ARKA Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 majqa napisał(a):Niestety, jak rozumiem, tak karmią nadal. Psy mają cale pojemniki, miski, karmy suchej a widac nawyk, dawania czegos tam, pozostal... Gdyby to ugotwali i dodawali do suchej, to przy nuzencu i swierzbowcu-tluszcze sa wskazane....ale surowe wieprzowe tluszcze z jajami much:shake: [SIZE=4]Bardzo prosimy o obroze i smycze, juz nie mamy w czym psy zabierac!!!:shake: Quote
Aga i Eto Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Arko wiadomo coś na temat suni o której pisałam do ciebie (tej co z Szansą w boksie była) ? Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 a ja mam pytanie z innej beczki, apropo psiakow z Emira. Bardzo czésto z ogloszen ludzi piszá zapytania przez formularze kontaktowe, ze maile trafiajá do mnie (teraz akurat o Zena szczeniaka) czy mozliwy jest dowoz pieska? Prosilabym o jesli to mozliwe o odpowiedz, bo w sumie czesto podaja te pytania, czy jest mozliwy dowoz na terenia Warszawy i okolic, oczywiscie jesli domek okazal by sie ok. Quote
Ania W Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Możesz zapytania przekierowywać do mnie : [email protected] Dowóz jest niemożliwy, przede wszytskim ze względów "fizycznych" - nie ma szans na zostawienie 140 psów , w tym obecnie wielu chorych i wiezienie jednego...tym bardziej na terenie W-wy i okolic. Niekiedy ludzie chcą dowozu gdzieś dalej lub chociaż podwiezienia, ale to już bardzo indywidualna sprawa bo wymaga sprawdzenia domu na miejscu i bezpośredniego kontkatu z Fundacją. Swoją droga ja nie wiem co to za moda - chyba zrodziła się zainspirowana dowozem pizzy do domu- ja mam ostatnio mnóstwo pytań czu psa można dowieźć, wysłać kurierem (ale nadanie i odbiór tego samego dnia! :/). W sobotę rodzina po psa, który był pod moją opieką przejechała ponad 300 km...i zgodnie stwierdziliśmy, że gdyby nam zależało na psie to i 500 byśmy zrobili bez wahania. Oczywiście wiem, że są różne przypadki, nie każdy mam samochód, nie każdego psa można przewieźć pociągiem ale tego typu większość pytań wynika moim zdaniem z wygodnictwa...Ufff, ulżyłam sobie ;) Quote
Zofia.Sasza Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ARKA napisał(a)::shake: to nie chleb, to skorki takie wieprzowe, i slonina, cale juz w jajach zlozonych przez muchy!! Widocznie ktos lokalnie dowioz....wlasnie tak karmili, do tej pory psy-co bylo pod ręką.. To blade takie w Maciejowicach, to makaron z czymś paskudnym. Wiem, bo pogrzebałam w tym palcem (doceńcie - było 30 stopni w cieniu). Skisły i ohydny. Jakby co mam makro fotkę, ale nie wiem, czy chcecie to oglądać :shake: Quote
Mośka Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Jest dziś w ECHO MIASTA duży artykuł o Krężelu i apel o domy. Były już pierwsze telefony :multi:, miejmy nadzieję, że choć kilka psów znajdzie domy. Czy jest tu ktoś z forum AKIT ? Pilnie potrzebuje skontaktować się z kimś, kto tam działa ( a już cudownie będzie jak będzie znał historię emirowego psa MASUMI ). Quote
mru Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 http://echomiasta.pl/index.php?option=com_content&task=view&city=warszawa&id=13829&Itemid=46 Quote
Kacedy Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Mośka napisał(a): Czy jest tu ktoś z forum AKIT ? Pilnie potrzebuje skontaktować się z kimś, kto tam działa ( a już cudownie będzie jak będzie znał historię emirowego psa MASUMI ). Zgłaszam się. Możesz również napisać w sprawie Masumiego do "Iwona&Wiki" Quote
ARKA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Aga i Eto napisał(a):Arko wiadomo coś na temat suni o której pisałam do ciebie (tej co z Szansą w boksie była) ? ;) wiadomo, sunia byla wczoraj zabrana. Quote
ewik16 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Kochani napiszcie tutaj czy gdzieś ktoś zrobił jakieś plakaty -chciałabym z takimi pójśc do 2 naszych szkół gdzie znam dyrektorki i z pewnością pozwolą nagłośnić sprawę w szkole a dzieci są w wiekszości wrqażliwe i może nakłonia rodziców do wszelkiej pomocy /najbardziej liczę na choć tymczasowy dom/ Jeśli są to gdzie mozna je odebrac. Mam swoje lata i nie jestem za dobra w sprawy komputera żeby coś samej drukować -więc dajcie znać czy jest cos takiego Mam od soboty dwie suczki od EMIRA- Nanę i Mirę- nie wyobrażacie sobie jak one i ich zachowanie zmienia się z godziny na godzinę Widać że czują się bezpieczne-efekt jest taki że nie opuszczają mnie ani na sekundę a Mira która mieszka w domu odpędza ode mnie moje pieski watrcząc na nie .Czekam na wiadomosc Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 przepraszam a czy ktos wie, czy odnalazla sie ta sunia Dolores? czy to nie byla ona? Quote
mru Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ewik16 napisał(a):Kochani napiszcie tutaj czy gdzieś ktoś zrobił jakieś plakaty -chciałabym z takimi pójśc do 2 naszych szkół gdzie znam dyrektorki i z pewnością pozwolą nagłośnić sprawę w szkole a dzieci są w wiekszości wrqażliwe i może nakłonia rodziców do wszelkiej pomocy /najbardziej liczę na choć tymczasowy dom/ Jeśli są to gdzie mozna je odebrac. Mam swoje lata i nie jestem za dobra w sprawy komputera żeby coś samej drukować -więc dajcie znać czy jest cos takiego Mam od soboty dwie suczki od EMIRA- Nanę i Mirę- nie wyobrażacie sobie jak one i ich zachowanie zmienia się z godziny na godzinę Widać że czują się bezpieczne-efekt jest taki że nie opuszczają mnie ani na sekundę a Mira która mieszka w domu odpędza ode mnie moje pieski watrcząc na nie .Czekam na wiadomosc podnoszę pytanie ewik (witamy!) :) i właśnie co z dolores i Figą? :roll: Quote
Zofia.Sasza Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Niestety Figi nie ma ani w Maciejowicach, ani w Krężlu. Spotkałyśmy się z Dolores w Maciejowicach, stąd wiem. Quote
ARKA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 zofia&sasza napisał(a):To blade takie w Maciejowicach, to makaron z czymś paskudnym. Wiem, bo pogrzebałam w tym palcem (doceńcie - było 30 stopni w cieniu). Skisły i ohydny. Jakby co mam makro fotkę, ale nie wiem, czy chcecie to oglądać :shake: Zdjecie wstawione bylo z Krężla.. Wstaw zdjecia Zosiu z Maciejowic. No jak karma idzie "we wies"..to....:angryy: A dziewczyny mialy karmic psy, pisala dolores, czy przywiozly jakas karme czy zostawily tez jakąs?? Wyjdzie na to, ze psom we wsi sie poprawi a nasze schudną:angryy: Quote
Aga i Eto Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ARKA napisał(a):;) wiadomo, sunia byla wczoraj zabrana. http://img142.imageshack.us/img142/152/dsc01103ed1.jpg jaka biedna dziewczynka :-( wyślij mi na pw nr konta, zrobię tak jak obiecałam .. daj znać co jej potrzebne .. Quote
ARKA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 :shake: sunia jest bardzo, bardzo...zestresowana, przerazona nowa sytuacja, zagubiona totalnie, totalna "kupka nieszczesci":-( Quote
Zofia.Sasza Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ARKA napisał(a):Zdjecie wstawione bylo z Krężla.. Wstaw zdjecia Zosiu z Maciejowic. No jak karma idzie "we wies"..to....:angryy: A dziewczyny mialy karmic psy, pisala dolores, czy przywiozly jakas karme czy zostawily tez jakąs?? Wyjdzie na to, ze psom we wsi sie poprawi a nasze schudną:angryy: Wstawię jutro. Zapomniałam z domu DVD :oops: Dziewczyny nakarmiły piesy dobrą karmą. Nie wiem, czy zostawiły, bo wyjechałam przed nimi. Planowały chyba przesypać resztę w inny worek... Quote
ARKA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 li1 napisał(a):Dokad jest zabrana ? Chcesz ją zabrac na dt chociazby? Quote
j3nny Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 szkoda, mialam nadzieje ze to jednak ona :-( Quote
ARKA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 zofia&sasza napisał(a):Wstawię jutro. Zapomniałam z domu DVD :oops: Dziewczyny nakarmiły piesy dobrą karmą. Nie wiem, czy zostawiły, bo wyjechałam przed nimi. Planowały chyba przesypać resztę w inny worek... pracownik jeczal wczoraj,wieczorem, ze nie ma czym psy karmic;):cool3: A z moich obliczen do niedzieli wlacznie powinien miec czym karmic psy. Dzis wojt mial dostarczyc karme. Quote
Aga i Eto Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 porozmawiam z teściową jeszcze o dt dla tej suczki, może się uda coś załatwić , ale nie obiecuję .. włąsnie, tylko gdzie ona teraz jest ? W Warszawie ? i czy na pierwszy rzut oka ma ona jakąś chorobe skóry ? (pytam bo jakby co ja sama mam psa i mój teść ma konie więc muszę stawiać sprawę jasno) Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 A czy ktos jeszcze robi Emirowskim psiakom ogloszenia? Ja w kazdy razie jak cos oglaszam na kupiepsa.pl oraz gumtree.pl Jakby sie ktos dolaczyl bylo by milo :p dzis ponowilam ogloszenia dla szczeniak bialy z plamka na oku, szczeniak ZEn, 1 jamnik, rotek, benka Jagna oraz szczeniaczek ruda sunia Quote
Ania W Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Ja zaczęłam na allegro wystawiać ogłoszenia "zbiorcze" - np. wszytskie amstafowate, benki, szczeniaki...To chyba trochę mniej roboty ;) Quote
dolores181 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 j3nny napisał(a):przepraszam a czy ktos wie, czy odnalazla sie ta sunia Dolores? czy to nie byla ona? Niestety Figi tam nie było, rzeczywiście była tam bardzo podobna suczka ale miała gładszą sierść i dłuższy pyszczek z lekką siwizną na końcu Quote
Recommended Posts