dorcia2 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Kochani, po wizycie rodzina super, pełna miłości do zwierząt wspaniała mama , trzy córki (dwie nastolatki i jedna mała dziewczynka chyba 4-5 letnia), tata rodziny pod koniec wizyty się pojawił, również bardzo miły - to dwunożna część rodziny pozostali członkowie rodziny to: szynszyla, trzy postawne kicie , każdy/a ze smutną historią i psinka dwa tygodnie temu zaadoptowana z Fundacji ,piesek jest jeszcze odrobinkę onieśmielony ale widać , że kocha swoją rodzinkę z wzajemnością rodzina wcześniej miała pieska z Palucha, który zmarł po 13 latach (jego portret wisi w salonie) - decyzja rodziny o nowym członku rodziny jest jak najbardziej przemyślana nikt z rodziny nie jest uczulony na sierść czy ślinę psią , na wakacje wyjeżdżają na działkę pod W-wą razem ze zwierzakami a jeżeli wystąpi jakaś nieprzewidziana sytuacja zawsze może im pomóc ktoś z rodziny , Pani domu powiedziała, że bodajże jej mama koleguje się z dr Dorotą Sumińską , niedaleko domku mają do dyspozycji psi plac zabaw ogrodzony i będą z niego korzystać do zabaw. Na pieska, który jest u nich wołają pieszczotliwie "synuś " bo 3 córki mają a tu rodzynek rozmawiałam z rodziną o wprowadzeniu Gracji do domu , żeby poznała psa rezydenta na neutralnym terenie i dopiero do domu , o tym , żeby przez pewien czas spanie i miska Gracji były oddzielone od akcesoriów rezydenta , a jak przyjdzie odpowiedni moment , można to zmienić , tak samo z zabawkami , poradziłam żeby na pewien czas pochować zabawki , żeby uniknąć ewentualnego czynnika zapalnego ale Pani powiedziała, że piesek na razie nie interesuje się w ogóle zabawkami więc maja obserwować i jeżeli zajdzie potrzeba zadziałać Pani pomyślała, żeby zabrać pieska w podróż po Grację ale jej odradziłam bo to dla niego stres i zmęczenie W razie czego maja kontakt do Izy i zostawiłam im mój nr telefonu Rodzina więc dla Gracji jak najbardziej dobra, wszyscy bardzo przejęci zostawiłam im kalendarz z Palucha i przysmaki dla psinek bo nie wiedziała, ze tam tez inne gatunki w podziękowaniu, że przygarniają skrzywdzone zwierzęta mam nadzieję, że wszystko się ułoży 2 1 Quote
zachary Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Brzmi rewelacyjnie! Gracjanko....szykuj się do własnego Domu! Quote
kiyoshi Posted April 15, 2018 Author Posted April 15, 2018 DORCIA2 jesteś cudowna i bardzo mi miło, że mogła Cie (telefonicznie) poznać:) Dziękuje ogromnie za wizyte:) i tak obszerną relacje...:) pakujemy Gracjanke. Po nędzy i niedoli będzie królową stolicy :D 2 Quote
dorcia2 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 7 minut temu, kiyoshi napisał: DORCIA2 jesteś cudowna i bardzo mi miło, że mogła Cie (telefonicznie) poznać:) Dziękuje ogromnie za wizyte:) i tak obszerną relacje...:) pakujemy Gracjanke. Po nędzy i niedoli będzie królową stolicy :D mi również bardzo miło cieszę się że następna bidulinka będzie miała dobry domek Quote
Elisabeta Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 To już tylko czekać z Gracjanką na środę. Kciuki. Quote
Livka Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Powodzenia Gracjello, niech ci się dobrze wiedzie :) 1 Quote
Onaa Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 Powodzenia Gracjo :). I trzymam kciuki za jutro :). Quote
agat21 Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 Wspaniałe wieści :) Oby więcej takich domków dla naszych dogomaniowych psinek! Quote
kiyoshi Posted April 17, 2018 Author Posted April 17, 2018 SUnia jutro wyjeżdża. Kasia zawozi ją do Siewierza gdzie spotkają się z Panem. Mam nadzieje, że będzie to miłość od pierwszego wejrzenia:) A Gracja...ma wzięcie:) wczoraj znów ktoś o nią dzwonił.... Musimy znaleść kolejną Gracje w Radysach:) 1 Quote
Nesiowata Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 Szczęśliwej drogi i powodzenia w nowym życiu! Quote
Gabi79 Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 56 minut temu, Nesiowata napisał: Szczęśliwej drogi i powodzenia w nowym życiu! Przyłączam się do życzeń!!! Quote
mdk8 Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 Iza zobacz https://www.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=836009693252914 Quote
kiyoshi Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 Moje panny tak pieknie zapozowaly Po Gracji widac ze pora byla sniadaniowa:) Za 1,5 godzinki wyrusza na swoje 1 Quote
Tyśka) Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 Powodzenia, Gracjanko! Obecnie sama ogłaszam sunię szczeniorkę podobną do Gracjanki i nikt o sunię nie pyta (https://www.olx.pl/oferta/urocze-przebojowe-szczenie-mix-owczarek-australijski-CID103-IDtmH5x.html)... mam nadzieję, że telefony sie rozdzwonią, jak i w przypadku Gracji się stało: cisza i nagle rozdzwonił się telefon. Quote
Onaa Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 Powodzenia Gracusiu :), i wszystkiego dobrego w swoim nowym domku. Quote
kiyoshi Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 Gracja pojechała ok. 13 do swojego domu:) I ...no cóz...nie mamy już Gracji- MAMY GRETE :) i jej nowy dom z super kumplem Synusiem (na zdjęciu - razem na psim wybiegu, oba usmiechnięte, to mówi wszystko) Jak zawsze WIELKIE, OGROMNE podziękowania zwłaszcza dla "mojej" (naszej) Kasi za opieke nad sunią i przygotowanie jej na wspaniałą adopcje. I Wam najdrożsi moi deklarowicze, że ufacie mi i podążacie ze mną tą ścieżką- pomocy Radysiakom.... Jestem taka szczęsliwa dzisiaj, że się popłacze. Bardzo bałam się "tej" Gracji, bo rzadko pomagam dużym psom... MOnika F. Ty wiesz, że to dzięki Tobie...ona dostała szanse, bo to Ty ją wypatrzyłaś. I na pewno teraz tez płaczesz:) 1 2 Quote
kiyoshi Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 20 godzin temu, mdk8 napisał: Iza zobacz https://www.facebook.com/pg/psyzradys/photos/?tab=album&album_id=836009693252914 widziałam Gosia...widziałam...wyjatkowa... 9 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Powodzenia, Gracjanko! Obecnie sama ogłaszam sunię szczeniorkę podobną do Gracjanki i nikt o sunię nie pyta (https://www.olx.pl/oferta/urocze-przebojowe-szczenie-mix-owczarek-australijski-CID103-IDtmH5x.html)... mam nadzieję, że telefony sie rozdzwonią, jak i w przypadku Gracji się stało: cisza i nagle rozdzwonił się telefon. urocza:) ogłaszaj i nie poddawaj się- zadzwoni ten dom na pewno:) Quote
kiyoshi Posted April 18, 2018 Author Posted April 18, 2018 To jeszcze rozlicze Gracje. Za transport na trasie Kasi wyszło 60 zł za hotelik 1-18.04- 210 zł Quote
Recommended Posts