Pipi Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Kurcze,tak kombinowałam z tym pierwszym postem,że teraz wogóle go wywaliło,przynajmniej u mnie go nie ma.I co teraz zrobić? Zostały tylko namiary, a to co jest w pierwszym poście najważniejsze, zniknęło. Quote
enia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 wywaliłaś całą historie, proponuje w skrócie napisać, bo jak ktoś nowy wejdzie na wątek nie będzie wiedział o co chodzi:roll: Quote
Pipi Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 czyli nic już nie da się zrobić?,może do moderarorki napisać,albo do administratora?,może da się przywrócić?.Ależ dureń ze mnie,no nie mogę sobie darować. Quote
agaciaaa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Ostatnio dogo tak szaleje, że często jak wstawi się linka to znika reszta postu. Quote
Pipi Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Dzisiaj poczekam,może jeszcze wróci post na swoje miejsce?,jeśli nie to jutro postaram się dopisać historię od początku.Może nie będzie tak samo,ale co i jak się zaczęło przecież pamiętam. Agaciaaa,jesteśmy umówione na jutro-pamiętasz? Z Izą przyjedziesz.Jescze ktoś ma przyjechać,nie pamiętam dokładnie kto.Masło,maślane.Ja jak te dogo, szwankuje. . .To nic poprawię się. Quote
agaciaaa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Sam raczej nie wróci. Tak, pamiętam. Wygrzebałam jakieś smycze i obroże, przy okazji znalazłam kołnierz posterylkowy mojej suni. Jest dość duży, ale może się przyda któremuś psiakowi po sterylce. Quote
enia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Podnoszę-może ktoś jeszcze dołączy do pomocy psiakom:roll: Quote
Pipi Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Otrzymałam przed chwilą przez kuriera dwa po 20 kg worki suchej karmy od enia i evita.Bardzo,bardzo dziękuję. Quote
paros Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='Pipi']Kurcze,tak kombinowałam z tym pierwszym postem,że teraz wogóle go wywaliło,przynajmniej u mnie go nie ma.I co teraz zrobić? Zostały tylko namiary, a to co jest w pierwszym poście najważniejsze, zniknęło. Pipi ja mam tekst :multi: bo kiedy zajrzałam to skopiowałam do opracowania ogłoszeń :lol: Już wklejam. We wsi Poświętne,koło Białegostoku są dzikie i bardzo chore suki.Jak wszędzie zresztą.Ztym,że one umierają,a ja nie wiem jak im pomóc?Były też szczeniaki, dziewięć było,został jeden, reszta zginęła pod kołami.W tej chwili są dwie suki dorosłe i jedna suczka ok trzy miesiące.Wczoraj umarła jedna suka,ponieważ była bardzo chora.Miała tak zwane parchy.Pozostałe są również chore mają to samo.Nie jestem w stanie im pomóc bo są dzikie i nie dają się złapać.Podawałam im antybiotyk dwa razy dziennie w kawałkach mięska/w porozumieniu z lekarzem wet z Wesołej/ale nie stety jedna padła.Boję się,że reszta skończy tak samo.Kiedy szczeniaki były małe a suki podchodziły i nawet je głaskałam,zgłaszałam to do Koła Emir do szefowej i obiecała,że zajmiemy się tym,że pomoże,że czeka na pieczątke od Pani S. i jak tylko dostanie legitymację i pieczątke to napisze do wójta i wszystkim się zajmie.Ja tym czasem jezdzę do dnia dzisiejszego i nic sie nie dzieje.Wręcz odwrotnie. . . .,ale nie warto o tym mówić.Bo nie ma o czym.Kiedy tak czekając w międzyczasie rozmawiałam sama z wójtem,następnego dnia wydarzyło się coś strasznego,bo psów nie było.Po kilku dniach pokazały się,ąle od kilku tygodni nie podchodzą już do mnie na odległość kilku metrów.Zrobiliśmy z mężem budę,wozimy jedzenie i leki,ale to za mało.Proszę poradzcie co mam zrobić,one są chore.Potrzebne są pieniądze.Jakieś miejsce gdzie można by je spokojnie leczyć.Nie mogę ich zabrać bo mam 10 psów i boję się,że jest to jakaś choroba zarazliwa.Ale to nie jest najważniejsze.Leczenie kosztuje,a ja nie mam pieniędzy.Wet.powiedział,że trzeba zrobić badania,żeby im skutecznie pomóc.Nie poradzę sama.Proszę pomóżcie.Nie potrafię wkleić zdjęć,ale się postaram. Quote
paros Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Pipi napisał(a):Namiary w sgnaturkę nie wchodzą.Pokazuje się okienko:your signature cannot be longer than 500 charakters exluding BBcode markup.Nie rozumiem po angielsku.Pewnie jakiś program nie uruchomiony,albo co? To znaczy, że twój podpis nie może być dłuższy niż 500 znaków razem ze znakami BBcode :roll: A co chciałaś umieścić w podpisie? Bo masz dziwny :cool3: chyba jakieś banerki nie wyświetlają się :shake: Quote
Weronia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Się robi nowy wątek "psi"... dziś będzie gotowy Quote
Pipi Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Jutro będzie u mnie kilka osób,może coś poradzimy wspólnie z tmi banerkami.Ja chciałam wkleić banerek z Demon-kiem i pod banerkiem mślałam,że dane wpiszę swoje.Byłoby chyba najprościej. Paros dziękuję,Weronia dziękuję. Quote
Szamanka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Udało mi się odzyskać 1 posta. Nie wiem czy czegoś tam nie brakuje, ale niestety tylko tyle udało mi się odzyskać.. Quote
paros Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Pipi, link w 1-wszym poście nie otwiera się na zdjęciach :shake: Quote
enia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 paros napisał(a):Pipi, link w 1-wszym poście nie otwiera się na zdjęciach :shake: zgadza sie, mnie również się nie otwiera...... Weronia-dziękujemy za "uporządkowanie" psów:lol: Quote
andzia69 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Pipi - dopiero dzisiaj dałam radę wysłać obiecane 200 zł:oops: Karmę wyślę w przyszłym tygodniu Quote
Iza. Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='Weronia'][SIZE=5] [SIZE=2] mam nadzieję, że ktoś pomoże zrobić więcej zdjęć dobrej jakości. Jedziemy jutro z Agacia do Pipi właśnie w tym celu ;) Oby tylko pogoda byłą w miarę. Quote
Weronia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [SIZE=5]Wątek adopcyjny już gotowy ! http://www.dogomania.pl/forum/f28/jedno-serce-nie-da-rady-serce-pipi-podopieczni-w-potrzebie-pomoz-133467/#post11954523 [SIZE=2]Pipi, zamieścisz link w 1 poście tego wątku? Jeśli coś przeoczyłam, czegoś nie dopisałam, zapomniałam, zrobiłam błąd, coś ma wyglądać inaczej, piszcie. Będę się starała aktualizować pierwsze posty, mam nadzieję, że ktoś pomoże zrobić więcej zdjęć dobrej jakości. Nie zamieściłam linku do fotosika... bo mi się nie otwiera:/ Wam też? Mam nadzieję, że wątek pomoże i będzie porządek;) Quote
Pipi Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 Szamanko,bardzo dziękuję,sama nigdy w życiu bym nie poradziła. Andzia69,dziękuję. Quote
brazowa1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Pipi,ale on nie może byc na kolczatce :shake: zacisnietej do tego :-( Przepraszam,ze tak wpadam i pouczam,ale to straszne. Ktos może dla niego razem z paczka podesłac obroze?Skorzana,ktora mozna mocniej zacisnac,aby nie zdejmowal? to sliczny piesek w typie parsonika,naprawdę ladny. Quote
Iza. Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 brazowa1 napisał(a):Pipi,ale on nie może byc na kolczatce :shake: zacisnietej do tego :-( Przepraszam,ze tak wpadam i pouczam,ale to straszne. Ktos może dla niego razem z paczka podesłac obroze?Skorzana,ktora mozna mocniej zacisnac,aby nie zdejmowal? to sliczny piesek w typie parsonika,naprawdę ladny. Pipi, mówi, że on ze wszystkiego ucieka ;) Tego nie widać na zdjęciach, ale Ozzy ma małą głowę w porównaniu do reszty ciał, no i szyi ;) A do parsona to mu baaardzo daleko:eviltong: Quote
enia Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 brązowa, ale Pipi pisała,że on ucieka i "wychodzi" z każdej obroży:shake: o ile dobrze kojarze, też pomyslalam ,że w kolczatce mu okropnie......nie wiem może szelki jakieś? Quote
Pipi Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Dostałam od Anna&137 i Beata obrożę,taką solidną i mu odrazu założyłam.Od wczoraj tylko raz się z niej "wydostał",na razie stoi,ale chyba dlatego,że się wybiegał do woli i na dzisiaj ma dosyć.Zobaczę jak będzie dalej.Taki to spryciaż z niego.On naprawdę ma mały łepek,a grubą szyję.Chociaż Lampo i Misio mają luzne obroże i nie przychodzi im do głowy,żeby kłaść się na ziemi i dotąd wykręcać,aż zdejmą.A Ozzy bardzo inteligentny jest.Pewnie moja wina,bo nie trzeba było zdejmować mu obroży przez głowę od początku.Teraz za póżno.Szybko zrozumiał,że to daje wolność.Idę zrobić zdjęcie,zaraz pokażę go w pasku. Enia,on szelki przegryza. Quote
Asiaczek Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ooooo, jaki przystojny kawaler, od razu piekniejszy!:lol: Pzdr. Quote
Recommended Posts