Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

co za tragedia zwierzeca!!!!!!!!!rozmawialam z kolezanka ,ktora 2 lata temu ratowala boksera z tego schroniska.Nowila juz wtedy ,ze psy nie maja dokumentow,nie ma umow adopcyjnych,pies byl wychudzony,a pracownik wskazywal objwy po spozyciu alkoholu.
Zastanawiam sie co sie dzieje z pieskami,gdy slasze o zamykaniu schronisk ,co chwila nowych,a nie slysze o budowaniu .Co sie dzieje z psami obecnie zlapanymi ,gdzie jada,gdyz w Ligocie jest zamkniete.Dlaczego gminy nie buduja nowego wspolnego schroniska?czyzby schroniska i sprawa bezdomnosci byla czarna plama na terenie gmin,miast.Tabu!!!:angryy: wszedzie pokazuje sie trawniczki klombiki ,a nie zadbane najedzone psy schroniskowe,.przeciez to jest wizytowka miasta!!!!!!!!
Teraz pieski ligodzkie potrzebuja jedzenia,leczenia,kastracji,adopcji!!!!!!!!!!!!!Kto sie zajmie ukaraniem,tej ekipy ludzi ktorzy dopuscili do takiej tragedii zwierzecej????
nasowa mnie sie pytanie,mysle ,ze z tego schroniska zaginelo wiele psow,gdyz nie ma rejestru.Gdzie sa pogrzebane,czy znaja te schronisko sprawe utylizacji .Nalezaloby ,i ta sprawa sie zajac.Co robiono z niezywymi zwierzetami?Jezeli to schronisko dzialalo nie legalnie,to ktos musi odpowiadac?Gminy placily nielegalnemu?Co za horor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biedne sa tylko zwierzeta!!!!!!!!!
No i nadzwyczaj godne podziwu wolontariuszki ,poswiecajace swoj wolny ,przeznaczajac czas na ratowanie zwierzat!!!!!Chwala im!!

ZWIERZETA LIGOCKIE BLAGAJA o POMOC!!!!!!!!!!!

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwazam ,ze problem nadzwyczaj wazny!!!!!!!!!!!!!!
Tam w tym horor pseudo schronisku nie ma jednego pieska ,sa 300 moze chorych,moze na granicy zycia i smierci zywych istot!!!!!1

Posted

_beatka_ napisał(a):
dziuba jesli mozesz przetrzymac go do srody to ja moge po niego pojechac i dac na tymczas do AśkaK tak jak pisala

jesli do srody nic dla niego nie znajdziemy, to chetnie skorzystamy z Waszej pomocy. ten maluch musi byc przerazony sytuacja, zabrany od rodzicow i od razu do klatki. nie bylo innej opcji, zeby go zabrac. to byl moment, suczka ze szczeniakiem tez nie miala z nami jechac... ale tak wyszlo... teraz nie mamy co z nimi zrobic...

Posted

dziuba tymczas dla Owczarka pewny, sprawdzcie czy jest, mozliwy bylby odbior jutro z Ligoty, przyjechalby po niego Peter.
Sprawdzcie koniecznie i dajcie znac, Peter jest w okolicy Wroclawia, odebrałby go, trzeba skorzystac z tej szansy!!

Peter nie ma dostepu do inetu ale jest w kontakcie
ze mna i z M.

Czekamy na informacje!

Posted

Jedno załatwiłam na 100 procent. W najbliższą środę w "Pytaniu na śniadanie" w TVP2 Michał Olszański zaapeluje o adopcje psów z Ligoty.

Jestem w trakcie załatwiania telewizyjnych reportaży interwencyjnych w Wisdomosciach, Uwadze, Prosto z Polski oraz w Superaku i Radiu Zet.

Posted

Iza dziekujemy w imieniu meczonych psiakow !!!!!

jak pokaza to w telewizji to ludzie napewno zareaguja ... a i wladze beda musialy cos z tym zrobic bo beda na celowniku.

Posted

dokładnie - mysle ze takie nagłosnienie nie powinno juz na tym etapie zaszkodzic..
skoro dziewczyny ruszyły temat i kontrola sie odbyła to pociśniecie urzędasów przez media powinno odnieśc pozytywny skutek...

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):
Jedno załatwiłam na 100 procent. W najbliższą środę w "Pytaniu na śniadanie" w TVP2 Michał Olszański zaapeluje o adopcje psów z Ligoty.

Jestem w trakcie załatwiania telewizyjnych reportaży interwencyjnych w Wisdomosciach, Uwadze, Prosto z Polski oraz w Superaku i Radiu Zet.

Iza - dzięki, o to mi chodziło!:loveu::loveu::loveu:

Posted

Coś te posty faktycznie zżerało wczoraj dziwnie, więc wyjaśniam:
smutna, terierkowata sunia ma już dom we Wro.
ONka ciągle bezdomna i dramatycznie potrzebująca pomocy.

Posted

iza_szumielewicz napisał(a):

:Rose: dziekuje w imieniu psiaków

Posted

agnieszka30 napisał(a):
dawno mnie nie było tutaj.... o Boże!!! Postaram się o jakieś tymczasy bo to chyba najważniejsze, sama zastanawiam się nad tym...
jak jeszcze mogę pomóc?

tymczasy to chyba tutaj pomoc nie do przecenienia
wiecej warte niz jakikolwiek pieniadz..
tylko chyba musiłayby byc bez zwietrząt (jeśli by była szansa dla chorego psiaka)