Bogusik Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Dunia i Zola,one obie potrzebują pomocy.Jeżeli chodzi o Dunię,to nie wiem jakie jest zdanie szafirki...? To jest jak widać sunia bardzo wycofana i chyba bojąca się własnego cienia :( Taki pies wymaga naprawdę dużo pracy,czasu i poświęcenia, aby małymi kroczkami,wprowadzać go w nowe,normalne życie.Jeżeli Dunia tylko zmieni swoje lokum,a nie będzie resocjalizowana,to nadal będzie siedzieć w jednym kącie z oczami pełnymi strachu,jak w tej chwili.Decyzja musi być bardzo dobrze przemyślana. Quote
Gabi79 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Tak jak wspomniałam nie mogąc wybrać za pomocą rozumu drogą losowania padło na Zulkę. Nie oznacza to oczywiście, że Dusi nie możemy pomóc. Zapraszam kochane na wątek Zuleczki http://www.dogomania.com/forum/topic/147672-prze%C5%9Bliczna-zjawiskowa-wystraszona-zulka-prosi-o-wsparcie-na-hotelik/ Quote
jaguska Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Gabuniu trzeba było obu sunieczkom jeden wątek założyć, przecież mogłyby mieć jeden wątek we dwie. Quote
MALWA Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Tosia pokazała dzisiaj różki !!! Po powrocie od lekarza zauważyłam, ze Tośka jest na stole w jadalni. Weszła tam po krześle. Ma długie nóżki, a więc hyc do góry i z krzesła na stół, to już żadna trudność. Dostała ochrzan, po czym uciekła do pralni i już tam sobie siedziała, niby wystraszona, niby obrażona. Wychodziła już później wtedy, kiedy ja wychodziłam lub wypuszczałam psa. Baaaaardzo lubi spacery w lesie ! Z moim staruszkiem przyzwyczaiłam się, ze spacery odbywają się z nogi na nogę i po 300 metrach trzeba wracać, bo biedak jest zmęczony i zdyszany. Tośka, nie dość, ze gna przed siebie, to jeszcze muszę za nią nadążyć. Drugi dzień mnie przegoniła po lesie. I dodatkowo ma dwa anie jeden spacer, bo chodzę z nimi na zmianę. Najpierw na spacer idzie Cezar, a następnie Tosia. Zauważyłam, ze Tosia przy moim psie zachowuje się tak jak on tzn. sika jak pies z łapą w górze! Jeśli jest sama na dworze, to sika jak sunia. Ot, taka ciekawostka. Quote
Poker Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Moja Loczka też wskakuje na stół po krześle. Wygląda jak baranek wielkanocny. Quote
Anecik Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 A moja Mimi z trudnością wskakuje na łóżko w sypialni - w zasadzie muszę jej pomóc, natomiast niejeden raz w salonie żle wymierzy wysokość i się zsuwa z poduszką na podłogę:D To Cię Malwo Tosieńka przegoni po lasach:) Quote
malagos Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Toż to samo zdrowie, taki spacer po lesie, wręcz dogoterapia ...:) Quote
agat21 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Toż to samo zdrowie, taki spacer po lesie, wręcz dogoterapia ... :) He he - ja też tak myślę, pytanie czy Malwa takiej terapii jeszcze potrzebuje? ;) Quote
Mazowszanka13 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Przed chwilą przelałam na konto ewu 200 zł z mojego bazarku :) Na psy lub psa z tego wątku. Proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym: http://www.dogomania.com/forum/topic/147293-zako%C5%84czony-rozliczam-herbatki-z-filmami/page-13 Quote
Nutusia Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Dobrze, że przyszłam po "wyborach" :( To, jak się pies w schronie zachowuje nie jest żadnym wyznacznikiem. Miałam na DT sunię z łatką agresora, a po kwadransie u nas się okazało, że szaleje w zabawie jak pijany zająć w kapuście i dom znalazła po tygodniu! Przylepa łagodna i przekochana, a w schronie strachulec reagujący agresją. A Imka? W schronie nie wyglądała na taką, co się dotknąć nie da i będzie chowała mordkę pomiędzy łapki, byle tylko na nią nie patrzeć... Jednym słowem - jest ryzyko, jest zabawa... Quote
Gusiaczek Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Ewu, zapakowana skrzynka ;) proszę o nr konta - już mam rozliczony bazarek filmovo (chyba że jakaś Cioteczka może przysłać, bo Basi chyba niet?) Quote
Bogusik Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Ewu, zapakowana skrzynka ;) proszę o nr konta - już mam rozliczony bazarek filmovo (chyba że jakaś Cioteczka może przysłać, bo Basi chyba niet?) Już podesłałam... :) 1 Quote
Gusiaczek Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Dochód z bazarku FilmOvo 191.00 zł w drodze po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie na wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/147461-rozliczam-filmovo-bazarek-do-407-godz-2000/ Pozdrawiam :) Quote
agat21 Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Dochód z bazarku FilmOvo 191.00 zł w drodze po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie na wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/147461-rozliczam-filmovo-bazarek-do-407-godz-2000/ Pozdrawiam :) Jesteś wielka Gusiaczku :) Quote
elik Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 Jesteś wielka Gusiaczku :) Wielka i wielce hojna :) Quote
Gusiaczek Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Dziewczyny, zawstydzacie mnie, naprawdę ... nie trzeba Jesteśmy jedną drużyną w tej samej rozgrywce i bezsprzecznym jest fakt, że w pojedynkę można niewiele, albo wcale. Hmmmmmmmmmmmmm, z jednym muszę się zgodzić ..... gabaryty w fazie wzrostowej, może jeszcze nie "wielka", ale na dobrej drodze ;) - ukryć się nie da: życie bez papierosa jest po prostu smaczniejsze :) Quote
malagos Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Gusiak, żartujesz?? Rzuciłaś?? Brawoooooooooo!! 1 Quote
Gabi79 Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Cioteczki, czy ewu wyjechała, przepraszam, ale nie doczytałam. Quote
Poker Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Cioteczki, czy ewu wyjechała, przepraszam, ale nie doczytałam. Tak, jest wyjechana do córki,ale nie wiem na jak długo. Quote
Gusiaczek Posted July 9, 2015 Posted July 9, 2015 Gusiak, żartujesz?? Rzuciłaś?? Brawoooooooooo!! Na to wygląda, a raczej .... nie śmierdzi ;) Dziękuję za brawa Quote
ewu Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Kochane ja na moment bo zaraz jedziemy na wycieczkę. Bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie suniami:) Doszły wpłaty: Bogusik 102,20 zł Gusiaczek 191 zł Mazowszanka13 200 zł Dziękuję:):):) Quote
ewu Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Tak, jest wyjechana do córki,ale nie wiem na jak długo. Wracam w przyszłym tygodniu ale będę doskakiwać do kompa. Quote
Gusiaczek Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Wracam w przyszłym tygodniu ale będę doskakiwać do kompa. Zbyt często nie skacz, naładuj akumulatory wśród Bliskich, spróbuj odpocząć - poczekamy na Ciebie :) Quote
ewu Posted July 10, 2015 Author Posted July 10, 2015 Dostałam dzisiaj smsa ,żeby wejść na dogo bo coś się dzieje na wątkach suczek. wróciłam z wycieczki i już tu jestem:) Quote
Recommended Posts