Anula Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Gacuś po kroplówkach będzie częściej oddawał mocz.Najlepsze by były podkłady ale to jest koszt.Ja przy Sawani używałam jeszcze takich ceratowych podkładów dla dzieci do łóżeczka,nie są drogie.Na to kładłam podkład.Legowisko było suche. Quote
seramarias Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Jaki biedulek :( Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to ja na kocyk położyłabym taki podkład chłonny jak dla dzieci. Jak się posika, to nie będziesz mysiała za każdym razem prać kocyka. No i koniecznie okryłabym to wątłeciałko niech mu cieplutko będzie. 3 Quote
seramarias Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 O widzę, że Anula mnie uprzedziła z podkładem :) Quote
uxmal Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Poproszę nr konta i trzymam kciuki. Cała nadzieja w wetach niech się za chłopaka wezmą. Dobrze że nie ma raczyska . Gabi, czy masz drybedy? U nas się to sprawdzalo. Gacek (moj poprzedni psiak) siusial pod siebie. Mielismy dwa drybedy tak na wymianę. Jeden w praniu drugi w posłaniu. Byly caly czas suche mimo że Gacek siusiał. Podloga zabezpieczona pleksą i się zmywało. Quote
Poker Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 A ja zawijałam posłanie w duży worek foliowy na śmieci i dopiero kładłam kocyki na zmianę. Quote
Mta82 Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Poproszę o numer konta. Chciałabym wspomóc Gacusia grosikiem. Quote
Gabi79 Posted November 4, 2019 Author Posted November 4, 2019 Przepraszam, że nie cytuję, nie mam drybedów, ale jakoś sobie poradzę, najważniejsze, aby Gacuś doszedl do siebie. Dziękuję za wszystkie sugestie Gacunio zjadł śladowe ilości Intestinala, teraz śpi okryty kocykiem. Ja czuję się, jakby walec po mnie przejechal, cały czas mam mega stres. Aha, wetka podczas rozmowy tel. stwierdziła, że Gacunio ma więcej niż 10 lat, może nawet mieć 15 Quote
Gabi79 Posted November 4, 2019 Author Posted November 4, 2019 2 minuty temu, Mta82 napisał: Poproszę o numer konta. Chciałabym wspomóc Gacusia grosikiem. Dziękuję serdecznie!!! Quote
Gabi79 Posted November 4, 2019 Author Posted November 4, 2019 Weszłam na konto, a tam przelew expresowy od MikAga z Mikunią 50,- Bardzo serdecznie dziękuję!!! Quote
Tola Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Gabi, chcemy wesprzeć Gacusia kwotą 150 zł, opłacimy taką fakturę. 4 Quote
Bogusik Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Jak dobrze,że są lepsze wiadomości i nie potwierdzają diagnozy poprzedniego weta :) Ode mnie też wpadnie grosik na leczenie Gacusia. Quote
Gabi79 Posted November 4, 2019 Author Posted November 4, 2019 44 minuty temu, Tola napisał: Gabi, chcemy wesprzeć Gacusia kwotą 150 zł, opłacimy taką fakturę. Tolu, bardzo serdecznie dziękuję, przypomnij mi proszę, czy mam prosić o fakturę przelewową na Fundację? 6 minut temu, Bogusik napisał: Jak dobrze,że są lepsze wiadomości i nie potwierdzają diagnozy poprzedniego weta :) Ode mnie też wpadnie grosik na leczenie Gacusia. Bogusiu, pięknie dziękuję!!! Quote
ania75 Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 Poszło wsparcie - trzymajcie Gabrysiu i Gacusiu Quote
Nesiowata Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Trzymajcie się obydwoje! Najważniejsze, że w końcu wiadomo co tak właściwie jest i można z tym walczyć. Quote
Poker Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Ciekawe jak minęła noc. Miejmy nadzieję ,że zarówno Gabi jak i Gacuś, pospali. Quote
Jolanta08 Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Też jestem ciekawa, mam nadzieję że spokojnie. Quote
Tyśka) Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 I ja czekam na wieści. Dobrze, że jest maleńka poprawa, wierzę że maluszek wyjdzie z tego!! Nie przestaję przesyłać dobrych myśli. Moja wetka przy moim pierwszym tymczasie przeszkoliła mnie (mnie - 13latkę) do dawania kroplówek podskórnie (między innymi). Ta umiejętność pomocy doraźnej uratowała mojego niejednego tymczasa, właśnie kiedy się odwonił, a pić za bardzo nie chciał... i akurat np. był środek nocy/święto. Piszę to, bo jak czytam o weterynarzach to włos mi się na głowie jeży: ja dostawałam ogromną pomoc i lekcje doraźnej pomocy tymczasom, a inni weci... eh... Quote
Poker Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Mnie dr Szcz. też nauczył podawać kroplówkę podskórnie , le zupełnie nietypowo. Jest świetna. Quote
dwbem Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Trzymam mocno kciuki za Gacusia. Teraz weci tak jak lekarze ludzcy to w większości konowały nastawione tylko na zarobek. Ja jestem w rozpaczy bo miałam cudownego weta z prawdziwego zdarzenia przez 34 lata miałam nadzieję że mnie przeżyje a niedawno nagle zmarł. Jestem załamana bo nie wiem czy teraz znajdę takiego jask on przyjeżdżał do mnie do domu na każde zawołanie nawet w nocy jak się działo coś zlego z moimi psami cudowny lekarz z powołania jego ambicją było wyleczenie najcięższych przypadków a nie robienie majątku. 1 Quote
Poker Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Zarówno weterynarz jak i lekarz powinnni pracować z oddaniem dla pacjentów , ale też godziwie zarabiać. Powołaniem i ideą rodziny nie nakarmią. 1 Quote
rozi Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 Gabi, jak tam? Myślę, że tu sporo osób siedzi z Tobą i Gacusiem, czeka na wieści, jak ja. 2 Quote
uxmal Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, Poker napisał: Mnie dr Szcz. też nauczył podawać kroplówkę podskórnie , le zupełnie nietypowo. Jest świetna. Tzn jak? Ja robię na karku trójkącik. Jest jeszcze metoda przypachwinowa ale nie robiłam. Quote
uxmal Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, dwbem napisał: Trzymam mocno kciuki za Gacusia. Teraz weci tak jak lekarze ludzcy to w większości konowały nastawione tylko na zarobek. Ja jestem w rozpaczy bo miałam cudownego weta z prawdziwego zdarzenia przez 34 lata miałam nadzieję że mnie przeżyje a niedawno nagle zmarł. Jestem załamana bo nie wiem czy teraz znajdę takiego jask on przyjeżdżał do mnie do domu na każde zawołanie nawet w nocy jak się działo coś zlego z moimi psami cudowny lekarz z powołania jego ambicją było wyleczenie najcięższych przypadków a nie robienie majątku. Bardzo Ci współczuję:( Quote
Tyśka) Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 18 minut temu, uxmal napisał: Tzn jak? Ja robię na karku trójkącik. Jest jeszcze metoda przypachwinowa ale nie robiłam. Ja też trójkącik (mniej więcej o tak) i zaintrygował mnie komentarz Poker. Quote
bou Posted November 5, 2019 Posted November 5, 2019 2 godziny temu, Poker napisał: Mnie dr Szcz. też nauczył podawać kroplówkę podskórnie , le zupełnie nietypowo. Jest świetna. Poker - podziel się tą wiedzą,przyda się. :) Quote
Recommended Posts