Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marmosia napisał(a):
Hurrrraaaaaaaaaaaa :)

Nowy Dom Lusi to naprawde wymarzony dom.Panstwo, przygotowani w 200% na przyjecie suni.Bardzo mili i zyczliwi .Wieczorem bedzie realcja Nutusi a ja wstawie zdjecia. I jeszcze jedna wiadomosc, Panstwo zaloguja sie na Dogomanii i beda sami pisac i wstawiac zdjecia Lusi. :multi:

Posted

Jestem nareszcie! Trochę domem się przyszło zająć po powrocie :cool3:

Omatkomojajedyna Ludzie - jaki Luśka ma dom, to nawet nie wiem czy będę umiała to słowami wyrazić!!!!:crazyeye:

Ale od początku:
Wysiadłyśmy z samochodu i Lusia bardzo ładnie i grzecznie szła na smyczy. Weszłyśmy spokojnie do klatki, potem do windy - bez żadnej paniki. Owszem, w windzie stała opierając się na wszelki wypadek o moje nogi, ale spokojnie dojechałyśmy na IV piętro. Cała rodzina powitała nas w progu. Lusia trochę onieśmielona, ale lody puściły natychmiast, gdy najpierw Pan Marcin pogłaskał, a potem to już poooooszłooooo..... Wszyscy głaskali, a Lusinda sama nie wiedziała jak ma się nadstawiać!;) Pojawiły się też smaczki i momentami gra była nieczysta, żeby przejąć psa do głaskania:evil_lol: Lusia pozowała też do zdjęć - nie tylko mi, ale także Panu, bo cała Rodzina i Znajomi czekali na mms ze zdjęciem nowego Domownika:razz:
W domu wszystko gotowe - wygodny tapczan (z mini jasieczkiem:diabloti:), miseczki (jedna już z wodą), smyczka, szeleczki, szampon, zabawka, karma Acana, szczotka, a także... szczegółowa rozpiska kto kiedy z psem wychodzi! Z odnośnikami na wszelkie ewentualności :eviltong:
Lusia zwiedzała salon, hol i kuchnię i przechodziła z rąk do rąk głaszczących. Swobodnie poszła sama się napić. Nie zapuszczała się jedynie do części sypialnej mieszkania, ale chyba dlatego, że tam nie było... nikogo do głaskania:evil_lol:
Tak nam się miło rozmawiało, że trudno było wyjść... Lusia poszła z dziećmi do pokoju Weroniki, gdzie była głaskana na 4 ręce i nawet za mną nie piszczała...
Co do imienia, to ostateczna decyzja nie została podjęta - brane pod uwagę jest jeszcze Emi. Państwo dali sobie czas, żeby się lepiej przyjrzeć Malusiej i zadecydować które imię bardziej będzie im do niej pasować.
Za godzinkę po moim wyjściu całą Rodziną mieli iść na pierwszy spacer. Blok stoi z dala od głównej ulicy, jest ogrodzony, a za ogrodzeniem są fajne tereny spacerowe, pola, jest też niedaleko las! I z uwagi na zbliżającą się wiosnę, wszyscy już się cieszą na wspólne wypady na działkę.
I wiecie co, WCALE nie płakałam - wręcz przeciwnie - micha mi się cieszyła, że Luśka trafiła taki los na loterii!:multi:
Dostałam od Państwa 150 zł na następną psinkę, która do nas trafi - piękne dzięki! Wpisuję zatem do postu rozliczeniowego jako posag dla Osiemnastki:loveu:

Posted

Osiemnastka na razie owiana tajemnicą... Jest opcja, że przeskoczę pełnoletność i z Osiemnastką przyjedzie od razu Dziewiętnastka. Ale wszystko się okaże w tzw. praniu ;)

A ja właśnie dostałam:
a) mms-a ze zdjęciem Emi śpiącej z Weroniką na kanapie
b) cynk, że Pan Marcin właśnie czyta wątek ;)
c) sms-a: spacer (popołudniowy) super się udał i siusiu też było :) Chodzi jak cień za nami... jest słodka. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. Właśnie Dzieci idą z Emi na spacer...

Posted

Nutusia napisał(a):

A ja właśnie dostałam:
a) mms-a ze zdjęciem Emi śpiącej z Weroniką na kanapie
b) cynk, że Pan Marcin właśnie czyta wątek ;)
c) sms-a: spacer (popołudniowy) super się udał i siusiu też było :) Chodzi jak cień za nami... jest słodka. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy. Właśnie Dzieci idą z Emi na spacer...

Wklejam obiecane zdjecia i pozdrawiam Lusiowa Rodzinkę, zdjecie wyslane mms-em bedzie na koncu.Zapraszam!:)

Grafik spacerow Emi:)