__Lara Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 bico napisał(a):to właśnie zupełnie jak i ja...próbuję to ogarnąć ale jest chaos... Ja też, nie do końca rozumiem całą sytuację :oops: Quote
justysiek Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 do tej pory nie było "wydatków" tzn, karmę kupiły osoby które opiekują się suką, Ania itp. a sterylka i leczenie po niej pokrył UM w Starachowicach. nie wiem dlaczego nie ma wplaty, ja tylko tu aktualizuje to co wkleja mi Ania102 bądź agataa. chaos sie wkradl, ale to nie moja wina. ja nie jestem tu osoba decyzyjna, powtorze po raz kolejny, ja tylko przekazuje informacje, ktore dostaje od Ania102. Quote
paula_t Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 justysiek napisał(a):do tej pory nie było "wydatków" tzn, karmę kupiły osoby które opiekują się suką, Ania itp. a sterylka i leczenie po niej pokrył UM w Starachowicach. nie wiem dlaczego nie ma wplaty, ja tylko tu aktualizuje to co wkleja mi Ania102 bądź agataa. chaos sie wkradl, ale to nie moja wina. *ja nie jestem tu osoba decyzyjna, powtorze po raz kolejny, ja tylko przekazuje informacje, ktore dostaje od Ania102.* Wiemy justysiek, nikt nie ma personalnie do Ciebie pretensji, bo nie ma o co, stwierdziłyśmy tylko fakt:) To bardziej chodzi o to, że ja jestem u suni codziennie i nie za bardzo już ogarniam wiele rzeczy: finanse, gdzie sunia jest, co z nią dalej będzie itd., a co dopiero jak ktoś wejdzie na wątek i zacznie czytać... Quote
aagataa8 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 justysiek napisał(a):podsumowanie jest w 1 poście. ja tylko tu aktualizuje, ale nie na moje konto wpływają pieniądze. justysiek proszę oto kolejne wpłaty: bico- wpłata jednorazowa 50 zł (wpłata 29.06.2012) Syla- za lipiec 10 zł (wpłata 29.06.2012). I tu pozwolę sobie użyć imion oraz pierwszych liter nazwisk osób które wpłaciły (brak jest nicku z dogo): Paulina M. z Warszawy -20 zł (wpłata 30.06.2012) Marek Rafał T. z Warszawy- 8,34 zł (wpłata 30.06.2012) Izabela P. z Marek- 11,64 zł (wpłata 02.07.2012) Anna P. z Białegostoku- 12 zł (wpłata 02.07.2012). bico napisał(a):nie widzę mojej wpłaty. nie ma też kwot poszczególnych wydatków poniesionych dotychczas. Poprosiłam justysiek o aktualizację wpłat. Niestety nie mogę siedzieć ciągle na dogo, ponieważ mam bardzo chorą mamę. Nie wiem jakie były poniesione wydatki do tej pory, z mojego konta nic nie ubyło. Quote
justysiek Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 [quote name='aagataa8']justysiek proszę oto kolejne wpłaty: bico- wpłata jednorazowa 50 zł (wpłata 29.06.2012) Syla- za lipiec 10 zł (wpłata 29.06.2012). I tu pozwolę sobie użyć imion oraz pierwszych liter nazwisk osób które wpłaciły (brak jest nicku z dogo): Paulina M. z Warszawy -20 zł (wpłata 30.06.2012) Marek Rafał T. z Warszawy- 8,34 zł (wpłata 30.06.2012) Izabela P. z Marek- 11,64 zł (wpłata 02.07.2012) Anna P. z Białegostoku- 12 zł (wpłata 02.07.2012). Poprosiłam justysiek o aktualizację wpłat. Niestety nie mogę siedzieć ciągle na dogo, ponieważ mam bardzo chorą mamę. Nie wiem jakie były poniesione wydatki do tej pory, z mojego konta nic nie ubyło. uzupelnione. osoby bez nicku z dogo sa z fb. Wiemy justysiek, nikt nie ma personalnie do Ciebie pretensji, bo nie ma o co, stwierdziłyśmy tylko fakt:smile: To bardziej chodzi o to, że ja jestem u suni codziennie i nie za bardzo już ogarniam wiele rzeczy: finanse, gdzie sunia jest, co z nią dalej będzie itd., a co dopiero jak ktoś wejdzie na wątek i zacznie czytać... wiem, na prawde to rozumiem, wiem ze przeplyw informacji jest tu zaburzony. ale Ania bardzo duzo pracuje, kontaktujemy sie wylacznie przez tel, bo nie jestem teraz w Starachowicach. co do suni, czuje sie lepiej, w nastepnym tyg moze uda sie ja zawiezc do dt do Jagga i bedzie wszytsko jak bylo ustalone, tak bedzie czekala na ds, wkradlo sie troche chaosu i nieporozumienia, ale tak sie sprawy maja, dzis rozmawialam z Ania102 i takie info mam przekazac. wetka chciala suke zaszczepic w tym tyg, ale po calych komplikacjach Ania zdecydowala ze to za wczesnie i sunia zostanie zaszczepiona jak juz trafi do dt. Ania dzis robi jej ostatni zastrzyk z antybiotykiem, jej stan jest juz stabilny, jesli sa pytania to prosze pisac w miare mozliwosci odpisze. co do UM, Ania kazala przekazac ze nie chciala suki tam zglaszac bo wtedy pojechalaby do rakarza czyt. hycla a tego jej chciala oszczedzic po tym co przeszla. Quote
Ania102 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Sunia czuje się świetnie, jest u Pani Heleny, która pomagałą mi ją łapać i była od początku zaangażowana. Pani ma pod opieką kilkanaście kotów i kilka psów, jest starszą kobietą od lat działającą na terenie naszego miasta. Sunia ją uwielbia, dziś byłam podać jej zastrzyk, oglądałam ranę pooperacyjną i jestem pod wrażeniem cięcia po którym za kilka dni nie będzie śladu. Do tej pory nie wydawałyśmy żadnych pieniędzy z uzbieranych, koszt opieki weterynaryjnej pokrywa miasto, my kupowałyśmy jedzenie. Jednak dziś poprosiłam aagatę8 o zakup karmy, bo skończyły się moje finanse prywatne. Quote
Ania102 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Powtarzam nie pozwoliłabym pojechać suce do rakarza, do którego nie mam za grosz zaufania, który nie wiem na jakich zasadach wyadoptowyje psy nie robiąc im ogłoszeń, który miał kilka wpadek na poczatku i skompromitował się w moich oczach dobitnie. Z Majaa rozmawiałam o suni, wiem, że STOz ma dużo zwierząt pod opieką a ja działam na własną rękę. Fakt nie zapytałam o pomoc ale też nie usłyszałam oferty pomocy więc nie rozumiem zarzutów pod moim adresem. Widziałam ta sunię 3 czy 4 razy na przełomie 2 lat, nie mogłam jej zlokalizować, teraz jest pod moją opieką i chce znaleźć dla niej najlepsze rozwiązanie. Quote
ewu Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Ania102 napisał(a):Powtarzam nie pozwoliłabym pojechać suce do rakarza, do którego nie mam za grosz zaufania, który nie wiem na jakich zasadach wyadoptowyje psy nie robiąc im ogłoszeń, który miał kilka wpadek na poczatku i skompromitował się w moich oczach dobitnie. Z Majaa rozmawiałam o suni, wiem, że STOz ma dużo zwierząt pod opieką a ja działam na własną rękę. Fakt nie zapytałam o pomoc ale też nie usłyszałam oferty pomocy więc nie rozumiem zarzutów pod moim adresem. Widziałam ta sunię 3 czy 4 razy na przełomie 2 lat, nie mogłam jej zlokalizować, teraz jest pod moją opieką i chce znaleźć dla niej najlepsze rozwiązanie. Wytul ją ode mnie. Quote
Ania102 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Dobrze ewu:) W srodę pójdziemy na dłuzszy spacer, może uda się zrobić jakieś zdjęcia ogłoszeniowe to od razu ruszymy. Ona ma już swoje lata i chciałabym żeby szybko znalazła dom, bo właśnie przytulania chyba najbardziej jej brakuje. Justysiek dopisz proszę wpłatę stała 25 zł od znajomej. (chyba pisałam to na wątku Tosi, po 50 zł do podziału na obie dziewczyny). Quote
Ania102 Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Jesli coś w przypadku tej suni zrobiłam źle to proszę osoby bardziej doświadczone o pomoc w tym przypadku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226523-Chmielnik-bezdomna-suczka-z-3-szczeniakami-NA-ULICY-Proszą-o-pomoc! Były powiadomione organizacje i gmina i nic. Suka miała jechać na dt poprzez działania dogomaniaków niestety ktoś zdeptał nasze starania, a teraz ani nie ma możliwości jej złapać (mieszkam 80 km od tej miejscowości) ani nie ma opcji tymczasowania. Quote
__Lara Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Mi również się rozjaśniło :) To zdrowiej psinko i jedź już do Jaagi :) Quote
justysiek Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 dopisuje już Aniu. cieszę się, że wszystko jasne. Quote
paula_t Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 __Lara napisał(a):Mi również się rozjaśniło :) To zdrowiej psinko i jedź już do Jaagi :)* *Mi również , dzięki za wyjaśnienie :) Quote
aagataa8 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 justysiek, kolejne wpłaty na sunię: Barbara D. - 10 zł (wpłata 04.07.2012) Agnieszka N. - 50 zł(02.07.2012) Quote
Ania102 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) Majaa prosze zakończmy dyskusje,jęśli chciałaś pomóc suni mogłaś zaproponować. Rozumiem że jest mnóstwo innych psów. Dziś ze spaceru, myslę że te zdjecia można wykorzystać do ogłoszeń. Edited July 4, 2012 by Ania102 Quote
Ania102 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Sunia czuję się świetnie, łasi się do Pani H., do mnie. Nadal nie czuje się pewnie, boi się szybkich ruchów ale tego chyba nigdy się nie wyeliminuje, musiała bardzo dużo przejść. Ładnie chodzi na smyczy. Podeślę ja ludziom, którzy adoptowali ode mnie psy może wśród znajomych znajdzie się jakieś lokum stałe. Marzę żeby szybko znalazła ds, bo tyle się poniewierała. Aagataa8 prosze kup jej karme jakieś 5 kg, póki nie pojedzie na dt chyba starczy, niestety czas ruszyć finanse bo nie mam jak ze swoich srodków zapewnić jej pożywienia. Quote
Majaa Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Ania102, nie próbuj robić ze mnie winnej całej tej sytuacji Uprawiajcie partyzantkę gdzie indziej. My nie chcemy znowu sprzątać Potrzebujesz karmy, to póki mamy ze zbiórek publicznych, to proszę się częstować, ale sama wiesz, że to ostatni raz w przypadku takich nieopowiedzialnych zachowań 10 kg karmy trafi do Pani H. jutro lub pojutrze Quote
Jaaga Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 (edited) Aniu102, widziałam że wczoraj dzwoniłaś. Odkąd mam małe, to czesto jestem na dole. Nie biorę tel., bo jak jestem przy nich zajęta, to i tak nie mogę rozmawiać. Transport wstępnie jest umówiony. Zdjęcia są ciemne i mało rzucają się w oczy. Moge je trochę obrobić, ale nie potrafię tu wstawić, tylko mogę wysłać na maila. Do kogo moge je przesłać? Edited July 5, 2012 by Jaaga Quote
justysiek Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Jaaga']Aniu102, widziałam że wczoraj dzwoniłaś. Odkąd mam małe, to czesto jestem na dole. Nie biorę tel., bo jak jestem przy nich zajęta, to i tak nie mogę rozmawiać. Transport wstępnie jest umówiony na przyszły poniedziałek. To aktualne?Trochę się już też pogubiłam. Zdjęcia są ciemne i mało rzucają się w oczy. Moge je trochę obrobić, ale nie potrafię tu wstawić, tylko mogę wysłać na maila. Do kogo moge je przesłać? do mnie możesz:) [email protected] Quote
Jaaga Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Za chwilę podeślę. Edytowałam wcześniejszy post, bo myślałam, że Andrzej umówił się z Anią na konkretny termin, ale okazało się, że to z klientką termin ustalał ;). Quote
Recommended Posts