ayla1 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='ARKA']Ponad 100 psiakow jest jeszcze w Krężelu i Maciejowicach. a ktoś tam jest na miejscu,kto się opiekuje pozostałymi w tych przybytkach psami?jakie perspektywy? Quote
paros Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='j3nny']mi się też bardziej przystępne wydawało "Krężlu", ale we wczorajszym materiale interwencji zdaje się, że też słyszałam formę "Krężelu" słowo "krężel" może oznaczać: gwarowo: drewniany walec do nawijania przędziwa; krężołek i odmieniamy krężla nazwę miejscowości i wtedy jako imię własne odmieniamy Krężela Quote
ARKA Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 ayla1 napisał(a):a ktoś tam jest na miejscu,kto się opiekuje pozostałymi w tych przybytkach psami?jakie perspektywy? Sa pracownicy. A perspektywy, ze trzeba psy zabierac. Quote
mimiś Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='malawaszka']http://fundacja-emir.org/aktualnosci/SCHRONISKA/KREZEL/PSY/K12.htm ARKA to jest ten sznaucerowaty? kurcze takie kiepskie te zdjęcia - porobię mu ogłoszenia - a nuż się ktoś zlituje- jakiej on jest wielkości? taki sredniawy nie? to chyba spory psiaczek -jest ładne zdjecie na rapidshare-takie z wywalonym jezorem nr 632 i 634 bardzo przyjazny Quote
ARKA Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Oooo! tych zdjec nie widzialam. To jest sunia!!!Ona podobno jest sredniak. Byc moze, byc moze, w poniedzialek, wtorek, domek sie szykuje;) Quote
Isadora7 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 2 edycja aukcji na rzecz psiaków z Krężela rozpoczęta: http://allegro.pl/item436406856_wyscig_o_zycie_200_psow_bestia_i_jej_pupile_2.html na stronie http://www.patyk.cad.pl/krezel przekierowania odświeżone ______ Quote
Zofia.Sasza Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Z tego co wiem - suczka. Jej "bliźniaczka" znalazła DT. Quote
Odi Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Wczoraj szczepiliśmy kompleksowo nasze dwie domowe psie dziewczyny - Czarutkę i Mikusię (zasiedziany:p tymczas z dogo). Przy tej okazji otrzymaliśmy z Lecznicy Centrum Zdrowia Małych Zwierząt:iloveyou: kolejny już dar dla krężlowskich Psów: 5 kg karmy suchej (junior). Na życzliwość i serce Personelu tej gorzowskiej Lecznicy nasza Brać mniejsza zawsze może liczyć. Ogółem do tej pory w tzw. drugiej turze ( z uwagi na Psy ze Starej Wsi) zebraliśmy 287,7 kg suchej karmy. Wczoraj mieliśmy miłych Gości:loveu: z Pogotowia i Straży dla Zwierząt z Trzcianki, którym przekazaliśmy większość suchej karmy, większość art. tekstylnych oraz wszystkie miski i akcesoria - tyle, ile zmieściło się do samochodu. Na dzień dzisiejszy pozostało u nas 100,7 kg suchej karmy. Quote
malawaszka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ARKA napisał(a):Oooo! tych zdjec nie widzialam. To jest sunia!!!Ona podobno jest sredniak. Byc moze, byc moze, w poniedzialek, wtorek, domek sie szykuje;) o rany to zaciskam :kciuki: i wstrzymuję się z ogłoszeniami Quote
mru Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 to ja też zaciskam! ta sunia jest prześliczna! :loveu: Quote
mimiś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='zofia&sasza']Z tego co wiem - suczka. Jej "bliźniaczka" znalazła DT. to jest własnie ta na DT u mnie- druga siedzi w K:-(- ale nawet nie jestem pewna na 100% czy to z krezla to suczka - ktos chyba pisał , że sunia;) jej zdjęcie jest w 1 poście w wątku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119994 obydwie szukają domu!! to szczeniaki, [4-6 m-cy]- najpilniejszy jest domek dla tej co została-nazywam ja roboczo:KIWI , moze ktos zrobił by jej ogłoszenie:help1: to sliczne szczeniaki, ale rosną [takie wilkowate] i jedyna szansa to szybko znależć dla nich domki - moja leczy skórę Quote
ewik16 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Izaqdorko dzięki za ten plakacik jak piszesz Jest cudownie ale czy mogłabys zrobic taki gdzie będzie troche tekstu o np 100 pieskach czekajacych jeszcze na domy chocby tymczasowe -tekst który bedzie bardziej trafiał do serc dzieci Ten plakat jest dosc "suchy" i nie nawołuje do natychmiastowej prosby o pomoc Chcę porozwieszac go w szkole a nie da sie wejsc do każdej klasy i całą historię tej tragedii opowiadać Ujać ich los w kilku łapiacych za serce zdaniach -co o tym myslisz Możesz coś takiego zrobić +oczywiście te zdjęcia które zamiesciłas Quote
mimiś Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Wg. mnie to na potrzeby szkoły przydałby sie plakat z psiakami w lepszym stanie. ten wywoła szok -ale czy chęć przygarniecia ?-jednak dziecko to inny "target";) -mysle,ze słowo "ratuj!"-byłoby kluczowe w konstrukcji plakatu-najbardziej trafia Isadorko, prosimy!! Quote
MagdaO Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Słuchajcie, W dniach 12-14 wrzesnia w Pałacu Kultury w Warszawie odbywają się targi Zoomarket. Może tam, u wystawców by się udało wyprosić jakąś pomoc dla psiaków. Ja niestety nie mogę tam pojechać - mam małe dziecko, którym moja mama i tak zajmuje się przez cały tydzień i nie mogę jej angażować w weekendy. Ale może ktoś z Was by mógł? Quote
j3nny Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ogloszenia tez moznaby tam chyba podrzucic Quote
Isadora7 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ewik16 napisał(a):Izaqdorko dzięki za ten plakacik jak piszesz Jest cudownie ale czy mogłabys zrobic taki gdzie będzie troche tekstu o np 100 pieskach czekajacych jeszcze na domy chocby tymczasowe -tekst który bedzie bardziej trafiał do serc dzieci Ten plakat jest dosc "suchy" i nie nawołuje do natychmiastowej prosby o pomoc Chcę porozwieszac go w szkole a nie da sie wejsc do każdej klasy i całą historię tej tragedii opowiadać Ujać ich los w kilku łapiacych za serce zdaniach -co o tym myslisz Możesz coś takiego zrobić +oczywiście te zdjęcia które zamiesciłas mimiś napisał(a):Wg. mnie to na potrzeby szkoły przydałby sie plakat z psiakami w lepszym stanie. ten wywoła szok -ale czy chęć przygarniecia ?-jednak dziecko to inny "target";) -mysle,ze słowo "ratuj!"-byłoby kluczowe w konstrukcji plakatu-najbardziej trafia Isadorko, prosimy!! Tak jak pisałam (przypomnę) plakat ma za zadanie utrwalić obraz tragedii, wbiś sie w pamięc. Za tym plakatem (jak w typowej kampanii reklamowej) idą inne gadżety. Plan lekcji, zakładka, ulotka dla szkół jest z załozenia inna. Inne zdjęcia. Podobnie pocztówka, ma podkreslac, przypominać a nie walić po oczach. Mam siadomośc do jakiej grupy docelowej szykuję konkretną prace. Robiałm juz ulotki dla agencji towarzyskiej i biuletyn dla parafii wilanowskiej i nie było pomyłki np w zdjęciach. :evil_lol: Potzrebuję tylko zdziebko czasu jeszcze. Pierwsze wejście z założenia musi być mocne. Ktoś kto potem weźmie np pocztówkę skojarzy. Bo będa zawarte elmnty takie same. Makieta gotowa, musze tylko ustawić registry, pasery, formatówki i pare innych zabawek. Wczoraj mój osobisty jamniś miał dzień padaczkowy wiec nie bardzo mi było po drodze byc przy komputerze. Quote
ewik16 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ok Izadorko to może inaczej Jako plakat jest wszystko ok i może masz rację ale mnie chodzi o APEL-apel do dzieci ,do Ich wrażliwości i przy okazji wyrabianie wrażliwosci na taka krzywdę psów Przede wszystkim jednak apel ten ma na celu szukanie przez dzieci domków dla "naszych" piesków Po zobaczeniu tego plakatu nie polecą do domu z prośba do rodziców żeby też pomogli -w rózny sposob-a o to mi chodzi Wśród całej masy dzieci w szkole znajdą się rodzicę którzy może wezmą chocby na tymczas psa a o to głównie nam teraz chodzi Prawda?trzeba jak najszybciej poumieszczać te pieski w nowych rodzinach. Chodzi mi może nie o tak wypracowany plakat który jest swietny ale o apel i kilkoma zdaniami na konkretny temat Jeśli chodzi o to walenie po oczach dzieci tragedią psów/ zdjęciami martwych psów /to przepraszam ale nie przesadzajmy-Dzieci żyją nie w kokonie tylko w swiecie gdzie na codzien słyszą i widzą tragedie rózne a jeśli nawet zdjęcia Je poruszą to jeśli będą rozmawiały między sobą na ten temat to tylko może wyjśc na dobre zwierzętom /może więcej żadne inne dzieci dla zabawy nie spalą szczeniaka/ A więc jeśli możesz coś takiego zrobic to proszę bardzo- jeśli nie to trudno Dzięki za i tak wspaniałą Twoją pracę Quote
kahoona Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Isadora, ty nasza jedyna - masz coś na te targi? kurde trzeba tam być - jakieś materiały są potrzebne - myślcie intensywnie, co można zrobić na tych targach - tam jest dużo firm a i prywatni ludzie łażą Quote
Inez de Villaro Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Isadora- a ja plakat ten wydrukowałam....i powywieszałam w szkole właśnie czekam na resztę gadżetów... zaplanowałam tez tzw. apel zebranie uczniów w auli, pokazanie materiału z TV członkowie samorządu opowiedza o akcji całej szkole i ogłosza zbiórke na ten cel w ten sposób nie trzeba wchodzic do każdej klasy osobno i po obejrzeniu materiału nie trzeba bedzie juz duzo mówić...przygotowujemy tez na nasze potrzeby inny plakat bardziej tresciwy z adresem strony internetowej...żeby wywiesic go w miescie. jakie będa wyniki akcji, nie wiem ale dzieci juz teraz zaangazowały się...chodza po osiedlach i zbieraja obroże i smycze a to edukacja i wychowanie w jednym! kahoona- smycze wysyłac na adres z pierwszego posta czy na jakiś inny bardziej "aktualny"???? czy potrzeba kagańców? Quote
kahoona Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Inez de Villaro napisał(a): jakie będa wyniki akcji, nie wiem ale dzieci juz teraz zaangazowały się...chodza po osiedlach i zbieraja obroże i smycze a to edukacja i wychowanie w jednym! kahoona- smycze wysyłac na adres z pierwszego posta czy na jakiś inny bardziej "aktualny"???? czy potrzeba kagańców? info z pierwszej strony aktualne - i oczywiście wszystko się przyda, choć bardziej od kagańców potrzeba obroży i smyczy Quote
Isadora7 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='ewik16']ok Izadorko to może inaczej Jako plakat jest wszystko ok i może masz rację ale mnie chodzi o APEL-apel do dzieci ,do Ich wrażliwości i przy okazji wyrabianie wrażliwosci na taka krzywdę psów Przede wszystkim jednak apel ten ma na celu szukanie przez dzieci domków dla "naszych" piesków Po zobaczeniu tego plakatu nie polecą do domu z prośba do rodziców żeby też pomogli -w rózny sposob-a o to mi chodzi Wśród całej masy dzieci w szkole znajdą się rodzicę którzy może wezmą chocby na tymczas psa a o to głównie nam teraz chodzi Prawda?trzeba jak najszybciej poumieszczać te pieski w nowych rodzinach. Chodzi mi może nie o tak wypracowany plakat który jest swietny ale o apel i kilkoma zdaniami na konkretny temat Jeśli chodzi o to walenie po oczach dzieci tragedią psów/ zdjęciami martwych psów /to przepraszam ale nie przesadzajmy-Dzieci żyją nie w kokonie tylko w swiecie gdzie na codzien słyszą i widzą tragedie rózne a jeśli nawet zdjęcia Je poruszą to jeśli będą rozmawiały między sobą na ten temat to tylko może wyjśc na dobre zwierzętom /może więcej żadne inne dzieci dla zabawy nie spalą szczeniaka/ A więc jeśli możesz coś takiego zrobic to proszę bardzo- jeśli nie to trudno Dzięki za i tak wspaniałą Twoją pracę Propozycje tekstu krótkiego poproszę coś pokombinuję. Przydałyby się zdjęcia psiaków ze zbliżeniem na mordki, oczy.... [quote name='kahoona']Isadora, ty nasza jedyna - masz coś na te targi? kurde trzeba tam być - jakieś materiały są potrzebne - myślcie intensywnie, co można zrobić na tych targach - tam jest dużo firm a i prywatni ludzie łażą No pomyślę... A tymczasem przypominam że 2 edycja aukcji dzisiaj odpalona i prośba o rozsyłanie linku: http://allegro.pl/item436406856_wyscig_o_zycie_200_psow_bestia_i_jej_pupile_2.html * Quote
ARKA Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='Isadora7'] Przydałyby się zdjęcia psiaków ze zbliżeniem na mordki, oczy.... Isadoro, tu masz piekne zdjecia i piesy;): http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120102 :oops: czy moglabys moja madrą sunie umiescic, ta pierwsza, na lancuchu przy budzie:-( Jak zwykle piękna aukcja Isadoro, jeszcze piekniejsza niz poprzednia. Quote
Bachnach Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Byłam dobę bez dogomanii, straszne, nic nie wiedziec , Isadorko piękna aukcja i plakacik , Ty w niebie bedziesz z pieskami ,za takie cuda. Aniela , dziękuję. Quote
Recommended Posts