Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Odi']ARKO, Grzegorz ma być w tym tygodniu w Krężelu, to może zabrałby w drodze powrotnej tę Sunię, o której pisałaś. Prosiłabym, abyś na miejscu ustaliła z Grzegorzem, kto jeszcze ma przyjechać do Gorzowa. Rzecz w tym, że oba pieski muszą się ze sobą zgadzać, gdyż będą umieszczone we wspólnej izolatce:)

Sunia jest sama w klatce. Mysle,ze drugi psiak z tego pomieszczenia, z ktorejkolwiek klatki bedzie dla niej dobry-ona dla niego i on dla niej. One sie znają mimo, ze sa osobno ale sa w klatkach, w tym samym okropnym pomieszczeniu:-(
Gdyby psy mogly mowic...Nie wiem o co chodzi ale...kiedy z sunia bylam dzis na spacerze przyszla jedna z suk z pola...i ta sunia strasznie sie do niej rwala, strasznie do niej plakala. Musialy sie chyba dobrze znac:-(

Gdyby ta drugą udalo sie zlapa obie sunie chyba razem powinny byc, tak mysle.

Dzis zabrane byly trzy sunie. Nela-tak ma na imie sunia "hotelowana'-jest u Emir. Sunia z Maciejeowic po porodzie-(szczenaki dwa martwe),zaraz dam jej zdjecie.

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10843249&postcount=20

Sunienka kochana, maltrerowana przez zycie i teraz jeszcze porod, z maciejowic Sunia owczarkwata ze zmianami skornymi i ranami sporymi od tego wyslusienia(infekcja?), z obory sunia.

Wczoraj byl zabrany On-ek ten, ktorym interesowala sie Wyjątek, mial tez rany:shake: i sunia, ktorej wypadla macica :shake: Na CITO zabierane.

Dwa dni i piec psow bylo zabranych.

Prosze pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oglaszac psy te Krezlowskie i Emir przede wszystkim.

Posted

[quote name='ARKA']

Prosze pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oglaszac psy te Krezlowskie i Emir przede wszystkim.

jesli chodzi o indywidualne ogłoszenia to proszę o linki do wątków pieskowych
zrobię, w miarę oczywiście czasu, ogłoszenia
coś jeszcze? projekty plakatów? banerki?

Posted

[quote name='lilith27']jesli chodzi o indywidualne ogłoszenia to proszę o linki do wątków pieskowych
zrobię, w miarę oczywiście czasu, ogłoszenia
coś jeszcze? projekty plakatów? banerki?

Blagam, oglos tą sunie.:-( To łagodna, wspaniala, przylepa sunia.
Ona potrzebuje chociazby dt.

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10843249&postcount=20

Z tego watku mozesz poglaszc psy, tylko aby Zosia porobila AKTUALIZACJE. Gdzie jaki pies i czy jest jeszcze do adopcji..jest w tresci, w innych postach wątku.

Posted

Aga i Eto napisał(a):
Arko, wszędzie szukam i szukam tej suczki co jest chyba u Emira na śląsku teraz. Masz na nią jakieś namiary?

Sunia jest w oddziale Emir na Slasku i jest w dt i byc moze tam zostanie, to tyle chociaz na dzis dobrych wiesci:p ale te dobre wiesci nikną, przytloczone ciezarem ogromu jeszcze potrzebujacych pomocy psiakow!!!!:-(

Posted

[quote name='mimiś']kahoona, pamietajcie o hienowanym szczylku[suczka nr 45 w galerii Emir]- 2 boks po prawej, stodoła-moze sie znajdzie dla niej kawałeczek miejsca:modla::modla::modla:
widzieliście ją?

Posted

Postaram się jak nie zapomnę.
Zaraz gdzieś zapiszę. Dobrze że przynajmniej jest to rozgłaszane w mediach. Szczególnie w takich większych.

Posted

[quote name='ARKA']
Wczoraj byl zabrany On-ek ten, ktorym interesowala sie Wyjątek, mial tez rany:shake: (...) Na CITO zabierane.

:multi::multi::multi:
Czy mogę wiedzieć, gdzie trafił ten ON-ek? Czy będzie miał swój wątek na dogo?

p.s. Arko do kogo najlepiej napisać aby dowiedziec się gdzie wpłacić te pieniążki na Velveta? Nie jest tego dużo, bo nieco ponad 30zł ale zawsze coś :) A na jego wątku nikt nie odpowiada :shake:

Posted

[quote name='Wyjątek']
:multi::multi::multi:
Czy mogę wiedzieć, gdzie trafił ten ON-ek? Czy będzie miał swój wątek na dogo?

p.s. Arko do kogo najlepiej napisać aby dowiedziec się gdzie wpłacić te pieniążki na Velveta? Nie jest tego dużo, bo nieco ponad 30zł ale zawsze coś :) A na jego wątku nikt nie odpowiada :shake:

On-ek jest u Emir, Velet tez wiec na Velveta wplac na konto Emir.
A wątek mozesz zalozyc, tylko narazie sa jego te dwa zdjecia z Kręzela.

Posted

[quote name='ARKA']On-ek jest u Emir, Velet tez wiec na Velveta wplac na konto Emir.
A wątek mozesz zalozyc, tylko narazie sa jego te dwa zdjecia z Kręzela.

Dobrze, zatem jutro moja mama przeleje pieniążki na Velveta. :)
Co do wątku to może najpierw skontaktuje się z Emir... W końcu nie jestem nawet w stanie odwiedzić tego ON-ka i porobić mu zdjęć, więc nie wiem czy to ja jestem odpowiednia osoba do zakładania mu wątku :roll:
Ale niezmiernie się cieszę, że juz nie ma go w tym piekle:multi:
Zaraz napisze do Emir, czy mu czegoś nie potrzeba, jak patrzę na niego to jakoś łzy się pojawiają i choćby parę złoty na niego wygrzebię:roll:

Posted

napisałaś że możesz zrobic jakieś ogłoszenia ,projekt plakatu -proszę skoro p[otrafisz cos takiego to wymyśl i zrób PROSZĘ Takie np ogłoszenie z kilkoma zdaniami o psach kilka zdjęc i apel o domy Zrób proszę coś co będę mogła wydrukować z komputera potem powielić i rozwieszać LILITH 27 zrób to proszę bo doprosic sie nie mogłam do tej pory czegoś takiego choc to chyba dla znających się nie jest takie trudne

Posted

[quote name='ewik16']napisałaś że możesz zrobic jakieś ogłoszenia ,projekt plakatu -proszę skoro p[otrafisz cos takiego to wymyśl i zrób PROSZĘ Takie np ogłoszenie z kilkoma zdaniami o psach kilka zdjęc i apel o domy Zrób proszę coś co będę mogła wydrukować z komputera potem powielić i rozwieszać LILITH 27 zrób to proszę bo doprosic sie nie mogłam do tej pory czegoś takiego choc to chyba dla znających się nie jest takie trudne

Bardzo łatwe, a jeszcze jak będzie proponowany tekst to już pryszcz. Taki ustalony ze wszystkimi, aby nie było tu za mało a tam za dużo. Tym bardziej zę chcesz kierować do określonej grupy która ty znasz bardzo dobrze. Dlatego podpowiedz Lilith jakiej treści oczekujesz, ułatwi to dziewczynie, chyba że siedzi w temacie.

Ja od pierwszego projektu czekałam dośc długo na ustalenia w końcu ustaliłam sama :)

Posted

[quote name='malawaszka']ja porobię ogłoszenia Emirowym Brodaczom - Bossowi i Dredkowi, a co z sznaucerkowatą sunią? to z domkeim dla niej aktualne?
Super, dzięki wielkie.
U emira jest jeszcze sznaucerkowata suka Zorza:
http://fundacja-emir.org/psy/zorza.htm

Nie ma jeszcze allegro (Dredek i Boss mają regularnie wznawiane)i chyba nie była przez nikogo ogłaszana.

Posted

a ja mam propozycje, czy ktos z Emira moglby zalozyc osobny watek psow emirowych, tam bysmy moglby sie wymieniec info, ktora, gdzie, jakiem psu robi ogloszenia. I jak by byly jakies pytania to nie trzeba by bylo na privat tylko na tym watku, a tym psiakom bysmy balaganu nie robily.

Posted

Tu jest wątek Emira:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94861
Ja prawdę mówiąc nie mam teraz czasu na wklejanie zdjęć i opisywanie psów w kolejnym miejscu. Przez jakiś czas robiłam takie listy ogłaszanych psów z wątku węgrowskiego - można to przenieść na wątek emira
(przykład tutaj- http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27366&page=531

Więcej nie jeste w stanie zrobić ze względu na ograniczony czas.

Malawaszka - ja o niej niewiele wiem więcej bo jest bardzo nieufna. Do mnie nie podchodzi ale ona chyba boi się aparatu bo do 14-letniej dziewczyny podeszła i dała się czesać. Zdjęć jeszcze poszukam ale nie będą dobre...

Posted

"ARKA" napisał(a):
Gdyby psy mogly mowic...Nie wiem o co chodzi ale...kiedy z sunia bylam dzis na spacerze przyszla jedna z suk z pola...i ta sunia strasznie sie do niej rwala, strasznie do niej plakala. Musialy sie chyba dobrze znac:-(

Gdyby udało się złapać tę Sunię z pola, to obie, mieszkając razem, byłyby szczęśliwe i łatwiej by im było żyć w nowym miejscu. Trzymam kciuki, aby tę Sunię z pola udało się schwytać, może dać jej w pasztecie lub kiełbasce pasty Sedalin, wówczas byłoby dużo łatwiej.

Posted

Odi, czy do Gorzowskiego schroniska moga jechac psiaki chore, ze zmianami skornymi , sa dwie rozbiezne inforomacje: jedna, ze zdrowe a druga od Ciebie, ze moga byc chore:shake:

Ta druga sunia co biega, ma zmiany skorne tez.. reszta psow biegajcych nie, wiec wnioskuje,ze te dwie sunie mogl byc razem, moze to matka i corka? Ta co biega luzem moze to matka, jest zupelnie innego umaszczania taka jasna bardzo...ale wiadomo, wsrod kundelkow tak jest. No poprostu bylam w szoku jak ta sunia z klatki do tamtej sie rwala i strasznie piszczala do niej:-(

Posted

ARKO:loveu:, mogą przyjechać dwie chore Sunie, czyli ta z klatki z tą z pola. Te Sunie będą razem umieszczone w izolatce, dlatego muszą się lubić:lol:
Oboje z moim TZ będziemy je leczyć.
Ponadto mogą przyjechać dwa pieski, które lepiej, aby były zdrowe, gdyż one będą umieszczone w kojcu. W tym kojcu będą tylko te dwa krężlowskie pieski, więc też powinny się zgadzać ze sobą, aby nie było później potrzeby rozdzielania ich.
Reasumując do gorzowskiego schroniska mogą przyjechać cztery pieski: dwa chore i dwa zdrowe.

Posted

Odi napisał(a):
ARKO:loveu:, mogą przyjechać dwie chore Sunie, czyli ta z klatki z tą z pola. Te Sunie będą razem umieszczone w izolatce, dlatego muszą się lubić:lol:
Oboje z moim TZ będziemy je leczyć.
Ponadto mogą przyjechać dwa pieski, które lepiej, aby były zdrowe, gdyż one będą umieszczone w kojcu. W tym kojcu będą tylko te dwa krężlowskie pieski, więc też powinny się zgadzać ze sobą, aby nie było później potrzeby rozdzielania ich.
Reasumując do gorzowskiego schroniska mogą przyjechać cztery pieski: dwa chore i dwa zdrowe.

Wow, dodaję do pierwszej.