__Lara Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Roszpunka napisał(a):Nie ma powodu do zbierania deklaracji - umowę adopcyjną poproszę :) Co za wiadomość noworoczna :loveu::loveu::loveu: Quote
bakusiowa Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Hura:multi:, jest ogon podniesiony wysoko. Quote
zachary Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Tak bakusiowa, cudowny widok z tym ogonem w górze. Bursztynowe oczy, rozwiana sierść, szczęśliwy psiak! Quote
Maia Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Kochani cieszę się bardzo, że tak "gładko" poszło ze Szczotką- Larą i znalazła swoich najcudowniejszych ludzi. Roszpunko dziękuję :loveu: . W moim sercu jest jeszcze jeden piesek, którego dwa miesiące temu znalazłam na ulicy, leżał na trawniku, myślałam że potrąciło go auto. Piesek trafił do bardzo awaryjnego DT, z którego miałam go jak najszybciej zabrać. Niestety minęły już 2 miesiące a Rafi nadal jest w tym DT. Piesek jest chory na padaczkę, potrzebuje spokoju i stabilizacji, jest już starszy ma około 10 lat. Niestety nie może pozostać w obecnym DT, gdyż jest tam wiele psów, co ma zły wpływ na Rafika. On bardzo potrzebuje nowego miejsca. Szukam mu DS, lub chociaż nowego DT, z mniejszą ilością psów. Może gdyby szanowni i kochani deklarowicze swoje deklaracje przekazaliby na Rafika, szybciej znalazłby DT. Co o tym myślicie? Proszę o wsparcie w szukaniu azylu dla Rafika i zapraszam na jego wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/248545-Rafi-na-starość-samotny-i-nikomu-niepotrzebny-pilnie-szukam-DT-DS?p=21727896#post21727896. Oraz na wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/493965347369139/ Quote
Roszpunka Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Lara pięknie prosi deklarowiczów - pomóżcie Rafikowi... Quote
mdk8 Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 cioteczki proszę pomóżcie http://www.dogomania.pl/forum/threads/249876-Wst%C4%85p-zobacz-kup-pom%C3%B3%C5%BC%21-Dla-podopiecznych-azylu-Do-19-01-2014r-godz-21/page2 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 bakusiowa napisał(a):Hura:multi:, jest ogon podniesiony wysoko. Z najwyższą ochotą dołączę do grona tych, którzy uznali, że Lara jest zjawiskowa :lol:. Roszpunko, widzę, że Lara ma super adresatkę http://img163.imageshack.us/img163/9210/m7wf.jpg :lol:. Widzę też, że sunia się bardzo pilnuje:lol:. Zazdroszczę ;), że możesz Larę puszczać bez smyczy, mój Murzynek chyba nigdy się tego nie nauczy, za bardzo jest zainteresowany :shake: pogonią za zwierzętami. Quote
bela51 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Jaka sliczna sunia !!! Wcale nie przepomina tej z pierwszego postu ! Jak oszlifowany diament :lol: Quote
hop! Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Jest piękna... Wydawało się, że będzie ciężko, a Lara wszystkich miło zaskoczyła. Wygląda na spokojną i grzeczną suczkę. Prawdziwy skarb. :) Quote
bakusiowa Posted January 11, 2014 Posted January 11, 2014 Do tego jeszcze pozuje do zdjęć jak modelka. Quote
Maia Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 Lara już u siebie, a ja zapraszam na wątek schroniskowej staruszki dla której chciałabym zdążyć znaleźć domek http://www.dogomania.pl/forum/threads/250231-Niech-w-JESIENI-ŻYCIA-jej-domem-nie-będzie-SCHRONISKO-Babuni-zostało-niewiele-czasu Quote
Maia Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 Allu Twoja wpłata dotarła, dziękujemy :loveu: Quote
Roszpunka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Halo, to znowu ja ;) Dziś bez fotek, bo problemy z kompem okazały się poważniejsze, niż sądziłam :shake: U nas wszystko w porządku, mimo iż z Lary wychodzi czasem niezły diabełek, radzimy sobie. W wolnej chwili napiszę więcej. Maiu, czy Lara kiedykolwiek była szczepiona na wirusówki? Choćby w szczenięctwie... I druga sprawa, mianowicie czip. Czy jest możliwość sprawdzić, czy a jeżeli tak, to gdzie jest zarejestrowany, bo chciałabym ewentualnie przerejestrować go na siebie. I nie wiem, czy szelki i obroża dotarły. Quote
zachary Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Miło czytać o diabełku:loveu:. Maia pewnie odpowie na temat czipa ale z tego, co wiem, w Białymstoku w schronie czipują i rejestrują w safeanimal.pl Quote
Roszpunka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 W zwiąku z tym, chciałaby baaardzo, żeby Lara widniała w bazie jako MÓJ pies. Bo nikomu wiedźmy przecież nie oddam, choćby nie wiem co :evil_lol: Quote
zachary Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Roszpunko, odczytaj u weta lub tam, gdzie mają w Kielcach czytnik, czipa Lary(powinna mieć) i sprawdź w tej bazie międzynarodowej o której napisałam. I jak masz umowę adopcyjną na Larę, to pewnie bez problemu zmienisz u weta jej dane w czipie. Quote
Roszpunka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Umowy jeszcze nie mam, a dane musi zmienić osoba lub organizacja która je wprowadziła. Quote
zachary Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Czyli, jeśli schron w Białymstoku ją zaczipował i wprowadził dane do tej bazy, to na podstawie umowy powinien zmienić tam na Twoje...Dobijaj się do mai. Quote
Maia Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Przesyłka dotarła. Jeśli chodzi o czipa, to jest zarejestrowana w bazie schroniskowej, to chyba odrębna baza. Z reszta można to sprawdzić wpisujac nr czipa w bazie safe animal. Roszpunko podaj mi nr jej czipa a ja to sprawdzę. Umowę adopcyjną moge wysłac Ci na maila. Od wirusówek prawdopodobnie nie była szczepiona. Quote
bakusiowa Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 W schroniskach nie szczepią na wirusówki. Niektórzy ludzie zresztą też. Za drogo jest. Quote
Roszpunka Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 W takim razie Lara zostanie w najbliższym możliwym czasie, pełnym zestawem na wirusówki. Ja szczepię, choć tanio nie jest, ale taki dziwny mam zwyczaj ;) Quote
Roszpunka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Wszystko w porządku u Lary :) Wieczorkiem się odezwę i może nawet uda mi się wrzucić nowe fotencje. Quote
Recommended Posts