Jump to content
Dogomania

Szczotka - W nowym domu! Poznaje swiat u Roszpunki. Powodzenia mała!!!

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to jestem:)
Zacznę od początku, czyli od wczorajszego dnia.
To była baaardzo długa sobota, głównym naszym zajęciem, było czekanie.
Wreszcie przyjechała :multi:
Wbrew zaleceniom Mai, z inicjatywy osób wiozących, sunia sama wysiadła z samochodu, zrobiła siku na przyblokowym skrawku zieleni, weszła po schodach i z większymi oporami wsiadła do windy.
O dziwo, moje psy - Frida i tymczasik Ptyś , zamiast wściekle obszczekać nowo przybyłą (jak to mają w zwyczaju), poburczały na nią trochę. Stoicki spokój Szczoci zadział na nie kojąco.
Sunia zwiedziła całe mieszkanie, w końcu ulokowała się w naszej sypialni.
Zjadła ryż z kurczakiem, potem z ręki wciągnęła puszeczkę Animondy :)
Noc spędziła w sypialni (ale też wędrowała po mieszkaniu) na kocyku z którym przyjechała.
Przed szóstą rano wyszłyśmy na spacerek - o ile z wsiadaniem do windy w drodze na skwerek, o tyle z powrotem namawiałam ją kilka minut, ale się udało :multi:
Na spacerku przeczołgała mnie po okolicznych krzakach (tzn. szłyśmy tam, dokąd chciała) i choć ogonek nadal był na dole (ale nie podwinięty) to główka często podnosiła się do góry :) Okazało się, że na naszym skwerku o tak barbarzyńskiej porze, jest ruch, jak na Marszałkowskiej :evil_lol:. Spotkałyśmy dwóch spacerowiczów z psami, rowerzystę i biegacza. Przejechał też autobus, wzbudził zainteresowanie, ale nie przerażenie.
Nie załatwiła się niestety, teraz wiem, dlaczego. Nasiusiała na kocyk, więc teraz leży na materacyku w psie łapki.
Rano zjadła śniadanko i odsypia stres.
O ile wczoraj na nasz widok próbowała wcisnąć się w mysią dziurę, odwracała głowę, chowała się, dziś spogląda zaciekawiona, kto wchodzi do pokoju (może znowu niesie coś dobrego? ;)).

Zarąbista jest :loveu: tylko taki z niej smutasek...
Tak, jak ustaliłam z Maią, dajemy sobie miesiąc. Ale tak między nami i w ścisłej tajemnicy :cool3:, to chyba tylko formalność.

Posted

Jakie superaśne wieści!!!!! Brawo Szczoteczka!!!! Brawo Roszpunka!!!!!!! Bardzo się cieszę z takiego finału. To najlepsze co mogło Szczocię spotkać :multi::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

byłam dziś w odwiedzinach u dziewczyn. sunia wyszła mi na przywitanie. posiedziałam z nią trochę na posłanku,dała się wygłaskać.dostojnie spaceruje po mieszkaniu,zagląda do pokoju jak coś się dzieje i wraca na legowisko. mam wrażenie,że to oaza spokoju. no i oczywiście wie już gdzie jest kuchnia!:eating: jak się uda to już dziś spotkamy się wszyscy na wieczornym spacerku.

Posted

Fajnie się czyta takie wiadomości...filmik niesamowity...wzruszający...kolejna psia bieda wygrała los na loterii...będzie dobrze:lol:
Trafiła do domu w którym są psy myślę że to ułatwi jej adaptację w nowych, nieznanych warunkach...będzie obserwować, naśladować...szybko załapie że dom/swój człowiek to jest to

Posted

Szczotka ma domek - spełniło się jedno z moich małych marzeń :loveu:, pamiętam jak ją zobaczyłam po raz pierwszy w schronisku, była małą zalęknioną kuleczką, wtedy już chciałam jej jakoś pomóc i się udało!!! Trochę żałuję że nie założyłam jej wątku wcześniej, ale najważniejsze że szczotka juz w domku. Mam gdzies u rodziców na kompie jej fotkę jak była szczeniaczkiem. Bardzo się cieszę i dziękuję Roszpunko :-) A w najbliższych dniach idę do schroniska szukać kolejnego nieadopcyjnego, zalęknionego psiego biedaka, aby spróbować wyciągnąć go ze schroniska, i pokazać lepszy świat.

Posted

Maia, a ja myślę, że ona czekała .....na Roszpunkę:loveu:. Tak musiało być:lol:. Jak zobaczy,że otaczająca ją nowa rzeczywistość jest o niebo lepsza od tej dotychczasowej schroniskowej, zacznie żyć prawdziwym, psim życiem i tak jak napisała Roszpunka, będzie przecudnym kudłaczem!. Wyraz pyska ma nadzwyczaj strapiony, smutaśny ale miejmy nadzieję,że ogon wkrótce będzie machał się jak wiatrak:loveu: z radości.

Posted

Jaki smutasek, jaka biedniutka była Szczotka. Ale jak cudnie będzie się oglądało jej przemianę! Będzie tylko lepiej :)
Przy okazji zaproszę na mój bazarek dla Helenki, strachulca. MOżecie kupić nową biżu i torebki z metkami, zapraszam serdecznie, podrzućcie też czasem, jak znajdziecie chwilę http://www.dogomania.pl/forum/threads/249416-Bazarek-Cantadorry-tu-znajdziesz-now%C4%85-bi%C5%BCuteri%C4%99-na-prezenty-gwiazdkowe-do-20-12-br

Posted

Tak się cieszę, że kolejna bida ma wspaniałe miejsce, gdzie nauczy się życia i prawdziwego człowieka.. Laro, wierzę, że niedługo będziesz najszczęśliwszym psem ;) i dasz wiele radości Roszpunce.
Maia, pędź realizować swe zamiary, boś Ty anioł jest po prostu - każde stworzenie, które weźmiesz na cel, ma za chwilę lepsze życie :)