Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no Aśka 10 dni to bardzo mało.Moim zdaniem minimum to kilka miesięcy.Wyobraz sobie sytuację że zachorowałas albo wyjechalas, idziesz do szpitala a pies ucieka od znajomych u których go zostawiłaś i mają go w nosie. zanim możesz go odebrać potrzebujesz więcej niż 1O dni.Albo psa ktoś wywiezie do innego rejonu i zanim go ktoś znajdzie w odległym schronisku ..Ja wiem że to rzadkie ale jest.

• Upvote 1
Posted

Nie ma litości. Jak ktoś zachoruje, czy wyjedzie, i dziecko zostawia znajomym/rodzinie i co, zginie? No przepraszam, ale życie jest życie. Się bierze zwierzątko, to trzeba panować nad tematem.

• Like 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:44, wiolhelm170 napisał:

Nie no Aśka 10 dni to bardzo mało.Moim zdaniem minimum to kilka miesięcy.Wyobraz sobie sytuację że zachorowałas albo wyjechalas, idziesz do szpitala a pies ucieka od znajomych u których go zostawiłaś i mają go w nosie. zanim możesz go odebrać potrzebujesz więcej niż 1O dni.Albo psa ktoś wywiezie do innego rejonu i zanim go ktoś znajdzie w odległym schronisku ..Ja wiem że to rzadkie ale jest.

Ja jeszcze dodam, że w ciągu 10 dni to nawet większość biedaków nie ma szans na znalezienie domu i adopcję... To zdecydowanie za krótki termin, praktycznie pies który trafi do schronu i nikt go nie szuka,  jest skazany na śmierć. To nie jest dobre moim zdaniem  rozwiązanie... Zresztą osobiście uważam, że należy ograniczać rozród zwierząt, a nie usypiać hurtowo te które już są...

• Like 2
Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:54, rozi napisał:

Nie ma litości. Jak ktoś zachoruje, czy wyjedzie, i dziecko zostawia znajomym/rodzinie i co, zginie? No przepraszam, ale życie jest życie. Się bierze zwierzątko, to trzeba panować nad tematem.

Fajnie że ty nad wszystkim panujesz, ale uwierz mi że są sytuacje nad którymi ludzie nie zapanują.

Posted

Ależ oczywiście macie rację, to są tylko takie skróty myślowe. Na pewno nie 10 dni. Chodzi o to, żeby nie trafiało 50 tylko najwyżej 5, bo to do ogarnięcia od razu. 

Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:54, rozi napisał:

Życzę Ci rozi obyś zawsze panowała nad tematem, bo życie pisze różne scenariusze, a ludzie czasem  pięknie w oczy gadają, a jak co to czego to pies sam jak palec zostaje...

• Like 1
Posted

Rozi chodzi o to, że ludzie są generalnie beznadziejnie nieodpowiedzialni. 

Czasami się zastanawiam czy te wszystkie dzieci ugotowane latem w samochodzie albo wypadnięte z 7 piętra to tak naprawdę przypadek. Nieumyślnie, histeria, płacz, psycholog, rodzice trzeźwi i wyrok w zawiasach.

Posted

To mi przypomina starą historię z dogo jak dziewczyny jeździły w jakieś szczere pole, bo tam facet na działce trzymał psa i jak sobie przypomniał to jechał i dał jeść i one pytały, człowieku po co ci tam ten pies, a on mówił, "ano, żeby był". 

Posted
Dnia 14.02.2022 o 23:22, Tola napisał:

Wiem mari, wiem...

Czy myślisz, że ten pręgowany pies to Pręgusek?

mam nadzieję, że to Pręgusek..... staram się trzymać tej nadziei.....Pręgusek zapadł mi w serce i bardzo bym chciała, żeby to był on.....

ja też mam za sobą nie przespaną noc..... i przepłakany dzień.....

Posted
Dnia 15.02.2022 o 20:46, Aska7 napisał:

Czy wiadomo gdzie jest ten rozwrzeszczany rudzielec z ciemną kufą

20211218_095619_resize_98.jpg

Czytacz mi chyba w myślach,  od wczoraj o tym myślę.

W schronisku nie ma chłopaka.

Tzn nie ma go w boksach ogólnych.

Posted

Na fb dziewczyna szuka na gwałt transportu dla duzego psa  z łańcucha, chce go zabrać do siebie! Poszukiwany transport Krzczonów - Warszawa, ul. Krajobrazowa, ok. 200 km. Płaci za paliwo plus dniówkę!

Dzień dobry. Potrzebuję transport dla tego dużego, śmierdzącego bo prosto z łańcucha psa. Trasa 23-110 Krzczonów - Warszawa ul. Krajobrazowa. Sprawa pilna, ludzie się chcą pozbyć psa bo się wyprowadzają. Sądząc po warunkach, w jakich znajduje się pies mogą się z nim, w razie niepowodzenia z zabraniem go stamtąd, stać różne rzeczy. Nie chcę nikogo z góry oceniać, takie widoki jak poniżej nie zawsze biorą się że złej woli, często to brak edukacji I zastane silne wzorce. Nie mniej jednak jest możliwość zmiany świata na lepszy dla tego smutnego psa I trzeba to zrobić.
Zwracam koszty paliwa I płacę kierowcy solidną dniówkę.
Posted

W Warszawie jest cudowne Kudłate taxi, wspaniały psiolubny wlaściciel, woził mnie z Emi do wetów wielokrotnie, czekał aż wyjdziemy i odwoził do domu. Polecam.

• Like 1
Posted
Dnia 16.02.2022 o 16:27, dwbem napisał:

W Warszawie jest cudowne Kudłate taxi, wspaniały psiolubny wlaściciel, woził mnie z Emi do wetów wielokrotnie, czekał aż wyjdziemy i odwoził do domu. Polecam.

już załatwione, pies jutro rano będzie u tej kobiety, da mu dt.

• Like 1
Posted

Mam bardzo dobrą informacje o Keksiku bez oczka - wczoraj był u dr Garncarza i badanie potwierdziło, że na drugie oko widzi w 80 %.

Cieszymy się wszyscy bardzo, bo jak maluch do nas trafił, to były prognozy, że tego oka nie da się uratować. 

Druga bardzo dobra informacja dotyczy jego siostrzyczki bez oczka - Sisi.

Wspominałam, że było parę chętnych rodzin, ostatecznie wizyta była wczoraj w domu pod Bielskiem B. i koteczka tam właśnie zamieszka. Dziękuję Jaaga za pomoc.

W piątek jest umówiony zabieg i jak wszystko będzie dobrze, to po zdjęciu szwów Sisi będzie szukała transportu do Krakowa, stamtąd odbierze ją jej nowa rodzina:).

A parę dni temu zabieg sterylizacji miała tez mamcia kociaków;   jednak jej dom będzie trudniej znaleźć, bo ma ok. 6 lat.

Posted
Dnia 16.02.2022 o 22:57, Tola napisał:

Wspominałam, że było parę chętnych rodzin, ostatecznie wizyta była wczoraj w domu pod Bielskiem B. i koteczka tam właśnie zamieszka. Dziękuję Jaaga za pomoc.

A parę dni temu zabieg sterylizacji miała tez mamcia kociaków;   jednak jej dom będzie trudniej znaleźć, bo ma ok. 6 lat.

Cieszę się, że mala będzie miała dom. Moja znajoma p. Ewa powiedziała, że w okolicy Bielska-Białej bardzo chętnie będzie robić wizyty PA. Jest bardzo skrupulatna i spostrzegawcza wiec warto wykorzystać jej propozycję.  Zostawiam tu to info, bo może ktoś skorzysta.

Co to mamy kotki Tolu, to popros DT, żeby zrobił jej zdjęcia i prześlij info, zrobię ogłoszenie. Koty z kolei warto ogłaszać na Kraków, bo tam jest Amelia z kociej organizacji do wizyt.  

Posted
Dnia 15.02.2022 o 20:46, Aska7 napisał:

Czy wiadomo gdzie jest ten rozwrzeszczany rudzielec z ciemną kufą

20211218_095619_resize_98.jpg

i ten biedak? nie ma go w boksie ogólnym czy "tylko" leży gdzieś w hangarze....

20211218_101012_resize_11.jpg.0b86e4bb508c9ea785fe0f0d4a7f55a8.jpg

bo ten skazany na dożywocie wciąż tkwi na "swoim" miejscu 😞 😞

1644846476647.jpg

Posted
Dnia 17.02.2022 o 09:37, mari23 napisał:

i ten biedak?

20211218_101012_resize_11.jpg.0b86e4bb508c9ea785fe0f0d4a7f55a8.jpg

bo ten skazany na dożywocie wciąż tkwi na "swoim" miejscu 😞 😞

1644846476647.jpg

Tola pisala, że rudego szczekającego nie ma i owczarka z guzem tez 😞 On pewnie nie doczekał, bo z sączacym się mega guzem domu na pewno nie znalazł. Chodzilo mi właśnie o niego, dlatego Tola go szukała. 

Kolega Andżeli dalej zamknięty bez perspektyw; juz 15 mies. nie wychodzi z tego zamknięcia.

Posted
Dnia 17.02.2022 o 09:52, Jaaga napisał:

Tola pisala, że rudego szczekającego nie ma i owczarka z guzem tez 😞 On pewnie nie doczekał, bo z sączacym się mega guzem domu na pewno nie znalazł. Chodzilo mi właśnie o niego, dlatego Tola go szukała. 

Kolega Andżeli dalej zamknięty bez perspektyw; juz 15 mies. nie wychodzi z tego zamknięcia.

rudy szczekający być może "wyszczekał" sobie dom.... niestety takie są "pożądane" do stróżowania na łańcuchu 😞 😞 oby tak nie było...

Posted
Dnia 16.02.2022 o 22:15, dwbem napisał:

Załatwione ale czy to Kudłate taxi?

A tego nie wiem, ale pani napisała naa fb, że już transport załatwiony i dziś pies będzie u niej.