaje sama. Bardzo mi ona lezy na sercu , dlatego nieustannie,  dyskretnie "doglądam" Cytrynki :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
23 godziny temu, mari23 napisał:

stan psychiczny bardzo się poprawił, ale jednak płacze, gdy zostaje sama. Bardzo mi ona lezy na sercu , dlatego nieustannie,  dyskretnie "doglądam" Cytrynki :)

Wtedy, w tych złych dla Cytrynki czasach, wszyscy tutaj martwiliśmy się o małą.

Cieszę się, ze u suni  wszystko ok.

Posted

Dzisiaj Alutka - mama Aksamitki i Alika -  miała zabieg sterylizacji.

Wszystko ok, tylko podczas zabiegu wetka odkryła guzek na sutku, też został usunięty.

Alutka przebywa w DT w Zamościu, jest bardzo cichą koteczką, bez problemu dogaduje się z inną kotką, tez w tym  Dt.

Alutka wczoraj w Dt - można wykorzystać do ogłoszeń, bo wcześniej koteczka miała niewiele zdjęć

46320627_513147715840311_4219985890090418176_o.jpg

46342155_513137052508044_3496449110926426112_o.jpg

46930127_279407386050071_6122841901855932416_n.jpg

46990569_1152495018208415_3779106316040011776_n.jpg

46885837_272318626806413_2589407500398755840_n.jpg

Posted

Magik i Marinka w nowych domach, a ja nie podziękowałam Wam kochane za pomoc w ogłoszeniach - bardzo dziękuję, gdyby nie Wy być może maluchy nadal siedziałyby w gabinetach.

Przepraszam za to niedopatrzenie, ale tak trudno teraz ogarnąć mi wiele spraw...

Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Nadal cisza w sprawie Anastazji:(

IMGP5816.JPG

Nie do wiary. Taka śliczna koteczka i nikt o nią nie pyta?  Na pewno się doczeka, ale szkoda każdego dnia bez własnych ludziów.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Nowe zdjęcia Alutki, to dużo wieksza szansa dla koteczki. Wymieniłam wszystkie zdjęcia. Ogłoszenie jest na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/chcesz-miec-pieknooka-alutke-z-brudnym-noskiem-zadzwon-CID103-IDxCO0j.html

Też bardzo sie dziwię, ze o Anastazję (Sabinkę) nikt nie pyta.

1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Pięknie dziękuję za ogłoszeniak,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_Au_orig.gif

Posted

U nas dzisiaj 12 stopni  mrozu, jak trochę się ociepli to podjadę do schroniska i porobię nowe zdjęcia - może na święta jakiś biedak dostanie prezent i wyjedzie po nowe życie...

Próbuję nie myśleć o wszystkich tych bezdomniakach, ile z nich przeżyje takie mrozy:(

Posted

Info z DT Alutki:

Alutka jest niesamowicie spokojną kotką z pięknymi, mądrymi oczami. Akceptuje dosłownie wszystko co się jej przydarza- podnoszenie, noszenie na rękach, kąpanie, przytulanie, zostawianie samą w mieszkaniu... Ta kotka to istny anioł. Niesamowite, ponieważ musiała wiele przejść- jakiś bydlak do niej strzelał... Ale Alutki to nie zraziło, dalej ogromnie lgnie do ludzi. Uwielbia głaskanie, a jeszcze bardziej jedzenie 1f609.png;) Bezproblemowo korzysta z kuwety.

• Like 1
  • Upvote 1