Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pipi napisał(a):
agaciaaa,przydadzą się obróżki i smycz,weż ze sobą w sobotę.Ubrania oczywiście też są potrzebne,ale ja celowo się nie odzywam,bo zaraz się zacznie,że to,czy tamto. . . Mój rozmiar to 44,a chłopy to chudziny i na spodniach syna jest napisane XL,a na kurtce syna M.Oni obaj są tacy sami.Wzrostu mają po 182 cm.Ale to wszystko przecież trzeba wysłać,a wysyłka paczki nie mało kosztuje.Nie lepiej- no wiecie?

Czyli Twoi panowie raczej wysocy i szczupli :lol:. To zmierz jeszcze przy okazji syna w pasie- jeśli się da oczywiście ;). I o nic sie nie martw i nie krępuj. Ci co chcą Ci pomóc z dobrego serca na pewno to zrobią a "pisaczy", zadymiarzy i czepialskich nigdzie nie brakuje i nie warto się nimi przejmować tylko robić swoje ;)

Posted

[quote name='Szamanka']Wątek zmoderowałam.
Kto nie ma chęci - niech nie pomaga.
Ale nikt nie ma prawa osądzać Pipi i jej postępowania. Chwała jej za to, że przygarnęła tyle bezdomnych psiaków. Dobrze jednak wiemy, że w naszym kraju jest tak, że gdy ktoś ma kilka psów, to potem " życzliwi" dostarczają mu kolejnych..i kolejnych...traktując jak jakieś schronisko.
Pipi na pewno trzeba pomóc, ale najważniejsze to pomóc w adopcjach.

Proszę o spokój na wątku, a także o zrozumienie dla Pipi.[/quote]

JA TYLKO PRZYPOMINAM SŁOWA SZAMANKI !!!!!!!!!!!...czy wszystko ma sie rozpoczynać od poczatku...:placz:

moja babcia -niezwykła...mawiała: czy stracisz noge z powodu ,iz byłas pijana i wpakowałas sie pod tramwaj ,czy tez wepchnął Cie pijany i brutalny ktos ...ból i fakt, iz jej juz nie masz jest identyczny...i teraz juz tylko mozna pomóc..Zostawcie prawdziwe czy wyimaginowane winy Pipi -ONA potrzenuje pomocy -najzwyklej w swiecie...prosze ..:shake::oops:
a tak na koniec: jest takie mądre słowo w języku hebrajskim : "timszel" -mozesz, daje prawo wyboru..mówi,ze droga otwarta...mozesz pomóc nie musisz...
Pipi- :loveu:przeprosiłas oficjalnie juz dwa razy, o jeden za duzo...jesteś świetna babą i kwita:razz:

Posted

Koss,dzięki.Większość i tak pokazuje mi kuku na czole,ale ja się nie przejmuje.Każdy do czegoś jest stworzony,ja pracuję na lekką śmierć u Pana Boga.Tylko nie zrozumcie mnie zle.
Idę teraz do piesów posiedzieć, bo ostatnie dni trochę ich zaniedbuję.
Kurcze,tyle jest fajnych,porządnych ludzi.Gdzie ja byłam wcześniej?.Nie miałam pojęcia tyyyle lat o dogomanii.

Posted

Pipi, stare powiedzonko mowi;
jak masz miekkie serce, to musisz miec twarda d...

chcialam tylko powiedziec, ze nie jest latwo prosic o pomoc, i dobrze, Pipi, ze to zrobilas. nie miej obiekcji.

Posted

Pipi, przypominasz mi sosonę rosnąca na skale. Zle wichry Tobą szargają , usiłują zlamać a Ty sie nie dajesz i trzmasz korzeniami swego marnego świata. Czyż nie lepiej sie poddać, zasiąść spokojnie przed telewizorem i widzeć to co nie męczy ?

Posted

evita. napisał(a):
...
Enia już o to pytała-a ja ponawiam pytanie- czy ktoś jeździ na trasie do Białegostoku i mógłby ewentualnie dostarczyć Pipi koce, narzuty i inne rzeczy, bo rzeczywiście poczta to ostateczność ;)...

Dzis odkrylam na forum transportowym swinek morskich lub szczurow ze ktos raz w tygodniu jezdzi na trasie Warszawa-Bialystok
Mniemam, ze samochodem. To do wyjasnienia.

Ten transport moglby sie takze przydac, o ile ta osoba sie zgodzi na przewoz rzeczy ..to moze i zgodzi sie na przewiezienie psiaka, gdyby sie okazalo ze jest jakis tymczas czy jeszce lepiej dom w Warszawie.

zaraz wkleje TEN BARDZO PRZEJRZYSTY WATEK TRANSPORTOWY, trzeba sie zarejestrowac NA FORUM, ale zdaje sie ze mamy tez i swinkolube wsrod nas,moze juz ktos tam jest?:roll:

ponadto mnoooooostwo tras stalych, link do zapamietania!

CAVIARNIA • Zobacz temat - Transport

dopatrzylam! jest to transport autem znajdziecie to na WATKU SZCZURY I
Alloszczur :: Zobacz temat - Szczurzy Transport

Posted

akucha napisał(a):
Brawo ciotki!!!! :multi: :multi: :multi:

Czy ktoś wysyłał tabletki na odrobaczanie, srodki przeciwpchelne?

w sobote postaramy sie obfocić fanty na bazarek- więc może coś uzbieramy jeszcze.......:lol:

Posted

MartynaP napisał(a):
Pipi napisz cos o demonku jaki wiek moze odrobaczony,szczepiony itp

Pipi -info potrzebne do ogłoszeń małego, im szybciej znajdzie dobry dom tym lepiej, dla Ciebie i dla niego;)

Posted

Pipi, zamówiłam na twój adres środki czyszczące w sklepie Gold Max. Powinny przyjść do ciebie w ciągu najbliższych dni, przesyłka priorytetowa - Poczta Polska. Wszystko opłacone, daj znać, gdy dojdą.

Posted

akucha napisał(a):
Pipi, zamówiłam na twój adres środki czyszczące w sklepie Gold Max. Powinny przyjść do ciebie w ciągu najbliższych dni, przesyłka priorytetowa - Poczta Polska. Wszystko opłacone, daj znać, gdy dojdą.

super!:multi:

Posted

Mam problemy z Dogomanią... Znowu coś kiepsko chodzi (chyba nie tylko mnie...).
Postaram się krótko bo nie wiem co za chwilę...

Bardzo się cieszę, że tyle Osób chce pomóc.

Jak napisała wcześniej Akucha - trzeba zebrać w jednym miejscu oferty pomocy i ... prosić o dalsze.
Bardzo bym chciała, by nie było to chwilowe poruszenie.
Czy Ktoś z Was może to uporządkować w jednym poście ?
Ja nie poradzę sobie... Nie z własnej winy...

No i wątek z adopcjami ! Koniecznie jak najszybciej.
Będziemy wdzięczni w imieniu psiaków !

ARKO - rozumiem zasadność wymienionych tańszych sterylizacji - wiadomo brak pieniędzy często zmusza do takich decyzji.

Jednak ta omówiona przez Ciebie metoda jest jednak trochę takim "półśrodkiem".
Zapobiega rozmnażaniu (jeśli jest prawidłowo wykonana), ale nie uchroni przed ropomaciczem...
(Z tego powodu ja jestem zwolennikiem innej metody... Niestety jak wiadomo jest nieco bardziej kosztowna. Oczywiście to moje zdanie. )

W przypadku psiaków u Pipi szczególnie potrzebna jest pomoc finansowa na sterylizacje suczek !
Bardzo proszę o takie wsparcie !

Posted

reksio7 napisał(a):
Dajcie zdjęcia psiaków

reksiu -zdjecia psiaków są na poprzednich stronach wraz z opisami;)
faktycznie przydałoby sie jakoś je w jednym miejscu poukładać.

Posted

Ja bym to zrobiła,ale jak? posty lecą do przodu, a zdjęcia zostają?Postaram się może w sygnaturkę wpisać link do zdjęć.Podałam wszystko na pierwszej stronie wątku,ale przeważnie wszyscy zaglądamy na ostatnią stronę tak?.Zaraz pokombinuję z sygnaturką.
Demonek urodził się pod koniec grudnia/tak powiedzieli mi miejscowi ludzie/.Ja zabrałam go z ulicy 21 lutego,biegającego za swoją bezdomną mamą.Miał złamaną,albo zwichniętą łapkę i ledwie go złapałam,tak uciekał.Jest pełny życia,przebojowy,bardzo grzeczny.Czysty jest,bo jak jestem w domu i go obserwuję,to kiedy się przebudzi,albo po jedzeniu natychmiast biegnie do drzwi i się kręci,albo prosto do kuwety kociej i tam załatwia potrzebę.zrobi też i na podłogę,ale zawsze przy drzwiach i jak nie ma mnie w domu.Jest tylko odrobaczony i odpchlony.Świetnie radzi sobie ze wszystkimi domownikami,zaprzyjaznił się z Misią i kotką Psotką.

Posted

Namiary w sgnaturkę nie wchodzą.Pokazuje się okienko:your signature cannot be longer than 500 charakters exluding BBcode markup.Nie rozumiem po angielsku.Pewnie jakiś program nie uruchomiony,albo co?