Poker Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Bardzo brakuje ewu. Ciekawe gdzie są jej psy. Quote
limonka80 Posted March 13, 2025 Posted March 13, 2025 Kolejne miesiące - styczeń i luty - utrzymania Lolci opłaciła Figunia Bardzo, bardzo Ci dziękuję Cena za pobyt Loli wynosi obecnie 12 zł/dzień. Otrzymałam od Figuni po 350 zł za styczeń i 350 zł za luty; pobyt w styczniu to 372 zł (31dni x 12 zł) w lutym 336 zł (28 dni x 12 zł ). Lolcia ma się dobrze, ale nikt o nią nie pyta choć wyróżniam jej ogłoszenie ... 1 Quote
Figunia Posted May 31, 2025 Posted May 31, 2025 Limonko, wysłałam do Ciebie dwie PW, czy je przeczytałaś? Quote
limonka80 Posted June 12, 2025 Posted June 12, 2025 Lola miała dziś sanację - we wtorek pojawiła się bolesność pyszczka, po zbadaniu okazało się, że trzeba usunąć 8 ząbków. Mała po zabiegu czuje się dobrze, od razu odżyła, wrócił apetyt Cena ulgowa dla bezdomniakow - 735 zł, w tym 235 zł badania przed zabiegiem. Co prawda przychodnia w innej części miasta, ale warto było, bo w pobliskiej przychodni ten sam zabieg wstępnie wyceniono na 1000 zł z zaznaczeniem możliwości wzrostu ceny. Quote
limonka80 Posted June 12, 2025 Posted June 12, 2025 Otrzymałam 350 zł od Figuni za utrzymanie Loli w maju. Bardzo dziękuję Przelałam na konto dt 372 zł - 12 zł x 31 dni. Za sanację pyszczka i badania - w sumie 735 zł zapłaciłam resztą pieniędzy zebranych po śmierci Basi. Dnia 22.09.2024 o 11:26, limonka80 napisał: stan konta na 22.09.2024r. : + 663,46 zł - 663,46 zł stan konta na dzień 12.06.2025 r. : 0 zł Tym samym konto środków zebranych dla psów po śmierci Basi zostało rozliczone. Quote
Monika z Katowic Posted June 25, 2025 Posted June 25, 2025 Lola, na mój wniosek, otrzymała wsparcie od Skarpety im. Talcott w kwocie 300 złotych. Proszę o przesłanie konta skarbnika LOLI do asikowskiej - Skarbnika Skarpety im. Talcott. Quote
Figunia Posted November 23, 2025 Posted November 23, 2025 Córka nie będzie już wpłacać pieniędzy na Lolę. Nie mam już wpływu na tą decyzję, jak też możliwości przejęcia choćby części opłat. Sama muszę ograniczyć swą pomoc pieskom jeszcze bardziej. Decyzję o tym, że ostania wpłata na Lolę będzie w grudniu, przekazałam Osobie, której wcześniej wpłacałam pieniądze, kilka miesięcy temu. 1 Quote
Mayaha Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Kilka lat mnie tu nie było, już dawno pogubiłam stare hasła i loginy (dawniej kcd), postanowiłam zajrzeć i się przywitać, sprawdzić co słychać… to był pierwszy wątek, którego szukałam… jak mi przykro z powodu Basi :(((( 1 Quote
agat21 Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 23.11.2025 o 19:55, Figunia napisał: Córka nie będzie już wpłacać pieniędzy na Lolę. Nie mam już wpływu na tą decyzję, jak też możliwości przejęcia choćby części opłat. Sama muszę ograniczyć swą pomoc pieskom jeszcze bardziej. Decyzję o tym, że ostania wpłata na Lolę będzie w grudniu, przekazałam Osobie, której wcześniej wpłacałam pieniądze, kilka miesięcy temu. Ciekawe co "Osoba" ma z tą wiadomością zrobić? Jakież to wygodne, że wystarczy takiej "Osobie" informację przekazać i koniec deklaracji, koniec pomocy i koniec odpowiedzialności. A co dalej z psem? Quote
Poker Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 14:49, Mayaha napisał: Kilka lat mnie tu nie było, już dawno pogubiłam stare hasła i loginy (dawniej kcd), postanowiłam zajrzeć i się przywitać, sprawdzić co słychać… to był pierwszy wątek, którego szukałam… jak mi przykro z powodu Basi :(((( Oo, kcd, pamiętam jak odbierałam sunię na dworcu i wiozlam do siebie do dt. To było tak dawno... 1 Quote
Poker Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 agat, z tego co wiem, to córka Figuni wpłacała duże pieniądze na sunię. Jeżeli Figunia informuje, że nie będzie wpłacać, to pewnie znaczy, że nie może, a nie że się jej nie chce. Dobrze by było wiedzieć pod czyją opieką jest Lola i jak wyglądają jej finanse. Wtedy można by pomóc. Quote
Mayaha Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 21:07, Poker napisał: Oo, kcd, pamiętam jak obierałam sunię na dworcu i wiozlam do siebie do dt. To było tak dawno... Tak, już trochę lat minęło, miło że pamiętasz Ja właśnie wspominam wypad do Basi z bodajże agat21? I wszystkie uratowane przez nią stworzenia. Łącznie z tymi „moimi”: Fantą i Orim-potworim, który zjadł mi w domu dosłownie WSZYSTKO Aż trudno uwierzyć, że taki wulkan dobroci i pozytywnej energii opuścił ten świat… 1 Quote
Nesiowata Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 21:12, Poker napisał: agat, z tego co wiem, to córka Figuni wpłacała duże pieniądze na sunię. Jeżeli Figunia informuje, że nie będzie wpłacać, to pewnie znaczy, że nie może, a nie że się jej nie chce. Dobrze by było wiedzieć pod czyją opieką jest Lola i jak wyglądają jej finanse. Wtedy można by pomóc. Chyba Limonka może coś wiedzieć w tym temacie. Na pewno nie ma już żadnych pieniędzy. Quote
agat21 Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 14:49, Mayaha napisał: Kilka lat mnie tu nie było, już dawno pogubiłam stare hasła i loginy (dawniej kcd), postanowiłam zajrzeć i się przywitać, sprawdzić co słychać… to był pierwszy wątek, którego szukałam… jak mi przykro z powodu Basi :(((( Witaj Kasiu! Byłyśmy razem na jakiejś akcji, muszę sobie przypomnieć... sunia biała bezdomna i dzikawa łapana dzień przed Wielkanocą gdzieś na Suwalszczyźnie ? Quote
agat21 Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 21:12, Poker napisał: agat, z tego co wiem, to córka Figuni wpłacała duże pieniądze na sunię. Jeżeli Figunia informuje, że nie będzie wpłacać, to pewnie znaczy, że nie może, a nie że się jej nie chce. Dobrze by było wiedzieć pod czyją opieką jest Lola i jak wyglądają jej finanse. Wtedy można by pomóc. Sunia była pod opieką Basi. Teraz to chyba jest głównie pod opieką właścicielki hoteliku. I ona została z psem na głowie. Quote
Mayaha Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Dnia 26.12.2025 o 23:15, agat21 napisał: Sunia była pod opieką Basi. Teraz to chyba jest głównie pod opieką właścicielki hoteliku. I ona została z psem na głowie. Właśnie chciałam się pytać, czy są jeszcze jakieś pieski po Basi. Doczytałam, że był jakiś fundusz po śmierci - rozumiem, że kasa się skończyła? Ile kosztuje hotelik? Chętnie się dorzucę tak w ramach zaległego wieńca. Quote
Poker Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 Chyba Sabinka jest po ewu, też w hoteliku, u LILUTosi niedaleko Wrocławia. Quote
limonka80 Posted December 27, 2025 Posted December 27, 2025 Jestem osobą której przekazano informację o tym, iż Lola nie będzie już utrzymywana przez dotychczasowego opiekuna. Kilka razy zabierałam się by napisać o sytuacji suni. Za pierwszym razem tuż po otrzymaniu informacji o tym, iż podjęta została decyzję o zaprzestaniu przekazywania środków na jej utrzymanie, jednak wykasowałam wpis, gdyż to co napisałam (choć było to dokładnie to, co myślałam i dalej myślę o sposobie załatwienia tej sprawy) to jednak ze względu na fakt, że Basia darzyła Figunię szacunkiem i sympatią, uznałam że zatrzymam swoją opinię dla siebie. O istnieniu Loli dowiedziałam się około roku po śmierci Basi, gdy zostałam poproszona o pośrednictwo w przekazywaniu pieniędzy do DT w którym przebywa Lola, ze względu na trudności w kontakcie pomiędzy DT a opiekunką Loli. Pośredniczyłam w przekazywaniu opłat, z pieniędzy zebranych po śmierci Basi regulowałam opłaty za szczepienia i leczenie Loli. Nie miałam żadnych problemów z kontaktem z P. Ewą z DT, choć nie znałyśmy się wcześniej. Cena za pobyt Loli w DT wynosi 12 zł /doba - chyba najniższa z możliwych, a mimo to zaczęły pojawiać się sygnały świadczące o planach zaprzestania przekazywania wpłat utrzymanie Loli, sugestie że Lola powinna już dawno znaleźć dom, pretensje do DT że Lola robi zbyt małe postępy. W końcu otrzymałam wiadomość że ostatnia wpłata za pobyt Loli wpłynie w grudniu i tyle. Co mnie tak zbulwersowało ? Sposób załatwienia sprawy, przekonanie że poinformowanie kogoś o swojej decyzji zwalnia od odpowiedzialności której się podjęło. Po śmierci Basi pozostało w kilku miejscach kilka psów (spoza dogo) które wyciągnęła ze schronu i sama opłacała, a o których wiedziałam, i gdy Jej zabrakło wspierałam finansowo do ich adopcji albo śmierci. To były sieroty po Basi. Jednak Lola nie jest sierotą po Basi, decyzja o wyciągnięciu suni ze schroniska i zapewnieniu jej utrzymania była podjęta świadomie przez dorosłą osobę i poinformowanie o tym, że zostawia się psa na pastwę losu i uznanie tego za wystarczające tak mnie oburza. 2 Quote
limonka80 Posted December 27, 2025 Posted December 27, 2025 Dnia 26.12.2025 o 23:26, Mayaha napisał: Właśnie chciałam się pytać, czy są jeszcze jakieś pieski po Basi. Doczytałam, że był jakiś fundusz po śmierci - rozumiem, że kasa się skończyła? Ile kosztuje hotelik? Chętnie się dorzucę tak w ramach zaległego wieńca. Było kilka psów spoza dogo, ale z tych o których ja wiem, nie został już żaden. Na dogomanii jest Lola i Sabinka. Sabinka ma wątek, informacje o sytucaji Lola są tutaj, na wątku maleństw. Zebrane po śmierci Basi środki skończyły się, tu na wątku jest dokładne rozliczenie. Lola przebywa w DT w Krakowie. Koszt pobytu to 12 zł/doba. No i od czasu do czasu dochodzą koszty weterynaryjne. Quote
Mayaha Posted December 27, 2025 Posted December 27, 2025 Dnia 27.12.2025 o 22:42, limonka80 napisał: Było kilka psów spoza dogo, ale z tych o których ja wiem, nie został już żaden. Na dogomanii jest Lola i Sabinka. Sabinka ma wątek, informacje o sytucaji Lola są tutaj, na wątku maleństw. Zebrane po śmierci Basi środki skończyły się, tu na wątku jest dokładne rozliczenie. Lola przebywa w DT w Krakowie. Koszt pobytu to 12 zł/doba. No i od czasu do czasu dochodzą koszty weterynaryjne. Ciężko teraz po latach dojść „co i jak”, także bardzo dziękuję za pokierowanie. Widzę, że Lola jest teraz w potrzebie, więc chętnie pokryję jej pół miesiąca w hoteliku, mam nadzieję, że to pozwoli kupić trochę czasu, żeby znaleźć jakieś rozwiązanie. Myślę, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Byłabym wdzięczna za dane do przelewu na priv albo dane kontaktowe do hoteliku, żebym mogła poprosić o dane do przelewu. Przeleję 175 PLN. 1 Quote
Poker Posted December 27, 2025 Posted December 27, 2025 To ja pokryję drugą połowę za miesiąc. Proszę o podanie nr konta. Ile lat ma Lola? 1 Quote
AlfaLS Posted December 28, 2025 Posted December 28, 2025 Wydaje mi się, że trzeba zacząć zbierać deklaracje na Lolę. Nie możemy zostawić Limonki i Loli ... 3 Quote
Nesiowata Posted December 28, 2025 Posted December 28, 2025 Dnia 28.12.2025 o 11:20, AlfaLS napisał: Wydaje mi się, że trzeba zacząć zbierać deklaracje na Lolę. Nie możemy zostawić Limonki i Loli ... To jedyne rozwiązanie. Quote
Poker Posted December 28, 2025 Posted December 28, 2025 Dnia 28.12.2025 o 11:20, AlfaLS napisał: Wydaje mi się, że trzeba zacząć zbierać deklaracje na Lolę. Nie możemy zostawić Limonki i Loli ... Oczywiście. Mogę zadeklarować po 50 zł przez 8 miesięcy i bazarek Quote
Recommended Posts