Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczynki dziekuje Wam bardzo za porady

Poprosze Kasie o kilka zdjec calej sylwetki Gracji- moze sie uda dorobic zeby byly jakies nowe poza tymi z Radys

A dla Was mam takie zadanie w wolnej chwili- jakbyscie mogly wybrac z tych zdjec Gracji ktore juz sa to co Was najbardziej urzeka? Dobra? Jest duzo ogloszen takze zdjecia glowne moge w kilku pozmieniac i zobaczymy

Ps jeszcze tylko dodamze jestem praktycznie pewna ze w kazdym ogloszeniu Gracji ktore zrobilam jest przynajmniej jedno zdjecie z tych z Radys ktore prezentuje jej cala sylwetke

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Ps jeszcze tylko dodamze jestem praktycznie pewna ze w kazdym ogloszeniu Gracji ktore zrobilam jest przynajmniej jedno zdjecie z tych z Radys ktore prezentuje jej cala sylwetke

Zgadza się. happy.gif 

Bardzo chcemy Domu dla naszej Gracjelli, ale chyba trzeba cierpliwie poczekać. Kiyoshi, pokazałaś nam Grację 13 lutego. To naprawdę niedawno. Bezdomniakom z Dogo różnie się wiedzie na drodze do Domku i niektóre muszą czekać. Podpalane i czarne podobno dłużej.  A jeśli chodzi o fotki, to Kasia od początku pisze, że Gracja nie chce współpracować. Są takie psiaki. Ciężko im chyba robić zdjęcia.

Mnie urzeka wiele fotek Gracjanki. ale zakochani tak mają.happy.gif Pewnie takich w ogłoszeniach się nie daje. Na przykład te pierwsze ze str 4. Gracja zaraz po przybyciu do Kasi. Na legowisku patrząca w obiektyw albo śpiąca... Fotki z Lalką na śniegu. Z ostatnich te w  ruchu. Gracja taka trochę przyczajona jak panterka. Ale to nie do ogłoszeń...

Ta jest cudna.

IMG_1190.JPG 

• Like 1
Posted

Ej- zapomnialam o tych zdjeciach z 4 strony ;) dobrze ze przypomnialas! Wykorzystam je

A to ktore wskazalas jest jako glowne w niektorych ogloszeniach- tez ke baaardzo lubie

I masz racje- Gracja dopiero 1,5 miesiaca czeka na dom :) Kasia mowila ze ostatnio troche schudla pewnie tez oswoi sie z aparatem i nastepna sesja przyniesie moze zdjecia calej pieknej i zgrabnej damy :)

Posted

Spokojnie, lepiej niech poczeka aniżeli ma wrócić z kiepskiej adopcji. Kiyoshi, może niedługo zrobi się zielono, kwiatowo a Kasi ktoś pomoże przy cyknieciu nowych fotek. 

Posted
9 minut temu, Poker napisał:

Dla mnie Gracja na tym zdjęciu jest smutna.

No tak- to fakt ze troche smutno ale ona ma taki pyszczek po prostu

9 minut temu, zachary napisał:

Spokojnie, lepiej niech poczeka aniżeli ma wrócić z kiepskiej adopcji. Kiyoshi, może niedługo zrobi się zielono, kwiatowo a Kasi ktoś pomoże przy cyknieciu nowych fotek. 

No wlasnie :) w zieleni bedzie jej do twarzy

Dzis troszke poprzestawiam zdjecia w ogloszeniach- zrobie wieksza roznorodnosc

A Wy prosze- wszyscy teraz skupiamy dobre mysli ze Gracjami w kwietniu jest juz w swoim wymarzonym domu :)

Posted
18 godzin temu, kiyoshi napisał:

A Wy prosze- wszyscy teraz skupiamy dobre mysli ze Gracjami w kwietniu jest juz w swoim wymarzonym domu :)

Wysyłam ciepłe myśli do Gracjanki i do Domku, który gdzieś jest i szuka swojej Gracji. happy.gif

Posted
4 godziny temu, Elisabeta napisał:

Wysyłam ciepłe myśli do Gracjanki i do Domku, który gdzieś jest i szuka swojej Gracji. happy.gif

Dziekuje!

A ja mam jeszcze do Was pytanie- czy uwazacie ze w ogloszeniach powinnam pisac ze Gracja to wieksza sunia czy srednia?? Jak oceniacie te 20-22 kg??

Posted
4 godziny temu, kiyoshi napisał:

A ja mam jeszcze do Was pytanie- czy uwazacie ze w ogloszeniach powinnam pisac ze Gracja to wieksza sunia czy srednia?? Jak oceniacie te 20-22 kg??

Chyba średnia... Tak do ok 25 kg to chyba średniaki. A Gracjanka jeszcze nam może schudnie... happy.gif

Posted

Trudno powiedzieć , każdy może patrzeć inaczej według mnie średniak to tak do 30 kg ale dla kogoś 30 kg to już pies duży. Poza tym psiak może być np. szczupłej budowy i wagowo będzie średniak ale na wysokość będzie większy. Są psiaki które mają w kłębie tyle samo ale wagowo są dwa razy większe jeden od drugiego.

pisanka.jpg

Posted
Dnia 31.03.2018 o 10:27, Onaa napisał:

Trudno powiedzieć , każdy może patrzeć inaczej według mnie średniak to tak do 30 kg ale dla kogoś 30 kg to już pies duży. Poza tym psiak może być np. szczupłej budowy i wagowo będzie średniak ale na wysokość będzie większy. Są psiaki które mają w kłębie tyle samo ale wagowo są dwa razy większe jeden od drugiego.

Dzięki za rade. Zmieniłam w ogłoszeniu : "większa" na "średnia"... po tym co napisałaś zdałam sobie sprawe, że to jednak będzie lepsze określenie Gracji;)

Dziś trochę poprawiłam ogłoszenia Gracji. Zmieniłam niektóre zdjęcia, troszkę opis...

MOże teraz się uda :)

• Like 1