Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewik16']Mimiś przeczytałam na którejś z poprzednich stron że masz na tymczasowij opiece Figę i piszesz tam że Twoja Figa jest siostrą suni która siedzi w boksie i zdjęcie jej jest w Gumtree. Cieklawa jestem czy moja suczka jest własnia siostra TWojej Wzięłam ją w sobotę z EMIRA w Oddziale Watpliwosci moje biorą sie patrząc na moją NANE która jest prawie łysa od nużeńca a ta w Gumtree wygląda na ładnie owłosioną Byc może jednak mam właśnie siostrę Twojej Pozdrawiam
to jest watek Figi-
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=119994
tam na poczatku jest zdjecie obydwu suczek, mozesz porównać;)

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mozemy miec zrobione kartki pocztowe dla naszych potrzeb adopcyjno-pomocowych, po koszcie lub nieodplatnie ale....

Musze znalezc domki dla dwoch kociakow, blagam pomozcie!!! Kociaki są we Włoszczowej.

Posted

Isadorka....kiedy mniej więcej będa plakaty lub ulotki....szykujemy większą akcję w mieście ...ale musimy miec jakies konkrety w łapce...do pokazania do rozdania...dużo dzieciaków sie zainteresowało i zaangażują się!
ps. nie poganiam boś zapracowana, ale pytam:)

Posted

Mimis mam cudowne miejsce dla Twojej Figi Wielki teren do biegania ,ogromna miłośc do zwierząt troska -wszystko co do szczęscia potrzebne Będzie tam szczęsliwa.Jeśli chcesz odezwij się na skypie ewik1111121

Posted

Isadorko ja też nie popędzam ale kochana dzisiaj rozmawiałam z panią która pracuje w instytucji gdzie we wrześniu będzie likwidowana ogromna ilosc kocy i innych rzeczy .Prosiła czy moż dosatać jakis plakat -coś co rozklei i będzie Jej łatwiej to wszystko załatwić. Nie mogę tu pisać o jaką firme chodzi ale byłaby to wspaniale Idzie zima i w schroniskach przyda sie /to bedą ogromne ilosci/ Napisz czy będzie coś takiego

Posted

Nicol napisał(a):
MAM PROŚBĘ

Wiem, że wśród rasowców jest sunia i pies tosa inu, psa poznałam kiedys ma na imię Barnaba. Może by mi się udało załatwić tymczas dla jednego z tych psów, ale koniecznie musze wiedzieć choć troche o ich charakterze!!!
Tymczas byłby w domu gdzie jest dziecko i inna sunia, dlatego tak ważne jest czy te psiaki wykazują oznaki agresji oraz jak dogadują się z innymi psami czy suniami. Czy ktos moze mi odpowiedziec na te pytania????
Jestem w pracy więc nie zawsze mogę śledzic wątek, podaje moje gg 5272162, jestem pod nim cały czas, oraz tel 0500 258 076.

Barnaba jest bardzo łagodny, polubił się z Albertem (zadziornym czarnym jamnikiem), lubi podróżować samochodem i ma około 1,5r ale jest bardzo przywiązany do p. Ewy

Posted

ewik16 napisał(a):
Arka napisz czy warunkiem otrzymania po kosztach lub darmo tych ulotek jest wzięcie tych dwóch kotków?

To nie beda ulotki, ja pisze o kartkach pocztowych, duzy naklad, kilka tysiecy, abysmy mieli do rozdawania, wywieszania itd.

I szukamy DOMOW dla tych dwoch kotkow. Tak gratyfikacja dla nas w postaci pokoszcie lub nieodplatnie tych kartek pocztowych.

Posted

ewik16 napisał(a):
Arko ok miałam na mysli kartki a napisałam ulotki Możesz napisac kiedy one mają szansę zaistnieć To są dziewczynki czy chłopcy?

No jeszcze projektu tych kartek nie ma:shake: a plec kociakow?:oops: Nie wiem, ciezko chyba bedzie ustalic bo one sa dzikawe....wiec chyba DT najpierw na oswojenie maluchow.:shake:

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Isadorka....kiedy mniej więcej będa plakaty lub ulotki....szykujemy większą akcję w mieście ...ale musimy miec jakies konkrety w łapce...do pokazania do rozdania...dużo dzieciaków sie zainteresowało i zaangażują się!
ps. nie poganiam boś zapracowana, ale pytam:)

Wrzucę jeszcze dzisiaj pierwotny projekt plakatu (ten z logosami) do druku na drukarkach komputerowych. Nie otrzymałam do teraz odpowiedzi czy jest ok. Chodziło głównie o logosy czy dobre. Więc zapewne może być. Kończę kolejny plaka/ulotkęt i kartkę pocztową. Mam już szkic planu lekci. W ciągu dwóch dni ze wszystkim powinnam sie wyrobić. Muszę jeszcze w międzyczasie sfinalizowac 1 edycję aukcji cegiełkowej aby odpalić kolejną. Trochę pracochłonna bo zamieszczam mini galerię psiaków.
A jeszcze mi "sypnęło" jamnikami, ale te przynajmniej u mnie "schodzą" bardzo szybko.

[quote name='ewik16']Isadorko ja też nie popędzam ale kochana dzisiaj rozmawiałam z panią która pracuje w instytucji gdzie we wrześniu będzie likwidowana ogromna ilosc kocy i innych rzeczy .Prosiła czy moż dosatać jakis plakat -coś co rozklei i będzie Jej łatwiej to wszystko załatwić. Nie mogę tu pisać o jaką firme chodzi ale byłaby to wspaniale Idzie zima i w schroniskach przyda sie /to bedą ogromne ilosci/ Napisz czy będzie coś takiego

To co wyżej napisałam mam nadzieję że zadowoli ciebie :)

Posted

Dzisiaj otrzymaliśmy, a raczej otrzymało Pogotowie i Straż dla Zwierząt, darowiznę ze Sklepu Wędkarsko-Zoologicznego "SAZAN" na łączną kwotę 417,42 PLN (na taką kwotę opiewa faktura)w postaci karmy:
DIBAG 7,10 kg
FITMIN 17,10 kg
ROYAL CANIN 12,00 kg
PURINA 6,00 kg

Nasza Znajoma - Pani Iwona przekazała nam dary pochodzące ze schroniska z Bad Oldesloe, z którym jest zaprzyjaźniona.
Wykaz darów:
1. Karma sucha:
DRAFT Vollwert Brocken z wit. E 45 kg
DRAFT Flocken-Mix z wit. E 45 kg
Chappi 23 kg
GERODOG Premium 10 kg
Purina Matzinger Junior 8 kg
Animonda Fit&Cross Senior 7,5 kg
Frolic 1,5 kg
2. Artykuły tekstylne
3. Miski stalowe 13 sztuk
4. Obroże bezkolcowe łańcuchowe samozaciskowe 11 sztuk
5. Smycze typu flexi 4 sztuki
6. Smycze (skórzane i parciane - długie i krótkie) 11 sztuk
7. Puszorki 7 sztuk
8. Obroże (w tym kilkanaście sztuk parcianych samozaciskowych) 40 sztuk
9. Buciki - ochraniacze na łapki 7 sztuk

ARKO:), pisałaś, że potrzebujecie pilnie smycze i obroże. Jutro ma być u nas Grzegorz lub ktoś od Grzegorza. Napisz, proszę, czy mam te akcesoria (smycze, obroże, puszorki, buciki) przekazać Grzegorzowi razem z karmą, czy też powinnam wysłać przesyłką do Olgi 132.

Posted

ewik16 napisał(a):
Arko możesz mi napisać czy te kotki to dziewuszki chy chłopcy Ludzie z którymi rozmawiałam czekają na wiadomośc

Jutro zadzwnie do tej osoby i dowiem sie czy zna plec...

Posted

ARKO:loveu:, puszorki to inaczej uprząż, czyli szelki.
Buciki są różnego rodzaju i sądzę, że mogą posłużyć do ochrony łapki przy skaleczeniach lub jakichś chorobach stóp.

Posted

ważne - znacznie ważniejsze od tych pierdół od Latkowskiego-bis

dziś znów kilka psów opuściło Maciejowice, a jedna sunia jest właśnie sterylizowana i jedzie wkrótce do DOMU STAŁEGO!

i to jest ważne

sytuacja jest tam lekko lepsza, a władza coraz bardziej przychylna....

i tego się trzymajmy

Posted

Może moja chora suczyna czas mi zajęła... Jeśli na pomoc nie za późno (mogę zaofiarować jedynie finansową ( bądź rzeczową, kupując ,co potrzeba) jutro dzwonię po fundacjach lub proszę na priva o info- co w tej chwili najpotrzebniejsze? Dostarczę jak najszybciej! Po Krzyczkach kolej na Krężel! (do likwidacji oczywiście).

Posted

[quote name='Isadora7']
No to na pocieszenie jak już screnami walimy po oczach to tutaj zrzucik plakatu/ulotki wersja 1 i link do hostingu aby ściągnąć plik do druku na drukarkach komputerowych. Jeżeli będzie potrzeba do druku offsetowego zrobię impozycję.

http://www.sendspace.pl/file/VhdoQp8w/

:multi: jest!
dziś zaczynam rozwieszanie

Posted

jest uaktualnienie jakis pies poszly do adopcji z Emira.
zachecam do robienia ogloszen. Ja juz posciagalam tam gdzie sie dalo ogloszenia psiakow, ktore znalazly domek.
Czy te szczeniaki z ogolnej str o szczeniakach Emira maja jakies imiona, zeby ludzie umieli wytlumaczyc o jakie pieski im chodzi.
A tu te co wciaz czekaja:
http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-zwierzeta.htm
Masumi tez juz ma pare ogloszen od mnie oraz Trapa, Zibi, Matt, rotek, Jagna, Zen, Oran, Sari, Samir.

Posted

Goska- dzisiaj postaramy sie jeszcze uaktualnić stronę i powstawiać nowe psy (tych niestety jest więcej niż tych adoptowanych :( )
Szczeniaki mają imiona ale niestety nie mogę złapać emir i wydobyć ich ;)
Na szczęście poza pieskami, które są bardzo podobne suki różnią się znacznie i łatwo je opisać.
Proszę cię też o ogłaszanie w pierwszej kolejności psów, które mają już allegro -o ile się nie mylę Jagna jest przed sterylką i chyba czeka ją jeszcze operacja oka więc ona idzie w drugiej kolejności.
Do adopcji są psy na pewno : Lisio, Tarot(bez allegro), Mrok (bez allegro), Boss, Dredek, Mikrus...:)
Mogę ci mailowo przesłać linki do allegro psów do ogłaszania (prześlij mi proszę adres na pw )