Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze takie
Przepraszam,muszę coś zjeść,nakarmię "dzieci" i wracam,gdzieś za godzinę będę spowrotem i dalszy ciąg zdjęć.
Jeszcze do Iza - wysyłam do Ciebie pw

Posted

monia3a napisał(a):
Kropka nie była przypadkiem na DT w Warszawie??

Mam zdjęcia ładne Kropki, Lampa, Ozziego i Poli. Mogę wysłać dla kogoś kto wstawi je na dogo.

Monia, a to nie Łatka była na DT w Wawie ?

Ja też mam te zdjęcia, bo robiłam właśnie dla Ozzyego i Kropki ogłoszenia to wstawie

Kropka

Posted

monia3a napisał(a):
Tak, Łatka.
Szkoda, że kiedyś wyszło jak wyszło bo dom miałaby Kropka i Lampuś.

Oj szkoda, szkoda. Mam nadzieję że tym razem to wszystko będzie inaczej.

Guest monia3a
Posted

Iza. napisał(a):
Monia, a to nie Łatka była na DT w Wawie

Tak, Łatka.
Szkoda, że kiedyś wyszło jak wyszło bo dom miałaby Kropka i Lampuś.

Posted

Nie cofajcie się już w czasie... To nic nie pomoże.

Psiaków jest sporo. Chyba należy im się osobny wątek typowo adopcyjny.
Tam by można wszystkie psy porządnie zaprezentować.
Jakieś pomysły inne ?
Trzeba bardziej uporządkować działania i zbiorczo spisać, co Kto może załatwić, zrobić itd.

Ta jedna sunia - Kropka - to chyba taka borderkowa... Trochę...

I ważne !!!
Suczek do sterylizacji jest aż 8 !!!!

Licząc po 250 zł. za jedną wychodzi ogromna kwota !!!
A to sprawa podstawowa !!!
Prosimy o pomoc w tej kwestii !!!

I kastracja psiaków...

Posted

Moim zdaniem potrzebne sa 2 dodatkowe wątki.

Pierwszy, który ogarnął by akcje pomocową. W pierwszym poście:
- deklaracje wpłat na sterylk, kastrację, szczepienia. Darczyńcy stali - do czasu zakończenia zabiegów, jednorazowi, bazarki.
- najpilniejsze potrzeby,

Drugi watek ogłoszeniowy, w pierwszym poście:
- opisy psów z jednym zdjęciem i link do fotosika, który wkleiła Pipi.
- lista osób wystawiających - kto kogo.
Wielu z nas wystawia swoje schroniskowce na różnych portalach i na allegro. Weźmiemy pod opięke po jednym psie.
Wątek będzie podawał aktualne informacje o psach

Jak jeszcze można to wszystko skoordynowac?

Piszcie, kto przygotowuje paczkę i z czym. Pozostali będa wiedzieli, co poszło. Łatwiej będzie planować kolejne.

Posted

ARKO - moja odpowiedź:
Dlatego po 250, że ta kwota podana jest orientacyjnie.

(Link podany przez Ciebie nie działa... Chciałam przeczytać.)

Pomijając moje "niedoinformowanie" o cenie sterylek w Białymstoku w marcu - ja nie widzę raczej szansy, by taką kwotę (dla 8 suk) zebrać na już...
(Tych, za które płaci ARKA nie liczę...)
Nawet jeśli cudem pieniądze by się zebrały, to pozostaje kwestia techniczna - te psy w ilości ośmiu muszą na sterylki dojechać, wrócić i jeszcze trzeba się nimi nieco zająć...
Pipi jest jedna - nie ma pomocy. Raczej nie wyrobi się z taką ilością w marcu !
A od kwietnia już ceny inne...

Akucha - Paros w ogłoszeniach pomoże.
Gdyby jeszcze Ktoś, to by jakoś poszło...

Posted

akucha napisał(a):
A nazbieramy na wszystkie suki w marcu?

akucha, jak sie porozmawia z klinika, ze iles tam psow do zabiegu, to napewno przedluza na kwiecien i dadza jeszcze "upust", tak mysle;)

Posted

No tak, ale zobacz, to się dopiero wszystrko organizuje. Póki co, to jeszcze nie wiemy na czym stoimi dokładnie.

Kto podejmie się założenia nowych watków?

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
(Tych, za które płaci ARKA nie liczę...)
Nawet jeśli cudem pieniądze by się zebrały, to pozostaje kwestia techniczna - te psy w ilości ośmiu muszą na sterylki dojechać, wrócić i jeszcze trzeba się nimi nieco zająć...

Jest jedna Klinika w Bialymstoku Canvet, ktora robi zabiegi tzw. metoda haczykowa. W tym roku nie uczestniczy w akcji ale o cenach mozna porozmawiac zawsze tą metoda sa zabiegi tansze, mniej nici potrzeba. ZERO opieki nad sukami po zabiegu.
Dwa lata temu brali za suke 100-150zl za psa 80zl.
CANWET.Lecznica Weterynaryjna
ul. Zwyciestwa 26B

A pipi kotow nie ma???

Posted

akucha napisał(a):

Kto podejmie się założenia nowych watków?

Ja się zgłosiłam jako chętna... ale dziś już nie dam rady..
Może być jutro rano??
Czyli jakie wątki są potrzebne? adopcyjny dla piesków i "ludzki" dla Pipi?? Czy tak jak napisała akucha???
A może 3 wątki: "Ludzki"- rzeczowy, adopcyjny i rozliczeniowy (sterylki itp..) ?

Posted

[quote name='akucha']Moim zdaniem potrzebne sa 2 dodatkowe wątki.

Pierwszy, który ogarnął by akcje pomocową. W pierwszym poście:
- deklaracje wpłat na sterylk, kastrację, szczepienia. Darczyńcy stali - do czasu zakończenia zabiegów, jednorazowi, bazarki.
- najpilniejsze potrzeby,

Drugi watek ogłoszeniowy, w pierwszym poście:
- opisy psów z jednym zdjęciem i link do fotosika, który wkleiła Pipi.
- lista osób wystawiających - kto kogo.
Wielu z nas wystawia swoje schroniskowce na różnych portalach i na allegro. Weźmiemy pod opięke po jednym psie.
Wątek będzie podawał aktualne informacje o psach

Jak jeszcze można to wszystko skoordynowac?

Piszcie, kto przygotowuje paczkę i z czym. Pozostali będa wiedzieli, co poszło. Łatwiej będzie planować kolejne.[/quo

To co pisze Akucha BARDZO mi się podoba. -nie wiem jak zakłada się wątki:shake:ale swiadomie i odpowiedzialnie deklaruje się ogłaszac i robić allegro :dla ALUTKI I POLI.....i znajdę im dobry dom ,Pipi -zobaczysz...:loveu:
Zwazcie ze nie wybrałam tych slicznosciowych...to białe cudo...zostawiłam Wam.:razz:

Posted

ARKA napisał(a):
Jest jedna Klinika w Bialymstoku Canvet, ktora robi zabiegi tzw. metoda haczykowa. W tym roku nie uczestniczy w akcji ale o cenach mozna porozmawiac zawsze tą metoda sa zabiegi tansze, mniej nici potrzeba. ZERO opieki nad sukami po zabiegu.

Tak, tylko że ryzyko powikłań wewnętrznych przy tej metodzie jest trzykrotnie większe, niż przy klasycznej sterylce. Wielu weterynarzy odradza metodę haczykową ze względu "brak wglądu" i nie zawsze dokładne przycięcie jajników.
Reasumując: na plus jest cena i brak potrzeby dogladania suni i pilnowania, żeby nie wylizywała szwów. Jednak zdecydowanie na minus jest, to iż suka po takiej sterylce może jednak być płodna (zdarza sie to, gdyż to stosunkowo śwież metoda i nasi weci nie mają jeszcze w tej dziedzinie mega doświadczenia..czasem nie wszystko przytną, lub zrobią to niedokładnie...), lub przy niewprawnej ręce może zostać nieźle pokiereszowana od środka...
Zgarnę pewnie zaraz cięgi za swoją wypowiedź, ale za dużo się napatrzyłam na zwierzaki po nieudanych sterylizacjach, wiec wolę trochę pokrzyczeć, bo nie mogę siedzieć cicho:oops:

Posted

Przeczytałam cały wątek a że strona otwiera mi sie średnio 3 minuty zajęło mi to ponad 2 godziny :shake:
Gdzieś pojawił sie w watku mały szczeniak-Demon?
Gdyby nie ta odległość wziełabym go na tymczas ale narazie
prosze zrob jego lepsze zdjecie najlepiej na dworze bo widze ze z twojego aparatu lepiej wychodza na zwenatrz zdjecie-duzo osób pyta mnie o szczeniaki napewno szybko znajdzie dom

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Akucha - Paros w ogłoszeniach pomoże.
Gdyby jeszcze Ktoś, to by jakoś poszło...

Ja też pomogę, Iza pewnie też. Ale to w weekend, jak już pojedziemy do Pipi i porobimy psom fotki.

Posted

Iza. napisał(a):
Oj szkoda, szkoda. Mam nadzieję że tym razem to wszystko będzie inaczej.

No Pipi obiecała, że wyadoptujemy wspólnie psy;)
dziewczyny z Białegostoku: czy organizujecie jakieś transporty do Wawy? (psy,koty itp.) bo ja bym w droge powrotną dała dla Pipi psów paczkę : koce, narzuty,pościel, środki czystości itp. szkoda kasy na pocztę - wole dać na sterylkę.

Guest monia3a
Posted

pipi pisałaś tylko o Poli a Mona ?? Wiem, że jest u Ciebie.

Posted

Wczoraj jak na złość wysiadło światło podczas naprawy pralki i to na słupie.Jezdziłam w nocy szukać elektryka/znalazłam/.Zanim zrobił była trzecia.Dlatego jestem dopiero teraz.
Chciałam zapytać o tę sterylkę haczykową?.Ostatnio w Klinice Canwet w B-stoku lekarz A.Wojta. . . . robił zabieg dla mojej Luki i Puni.Mają maleńki szewek i czują się dobrze,jak narazie.Ten lekarz operował nie raz moje zwierzęta i muszę powiedzieć,że zawsze było dobrze.Zmartwiłam się jednak czy będzie dobrze? one jeszcze mają szwy.
Co do poradzenia sobie ze sterylkami to ja dam radę nawet po cztery zawozić.One w jedną stronę mogą jechać razem,a spowrotem będą jeszcze spały.Potrzebne będą kubraczki.Ja jeden mam,sama uszyłam.Taki sobie,ale punia nosiła kilka dni i nie sciągnęła to może być.Na wystawę przecież nie pojadą.U mnie wszystkie psy są zgodne i nie raz jezdziły ze mną/TZ/,uwielbiają to.Ja dam radę,oby tylko lekarz się zgodził.
Druga sprawa to w Bielsku Podlaskim jest Lecznica,w której sterylka kosztuje 140 zł.Byłam tam dwa razy.Raz woziłam ślepe dwa mioty ze wsi obok/zadzwonili do mnie ludzie/,a drugi raz z kotem,któru pożerając wróbelka zadławił się kością.Jest od mojej wsi 30 km w jedną stronę,to połowa drogi do Białegostoku.Może tam?
Ja oczywiście niczego nie narzucam,dostosuję się do wszystkiego z wielką wdzięcznością.Taka tylko sugestia. . .
Kubraczki może jakoś sama z czegoś poszyję gdyby był kłopot.
Zaraz wklejam dalsze zdjęcia i opisy.Strasznie powolny u mnie ten internet,także proszę o cierpliwość.
Z agaciaaa i Iza jestem już umówiona,że przyjadą do mnie w sobotę porobić zdjęcia.
Piszcie proszę co jeszcze mam zrobić.
Monia3a,tak jest Mona,zaraz wkleję zdjęcia i opis.Ona ma podstawowe szczepienia i sterylkę zgodnie z umową wymuszę na bratowej.
Koce i narzuty może dla przewoznika podać np.do pociągu W-wa Białystok,ja bym odebrała/tylko tak gdybam/

Posted

MONA ur.w czerwcu 2007 roku,jest bardzo przebojowa,aktywna,mieszka z Polą w kojcu.Nie cierpi dzieci,na widok dziecka pokazuje zęby i warczy.W mieszkaniu zachowuje się poprawnie,ale potrzeby załatwia na życzenie.Trzeba byłoby ją tego nauczyć.Ładnie chodzi na smyczy.Nie jest nachalna,ale uwielbia pieszczoty.Karna,oddana,wierna.Nie ucieka.Puszczona wolno nie odchodzi daleko/przynajmniej u mnie tak jest/,wraca na zawołanie.Jest bardzo wrażliwa.Nie wolno przy niej krzyczeć,bo podsikuje.Z nią to jest tak,że potrzebny spokojny cichy dom.Może dla starszych ludzi?.Ma podstawowe szczepienia z zaleceniem powtórki,ale to jeszcze za rok/ma książeczkę zdrowia i tam jest wpisane/.Może tak być,że będzie wysterylizowana przed adopcją/muszę pogadać i wymusić,może się uda bo miałam obiecane/.Jest małą suczką,ale taka masywna i ciężka.Sięga do pół łydki.Jedną adopcję już miała.Oddana z powodu alergii w rodzinie.Prawdziwa przylepa.Aaaa,jeszcze to,że dominuje w stadzie.Ustępują jej wszystkie psy i koty.

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
(zdarza sie to, gdyż to stosunkowo śwież metoda i nasi weci nie mają jeszcze w tej dziedzinie mega doświadczenia..czasem nie wszystko przytną, lub zrobią to niedokładnie...),
.
.
.
Zgarnę pewnie zaraz cięgi za swoją wypowiedź, ale za dużo się napatrzyłam na zwierzaki po nieudanych sterylizacjach, wiec wolę trochę pokrzyczeć, bo nie mogę siedzieć cicho:oops:

Swieza metoda? Pierwsze slysze. Moja suka byla tą metodą robiona ponad 10 lat temu, w Polsce oczywiscie, kolejne suki i kotki tez tylko tak robione.

Nie wiem gdzie ogladalas te nieudane sterylki, widocznie masz jakiegos wyjatkowego pecha:shake:

Posted

Pipi napisał(a):
Wczoraj jak na złość wysiadło światło podczas naprawy pralki i to na słupie.Jezdziłam w nocy szukać elektryka/znalazłam/.Zanim zrobił była trzecia.Dlatego jestem dopiero teraz.
Chciałam zapytać o tę sterylkę haczykową?.Ostatnio w Klinice Canwet w B-stoku lekarz A.Wojta. . . . robił zabieg dla mojej Luki i Puni.Mają maleńki szewek i czują się dobrze,jak narazie.Ten lekarz operował nie raz moje zwierzęta i muszę powiedzieć,że zawsze było dobrze.Zmartwiłam się jednak czy będzie dobrze? one jeszcze mają szwy.
Co do poradzenia sobie ze sterylkami to ja dam radę nawet po cztery zawozić.One w jedną stronę mogą jechać razem,a spowrotem będą jeszcze spały.Potrzebne będą kubraczki.

Ano wlasnie, oni robią tą metoda juz kilka lat. Nie potrzeba ,tak naprawde, kubrakow, jak robione jest tą metodą. Szwy sa rozpuszczalne.
Ile kosztuje zabieg?
Nie ma sie co bac, strasza Ci co nie chca sie uczyc czegos nowego, weci, niestety.:shake:
Na zachodzie to norma, taką metodą zabieg, u nas ciagle jakies ale...