Alaskan malamutte Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Tolu, napisz, komu zrobic ogłoszenie i na jakie miasto Quote
Tola Posted December 12, 2018 Author Posted December 12, 2018 57 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Tolu, napisz, komu zrobic ogłoszenie i na jakie miasto Kociakom - widzę, ze Ela tez zrobiła na Warszawę, więc może na Kraków... Może coś wymyslisz z Anastazją, bo już nie wiem, co robić, nikt nie pyta o koteczkę, a koszty rosną:( No i Karmelka... Havanka zrobiła na Kraków, ja na Warszawę i cisza - może jakiś nowy tekst uda Ci się napisać i dać jeszcze raz na Warszawę? Quote
Alaskan malamutte Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Dobze. Zabieam sie do roboty. Linki wzucę na zamojski Quote
Tola Posted December 12, 2018 Author Posted December 12, 2018 13 godzin temu, Jaaga napisał: Poczytałam. Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Mogli jeszcze zgłosić panią na policję, że ukradła komuś kota. Po takim wpisie jeszcze więcej osób przejdzie obojętnie koło porzuconych zwierząt. Również zainteresowała mnie dosyć pokrętna kwestia rozróżnienia wolontariatu od wolontariuszy. 9 godzin temu, Anula napisał: Stamtąd zawsze psy przyjeżdżają zapchlone i przeważnie zarobaczone.Tam raczej budy nie są dezynfekowane.W hangarze jest zmywany beton wodą.Przy przyjęciu w moim odczuciu nikt nie poda nic na odpchlenie czy odrobaczenie bo przecież obowiązuje 2 tyg.kwarantanna i nawet w tym okresie nikt nie pomoże psu nawet gdyby umierał.Niby opieka weterynaryjna zaczyna się po 2 tygodniach jak psy są zawożone na sterylizację.Wątpię czy tam w gabinecie wet odpchla i odrobacza je.Wtedy jest wydawana książeczka z wątpliwym wpisem np.wieku.A więc nowo przybyłe psy uzupełniają zapas pcheł i robali w tym schronie dlatego też nie ma wolontariatu bo by wolontariat nie dopuszczał do takiej sytuacji jaka tam jest. Nowe do zamojskiego schroniska idzie bardzo wolno, mam nadzieję, że kiedyś dojdzie... Quote
Tola Posted December 12, 2018 Author Posted December 12, 2018 Jeszcze trójłapek Jaś ze swoim przyjacielem mówi nam dobranoc 1 1 Quote
Tola Posted December 12, 2018 Author Posted December 12, 2018 Nie wiem czy pamiętacie małego Pucka, który pojechal do legionowa i wrócił z powodu alergii dziecka... Zaraz potem znalazł nowy dom w Kobyłce pod Warszawą. Minął rok, malutki Pucek wyrósł na sporego kocura i przesyła galerie zdjęć pod tytułem: Wszystkie moje ulubione miejsca;) 1 Quote
Poker Posted December 12, 2018 Posted December 12, 2018 Fantastyczne zdjęcia z cudownym akrobatą. Quote
Havanka Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Przyznam, ze się trochę pośmiałam z tych ulubionych miejsc Pucka, zwłaszcza z tego "ciemnego" kosza. Miejsce bardzo oryginalne a mina jeszcze bardziej ! Trójłapka Jasia uwielbiam oglądać ! Zwłaszcza, gdy jest na zdjeciach ze swoim bodyugardem . Obiecane ogłoszenie dla Elwiska (na Kraków): https://www.olx.pl/oferta/elwisek-sympatyczny-urwisek-czeka-na-domek-CID103-IDxRN6b.html Quote
Alaskan malamutte Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Wczoraj miałam problemy z OLX. Wrzuciłam dzisiaj ogloszenie Anastazji na Warszawę. jesli mam zmienić, to na jakie miasto? https://www.olx.pl/oferta/cudna-spokojna-koteczka-anastazja-szuka-domu-CID103-IDxRQUB.html Quote
Alaskan malamutte Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Ogłoszenie Kremówki (u mnie Karmelki) na Warszawę https://www.olx.pl/oferta/slodka-karmelka-do-adopcji-CID103-IDxRSPT.html Quote
Tola Posted December 13, 2018 Author Posted December 13, 2018 21 godzin temu, Poker napisał: Fantastyczne zdjęcia z cudownym akrobatą. 5 godzin temu, Havanka napisał: Przyznam, ze się trochę pośmiałam z tych ulubionych miejsc Pucka, zwłaszcza z tego "ciemnego" kosza. Miejsce bardzo oryginalne a mina jeszcze bardziej ! Trójłapka Jasia uwielbiam oglądać ! Zwłaszcza, gdy jest na zdjeciach ze swoim bodyugardem . Obiecane ogłoszenie dla Elwiska (na Kraków): https://www.olx.pl/oferta/elwisek-sympatyczny-urwisek-czeka-na-domek-CID103-IDxRN6b.html Mnie zdjęcia Pucka tez bardzo rozbawiły, w mojej pamieci pozostał małym kociakiem, a tu taka zmiana, ale co się dziwić, minął rok... Cieszę się, ze jest wreszcie szczęśliwy:) Quote
Tola Posted December 13, 2018 Author Posted December 13, 2018 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Wczoraj miałam problemy z OLX. Wrzuciłam dzisiaj ogloszenie Anastazji na Warszawę. jesli mam zmienić, to na jakie miasto? https://www.olx.pl/oferta/cudna-spokojna-koteczka-anastazja-szuka-domu-CID103-IDxRQUB.html 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Ogłoszenie Kremówki (u mnie Karmelki) na Warszawę https://www.olx.pl/oferta/slodka-karmelka-do-adopcji-CID103-IDxRSPT.html Asiu - bardzo Ci dziękuję Nie mam pomysłu, gdzie oprócz Krakowa i Warszawy ogłaszać kociaki, tylko do tych 2 miast mam możliwość zorganizować transportu, a to bardzo ważne przy adopcji kotów na takie odległości. Na razie nikt nie dzwoni w sprawie Karmelki, a na tej adopcji bardzo mi zależy, jest w awaryjnym DT... W sprawie Anastazji dzwoniła pani z Grodziska, ale chyba przeraziła ja odległość... W sprawie innych zwierzaków cisza:( Quote
Tola Posted December 13, 2018 Author Posted December 13, 2018 Aksamitka i Alik tez urosły w swoim wspólnym, warszawskim domciu :) 3 Quote
Tola Posted December 14, 2018 Author Posted December 14, 2018 Karmelka była dzisiaj w lecznicy na szczepieniu. Malutka jest gotowa do adopcji, tylko domu brak 4 1 Quote
Tola Posted December 14, 2018 Author Posted December 14, 2018 Miałam dzisiaj parę zapytań z Krakowa o Adasia, ale wszyscy chcą kota natychmiast, na już. Było też jedno zapytanie o Elwiska z okolic Krakowa, warte uwagi, ale pani poprosiła o czas na zastanowienie, szuka chyba jednak kota gdzieś blizej... Z Warszawy sporo telefonów o Adasia/Tygryska od osób narodowości ukraińskiej. Quote
Aldrumka Posted December 14, 2018 Posted December 14, 2018 Tych ostatnich nie trzeba odrzucać na wstępie; Ukrainka, która opiekowała się moim Tatą wzięła kotka ( kupiła na bazarze :() i dobrze się nim zajmowała; jest tylko kwestia jak bardzo są tu zadomowieni; 1 Quote
elik Posted December 14, 2018 Posted December 14, 2018 2 godziny temu, Tola napisał: Karmelka była dzisiaj w lecznicy na szczepieniu. Malutka jest gotowa do adopcji, tylko domu brak Ależ Karmelcia ma fajną przytulankę :) Quote
Murka Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 14 godzin temu, Aldrumka napisał: Tych ostatnich nie trzeba odrzucać na wstępie; Ukrainka, która opiekowała się moim Tatą wzięła kotka ( kupiła na bazarze :() i dobrze się nim zajmowała; jest tylko kwestia jak bardzo są tu zadomowieni; Od nas też rok temu psiak pojechał do DS do Krakowa do Ukraińców. Na początku trochę się obawiałam jak usłyszałam łamaną polszczyznę w telefonie, ale podczas rozmowy okazało się, że małżeństwo, mają swoje mieszkanie, pracę itd. Wizyta wypadła bardzo dobrze i do dzisiaj psiak ma się świetnie (DS jest w stałym kontakcie z wolontariuszami z Krakowa, są wspólne spacery). 3 Quote
Alaskan malamutte Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 Na olx mam zapytanie o Karmelkę. Ciekawe, czy pani Wanda zadzwoni.... Quote
b-b Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Na olx mam zapytanie o Karmelkę. Ciekawe, czy pani Wanda zadzwoni.... Oby:) Quote
Tola Posted December 15, 2018 Author Posted December 15, 2018 Dnia 14.12.2018 o 21:32, Aldrumka napisał: Tych ostatnich nie trzeba odrzucać na wstępie; Ukrainka, która opiekowała się moim Tatą wzięła kotka ( kupiła na bazarze :() i dobrze się nim zajmowała; jest tylko kwestia jak bardzo są tu zadomowieni; 9 godzin temu, Murka napisał: Od nas też rok temu psiak pojechał do DS do Krakowa do Ukraińców. Na początku trochę się obawiałam jak usłyszałam łamaną polszczyznę w telefonie, ale podczas rozmowy okazało się, że małżeństwo, mają swoje mieszkanie, pracę itd. Wizyta wypadła bardzo dobrze i do dzisiaj psiak ma się świetnie (DS jest w stałym kontakcie z wolontariuszami z Krakowa, są wspólne spacery). Nie odrzucam tak od razu na wstępie, staram się najpierw porozmawiać, wypytać. Rok teku tez miałam bardzo sympatyczna rodzinę Ukrainy dla mojej koteczki, mieszkali w swoim mieszkaniu w Krakowie, pracowali. Była zorganizowana wizyta, wypadła bardzo dobrze. Ale wszyscy, którzy dzwonią teraz z Warszawy to ludzie nie mający pacy, zmieniający po raz kolejny adres zamieszkania, większość z nich mieszka w wynajętych mieszkaniach z innymi sublokatorami, jeden właśnie się przeprowadzał. Nie mogę zafundować kociakom po przejściach takich ciągłych zmian i niepewnego losu. 1 Quote
Tola Posted December 15, 2018 Author Posted December 15, 2018 8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Na olx mam zapytanie o Karmelkę. Ciekawe, czy pani Wanda zadzwoni.... Nikt nie dzwonił, totalna cisza:( Wyrożniłam swoje ogłoszenia dla Karmelki, Anastazji i Adasia i tez nic:( Quote
Aldrumka Posted December 15, 2018 Posted December 15, 2018 1 godzinę temu, Tola napisał: Nie mogę zafundować kociakom po przejściach takich ciągłych zmian i niepewnego losu. jasna sprawa Quote
Jaaga Posted December 18, 2018 Posted December 18, 2018 Ogłoszenie Mysi, proszę o udostepnianie: 2 Quote
Recommended Posts