Szamanka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wątek zmoderowałam. Kto nie ma chęci - niech nie pomaga. Ale nikt nie ma prawa osądzać Pipi i jej postępowania. Chwała jej za to, że przygarnęła tyle bezdomnych psiaków. Dobrze jednak wiemy, że w naszym kraju jest tak, że gdy ktoś ma kilka psów, to potem " życzliwi" dostarczają mu kolejnych..i kolejnych...traktując jak jakieś schronisko. Pipi na pewno trzeba pomóc, ale najważniejsze to pomóc w adopcjach. Proszę o spokój na wątku, a także o zrozumienie dla Pipi. Quote
żabusia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Pipi, Kochana, co wolisz aby Ci kupić w sklepie internetowym suchą karmę (2 X 20 kg po 80 pln Bosch My friend) z dostawą do Ciebie czy aby Ci przelać 150 pln? Quote
evita. Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Pipi- czy potrzeba Ci może ubrań dla siebie i syna ? Jeśli tak to podaj proszę rozmiar itp. Na pewno wiele osób pomoże. Na karmę wystawię bazarek. Postaram się to zrobić jak najszybciej- jak tylko odbiorę swojego kompa z naprawy. Chętnie tez porobię allegro i inne ogłoszenia dla psiaków. W sprawie kocy i narzut też spróbuję coś pokombinować. Podpisuję się pod słowami Szamanki obiema rękami. Trzymaj się !!! Quote
salibinka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Pani Ireno, proszę podać mi na pw adres, pod który będę mogła przesłać paczuszkę dla Pani podopiecznych. Proszę się trzymać. Nikt nie ma prawa Pani osądzać! Banerek na szybko - podlinkowany, bo chyba nie ma: Quote
gameta Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 mtf zalesie napisał(a):1.warunkiem przelewu odemnie jest zgoda na wyadoptowanie czesci psow i niewtcofywanie sie z niej 2.przelewy chcialabym dokonywac od razu na karme lub na konto jakies organizacji mtf możesz przecież zakupić karmę w którymś ze sklepów internetowych z wysyłką na adres Pipi - tu kilka osób tak zrobiło :) Quote
Guest monia3a Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 enia napisał(a):Pipi napisała, że dziś jest w Białymstoku... Wiem, czytałam :roll: niestety ja dziś w domu będę dopiero około 21 Quote
evita. Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 gameta napisał(a):mtf możesz przecież zakupić karmę w którymś ze sklepów internetowych z wysyłką na adres Pipi - tu kilka osób tak zrobiło :) Dokładnie. Na przykład na allegro większość (jesli nie wszyscy ;)) sprzedawców oferuje możliwość wskazania adresu dostawy zakupionej u nich karmy. Quote
koss Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Szamanka napisał(a):Wątek zmoderowałam. Kto nie ma chęci - niech nie pomaga. Ale nikt nie ma prawa osądzać Pipi i jej postępowania. Chwała jej za to, że przygarnęła tyle bezdomnych psiaków. Dobrze jednak wiemy, że w naszym kraju jest tak, że gdy ktoś ma kilka psów, to potem " życzliwi" dostarczają mu kolejnych..i kolejnych...traktując jak jakieś schronisko. Pipi na pewno trzeba pomóc, ale najważniejsze to pomóc w adopcjach. Proszę o spokój na wątku, a także o zrozumienie dla Pipi. SZAMANKO -DZIEKUJĘ :calus: Quote
Weronia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 evita. napisał(a):Pipi- czy potrzeba Ci może ubrań dla siebie i syna ? Jeśli tak to podaj proszę rozmiar itp. Na pewno wiele osób pomoże. Jeśli Pipi stwierdzi, że pomoc rzeczowa dla niej oraz rodziny jest również potrzebna, mogę zrobić oddzielny wątek w dziale "pomoc dla ludzi".. Co o tym myślicie? Może warto byłoby też stworzyć nowy wątek psów Pipi tu, na PwP? Quote
magda222 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Ponawiam prośbę o adres i nr konta. Pomogę na ile będę mogła. Pipi,napisz co jest Wam potrzebne.Będzie nam wszystkim łatwiej pomóc. Czy psy są zabezpieczone przed pchłami,pasożytami itd.? Czy są odrobaczone?Czy są zaszczepione? Pamiętam,że ARKA oferowała pomoc w leczeniu.Gdyby weterynarz wystawiał faktury dla ARKI to miałaby wszystko czarno na białym. ARKO,czy Twoja oferta pomocy jest aktualna? Quote
Poker Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Pipi, jakich książek brakuje Twojemu synowi? podaj tytuły. Quote
ARKA Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 magda222 napisał(a): ARKO,czy Twoja oferta pomocy jest aktualna? Oczywiscie ze jest aktualna. Przeciez pipi leczy te trzy psiaki na nasze konto w lecznicy. Z tego co wiem rachunek jest ok.500zl..a przeznaczylismy 1000zl, jeszcze zabiegi kastracji musza byc. Jedna sunia ma cieczke, teraz. Quote
Zmysł Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 gdzie jest dokładnie to Poświętne? I czego brakuje najbardziej? karmy? Quote
salibinka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Weronia napisał(a):Jeśli Pipi stwierdzi, że pomoc rzeczowa dla niej oraz rodziny jest również potrzebna, mogę zrobić oddzielny wątek w dziale "pomoc dla ludzi".. Co o tym myślicie? Może warto byłoby też stworzyć nowy wątek psów Pipi tu, na PwP? Uważam, że to dobry pomysł - porządny wątek, ale taki, żeby moderator nie miał przy nim za dużo pracy;). Myślę też, że konkretna lista potrzebnych rzeczy (tak bodajże było w przypadku p. Romy z Przemyśla?) bardzo ułatwiłoby sprawę. Zachęcam do jej stworzenia - usprawni działania :lol:. Będzie dobrze:loveu: Quote
Weronia Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 salibinka napisał(a):Uważam, że to dobry pomysł - porządny wątek, ale taki, żeby moderator nie miał przy nim za dużo pracy;). Myślę też, że konkretna lista potrzebnych rzeczy (tak bodajże było w przypadku p. Romy z Przemyśla?) bardzo ułatwiłoby sprawę. To poczekamy na Pipi, niech powie co jest najpotrzebniejsze, zrobię wątek w dziale "ludzkim", wkleję kilka zdjęć, zrobi się przejrzyście.. Quote
Poker Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Weronia napisał(a):To poczekamy na Pipi, niech powie co jest najpotrzebniejsze, zrobię wątek w dziale "ludzkim", wkleję kilka zdjęć, zrobi się przejrzyście.. i bardzo dobrze , łatwiej bedzie pomóc. Quote
Iza. Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Pipi, to ja czekam na jakiś sygnał w razie czego. Na internecie jestem tylko wieczorami i to też nie zbyt często, ale w podpisie jest mój nr tel, to można mnie jakoś złapać ;) beka napisał(a):Ile kosztuje bilet kwartalny ?? Chyba nie ma u nas czegoś takiego ;) jeśli chodzi o komunikacje miejska oczywiście ;) Miesięczny ulgowy kosztuje 32 zł. ile normalny nie wiem :shake: Quote
bea_m Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Rozmawiałam z osobą która była u Pipi. Potrzeby są. Duże. Potrzebne jest wszystko. Większość psów mieszka w domu więc: 1. jak najbardziej kołdry i koce. 2. Środki czystośći do urzymania ładu w domu przy takiej czeredzie. 3. obroże 4. smycze 5. środki na pchły i kleszcze 6. tabletki na odrobaczenie 7. szczepienia 8. sterylki 9. duuuuużo karmy A dla Pipi wszystko to co normalnemu człowiekowi potrzeba do życia: 1. artukuły spożywcze 2. artykuły chemiczne 3. .... i wszystko to co wam przyjdzie do głowy. Pipi zaraz pewnie napisze że jej to nie potrzebne :roll: ale ja wiem swoje :p Quote
akodirka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Iza. napisał(a): Chyba nie ma u nas czegoś takiego ;) jeśli chodzi o komunikacje miejska oczywiście ;) Miesięczny ulgowy kosztuje 32 zł. ile normalny nie wiem :shake: [url=http://www.komunikacja.bialystok.pl/taryfy_przewozowe.asp]Departament Dr Quote
Iza. Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 akodirka napisał(a):[url=http://www.komunikacja.bialystok.pl/taryfy_przewozowe.asp]Departament Dr http://www.komunikacja.bialystok.pl/taryfy_przewozowe.asp Czyli jednak jest 3 mies :oops: Quote
przyjaciel_koni Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 bea_m napisał(a):Rozmawiałam z osobą która była u Pipi. Potrzeby są. Duże. Potrzebne jest wszystko. Większość psów mieszka w domu więc: 1. jak najbardziej kołdry i koce. 2. Środki czystośći do urzymania ładu w domu przy takiej czeredzie. 3. obroże 4. smycze 5. środki na pchły i kleszcze 6. tabletki na odrobaczenie 7. szczepienia 8. sterylki 9. duuuuużo karmy A dla Pipi wszystko to co normalnemu człowiekowi potrzeba do życia: 1. artukuły spożywcze 2. artykuły chemiczne 3. .... i wszystko to co wam przyjdzie do głowy. Pipi zaraz pewnie napisze że jej to nie potrzebne :roll: ale ja wiem swoje :p Na początek - pogrubiłam te bardziej kosztowne potrzeby. To poważne sprawy. Sterylka to koszt ok.250zł dla niewielkiej suni... W Warszawie bywa drożej. Prosimy o informację - ile jest suczek do zabiegów ? Czy niezbędne są też kastracje ? Z moich doświadczeń dotychczasowych wynika, że przed adopcją psiaki powinny być już po wszystkim... Stanowi to dla nich swoistą ochronę przed "złymi" domami. Co do szczeniąt - tu mam mieszane odczucia... W ich przypadku potrzebne dobre "zabezpieczenia" w umowie. Szczepienia wirusówek - też duża kwota przy tylu psiakach - i duże ryzyko zachorowania w takiej grupie zwierząt. Środki na pchły i kleszcze - to również spory wydatek... Można by go nieco zmniejszyć kupując po cenie hurtowej. Potrzebna Osoba, która może to załatwić... I pieniądze... Tyle w tej chwili - cd. w następnym poście. Quote
akucha Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 To trzeba szykowac paczkę. Mam trochę takich rzeczy: koce, posłania, kołdra. Chemia tez się znajdzie Psie ręczniki też? Na medykamenty to chyba lepiej zbierać pieniądze i zakupić hurtowo. Przelew poszedł. Quote
Julie Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 jestem nowa na wątku i niestety nie miałam czasu przeczytać całego wątku. Mógłby mi ktoś w skrócie napisać ile jest suczek, gdzie są i czy są potrzebne pieniądze, mogę dać rzeczy na bazarek bo sama zrobić nie umiem. Quote
andzia69 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 uuuła - chyba musiało być gorąco skoro Szamanka wkroczyła:razz: A moze trzeba w 1 poście zebrać co kto moze zrobić, bo się pogubimy... np. Akucha - koce, ręczniki, kołdra, posłania, chemia i dopisywać co i kto...bo zaraz sie okaze, ze Pipi zostanie zawalona tylko karmą;) Pipi - w takim razie podaj mi na pw nr konta i dane do przelewu - wyślę ci jakąś kasę dla ciebie:p a jak ci braknie karmy to wyślę i karmę a co do ogłoszeń...muszą być ładne zdjecia....muszą... Quote
Recommended Posts