Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałam zabrać do Jagny jeszcze taką sunię bez ogonka, ale musi poczekać;  w tej chwili, jak jedzie starszy, niewidomy piesek i starsza suczka, to Jaaga nie da rady z młodą, energiczną dziewczyną.

Na pewno staruszki będą wymagały wizyty u weta, opieki, a na to potrzeba czasu i sił.

IMGP4296.JPG

Posted
Dnia 21.02.2022 o 20:11, kado napisał:

Ten czupurek bialo-czarno-brazowy na pierwszym planie śliczny i bardzo adopcyjny jest....

Tak bardzo sympatyczny, one wszystkie w tym pierwszym boksie urodziwe, przyjacielskie

Dnia 21.02.2022 o 20:20, Nesiowata napisał:

Ciężko oglądać...

Ciężko:(.

Wszechobecny ból, smutek, rezygnacja.

A dzisiaj jeszcze padało. jakby świat płakał razem z nimi.

Posted
Dnia 21.02.2022 o 21:25, Isiak napisał:

IMGP4279.JPG

Ten psiak z prawej to chodząca rozpacz i rezygnacja 😢

Tak, ogromny smutas, aż wracałam dzisiaj do niego:(

W realu wygląda jeszcze gorzej 😞

Posted
Dnia 21.02.2022 o 21:25, Isiak napisał:

IMGP4279.JPG

Ten psiak z prawej to chodząca rozpacz i rezygnacja 😢

Raczej jest chory. Zobaczcie te dlugie gluty śliny jakie mu wiszą.  Ewidentnie cos mu się dzieje w gardle lub pysiu. Do tego uszy nienaturalnie ustawia.

• Upvote 2
Posted
Dnia 21.02.2022 o 21:34, Jaaga napisał:

Raczej jest chory. Zobaczcie te dlugie gluty śliny jakie mu wiszą.  Ewidentnie cos mu się dzieje w gardle lub pysiu. Do tego uszy nienaturalnie ustawia.

Ślina wyciekała mu cały czas.

To nie jest duży pies, chociaż tak wygląda na zdjęciach.

Posted
Dnia 21.02.2022 o 21:40, Tola napisał:

Ślina wyciekała mu cały czas.

To nie jest duży pies, chociaż tak wygląda na zdjęciach.

Dnia 21.02.2022 o 21:48, Isiak napisał:

O rety, kolejny wymagający pomocy na już 😞

Tych zdjęć lepiej nie oglądać 😔 Pies moze mieć bolesny problem i cierpieć. On chyba jak najszybciej powinien odwiedzić lekarza. Niestety, ale nie wydaje mi się prawdopodobne, żeby udało się nazbierać deklaracji na następnego psa.

Posted
Dnia 22.02.2022 o 11:27, Tola napisał:

Na konto fundacji wpłynęła darowizna z warszawskiej firmy (DS zamojskiego kota).serce-ruchomy-obrazek-0641.gif

Pomoc przeznaczam  na dwa  potrzebujące zamojszczaki

150 zł  - Pixel WĄTEK

150 zł  -Cymek WĄTEK

Bardzo dziękuję za pomoc przekazaną Pikselkowi.

• Like 1
Posted

Wczoraj przyjęliśmy pod opiekę kolejną koteczkę, trafiła do DT p. Małgosi i jest 20 kotem w tym DT.😢 Spośród ostatnio przyjętych kotów jest w najlepszym stanie, miała wczoraj zrobiony  test i można powoli szukać jej nowego domu. 

IMG_20220223_152752.jpg

Posted
Dnia 23.02.2022 o 15:28, Tola napisał:

Wczoraj przyjęliśmy pod opiekę kolejną koteczkę, trafiła do DT p. Małgosi i jest 20 kotem w tym DT.😢 Spośród ostatnio przyjętych kotów jest w najlepszym stanie, miała wczoraj zrobiony  test i można powoli szukać jej nowego domu. 

IMG_20220223_152752.jpg

Jest śliczna, zrob zdjęcia, to ogloszę. Może moglaby przyjechać z Aska7, gdyby dom tu się znalazł. Ogłoszenia ja na Bielsko, ja oglosze na Katowice. 

Posted
Dnia 23.02.2022 o 16:02, Jaaga napisał:

Jest śliczna, zrob zdjęcia, to ogloszę. Może moglaby przyjechać z Aska7, gdyby dom tu się znalazł. Ogłoszenia ja na Bielsko, ja oglosze na Katowice. 

Postaram się, bo muszę też robić zdjęcia kociej mamce - tej od długowłosych kociaków - jest po sterylce i może uda się znaleźć jej dom, jest bardzo miłosna.

A w piątek udało się wyłapać 3 kociaki z tego samego miejsca - z opuszczonej stodoły.

Zostały tam jeszcze dwa - starsze rodzeństwo tych długowłosych, około roczne koty. 

Posted
Dnia 23.02.2022 o 16:02, Jaaga napisał:

Z Aska 7 to może zabrałaby się Sisi bez oczka...

Posted
Dnia 23.02.2022 o 17:22, Tola napisał:

Z Aska 7 to może zabrałaby się Sisi bez oczka...

Jeslu Aska7 sie zgodzi, to daj ludziom znać i adres, żeby ją od nas odebrali. 

Dnia 23.02.2022 o 17:19, Tola napisał:

Zostały tam jeszcze dwa - starsze rodzeństwo tych długowłosych, około roczne koty. 

Macie możliwość je wyłapać? Zanim zaczna sie rozmnażać, lada dzień zacznie się wysyp kociąt. Chociaż na kastracje.

Posted

przepraszam że tutaj.. ale dzisiaj o niczym innym chyba nikt nie myśli...

Jaaga wiesz może jak sytuacja Mariny? czy ma możliwość wypłaty pieniędzy jeśli wpłaty pójdą na jej konto bezpośrednio?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 24.02.2022 o 12:20, Tianku napisał:

przepraszam że tutaj.. ale dzisiaj o niczym innym chyba nikt nie myśli...

Jaaga wiesz może jak sytuacja Mariny? czy ma możliwość wypłaty pieniędzy jeśli wpłaty pójdą na jej konto bezpośrednio?

Co się dzieje ?

Nie jestem w temacie ...