xxxx52 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 co za tragedia zwierzeca!!!!!!!!!rozmawialam z kolezanka ,ktora 2 lata temu ratowala boksera z tego schroniska.Nowila juz wtedy ,ze psy nie maja dokumentow,nie ma umow adopcyjnych,pies byl wychudzony,a pracownik wskazywal objwy po spozyciu alkoholu. Zastanawiam sie co sie dzieje z pieskami,gdy slasze o zamykaniu schronisk ,co chwila nowych,a nie slysze o budowaniu .Co sie dzieje z psami obecnie zlapanymi ,gdzie jada,gdyz w Ligocie jest zamkniete.Dlaczego gminy nie buduja nowego wspolnego schroniska?czyzby schroniska i sprawa bezdomnosci byla czarna plama na terenie gmin,miast.Tabu!!!:angryy: wszedzie pokazuje sie trawniczki klombiki ,a nie zadbane najedzone psy schroniskowe,.przeciez to jest wizytowka miasta!!!!!!!! Teraz pieski ligodzkie potrzebuja jedzenia,leczenia,kastracji,adopcji!!!!!!!!!!!!!Kto sie zajmie ukaraniem,tej ekipy ludzi ktorzy dopuscili do takiej tragedii zwierzecej???? nasowa mnie sie pytanie,mysle ,ze z tego schroniska zaginelo wiele psow,gdyz nie ma rejestru.Gdzie sa pogrzebane,czy znaja te schronisko sprawe utylizacji .Nalezaloby ,i ta sprawa sie zajac.Co robiono z niezywymi zwierzetami?Jezeli to schronisko dzialalo nie legalnie,to ktos musi odpowiadac?Gminy placily nielegalnemu?Co za horor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biedne sa tylko zwierzeta!!!!!!!!! No i nadzwyczaj godne podziwu wolontariuszki ,poswiecajace swoj wolny ,przeznaczajac czas na ratowanie zwierzat!!!!!Chwala im!! ZWIERZETA LIGOCKIE BLAGAJA o POMOC!!!!!!!!!!! Quote
xxxx52 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 uwazam ,ze problem nadzwyczaj wazny!!!!!!!!!!!!!! Tam w tym horor pseudo schronisku nie ma jednego pieska ,sa 300 moze chorych,moze na granicy zycia i smierci zywych istot!!!!!1 Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 xxxx52 - uwierz, badamy wszystko, o czym piszesz. "uchybien" nie sposob wyliczyc. Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 _beatka_ napisał(a):dziuba jesli mozesz przetrzymac go do srody to ja moge po niego pojechac i dac na tymczas do AśkaK tak jak pisala jesli do srody nic dla niego nie znajdziemy, to chetnie skorzystamy z Waszej pomocy. ten maluch musi byc przerazony sytuacja, zabrany od rodzicow i od razu do klatki. nie bylo innej opcji, zeby go zabrac. to byl moment, suczka ze szczeniakiem tez nie miala z nami jechac... ale tak wyszlo... teraz nie mamy co z nimi zrobic... Quote
pajunia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dziuba, ktore to psiaki, z ktorymi " nie macie , co zrobic", gdzier znajde ich zdjecia? Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='dziuba']Suczka szczeniak To te psiaki - suczka ze szczeniakiem (nie ma go na zdjeciu) i osobno jeden babel. Porobimy im dzisiaj lepsze zdjecia Quote
Dorothy Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dziuba tymczas dla Owczarka pewny, sprawdzcie czy jest, mozliwy bylby odbior jutro z Ligoty, przyjechalby po niego Peter. Sprawdzcie koniecznie i dajcie znac, Peter jest w okolicy Wroclawia, odebrałby go, trzeba skorzystac z tej szansy!! Peter nie ma dostepu do inetu ale jest w kontakcie ze mna i z M. Czekamy na informacje! Quote
iza_szumielewicz Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Jedno załatwiłam na 100 procent. W najbliższą środę w "Pytaniu na śniadanie" w TVP2 Michał Olszański zaapeluje o adopcje psów z Ligoty. Jestem w trakcie załatwiania telewizyjnych reportaży interwencyjnych w Wisdomosciach, Uwadze, Prosto z Polski oraz w Superaku i Radiu Zet. Quote
beka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Iza jesteś wielka . MOże kilka psiaków znajdzie swoich ludzi dzięki mediom Quote
pati Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Iza dziekujemy w imieniu meczonych psiakow !!!!! jak pokaza to w telewizji to ludzie napewno zareaguja ... a i wladze beda musialy cos z tym zrobic bo beda na celowniku. Quote
AniaB Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dokładnie - mysle ze takie nagłosnienie nie powinno juz na tym etapie zaszkodzic.. skoro dziewczyny ruszyły temat i kontrola sie odbyła to pociśniecie urzędasów przez media powinno odnieśc pozytywny skutek... Quote
andzia69 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):Jedno załatwiłam na 100 procent. W najbliższą środę w "Pytaniu na śniadanie" w TVP2 Michał Olszański zaapeluje o adopcje psów z Ligoty. Jestem w trakcie załatwiania telewizyjnych reportaży interwencyjnych w Wisdomosciach, Uwadze, Prosto z Polski oraz w Superaku i Radiu Zet. Iza - dzięki, o to mi chodziło!:loveu::loveu::loveu: Quote
ewape Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Coś te posty faktycznie zżerało wczoraj dziwnie, więc wyjaśniam: smutna, terierkowata sunia ma już dom we Wro. ONka ciągle bezdomna i dramatycznie potrzebująca pomocy. Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Vutz, tutaj masz link do watku łysolinki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40917 z tego co wiem, to sunia łysolka jest u jakiejs pani, ale ona ma duzo innych psow... nie wiem, moze by bylo dobrze, gdybys ja wziela, a do tmatej kobitki moznaby kolejna bide dac. niewiem.... super IZA!! trzymamy kciuki!! KIEDYS pokazywali chyba psiaki z Ostrody w pytaniu. Quote
monikita Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 iza_szumielewicz napisał(a):Jedno załatwiłam na 100 procent. W najbliższą środę w "Pytaniu na śniadanie" w TVP2 Michał Olszański zaapeluje o adopcje psów z Ligoty. Jestem w trakcie załatwiania telewizyjnych reportaży interwencyjnych w Wisdomosciach, Uwadze, Prosto z Polski oraz w Superaku i Radiu Zet. :Rose: dziekuje w imieniu psiaków Quote
agnieszka30 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dawno mnie nie było tutaj.... o Boże!!! Postaram się o jakieś tymczasy bo to chyba najważniejsze, sama zastanawiam się nad tym... jak jeszcze mogę pomóc? Quote
mar.gajko Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Wiem, że jesteście zarąbane po pachy; ale w pierwszym poście; wykasować te co już w DT lub stałych i powklejać, porozrzucane po całym wątku; te co mają zdjęcia i czekają na DT. Quote
AniaB Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 agnieszka30 napisał(a):dawno mnie nie było tutaj.... o Boże!!! Postaram się o jakieś tymczasy bo to chyba najważniejsze, sama zastanawiam się nad tym... jak jeszcze mogę pomóc? tymczasy to chyba tutaj pomoc nie do przecenienia wiecej warte niz jakikolwiek pieniadz.. tylko chyba musiłayby byc bez zwietrząt (jeśli by była szansa dla chorego psiaka) Quote
agnieszka30 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 ciężko będzie, ale podzwonię.Czy zwierzaki mogą zarażać że tymczas bez zwierząt?? Bo nie wiem jak znajdę tymczas bez zwierzaków... Quote
AniaB Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 tam chyba zdrowe zwierzaki tez są - podejrzewam, zę przy 300 psach potrzeba jakichkolwiek dt Quote
Recommended Posts