Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Verdana]J[/FONT][FONT=Verdana]eszcze nie ma imienia, jeszcze nie wie, że może być już tylko lepiej...

Ale my wiemy!
[/FONT][FONT=Verdana]

Wiemy, że ten Drobiażdżek w najbliższą sobotę opuści schron i wyruszy w długą drogę do mnie, gdzie już wszyscy na nią czekają!
[/FONT][FONT=Verdana]

Ponoć jest wycofana, wystraszona i kłapie ząbkami... Tym trudniej byłoby jej zauroczyć ludzi odwiedzających schronisko i szukających psa dla siebie.
[/FONT][FONT=Verdana]

My z Małżem i nasze zwierzaki zrobimy wszystko, by Niunia przekonała się, że nie ma się czego bać, że życie wcale nie musi być "pieskie".
[/FONT][FONT=Verdana]

Czekamy na Ciebie z drżeniem serca! Już za chwileczkę, już za momencik...
[/FONT][FONT=Verdana]

smutna historia zagubionego, schroniskowego psa, pójdzie w niepamięć!
[/FONT]
[FONT=Tahoma]
[/FONT]

Edited by Nutusia
  • Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

By tradycji stało się zadość - "spadek" po mojej poprzedniej podopiecznej, zamienia się w "posag" dla kolejnej!

Słomeczka (tu jej wątek): http://www.dogomania.pl/threads/218672-S%C5%82omka-prawie-metr-psiej-mi%C5%82o%C5%9Bci-i-%C5%82agodno%C5%9Bci

zostawiła nam rezerwę finansową w wysokości 1.247,76 zł

Bieżący stan konta: 1.099,76 zł

Wydatki:
- 38 zł (98 km) dojazd z Warszawy
- 250 zł sterylka, mofrologia, USG, środek p/bólowy
- 10 zł dojazd do lecznicy
- 25 zł transport do DS

Wpływy:
- 12 kg karmy Hill's od Ellig:loveu:
-
150 zł od nowych Państwa Lusi:loveu:

Edited by Nutusia
Posted (edited)

Tekst do ogłoszeń:

Lusia – ok. 2-letnia, przemiła, drobniutka sunia trochę w typie posokowca, została zabrana do schroniska z ulicy. W schronisku nie potrafiła się odnaleźć, bała się, uciekała przed ludźmi, pokazywała ząbki.

Lusia miała szczęście – znalazł się dla niej dom tymczasowy.

Już pierwszego dnia w domowych warunkach, malutka pokazała się z zupełnie innej strony!

Bez problemu zaakceptowała inne psiaki i kotka. Do ludzi bardzo się garnie, ciągle dopomina się o pieszczoty, chodzi za człowiekiem jak cień – byle tylko nie stracić go z oczu. Pięknie zachowuje czystość w domu, chodzi na smyczy, choć jest jeszcze trochę niepewna.

Lusia jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Waży 9 kg. Jest niezwykle wdzięcznym stworzeniem, które za odrobinę uwagi i serca odpłaci przywiązaniem i merdaniem ogonka!

Lusia zostanie oddana za darmo, ale tylko do odpowiedzialnego domu, z którego nikt nigdy się jej nie pozbędzie.

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:
Magda Lipińska
tel. 502 002 32, email: [email protected]

Edited by Nutusia
Posted

O, to długa historia! Miała przyjechać Poziomka, już był transport na sobotę namówiony ponad tydzień temu i... Poziomka domek znalazła! A przecie transport nie może się zmarnować - tak jeździć na pusto - kto to widział!?!?!? ;) No, i nieoceniona Ciocia Bros załatwiła, że transport przywiezie dwie bidusie - jedną ponad stuletnią babineczkę, która będzie miała dożywotnie, hospicyjne DT w Wwie i drugą - moje Ziółko :)

Posted

Niunia, bedzie dobrze:)
Nutusia wlasnie byla u mnie i wziela dla Ciebie 12 kg karmy Hill'sa na dobry poczatek, mam nadzieje,ze bedzie Ci smakowala:)

Posted

Ziutka napisał(a):
:obrazic::obrazic::obrazic:Nutusiu, bardzo...ale to bardzo Ci dziękuję, że mi wątek podesłałaś :obrazic::obrazic::obrazic:

Nie zdazyla jeszcze porossylac to wszystko bylo dzisiaj dogadywane:)