Jump to content
Dogomania

Szczotka - W nowym domu! Poznaje swiat u Roszpunki. Powodzenia mała!!!

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani cieszę się bardzo, że tak "gładko" poszło ze Szczotką- Larą i znalazła swoich najcudowniejszych ludzi. Roszpunko dziękuję :loveu: . W moim sercu jest jeszcze jeden piesek, którego dwa miesiące temu znalazłam na ulicy, leżał na trawniku, myślałam że potrąciło go auto. Piesek trafił do bardzo awaryjnego DT, z którego miałam go jak najszybciej zabrać. Niestety minęły już 2 miesiące a Rafi nadal jest w tym DT. Piesek jest chory na padaczkę, potrzebuje spokoju i stabilizacji, jest już starszy ma około 10 lat. Niestety nie może pozostać w obecnym DT, gdyż jest tam wiele psów, co ma zły wpływ na Rafika. On bardzo potrzebuje nowego miejsca. Szukam mu DS, lub chociaż nowego DT, z mniejszą ilością psów. Może gdyby szanowni i kochani deklarowicze swoje deklaracje przekazaliby na Rafika, szybciej znalazłby DT. Co o tym myślicie? Proszę o wsparcie w szukaniu azylu dla Rafika i zapraszam na jego wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/248545-Rafi-na-starość-samotny-i-nikomu-niepotrzebny-pilnie-szukam-DT-DS?p=21727896#post21727896.

Oraz na wydarzenia na fb:
https://www.facebook.com/events/493965347369139/

Posted

bakusiowa napisał(a):
Hura:multi:, jest ogon podniesiony wysoko.

Z najwyższą ochotą dołączę do grona tych, którzy uznali, że Lara jest zjawiskowa :lol:. Roszpunko, widzę, że Lara ma super adresatkę http://img163.imageshack.us/img163/9210/m7wf.jpg :lol:. Widzę też, że sunia się bardzo pilnuje:lol:. Zazdroszczę ;), że możesz Larę puszczać bez smyczy, mój Murzynek chyba nigdy się tego nie nauczy, za bardzo jest zainteresowany :shake: pogonią za zwierzętami.

Posted

Jest piękna...

Wydawało się, że będzie ciężko, a Lara wszystkich miło zaskoczyła. Wygląda na spokojną i grzeczną suczkę. Prawdziwy skarb. :)

• 3 weeks later...
Posted

Halo, to znowu ja ;)
Dziś bez fotek, bo problemy z kompem okazały się poważniejsze, niż sądziłam :shake:
U nas wszystko w porządku, mimo iż z Lary wychodzi czasem niezły diabełek, radzimy sobie.
W wolnej chwili napiszę więcej.

Maiu, czy Lara kiedykolwiek była szczepiona na wirusówki? Choćby w szczenięctwie...
I druga sprawa, mianowicie czip. Czy jest możliwość sprawdzić, czy a jeżeli tak, to gdzie jest zarejestrowany, bo chciałabym ewentualnie przerejestrować go na siebie.
I nie wiem, czy szelki i obroża dotarły.

Posted

Roszpunko, odczytaj u weta lub tam, gdzie mają w Kielcach czytnik, czipa Lary(powinna mieć) i sprawdź w tej bazie międzynarodowej o której napisałam. I jak masz umowę adopcyjną na Larę, to pewnie bez problemu zmienisz u weta jej dane w czipie.

Posted

Przesyłka dotarła. Jeśli chodzi o czipa, to jest zarejestrowana w bazie schroniskowej, to chyba odrębna baza. Z reszta można to sprawdzić wpisujac nr czipa w bazie safe animal. Roszpunko podaj mi nr jej czipa a ja to sprawdzę. Umowę adopcyjną moge wysłac Ci na maila. Od wirusówek prawdopodobnie nie była szczepiona.

• 1 month later...