elik Posted February 1, 2022 Posted February 1, 2022 Super. Kociak będzie mógł bezpiecznie wygrzewać się w słoneczku, Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:47, mdk8 napisał: Dołączy ktoś do pomocy temu biedakowi ? Mogę założyć wątek i być współodpowiedzialna za finanse psa ale potrzebny ktoś do znalezienia hotelu , który go przyjmie i potem do kontaktu z nim. Oraz kto będzie za psa odpowiedzialny i będzie mu szukał domu / jeżeli już będzie gotowy do adopcji./ - ja nie mam doświadczenia i się tego nie podejmę . Ciągle o nim myślę . Jakiemu biedakowi? Quote
mdk8 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.01.2022 o 12:58, Ewa Marta napisał: Niestety też uważam, że eutanazja byłaby w jego przypadku wybawieniem, jeśli ma tam dalej być. Nie założę wątku, bo nie możemy z Ellig wziąć kolejnego nieadopcyjnego psa na siebie. Mamy już 4 takie. Gdyby jednak ktoś się zdecydował, mogę podjąć się współodpowiedzialności za psiaka i za jego finanse. Może 3 osoby mogłyby razem wziąć go pod opiekę i zacząć szukać miejsca dla niego? Ja mogę być jedną z nich. Dołączy ktoś do pomocy temu biedakowi ? Mogę założyć wątek i być współodpowiedzialna za finanse psa ale potrzebny ktoś do znalezienia hotelu , który go przyjmie i potem do kontaktu z nim. Oraz kto będzie za psa odpowiedzialny i będzie mu szukał domu / jeżeli już będzie gotowy do adopcji./ - ja nie mam doświadczenia i się tego nie podejmę . Ciągle o nim myślę . Quote
mdk8 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:50, elik napisał: Jakiemu biedakowi? nie działa multicytowanie i wyszło nie tak jak powinno Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:51, mdk8 napisał: nie działa multicytowanie i wyszło nie tak jak powinno To zacytuj post z tym biedakiem Quote
mdk8 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:52, elik napisał: To zacytuj post z tym biedakiem to "brat" Andżeli . Quote
Nadziejka Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 zagladam z modlitwa ...ten wielkuski kalkaziu? Dnia 5.02.2022 o 18:51, mdk8 napisał: nie działa multicytowanie i wyszło nie tak jak powinno Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:54, mdk8 napisał: to "brat" Andżeli . Kurtka, jest teraz tyle psiaczków, po kilka na wątku, że nie kojarzę. Nie ma postu z jego zdjęciem? Quote
Jaaga Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 18:50, mdk8 napisał: Dołączy ktoś do pomocy temu biedakowi ? Mogę założyć wątek i być współodpowiedzialna za finanse psa ale potrzebny ktoś do znalezienia hotelu , który go przyjmie i potem do kontaktu z nim. Oraz kto będzie za psa odpowiedzialny i będzie mu szukał domu / jeżeli już będzie gotowy do adopcji./ - ja nie mam doświadczenia i się tego nie podejmę . Ciągle o nim myślę . Chyba jest większy od Andżeli. Może być spokojniejszy od niej. Zakładaliśmy, że pewnie samiec dominował, ale teraz widzę, że raczej Andżela. Dziś znowu doszło do spięcia z Maximem. Przechodzila kolo niego w ogrodzie, powąchała i go zaatakowała, on sie położył na ziemi, a ona rzucila sie na niego leżącego. Podbiegłam i udało mi się ją odciągnąć za obrożę na wybieg. Była bardzo pobudzona. Ostatnio jest jak tykajaca bomba. Teraz chyba tylko przede mną ma respekt. Dlatego na wątku Suvi pisałam, że i tak raczej nie powinny być razem. Mam nadzieje, że uda się mu coś znaleźć, bo ten widok zamkniętego za prętami jest koszmarny. Pies tak wegetuje 15 miesięcy Quote
wiolhelm170 Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 A jak myślisz są jakieś powody dlaczego Angie taka jest? Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 19:26, Jaaga napisał: Pies tak wegetuje 15 miesięcy Chyba coś kojarzę. To pies z tej pary, która zagryzła kobietę? Angie jest wysterylizowana? Quote
Jaaga Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 19:28, wiolhelm170 napisał: A jak myślisz są jakieś powody dlaczego Angie taka jest? Jest sporo psów, które nie lubią innych psów. Czasem to widać, jak idzie właściciel z wiszacym na obroży psem, który stara się dopaść jakiegoś psa. Po prostu u nas zachowanie Andżeli jest bardziej kłopotliwe, bo jest więcej psów. No i jej upór oraz słoniowa pamięć tez robią swoje. Zaczął Maxim, a ona go teraz uporczywie nęka. Pewnie sie nie spodziewał, że trafi kosa na kamień. Ja jej nigdy nie odpuszczam i konsekwentnie robie czy osiągam, to co zamierzam, wiec dlatego pewnie udaje mi się bez większego problemu nad nią panować. Najgorsze są jej stany pobudzenia. Jak coś ją zdenerwuje, to nie potrafi sie szybko wyciszyć. Pewnie to wszystko efekt wieloletnich zaniedbań. Poza tym dla mnie jest mila, wesola i kontaktowa. Nigdy nawet przypadkowo nie zrobiła mi krzywdy. Najlepiej jakby trafiła do spokojnego ale konsekwentnego człowieka bez innych zwierząt. 1 Quote
Jaaga Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 19:53, elik napisał: Chyba coś kojarzę. To pies z tej pary, która zagryzła kobietę? Angie jest wysterylizowana? Tak Elu, to ten pies. Z tym, że stwierdzono jedynie, że kobieta miala pogryzione ręce i nogi i sie wykrwawiła, a nie że ją zagryzły. Syn podobno dopiero rano znalazl matkę, wiec nikt nie wie, co się stało. Choć znając zacięcie Andżeli wierze, ze jeśli ktoś jej robił krzywdę, a tak podobno sie działo, to oddała. Abdzela została wysterylizowana jeszcze w schronisku. Quote
elik Posted February 5, 2022 Posted February 5, 2022 Dnia 5.02.2022 o 20:54, Jaaga napisał: Tak Elu, to ten pies. Z tym, że stwierdzono jedynie, że kobieta miala pogryzione ręce i nogi i sie wykrwawiła, a nie że ją zagryzły. Syn podobno dopiero rano znalazl matkę, wiec nikt nie wie, co się stało. Choć znając zacięcie Andżeli wierze, ze jeśli ktoś jej robił krzywdę, a tak podobno sie działo, to oddała. Abdzela została wysterylizowana jeszcze w schronisku. Dzięki za wyjaśnienie. Biedne te psy, jak zawsze przez człowieka cierpią Quote
Aska7 Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Ja nie wierzę w zagryzienie. Przecież uśpić psa z powodu agresji w schronisku to pikuś. I nie wyobrażam sobie, żeby wydawać takiego psa do adopcji. Tam było coś nie halo. 1 Quote
elik Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:14, Aska7 napisał: Ja nie wierzę w zagryzienie. Przecież uśpić psa z powodu agresji w schronisku to pikuś. I nie wyobrażam sobie, żeby wydawać takiego psa do adopcji. Tam było coś nie halo. Też tak myślę. Pies, który zagryzł człowieka z pewnością zostałby poddany eutanazji. Quote
Tyśka) Posted February 6, 2022 Posted February 6, 2022 Mialam dzisiaj zapytanie o Sisi, ale takie typowe, mało konkretne ("witam, czy ten kot jest aktualny?") Quote
Mazowszanka13 Posted February 7, 2022 Posted February 7, 2022 Dnia 6.02.2022 o 23:13, Tyśka) napisał: Mialam dzisiaj zapytanie o Sisi, ale takie typowe, mało konkretne ("witam, czy ten kot jest aktualny?") Ludzie pytają czy oferta nadal aktualna i na tym się kończy jakby nie wiedzieli co robić dalej. Albo czekają aż do nich się zadzwoni, przyjedzie bez koniecznosci zbędnej konwersacji. Mam kilka takich zapytań o Adę, wcześniej też. 1 Quote
Tola Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Dnia 6.02.2022 o 12:14, Aska7 napisał: Ja nie wierzę w zagryzienie. Przecież uśpić psa z powodu agresji w schronisku to pikuś. I nie wyobrażam sobie, żeby wydawać takiego psa do adopcji. Tam było coś nie halo. Dnia 6.02.2022 o 13:06, elik napisał: Też tak myślę. Pies, który zagryzł człowieka z pewnością zostałby poddany eutanazji. Nie dowiemy się już nic więcej. Myślę, że nie było nakazu eutanazji, dlatego psy pomimo zastosowania izolacji, były/są do wydania. Quote
Tola Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Dnia 6.02.2022 o 23:13, Tyśka) napisał: Mialam dzisiaj zapytanie o Sisi, ale takie typowe, mało konkretne ("witam, czy ten kot jest aktualny?") Bardzo Ci dziękuję, ze wciąż czuwasz nad ogłoszeniami. W sprawie Sisi dzwoniły 2 rodziny (Kraków i okolice Bielska B.), jedna bardzo zainteresowana kocią, ale zobaczymy czy wytrwa do zabiegu. A dzisiaj o 17,00 do własnego domciu jedzie Keksik bez oczka, będzie podróżował z synem Alaskan, który był tak uprzejmy, ze zabierze kociaka do Warszawy. Quote
Tola Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Dzisiaj niespodziankę sprawiła mi p. Ola - podesłała zdjęcia Negri, która tak długo czekała na dom u Murki. Kocia wspaniale wpasowała się w stadko:) 2 Quote
Tola Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Obiecywałam, ze podjadę do schroniska, ale nie wyszło z różnych powodów. Teraz mam zapalenie krtani, ale myślę, że koło soboty będzie lepiej i wtedy podjadę. Quote
Tola Posted February 7, 2022 Author Posted February 7, 2022 Dnia 7.02.2022 o 13:40, Aska7 napisał: Mówiłam już, że brakuje rudego Wszystko przed nimi;) Quote
Recommended Posts