ANETTTA Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 ANETTTA napisał(a):bedzie ktos robił jakis bazarek ...dorzuce coś a tymczasem moge pomóc jednorazowo 20 zł jesli bazarek czekam na pv na osobe chetna do zrobienia Quote
Malgoska Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 [quote name='Ania102']ANETTTA nr konta w 1poście, dzięki. Bazarek może zrobić Malgoska tylko zależy jej na szybkim otrzymaniu fantów, ja nadal nie zrobiłam paczki ale postaram się w końcu przesłać. zrobię, oczywiście jak tylko dotrą fanty. Quote
ANETTTA Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 dramat pomócie 200 psów Link do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showth...7&goto=newpost http://www.facebook.com/events/329058717172650/ Quote
Vesper Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Biedna suńka, a ja nie mam jak pomóc :( W tej chwili robię bazarek dla innego bidulka, następna będzie Ona (tzn w weekend przysiądę i będę prowadziła dwa bazarki- jeden dla tamtego psiaka- w bardzo ciężkiej sytuacji, chorego, i drugi dla niej- tylko dozbieram rzeczy...). ANETTA, Ty coś wspominasz o bazarku? Zrozumiałam, że chcesz po prostu dać rzeczy? Napisz do mnie proszę w tej sprawie, ja mam chęci, za to fantów nie tak dużo, żeby był w miarę atrakcyjny bazarek (poszły na tamten drugi, który już kończę robić- dla innej psiej bidy). Najlepiej byłoby gdybyś podesłała mi fotki na maila chyba? Quote
renatka_s Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Jestem na zaproszenie, dopiero dzisiaj bo coś wczoraj forum mi nie działało, przykro mi ale z pieniędzmi krucho, stałej deklaracji nie mogę dać, jak się uporam ze stałymi wydatkami i coś zostanie to może jednorazowo podeślę niewielką sumkę, ale na 100 % nie obiecuję :sad: Quote
__Lara Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 renatka_s napisał(a):Jestem na zaproszenie, dopiero dzisiaj bo coś wczoraj forum mi nie działało, przykro mi ale z pieniędzmi krucho, stałej deklaracji nie mogę dać, jak się uporam ze stałymi wydatkami i coś zostanie to może jednorazowo podeślę niewielką sumkę, ale na 100 % nie obiecuję :sad: Bo wczoraj to chyba nikomu dogo nie chodziło :/ Quote
bico Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Agata69 napisał(a):Boze, co za bzdura. Ta wetka robi to za darmo, jestescie od niej zalezne? Ja nie rozumiem takiej sytuacji. Oczywiscie usypiajac wszystkie szczeniaki zadbala o zatrzymanie laktacji? Jesli nie to nie powinna zajmowac sie zywymi zwierzetami, bo nie ma ani krzty empatii. Suka cierpi podwojnie- fizycznie z powodu nie oproznianych sutkow (kto mial zapalenie piersi po porodzie wie o czym mowie, bol jest nie do zniesienia) i psychicznie. Ludzie zabrali jej dzieci i zamkneli sama w ogrodzeniu. Przelozcie sobie to ma ludzka matke, to wcale sie tak duzo nie rozni - -instynkt macierzynski to ogromna sila. Wiem, ze ciezko, ze takie warunki itd., ale nie mozna tak pomagac, czesc rzeczy mimo wszystko trzeba zrobic jak nalezy. W innym razie to nie jest pomoc tylko utylizacja, w dodatku zakonczona cierpieniem zwierzecia. Przepraszam, wiem ze latwo pisac, ze czasami jestesmy nie sprawiedliwi. Ale ja mam na koncie okolo 200 adopcji, kilkadziesiat interwencj i uwazam ze mimo wszystko, mimo rozmiarow problemu, kazdego psa trzeba traktowac jednostkowo. Inaczej to nie ma sensu. Ktos napisal ze suka czolga sie na widok czlowieka. A czlowiek chcac jej pomoc jak pisze wyrzadza jej kolejna krzywde, najwieksza w perspektywie macierzynstwa. My rozumiemy zasadnosc takiego postepowanie w skali masowej, pies nie. Pomoge, jak bede mogla. nie chce dalszej dyskusji, podpiszę się się pod powyższym i na tym koniec. mogę dać 50 zł jednorazowo, więcej nie dam rady, bo mam psa na utrzymaniu w hotelu, a domu jak nie było, tak nie ma:( poproszę o nr konta na pw. Quote
ewakrakow Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 bico napisał(a):nie chce dalszej dyskusji, podpiszę się się pod powyższym i na tym koniec. mogę dać 50 zł jednorazowo, więcej nie dam rady, bo mam psa na utrzymaniu w hotelu, a domu jak nie było, tak nie ma:( poproszę o nr konta na pw. jest na 1 stronie ale wysłałam na pw Quote
aagataa8 Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 justysiek uzupełnij proszę: Stałe: Małgoska – 10zł (wpłata 30 zł za 3 m-ce) Pikola – 10zł Azalia – 20zł Ewu – 10zł- wpłata 20 zł (20.06.2012) Basia D – 10zł _Lara - 10zł monika083 - 10zł/6 msc Razem: 80zł Jednorazowe: Tobciu – 30zł- wpłata 19.06.2012 Egradska – 30zł- wpłata 18.06.2012 Azalia – 10zł ewakraków - 30zł- wpłata 18.06.2012 Asiaczek - 20zł- wpłata 19.06.2012 zebrazebra - 10zł- wpłata 20.06.2012 Syla- jakaś kwota -wpłata 20 zł (25.06.2012) maximiller - jakaś kwota- wpłata 50 zł (19.06.2012) sharka - jakaś kwota- wpłata 20 zł (18.06.2012) MTD - jakaś kwota- wpłata 15 zł (18.06.2012) paula_t - jakaś kwota- wpłata 20 zł (19.06.2012) Anna Busko fb - 200zł- wpłata 250 zł (27.06.2012) Ponadto xmatrix wpłaciła 26.06.2012 kwotę 10 zł, ale nie wiem czy to stała czy jednorazowa. Quote
justysiek Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 [quote name='ewakrakow']jest na 1 stronie ale wysłałam na pw dzięki ewakrakow:loveu: nie chce dalszej dyskusji, podpiszę się się pod powyższym i na tym koniec. mogę dać 50 zł jednorazowo, więcej nie dam rady, bo mam psa na utrzymaniu w hotelu, a domu jak nie było, tak nie ma:-( poproszę o nr konta na pw. dziękujemy za wpłatę:loveu: Quote
ANETTTA Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 [quote name='Vesper']Biedna suńka, a ja nie mam jak pomóc :( W tej chwili robię bazarek dla innego bidulka, następna będzie Ona (tzn w weekend przysiądę i będę prowadziła dwa bazarki- jeden dla tamtego psiaka- w bardzo ciężkiej sytuacji, chorego, i drugi dla niej- tylko dozbieram rzeczy...). ANETTA, Ty coś wspominasz o bazarku? Zrozumiałam, że chcesz po prostu dać rzeczy? Napisz do mnie proszę w tej sprawie, ja mam chęci, za to fantów nie tak dużo, żeby był w miarę atrakcyjny bazarek (poszły na tamten drugi, który już kończę robić- dla innej psiej bidy). Najlepiej byłoby gdybyś podesłała mi fotki na maila chyba? podaj meila na pv podesle do ciebie fotki i opisy Quote
andzia69 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Justysiek - piszesz na FB, że sunia miala wczoraj sterylkę i nastąpiły komplikacje - jakie?...ja się wcale nie dziwię, że są jakiekolwiek komplikacje - przecież suka jest po niedawnym porodzie (12 czerwca ? uśpiono szczeniaki, to 2 tygodnie dopiero!!!) za wcześnie podjęłyście decyzję o sterylce...:( Quote
Malgoska Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 dostałam jakieś dwie czerwone bluzki i jakieś poduszeczki, czy to są fanty na bazarek? Nic takiego nie kupowałam a nie było informacji w środku. Quote
Jaaga Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 andzia69 napisał(a):Justysiek - piszesz na FB, że sunia miala wczoraj sterylkę i nastąpiły komplikacje - jakie?...ja się wcale nie dziwię, że są jakiekolwiek komplikacje - przecież suka jest po niedawnym porodzie (12 czerwca ? uśpiono szczeniaki, to 2 tygodnie dopiero!!!) za wcześnie podjęłyście decyzję o sterylce...:( Dziś dzwoniła Ania,żeby umówić termin przyjazdu suni. Też powiedziała Andrzejowi o komplikacjach. Aniu, domyślam się, że nie macie za bardzo co z nią zrobić po operacji, ale ja też nie wezmę do kojca suki po sterylizacji z komplikacjami. Nie będę miała tym razem czasu na jeżdzenie do lekarza, bo mamy już dużo obowiązków i szczenię po bardzo poważnej operacji. Prosiłabym, zeby wszysto było już zabezpieczone. Nie chciałabym takiej sytuacji, jak była z Lalą (Leną), bo kosztowała mnie sporo nerwów. Spodziewam się dwóch porodów, więc wprowadzenie nowego psa do domu teraz odpada. Pod koniec przyszłego tygodnia Andrzej nie przyjedzie, bo na czwartek moja suka ma termin porodu, a to będzie cesarka, w niedzielę jedzie na wystawę do Warszawy. Quote
justysiek Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 andzia69 napisał(a):Justysiek - piszesz na FB, że sunia miala wczoraj sterylkę i nastąpiły komplikacje - jakie?...ja się wcale nie dziwię, że są jakiekolwiek komplikacje - przecież suka jest po niedawnym porodzie (12 czerwca ? uśpiono szczeniaki, to 2 tygodnie dopiero!!!) za wcześnie podjęłyście decyzję o sterylce...:( powiem tak, to nie pod moja suka jest opieka, o sterylce zdecydowała wetka, ja już swoje zdanie na ten temat Ani napisałam. suka miała ropomacicze i krwotok, tyle wiem Quote
andzia69 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 justysiek napisał(a):powiem tak, to nie pod moja suka jest opieka, o sterylce zdecydowała wetka, ja już swoje zdanie na ten temat Ani napisałam. suka miała ropomacicze i krwotok, tyle wiem Justysiek - czyli sunia jest pod opieką Ani102? bo sie trochę pogubiłam... Generalnie powiem tak - gdyby była pod moją opieką to ze względu na jej niedawny poród, stan wycieńczenia w jakim ją znaleziono, sterylizowałabym ją minimum! miesiąc po tym, jak uśpiono szczeniaki:( szkoda, że tak się z tym pośpieszono, bo widzę, że w tej chwili nie dość, że ona jest w takim stanie i powinna miec zapewnioną opiekę ... to nie ma co z nią zrobić:shake: ona nawet do hotelu w tym stanie się nie nadaje...:-( powinna być w domu... Quote
justysiek Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 andzia69 napisał(a):Justysiek - czyli sunia jest pod opieką Ani102? bo sie trochę pogubiłam... Generalnie powiem tak - gdyby była pod moją opieką to ze względu na jej niedawny poród, stan wycieńczenia w jakim ją znaleziono, sterylizowałabym ją minimum! miesiąc po tym, jak uśpiono szczeniaki:( szkoda, że tak się z tym pośpieszono, bo widzę, że w tej chwili nie dość, że ona jest w takim stanie i powinna miec zapewnioną opiekę ... to nie ma co z nią zrobić:shake: ona nawet do hotelu w tym stanie się nie nadaje...:-( powinna być w domu... tak teoretycznie pod opieką Ani102, Ania nie udziela sie na forum bo nie ma na to czasu, cale dnie spedza w pracy. z suka juz lepiej, dostala zastrzyki i leki. niestety nie ma domowego dt, jest opcja dt u Jagga ale nie ma deklaracji. suka jutro musi opuscic dotychczasowy dt... nie wiem co dalej z nia bedzie, mnie nie ma w Starachowicach, bede w przyszlym tyg najwczesniej... sterylka byla tak szybko z powodu podejrzenia ropomacicza... macica byla bardzo brzydka i byl jakis krwiak ktory spowodowal krwotok. tyle wiem na dzien dzisiejszy. najwazniejsze ze jest lepiej i suka wraca do siebie. Quote
Syla Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Syla napisał(a):Odemnie poszło 20 zł jednorazowo i stała 10 zł. Wysłałam stałą za lipiec.Tylko dlaczego nie jestem ujęta w deklaracjach stałych?Przecież sunia ich bardzo potrzebuje i to nawet takie najskromniejsze, jak moje. Quote
ewu Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Syla napisał(a):Wysłałam stałą za lipiec.Tylko dlaczego nie jestem ujęta w deklaracjach stałych?Przecież sunia ich bardzo potrzebuje i to nawet takie najskromniejsze, jak moje. Kochana jesteś:) Może dziewczyny źle zrozumiały.Martwi mnie sytuacja suni, cały czas pod górę...:( Quote
justysiek Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 Syla napisał(a):Wysłałam stałą za lipiec.Tylko dlaczego nie jestem ujęta w deklaracjach stałych?Przecież sunia ich bardzo potrzebuje i to nawet takie najskromniejsze, jak moje. przepraszam, przeoczylam:oops: już dopisałam, cioteczko wg Ciebie skromne, ale w sytuacji suni bardzo ważne, dziękujemy.:loveu: mamy już 140zł stałych. brakuje 110zł. Quote
Incia Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Zapraszam na bazarek dla dwóch świętokrzyskich bid: http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22%21%21%21 Quote
Majaa Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Ja wielu rzeczy napisanych na tym wątku nie rozumiem, a równocześnie wiele osób prosi mnie o wytłumaczenie sytuacji, której faktycznie nie znam. Znam relację od czasu, do czasu Ani102, która współpracuje dzięki mnie "jakoś " ze ŚTOZem, ale nigdy nie prosiiła o pomoc w znalezieniu miejsca dla suki. Zawsze jak dzwoniła, to do mnie prywatnie o poradę typu "jak złapać sukę" . Ostatnie wydarzenia przedstawione na tym wątku mnie przerażają (o stanie suki dowiedziałam się po kilku telefonach i linkach wskazujących, iż pilnie pownnam przeczytać ten wątek) Nie mogę komentować tego wszystkiego, dopóki nie porozmawiam poważnie z Anią102. Ale uważam, że zgromadzeni na tym wątku powinni znać fakty: Faktem jest ewidentnie, że 1. UM Starachowice jojczy, że nie mają pieniędzy, co jest prawdą, bo dotyczy podstawowej umowy z osobami wyłapującymi i przetrzymującymi psy, jak to Ania nazwała "hyclem" 2. UM Starachowice ma zawartą umowę z ŚTOZ "Zwierzak". Kwota zaangażowania nie powala z nóg, ale środki nie są wykorzystane na dzień dzisiejszy nawet do połowy. Rosną dzięki nieodpowiedzialności niektórych urzędników, ale o tym długo by opowiadać Wystarczyło zgłosić oficjalnie i razem szukać pomocy 3. UM ma zawartą umowę z Konsorcjum Lekarzy Weterynarii Quote
Recommended Posts