basiagk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Podaje emaila na pw. Masz rację trzeba próbowac! Quote
maciaszek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Wysłane :) Nie zdziw się wielkością - 2,5 MB... Quote
basia0607 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Brak mi słów ! My Polacy przez swoje pieniactwo spieprzymy każdą sprawę.Czy ważne na kogo spanie splendor .Tu chyba chodzi o coś innego.Tylko naglosnie sprawy w mediach mogł pomóc psom.Szybka reakcja ,odpowiednich władz.Pisma ,zapytania ,prosby o interwencje są dobre ,ale na efekty trzeba czekać długo. Psy z folwarku dr.Mengele tego czasu nie mają.Pani Izo niech pani sie nie obraża, dogadajcie sie z dziewczynami i uratujcie te biedaki. Płakac mi sie chce bo ten trzęsacy sie szkielecik napewno zakwalifikuje sie do uśpienia. Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 basiu, trzesacy sie szkilecik jest bezpieczny :) POTRZBUJE TYLKO DT I PIENADZE NA LECZENIE!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40917 ale na pewno jest jeszcze duzo..... Quote
basiagk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Podobno szkielecik jest w domu tymczasowym i czeka na nowego własciciela. Podobno jest ktos chętny ale to wszystko jest jeszcze strasznie kruche. I zgadzam się żeby Iza nie rezygnowała z pomocy psom. One są najważniejsze! Maciaszek Dzięki. Pojemnością sie nie przestraszę bo mam dużą skrzynkę. Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 maciaszek, ja tez poprosze plakacik:) tylko co jak nie mam kolorwoej drukarki... ?? w ogole mi słabo drukuje... Quote
maciaszek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 To poproszę Twego maila :) Jak nie masz kolorowej drukarki, to zdjęcia wydrukują Ci się w szarości. Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 tak, tylko moja drukarka dziwnie przerywa.... Quote
xxxx52 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 moge uratowac 7 bied -nie mam transportu do Poznania:placz: :placz: . Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Słyszycie dziewczyny ? Potrzebny transport do Poznania ! Pilne ! I wiadomo jakie psiaki mają jechać ? Ulv ma pieniądze przeznaczone na przejazd wrocławskiej Pusi do Krakowa- sunia pojechała za free.Skontaktujcie się z nią, na pewno zgodzi się je przekazać na transport bied ligockich. Quote
Paola06 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Maciaszek dziekuje za plakacik:calus: Pomysł mam taki żeby porozwieszac w strategicznych,zaprzyjażnionych punktach w mieście:sklepy,puby,miejsca publiczne-mając zgodę włascicieli.Dołączą puszkę i za 2tygodnie mam nadzieje zbierze sie jakaś suma którą już oni wyśla na koto AFN. Quote
ARKA Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 xxxx52 napisał(a):moge uratowac 7 bied -nie mam transportu do Poznania:placz: :placz: . xxxx52 czy wezmiesz ta łysa,wychudzona sunie, co jest na łancuchu na tymczasie? Ona sie wykonczy...:placz: Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dzieki:) Ja plakacik przesłałam, no a jakie 7 bid?? ktore ?? Quote
majafaja Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 słuchajcie, już się gubie.... Pieniążki zbierane na Łysonlinke, ktora jest u pewnej pani http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40917 na jakie konto wpłacać ???????????????? sa juz aukcje, itd... tylko gdzie potem te pieniadze na leczenie suni wpłacać ????? ????? Quote
ARKA Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Jak dla mnie, watek jest zupelnie nie czytelny. Tyle stron nikt nie przebrnie i jak natrafi gdzies, przypadkiem, psy w najgorszym stanie to ma "szczeście" a jak zobaczy pierwsze zdjecia to pomysli-wariatki-czego sie czepiaja, biednie bo biednie ale psy wygladaja niezle. Moim zdaniem trzeba watek uporzadkowac lub zalozyc osobny z krotkim opisem co i jak-domyslam sie tylko-bo nie przeczytam 71 stron,ze jakis babsztyl prowdzi skup zwierzat z gmin-norma w naszym kraju. Wszystkie psiaki,te w najgorszym stanie, do pilnej adopcji czy tymczas powinny byc w jednym, osobnym watku umieszczone. A co do powiatowego i legalnosci schroniska, co wspomnial Izie, to on-ten powiatowy pierwszy-dobrze,ze ze stolka zleciał. Mam nadzieje, ze nowy powiatowy zamknie to schronisko-na amen-i tylko beda same adopcje psow. A co do usypiania-moze wspolna kontrola SdZ z powiatowym? Moze macie swojego weta co by byly dwie opinie a nie jedna. Taka wspolna kontrola jest dopuszczalna, ustawowo, tylko musi byc dobra wola powiatowego. I dobrze byłoby aby wlasnie Iza jako media patrzyła im na ręce i zasugerowala wlasnie wspolna kontrole. Bo jak media patrza to i patrz cala Polska na rece sluzb, ktore swoim ZANIEDBANIEM OBOWIAZKOW-nadzor nad schroniskami-doprowdzily przede wszystkim do takiej sytuacji. To schroniska nie spelnia zadnych norm rozporzadzenia do ustawy. A jesli chodzi o skrot soz-to naprawde malo kto wie o kogo chodzi-bardziej znany jest skrot SdZ(straz dla zwierzat) Quote
AśkaK Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 ARKA napisał(a):xxxx52 czy wezmiesz ta łysa,wychudzona sunie, co jest na łancuchu na tymczasie? Ona sie wykonczy...:placz: Jak to jest na łańcuchu? Na łańcuchu była chyba tylko w schronisku??? Przychylam się do podpowiedzi ARKI, wszystkim psom trzeba zrobić zbiorczy wątek gdzie będą omawiane tylko losy tych konkretnych psiaków. Bo tutaj już nikt się chyba nie łapie... Quote
ARKA Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 AśkaK napisał(a):Jak to jest na łańcuchu? Na łańcuchu była chyba tylko w schronisku??? Przychylam się do podpowiedzi ARKI, wszystkim psom trzeba zrobić zbiorczy wątek gdzie będą omawiane tylko losy tych konkretnych psiaków. Bo tutaj już nikt się chyba nie łapie... :shake: no wiedzisz-zobaczylam jej zdjecie na łancuchu i myslałam, ze na tymczasie jest na łancuchu, w budzie:shake: Ale z tego co gdzies wyczytalam (ona i tak potrzebuje intensywnego lecznia) tam gdzie ona jest, jakis tylko lek.wet wiejski-wiec ani zeskrobin ani pewnie porzadnych laboratoryjnych badan itd:shake: Tam jest taki ogrom nieszczesc,ze bez medialnego naglosnienia sprawy, pomocy finansowej na leczenie, domow stalych i czasowych, oplacania hoteli, klinik nie wiele sie pomoze:shake: A czy te najciezsze przypadki sa wystawiane na allegro, cegiełki? Mysle,ze wiekszosc osob, a wrecz 99.9%, tu na dogo, pierwszy raz slyszy o tym miejscu:angryy: Nie ma co sie obwiiac wzajemnie. Najwiekszy winowajca to babsko, powiatowy i UM Ligota. Poza tym cos tu doczytalam-ze tlumaczenie, ze schronisko we Wroclawiu nowe nie powstalo..a co ma do tego schronisko nowe we Wroclawiu???Chyba nie bedzie jego rola zbieranie wszystkich psow z Wroclawia i okolicznych gmin-co to za bzdurne tłumaczenia! Quote
Paola06 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 A czy ta kobieta na którą jest schron nie powinna przypadkiem zostać pociągnięta do odpowiedzialności karnej za takie zaniedbania???? Ludzie z całej Polski walczą teraz o psiaki i próbuja naprawić to do czego ona dopuściła:( Quote
Paola06 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Ja jutro zaczynam latac z plakatami po zaprzyjażnionych pubach i sklepach z plakatami,a wieczorem mam spotkanie z właścicielem pewnej knajpy który jest miłośnikiem dobermanów i moze uda się wyciągnąć grosz na leczenie dobcia który przyjechał do nas w takim stanie ,że lekarz przez chwilę zwątpił i bąknął o eutanazji:( Quote
dziuba Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Nie ukrywam, ze temat wymknal sie spod kontroli. Jutro zaloze nowy watek czysto adopcyjny, z tego prosilabym wszystkich o wykasowanie postow tzw "zbednych" i zostawimy watek dyskusyjny - dobrze? Chcialabym tylko jedna rzecz sprostowac - media chcielismy zaangazowac w momencie, kiedy w ligocie zostanie przeprowadzona dokladna ewidencja -- mialo to zostac przeprowadzone wczoraj -- jednak wczorajsza akcja "inspekcją" byla tylko z nazwy. Informacja adopcyjna - jutro owczarek niemiecki jedzie na tymczas. Poszukujemy transportu do zielonej gory dla sznaucera Fredzla Quote
Vutz Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 dziuba - cieszę sie ogromnie, że frędzlowi ktoś się trafił. może to ktoś dobry!!! życzę mu tego z całego serca!!! Quote
weszka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [quote name='dziuba']Pamiętacie tego Pana? Nowy Frędzel jak nie Frędzel Frędzelku sierotko :( oby ci się poszczęściło w tym nowym domu. To DT czy na stałe? Quote
weszka Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Czy może ktoś napisać są tam jeszcze jakieś SZNAUCERY lub SZNAUCEROPODOBNE bidy? Quote
Recommended Posts