mimiś Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='ewik16']Mimiś przeczytałam na którejś z poprzednich stron że masz na tymczasowij opiece Figę i piszesz tam że Twoja Figa jest siostrą suni która siedzi w boksie i zdjęcie jej jest w Gumtree. Cieklawa jestem czy moja suczka jest własnia siostra TWojej Wzięłam ją w sobotę z EMIRA w Oddziale Watpliwosci moje biorą sie patrząc na moją NANE która jest prawie łysa od nużeńca a ta w Gumtree wygląda na ładnie owłosioną Byc może jednak mam właśnie siostrę Twojej Pozdrawiam to jest watek Figi- http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119994 tam na poczatku jest zdjecie obydwu suczek, mozesz porównać;) Quote
ARKA Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Mozemy miec zrobione kartki pocztowe dla naszych potrzeb adopcyjno-pomocowych, po koszcie lub nieodplatnie ale.... Musze znalezc domki dla dwoch kociakow, blagam pomozcie!!! Kociaki są we Włoszczowej. Quote
Peter Beny Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Dziś w Interwencji na Polsacie był reportaż z Krężla , ja niestety koniec obejrzałem , ma ktoś link gdzie to można obejrzeć :???: Quote
Ziutka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Peter Beny']ma ktoś link gdzie to można obejrzeć :???: Link do dzisiejszego reportażu ;) http://interwencja.interia.pl/news?inf=1175216 Quote
j3nny Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 boże ten psiak na samym końcu zwala z nóg wreszcie lepszy reportaż, ale chyba wciąż mało o potrzebnych domach Quote
Inez de Villaro Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Isadorka....kiedy mniej więcej będa plakaty lub ulotki....szykujemy większą akcję w mieście ...ale musimy miec jakies konkrety w łapce...do pokazania do rozdania...dużo dzieciaków sie zainteresowało i zaangażują się! ps. nie poganiam boś zapracowana, ale pytam:) Quote
ewik16 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Mimis mam cudowne miejsce dla Twojej Figi Wielki teren do biegania ,ogromna miłośc do zwierząt troska -wszystko co do szczęscia potrzebne Będzie tam szczęsliwa.Jeśli chcesz odezwij się na skypie ewik1111121 Quote
Aga i Eto Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Mośka']Bardzo dziękujemy! Tak, kontakt na EMIR. Mogę poprosić takie oglosznie na emaila? [email protected] Proszę - porozwieszajcie w swoich okolicach. DOm dla MASUMIEGO oznacza 5 szans na zycie dla "Krezelakow". oto link do ogłoszenia, w sprawie masumiego .. format a3 http://img261.imageshack.us/img261/4311/masumifw7.jpg Quote
Ewelina.w38 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 rownież wysłałam pieniążki. Mam nadzieję, ze szybko uda się pomóc psom i odebrac pozostałe. Te zdjecia i opisy przypominają Krzyczki !! Quote
ewik16 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Isadorko ja też nie popędzam ale kochana dzisiaj rozmawiałam z panią która pracuje w instytucji gdzie we wrześniu będzie likwidowana ogromna ilosc kocy i innych rzeczy .Prosiła czy moż dosatać jakis plakat -coś co rozklei i będzie Jej łatwiej to wszystko załatwić. Nie mogę tu pisać o jaką firme chodzi ale byłaby to wspaniale Idzie zima i w schroniskach przyda sie /to bedą ogromne ilosci/ Napisz czy będzie coś takiego Quote
ewik16 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Arka napisz czy warunkiem otrzymania po kosztach lub darmo tych ulotek jest wzięcie tych dwóch kotków? Quote
nietutotam Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Nicol napisał(a):MAM PROŚBĘ Wiem, że wśród rasowców jest sunia i pies tosa inu, psa poznałam kiedys ma na imię Barnaba. Może by mi się udało załatwić tymczas dla jednego z tych psów, ale koniecznie musze wiedzieć choć troche o ich charakterze!!! Tymczas byłby w domu gdzie jest dziecko i inna sunia, dlatego tak ważne jest czy te psiaki wykazują oznaki agresji oraz jak dogadują się z innymi psami czy suniami. Czy ktos moze mi odpowiedziec na te pytania???? Jestem w pracy więc nie zawsze mogę śledzic wątek, podaje moje gg 5272162, jestem pod nim cały czas, oraz tel 0500 258 076. Barnaba jest bardzo łagodny, polubił się z Albertem (zadziornym czarnym jamnikiem), lubi podróżować samochodem i ma około 1,5r ale jest bardzo przywiązany do p. Ewy Quote
ARKA Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ewik16 napisał(a):Arka napisz czy warunkiem otrzymania po kosztach lub darmo tych ulotek jest wzięcie tych dwóch kotków? To nie beda ulotki, ja pisze o kartkach pocztowych, duzy naklad, kilka tysiecy, abysmy mieli do rozdawania, wywieszania itd. I szukamy DOMOW dla tych dwoch kotkow. Tak gratyfikacja dla nas w postaci pokoszcie lub nieodplatnie tych kartek pocztowych. Quote
ewik16 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Arko ok miałam na mysli kartki a napisałam ulotki Możesz napisac kiedy one mają szansę zaistnieć To są dziewczynki czy chłopcy? Quote
ARKA Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ewik16 napisał(a):Arko ok miałam na mysli kartki a napisałam ulotki Możesz napisac kiedy one mają szansę zaistnieć To są dziewczynki czy chłopcy? No jeszcze projektu tych kartek nie ma:shake: a plec kociakow?:oops: Nie wiem, ciezko chyba bedzie ustalic bo one sa dzikawe....wiec chyba DT najpierw na oswojenie maluchow.:shake: Quote
Isadora7 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 [quote name='Inez de Villaro']Isadorka....kiedy mniej więcej będa plakaty lub ulotki....szykujemy większą akcję w mieście ...ale musimy miec jakies konkrety w łapce...do pokazania do rozdania...dużo dzieciaków sie zainteresowało i zaangażują się! ps. nie poganiam boś zapracowana, ale pytam:) Wrzucę jeszcze dzisiaj pierwotny projekt plakatu (ten z logosami) do druku na drukarkach komputerowych. Nie otrzymałam do teraz odpowiedzi czy jest ok. Chodziło głównie o logosy czy dobre. Więc zapewne może być. Kończę kolejny plaka/ulotkęt i kartkę pocztową. Mam już szkic planu lekci. W ciągu dwóch dni ze wszystkim powinnam sie wyrobić. Muszę jeszcze w międzyczasie sfinalizowac 1 edycję aukcji cegiełkowej aby odpalić kolejną. Trochę pracochłonna bo zamieszczam mini galerię psiaków. A jeszcze mi "sypnęło" jamnikami, ale te przynajmniej u mnie "schodzą" bardzo szybko. [quote name='ewik16']Isadorko ja też nie popędzam ale kochana dzisiaj rozmawiałam z panią która pracuje w instytucji gdzie we wrześniu będzie likwidowana ogromna ilosc kocy i innych rzeczy .Prosiła czy moż dosatać jakis plakat -coś co rozklei i będzie Jej łatwiej to wszystko załatwić. Nie mogę tu pisać o jaką firme chodzi ale byłaby to wspaniale Idzie zima i w schroniskach przyda sie /to bedą ogromne ilosci/ Napisz czy będzie coś takiego To co wyżej napisałam mam nadzieję że zadowoli ciebie :) Quote
Odi Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Dzisiaj otrzymaliśmy, a raczej otrzymało Pogotowie i Straż dla Zwierząt, darowiznę ze Sklepu Wędkarsko-Zoologicznego "SAZAN" na łączną kwotę 417,42 PLN (na taką kwotę opiewa faktura)w postaci karmy: DIBAG 7,10 kg FITMIN 17,10 kg ROYAL CANIN 12,00 kg PURINA 6,00 kg Nasza Znajoma - Pani Iwona przekazała nam dary pochodzące ze schroniska z Bad Oldesloe, z którym jest zaprzyjaźniona. Wykaz darów: 1. Karma sucha: DRAFT Vollwert Brocken z wit. E 45 kg DRAFT Flocken-Mix z wit. E 45 kg Chappi 23 kg GERODOG Premium 10 kg Purina Matzinger Junior 8 kg Animonda Fit&Cross Senior 7,5 kg Frolic 1,5 kg 2. Artykuły tekstylne 3. Miski stalowe 13 sztuk 4. Obroże bezkolcowe łańcuchowe samozaciskowe 11 sztuk 5. Smycze typu flexi 4 sztuki 6. Smycze (skórzane i parciane - długie i krótkie) 11 sztuk 7. Puszorki 7 sztuk 8. Obroże (w tym kilkanaście sztuk parcianych samozaciskowych) 40 sztuk 9. Buciki - ochraniacze na łapki 7 sztuk ARKO:), pisałaś, że potrzebujecie pilnie smycze i obroże. Jutro ma być u nas Grzegorz lub ktoś od Grzegorza. Napisz, proszę, czy mam te akcesoria (smycze, obroże, puszorki, buciki) przekazać Grzegorzowi razem z karmą, czy też powinnam wysłać przesyłką do Olgi 132. Quote
ARKA Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ewik16 napisał(a):Arko możesz mi napisać czy te kotki to dziewuszki chy chłopcy Ludzie z którymi rozmawiałam czekają na wiadomośc Jutro zadzwnie do tej osoby i dowiem sie czy zna plec... Quote
Odi Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ARKO:loveu:, puszorki to inaczej uprząż, czyli szelki. Buciki są różnego rodzaju i sądzę, że mogą posłużyć do ochrony łapki przy skaleczeniach lub jakichś chorobach stóp. Quote
kahoona Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 ważne - znacznie ważniejsze od tych pierdół od Latkowskiego-bis dziś znów kilka psów opuściło Maciejowice, a jedna sunia jest właśnie sterylizowana i jedzie wkrótce do DOMU STAŁEGO! i to jest ważne sytuacja jest tam lekko lepsza, a władza coraz bardziej przychylna.... i tego się trzymajmy Quote
Isadora7 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 No to na pocieszenie jak już screnami walimy po oczach to tutaj zrzucik plakatu/ulotki wersja 1 i link do hostingu aby ściągnąć plik do druku na drukarkach komputerowych. Jeżeli będzie potrzeba do druku offsetowego zrobię impozycję. http://www.sendspace.pl/file/VhdoQp8w/ :cool1: Quote
lepus Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Może moja chora suczyna czas mi zajęła... Jeśli na pomoc nie za późno (mogę zaofiarować jedynie finansową ( bądź rzeczową, kupując ,co potrzeba) jutro dzwonię po fundacjach lub proszę na priva o info- co w tej chwili najpotrzebniejsze? Dostarczę jak najszybciej! Po Krzyczkach kolej na Krężel! (do likwidacji oczywiście). Quote
mru Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='Isadora7'] No to na pocieszenie jak już screnami walimy po oczach to tutaj zrzucik plakatu/ulotki wersja 1 i link do hostingu aby ściągnąć plik do druku na drukarkach komputerowych. Jeżeli będzie potrzeba do druku offsetowego zrobię impozycję. http://www.sendspace.pl/file/VhdoQp8w/ :multi: jest! dziś zaczynam rozwieszanie Quote
GoskaGoska Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 jest uaktualnienie jakis pies poszly do adopcji z Emira. zachecam do robienia ogloszen. Ja juz posciagalam tam gdzie sie dalo ogloszenia psiakow, ktore znalazly domek. Czy te szczeniaki z ogolnej str o szczeniakach Emira maja jakies imiona, zeby ludzie umieli wytlumaczyc o jakie pieski im chodzi. A tu te co wciaz czekaja: http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-zwierzeta.htm Masumi tez juz ma pare ogloszen od mnie oraz Trapa, Zibi, Matt, rotek, Jagna, Zen, Oran, Sari, Samir. Quote
Ania W Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Goska- dzisiaj postaramy sie jeszcze uaktualnić stronę i powstawiać nowe psy (tych niestety jest więcej niż tych adoptowanych :( ) Szczeniaki mają imiona ale niestety nie mogę złapać emir i wydobyć ich ;) Na szczęście poza pieskami, które są bardzo podobne suki różnią się znacznie i łatwo je opisać. Proszę cię też o ogłaszanie w pierwszej kolejności psów, które mają już allegro -o ile się nie mylę Jagna jest przed sterylką i chyba czeka ją jeszcze operacja oka więc ona idzie w drugiej kolejności. Do adopcji są psy na pewno : Lisio, Tarot(bez allegro), Mrok (bez allegro), Boss, Dredek, Mikrus...:) Mogę ci mailowo przesłać linki do allegro psów do ogłaszania (prześlij mi proszę adres na pw ) Quote
Recommended Posts