Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Niestety, jak rozumiem, tak karmią nadal.

Psy mają cale pojemniki, miski, karmy suchej a widac nawyk, dawania czegos tam, pozostal...
Gdyby to ugotwali i dodawali do suchej, to przy nuzencu i swierzbowcu-tluszcze sa wskazane....ale surowe wieprzowe tluszcze z jajami much:shake:

[SIZE=4]Bardzo prosimy o obroze i smycze, juz nie mamy w czym psy zabierac!!!:shake:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

a ja mam pytanie z innej beczki, apropo psiakow z Emira.
Bardzo czésto z ogloszen ludzi piszá zapytania przez formularze kontaktowe, ze maile trafiajá do mnie (teraz akurat o Zena szczeniaka) czy mozliwy jest dowoz pieska?
Prosilabym o jesli to mozliwe o odpowiedz, bo w sumie czesto podaja te pytania, czy jest mozliwy dowoz na terenia Warszawy i okolic, oczywiscie jesli domek okazal by sie ok.

Posted

Możesz zapytania przekierowywać do mnie : [email protected]

Dowóz jest niemożliwy, przede wszytskim ze względów "fizycznych" - nie ma szans na zostawienie 140 psów , w tym obecnie wielu chorych i wiezienie jednego...tym bardziej na terenie W-wy i okolic. Niekiedy ludzie chcą dowozu gdzieś dalej lub chociaż podwiezienia, ale to już bardzo indywidualna sprawa bo wymaga sprawdzenia domu na miejscu i bezpośredniego kontkatu z Fundacją.
Swoją droga ja nie wiem co to za moda - chyba zrodziła się zainspirowana dowozem pizzy do domu- ja mam ostatnio mnóstwo pytań czu psa można dowieźć, wysłać kurierem (ale nadanie i odbiór tego samego dnia! :/). W sobotę rodzina po psa, który był pod moją opieką przejechała ponad 300 km...i zgodnie stwierdziliśmy, że gdyby nam zależało na psie to i 500 byśmy zrobili bez wahania. Oczywiście wiem, że są różne przypadki, nie każdy mam samochód, nie każdego psa można przewieźć pociągiem ale tego typu większość pytań wynika moim zdaniem z wygodnictwa...Ufff, ulżyłam sobie ;)

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: to nie chleb, to skorki takie wieprzowe, i slonina, cale juz w jajach zlozonych przez muchy!! Widocznie ktos lokalnie dowioz....wlasnie tak karmili, do tej pory psy-co bylo pod ręką..

To blade takie w Maciejowicach, to makaron z czymś paskudnym. Wiem, bo pogrzebałam w tym palcem (doceńcie - było 30 stopni w cieniu). Skisły i ohydny. Jakby co mam makro fotkę, ale nie wiem, czy chcecie to oglądać :shake:

Posted

Jest dziś w ECHO MIASTA duży artykuł o Krężelu i apel o domy. Były już pierwsze telefony :multi:, miejmy nadzieję, że choć kilka psów znajdzie domy.

Czy jest tu ktoś z forum AKIT ? Pilnie potrzebuje skontaktować się z
kimś, kto tam działa ( a już cudownie będzie jak będzie znał historię emirowego psa MASUMI ).

Posted

Mośka napisał(a):

Czy jest tu ktoś z forum AKIT ? Pilnie potrzebuje skontaktować się z
kimś, kto tam działa ( a już cudownie będzie jak będzie znał historię emirowego psa MASUMI ).

Zgłaszam się. Możesz również napisać w sprawie Masumiego do "Iwona&Wiki"

Posted

Aga i Eto napisał(a):
Arko wiadomo coś na temat suni o której pisałam do ciebie (tej co z Szansą w boksie była) ?

;) wiadomo, sunia byla wczoraj zabrana.

Posted

Kochani napiszcie tutaj czy gdzieś ktoś zrobił jakieś plakaty -chciałabym z takimi pójśc do 2 naszych szkół gdzie znam dyrektorki i z pewnością pozwolą nagłośnić sprawę w szkole a dzieci są w wiekszości wrqażliwe i może nakłonia rodziców do wszelkiej pomocy /najbardziej liczę na choć tymczasowy dom/ Jeśli są to gdzie mozna je odebrac. Mam swoje lata i nie jestem za dobra w sprawy komputera żeby coś samej drukować -więc dajcie znać czy jest cos takiego Mam od soboty dwie suczki od EMIRA- Nanę i Mirę- nie wyobrażacie sobie jak one i ich zachowanie zmienia się z godziny na godzinę Widać że czują się bezpieczne-efekt jest taki że nie opuszczają mnie ani na sekundę a Mira która mieszka w domu odpędza ode mnie moje pieski watrcząc na nie .Czekam na wiadomosc

Posted

ewik16 napisał(a):
Kochani napiszcie tutaj czy gdzieś ktoś zrobił jakieś plakaty -chciałabym z takimi pójśc do 2 naszych szkół gdzie znam dyrektorki i z pewnością pozwolą nagłośnić sprawę w szkole a dzieci są w wiekszości wrqażliwe i może nakłonia rodziców do wszelkiej pomocy /najbardziej liczę na choć tymczasowy dom/ Jeśli są to gdzie mozna je odebrac. Mam swoje lata i nie jestem za dobra w sprawy komputera żeby coś samej drukować -więc dajcie znać czy jest cos takiego Mam od soboty dwie suczki od EMIRA- Nanę i Mirę- nie wyobrażacie sobie jak one i ich zachowanie zmienia się z godziny na godzinę Widać że czują się bezpieczne-efekt jest taki że nie opuszczają mnie ani na sekundę a Mira która mieszka w domu odpędza ode mnie moje pieski watrcząc na nie .Czekam na wiadomosc

podnoszę pytanie ewik (witamy!) :)

i właśnie co z dolores i Figą? :roll:

Posted

zofia&sasza napisał(a):
To blade takie w Maciejowicach, to makaron z czymś paskudnym. Wiem, bo pogrzebałam w tym palcem (doceńcie - było 30 stopni w cieniu). Skisły i ohydny. Jakby co mam makro fotkę, ale nie wiem, czy chcecie to oglądać :shake:

Zdjecie wstawione bylo z Krężla..

Wstaw zdjecia Zosiu z Maciejowic. No jak karma idzie "we wies"..to....:angryy:
A dziewczyny mialy karmic psy, pisala dolores, czy przywiozly jakas karme czy zostawily tez jakąs?? Wyjdzie na to, ze psom we wsi sie poprawi a nasze schudną:angryy:

Posted

ARKA napisał(a):
Zdjecie wstawione bylo z Krężla..

Wstaw zdjecia Zosiu z Maciejowic. No jak karma idzie "we wies"..to....:angryy:
A dziewczyny mialy karmic psy, pisala dolores, czy przywiozly jakas karme czy zostawily tez jakąs?? Wyjdzie na to, ze psom we wsi sie poprawi a nasze schudną:angryy:

Wstawię jutro. Zapomniałam z domu DVD :oops: Dziewczyny nakarmiły piesy dobrą karmą. Nie wiem, czy zostawiły, bo wyjechałam przed nimi. Planowały chyba przesypać resztę w inny worek...

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Wstawię jutro. Zapomniałam z domu DVD :oops: Dziewczyny nakarmiły piesy dobrą karmą. Nie wiem, czy zostawiły, bo wyjechałam przed nimi. Planowały chyba przesypać resztę w inny worek...

pracownik jeczal wczoraj,wieczorem, ze nie ma czym psy karmic;):cool3:
A z moich obliczen do niedzieli wlacznie powinien miec czym karmic psy. Dzis wojt mial dostarczyc karme.

Posted

porozmawiam z teściową jeszcze o dt dla tej suczki, może się uda coś załatwić , ale nie obiecuję .. włąsnie, tylko gdzie ona teraz jest ? W Warszawie ? i czy na pierwszy rzut oka ma ona jakąś chorobe skóry ? (pytam bo jakby co ja sama mam psa i mój teść ma konie więc muszę stawiać sprawę jasno)

Posted

A czy ktos jeszcze robi Emirowskim psiakom ogloszenia?
Ja w kazdy razie jak cos oglaszam na kupiepsa.pl oraz gumtree.pl
Jakby sie ktos dolaczyl bylo by milo :p
dzis ponowilam ogloszenia dla szczeniak bialy z plamka na oku, szczeniak ZEn, 1 jamnik, rotek, benka Jagna oraz szczeniaczek ruda sunia

Posted

j3nny napisał(a):
przepraszam a czy ktos wie, czy odnalazla sie ta sunia Dolores? czy to nie byla ona?

Niestety Figi tam nie było, rzeczywiście była tam bardzo podobna suczka ale miała gładszą sierść i dłuższy pyszczek z lekką siwizną na końcu