Guest Elżbieta481 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Pluciarz-czy Ty masz konto na krakvecie? Taki drobny instruktaż: Przy braku konta należy: 1. Wejdź na: http://www.krakvet.pl/forum/ 2. Kliknij: Rejestracja 3. Zaznacz: Zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat 4. Wybierasz swoj nick, podajesz prawdziwego maila (na niego przyjdzie linkt aktywujący Twoje konto), wybierasz hasło do Twojego konta, potwierdzasz je przepisując kod z obrazka. 5. Klikasz: zatwierdź i pojawia się komunikat: Twoje konto zostało utworzone. To Forum jednakże wymaga aktywacji kont, poprzez podanie klucza aktywującego, który otrzymasz w specjalnej wiadomości email. W niej też znajdziesz dalsze instrukcje postępowania. 6. Czekasz na maila aktywującego - czasem przychodzi błyskawicznie, czasem idzie kilka godzin. 7. Klikasz na link w mailu, konto zostaje aktywowane. 8. Klikasz wtedy ten link: http://www.krakvet.pl/forum/login.php?redirect=privmsg.php&folder=inbox, wpisujesz swój login i hasło 9. Idziesz do wątku: Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - wrzesień 2008 10. W ankiecie u góry zaznaczasz pozycję Fundacja Emir , zatwierdzasz i gotowe dla osób, które mają już konto i są zarejestrowane na forum krak-vetu: 1najpierw musisz się zalogować 2.Pózniej przejdż do wątku:: Głosowanie na schronisko które otrzyma pomoc - wrzesień 2008 3. W ankiecie zaznacz pozycję Fundacja Emir,zatwierdż i gotowe Uwaga! Głos ważny to głos oddany w ankiecie, głos oddany w poście w tym wątku nie będzie liczony! -------------------------------- E/W Quote
Inez de Villaro Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ja też nie mam tego kanału na cyfrowym polsacie...proszę o jakis link Quote
Ziutka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Inez de Villaro napisał(a):ja też nie mam tego kanału na cyfrowym polsacie...proszę o jakis link Znalazłam tylko zapowiedź programu i kilka zdjęć - linka nie ma albo nie wiem gdzie mam go szukać :roll: http://ww6.tvp.pl/6698,20070905554813.strona Quote
Bachnach Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Widziałam ten program , naprawde pierwszy sensowny o Kręzelu , Bardzo rzeczowa i opanowana Aniela i Kasia . Pan Wojt i powiatowy lek wet.- BARANY do potęgi n-ej , standard w Polskiej rzeczywistosci i Pani Biedrzycka , złota , niewinna , szok . Podziwiam, naprawde i gratuluje opanowania Kasi i Anieli , A psy , boze ..... sunia sliczna troche kaukazowata chyba , pojechała do Emir . czy Emir ma nadprzyrodzone siły? i mozliwosci? Quote
kahoona Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Bachnach napisał(a): . czy Emir ma nadprzyrodzone siły? i mozliwosci? Emirowe możliwości właśnie dogorywają - nie mamy miejsca, lekarka ledwie żywa Sytuacja staje się bardzo zła, kończy się karma, pracownicy za chwilę nie dostaną pieniędzy za opiekę nad psami, wójtowie odżegnują się od wszystkiego - to nie ich psy! Władze twierdzą, że kończą się im pieniądze i już. Nie będą płacić. Biedrzycka kolekcjonuje kolejne psy, ale na szczęście nam nie podrzuca. Dziś zabrałyśmy 3 kolejne ciężarne suki (właśnie są operowane) - dobrze chociaż, że na nich nasza ulubiona miłośniczka zwierząt nie zarobi więcej. APEL!!! potrzeba nam adopcji, miejsc i jeszcze raz adopcji róbcie, co w waszej mocy, zbierajcie karmę, pieniądze ale szukajcie przede wszystkim miejsc dla psów piszcie też może protesty, zawiadamiajcie prasę i kogo się da EMIR dziękuje za uznanie i obiecuje pracę do upadłego Quote
GoskaGoska Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 sluchajcie , To Moze Kazdy Kupi Tyle Ile Moze I Przysle Do Emira Bezposrednio Kurierem? A Z Tą Karmą Ktora Jest Na Psy Z Krężela? Ponoć Bylo W Darach 500kg, Czy Część Nie Moze Pojechac Do Emira? Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 kahoona napisał(a):Biedrzycka kolekcjonuje kolejne psy, ale na szczęście nam nie podrzuca. :shake: to zadne pocieszenie znow zadreczy jakies psy. Trzeba policje naslac a najlepiej jakby ją i hycli pozamykali.. Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 PLAKAT plakacik jest robiony zmyślą o kolorym wydruku jaki mam podać adres lub telefon kontaktowy? chciałam dopisać, że jeśli chcesz pomóc materialnie to: .........numer konta.............. ...........fundacja taka i taka.......... co mam napisać? konkretnie? Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 patrzyłam pisze, straż dla zwierząt Pogotowie i Straż dla Zwierząt Plac Pocztowy 4/6 64-980 Trzcianka Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 Z dopiskiem: "pomoc dla psów z Krężela" Tel. 512 100 550 (24h) Grzegorz mail: [email protected] ale pieski są też pod opieką innych organizacji jest wątek o psiakach z Maciejowic a telefony w sprawie adopcji? Quote
kahoona Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 jest nas trzy organizacje - Pogotowie z Trzcianki, fundacja EMIR i stowarzyszenie ARKA ustaliliśmy, że zbieramy na jedno konto, łatwiej dokonać rozliczeń i dziękować darczyńcom adopcje - wszystkie telefony - to zależy o co chodzi - EMIR prowadzi ewidencje i razem z Arką oznakowaliśmy wszystkie psy , więc mamy najbardziej aktualne info o obydwu miejscach jesli ktos jest zdecydowany wziąć psa prosimy o kontakt z Emirem lub Arką Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 To tez jest w pierwszym poscie, wlasnie adopcje.. Fundacja EMIR: http://fundacja-emir.org/ tel. 609 036 046 mail: [email protected] lub [email protected] ARKA: 609 07 026,(022) 727 04 90 mail:[email protected] Quote
lilith27 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ARKA napisał(a):To tez jest w pierwszym poscie, wlasnie adopcje.. Fundacja EMIR: http://fundacja-emir.org/ tel. 609 036 046 mail: [email protected] lub [email protected] ARKA: 609 07 026,(022) 727 04 90 mail:[email protected] no cóż przeoczyłam dziękuję zatem i przepraszam, że zawracam........ jutro skończę to Quote
kahoona Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 GoskaGoska napisał(a):sluchajcie , To Moze Kazdy Kupi Tyle Ile Moze I Przysle Do Emira Bezposrednio Kurierem? A Z Tą Karmą Ktora Jest Na Psy Z Krężela? Ponoć Bylo W Darach 500kg, Czy Część Nie Moze Pojechac Do Emira? dziś zawiozłam ponad 100 kg - zostało jeszcze około 120 kg - tam jest prawie 100 psów - wystarczy, że władza zapomni raz a już nam idzie 80-100 kg na 1 dzień; tam zostały prawie tylko duże psy ........ karma z darów dla Krężela i Maciejowic jedzie tylko do tych miejsc - Emir do tej chwili daje radę sam, choć nie wiemy jak długo jeszcze Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Jeśli chodzi o karmę to może jakaś zbiórka w konkretnym miejscu? Przykładowo warszawa. Każdy z Wawy czy tez okolic przywiezie karmę- ile może- w dane miejsce i razem pójdzie kurierem do EMIR? Będzie to mniej chaotyczne niż jak kazdy będzie słał po 3 kilo karmy. Dać jakis termin, ze do tego dnia zbiórka, podac miejsce.A nastepnego dnia zamawiamy kuriera i jedzie karma do Fundacji.. Nie wiem, tak tylko rzucam pomysł:roll: Ja bym np coś miała le nie jest to cały wór karmy. Oddałabym część tego, co mam dla Gamy. Ona i tak teraz żywi się głownie ud dziadków ;) Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Wyjątek napisał(a):Jeśli chodzi o karmę to może jakaś zbiórka w konkretnym miejscu? Przykładowo warszawa. Każdy z Wawy czy tez okolic przywiezie karmę- ile może- w dane miejsce i razem pójdzie kurierem do EMIR? Będzie to mniej chaotyczne niż jak kazdy będzie słał po 3 kilo karmy. Dać jakis termin, ze do tego dnia zbiórka, podac miejsce.A nastepnego dnia zamawiamy kuriera i jedzie karma do Fundacji.. Nie wiem, tak tylko rzucam pomysł:roll: Ja bym np coś miała le nie jest to cały wór karmy. Oddałabym część tego, co mam dla Gamy. Ona i tak teraz żywi się głonie ud dziadków ;) :shake: sa dwa adresy podane w pierwszym poscie, dla W-wy Quote
grazyna9915 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 W niedzielę jedziemy do Krężela, jeżeli ktoś z Tychów lub okolic chciałby coś przekazać na psiaki to możemy służyć transportem. Prawdopodobnie będziemy też przejeżdżać przez Rudę Śl. Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 :oops: A moze byscie zabrali ślepaczka do Krakowa? I o ktorej byscie byli bo trzeba p.Pawla poinformowac..aby byl a on przewaznie zakupy robi sobota/niedziela.... Quote
grazyna9915 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Myślałam o tym, ale boję się, że nie damy rady. Psiaka którego będziemy brać, musimy odstawić do lecznicy i musimy to zrobić za dnia, a Kraków jest ok. 1,5 godziny od Tychów. Gdybyśmy wyjechali wmiarę wcześniej to można spróbować, ale jak będziemy jechać do Krężela przez Rudę (żeby po drodze zabrać pieska) to się nie wyrobimy czasowo. Zastanawiam się za to, czy ktoś z Krakowa nie mógłby podjechać np. do Katowic, gdzie mybyśmy ślepaczka odstawić, wtedy powinniśmy zdąrzyć do lecznicy. Czy ktoś z Krakowa mógłby pomóc? Myślę, że wspólnymi siłami coś wykombinujemy. Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 grazyna9915 napisał(a): Zastanawiam się za to, czy ktoś z Krakowa nie mógłby podjechać np. do Katowic, gdzie mybyśmy ślepaczka odstawić, wtedy powinniśmy zdąrzyć do lecznicy. Czy ktoś z Krakowa mógłby pomóc? Myślę, że wspólnymi siłami coś wykombinujemy. A gdyby w Rudzie go zostawic, lepiej dla Was? i Niufa moze by transport z Rudy jakis zorganizowala?:oops: Quote
magda222 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Trudno określić dokładnie o której przyjedziemy.Myślę,że około południa. I mam jeszcze pytanie.Przeczytałam na wątku,że w Krężelu zostały prawie same duże psy...A ja mogę wziąć co najwyżej średniego :oops: Quote
ARKA Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 magda222 napisał(a):Trudno określić dokładnie o której przyjedziemy.Myślę,że około południa. I mam jeszcze pytanie.Przeczytałam na wątku,że w Krężelu zostały prawie same duże psy...A ja mogę wziąć co najwyżej średniego :oops: W Maciejwicach sa duze, w krezelu sa rozne.. Odii, Grzegorz bedzie w poniedzialek dopiero po psiaki. Quote
grazyna9915 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 ARKA napisał(a):A gdyby w Rudzie go zostawic, lepiej dla Was? i Niufa moze by transport z Rudy jakis zorganizowala?:oops: Ruda może nie jest też po drodze, ale jest zdecydowanie bliżej niż Kraków. Myślę, że to mogłoby wchodzić w grę. Ja jednak poszukałabym jeszcze kogoś z Krakowa, wiem, że kiedyś sporo dogomaniaków jeździło z Tychów czy Katowic do Krakowa. Na wątku transportowym znalazłam taką ofertę, pytanie tylko czy jest aktualna: Bielsko - Biała, Tychy - Kraków lub Kraków - Bielsko przez Wadowice - co tydzień - Kajeczka [email protected] Quote
ewik16 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Lilith plakat jest super dziękuje Ci ze sawojej strony Recznie dopisałam adresy i tel EMIRa ARKI I Straży poszlo na xero i teraz juz jutro zacznie sie rozwieszanie Jeszcze raz sliczne dzieki za tą prace Quote
Recommended Posts