Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze, iza-szumielewicz, nie wiem czy to był dobry krok.... dziewczyny zbieraja dowody, ah.. zreszta, co ja tam wiem, jak wroca, to same sie wypowiedza!.
teraz moga ich tam nie wpuscic... nie wiem, niech juz beda dziewczyny!!! i powiedza co i jak!!

Posted

Majafaja zwróć uwagę na to zdanie

"Dziś w tym koszmarze była kontrola z Woj. Ins. Wet. W tej chwili trwa spotkanie z władzmai gminy Nowa Ligota"

Jeżeli była kontrola i juz rozmawiaja to napewno nie po interwencji Izy....

Posted

nie wiem, ja sie nie wypowiadam, z tego co wiem, to dziewczyny tam juz dlugo dzilaja, zbieraja dowody, probuja wlaczyc.. oby to tylko pomogło!! a nie przypadkiem zaszkodziło - że dziewczyny np nie beda mialy wstepu, i nawet nie dowiemy sie ktore psy przezyją, a które nie ;(

Posted

Myślę, ze to dobry krok. Pamietam sytuację w Miedarach na Śląsku. Dopiero po tego typu interwencji ktos wreszcie zwrócił uwagę na nielegalne usypiania, nieprowadzneie ksiąg w rodizale "zwierzęta utracone", itd.

Zglosiłam sprawę naszej wrocławksiej repoerterce Radia Zet. Zobacyzmy, czy radio "kupi" ten temat - mammy niedobory kadrowe i mnóstwo "bieżączki". Zobaczymy jutro!!!!!

Posted

Teraz to tylko trzymać kciuki, żeby ta cała kontrola była z prawdziwego zdarzenia.. Jeśli byli tam odpowiedzialni ludzie i wszystko zostało dobrze przeprowadzone to chyba nie zaczną mordować psiaków masowo, bo zdjęcia itp już(mam nadzieje) były zdobione i pozbycie się psiaka nic im nie da. Mam nadzieje, że to był dobry krok, ale się troche obawiam.

Trzeba poczekać na dziewczyny, one będą najlepiej zorientowane..

Posted

Tyle w tym watku pisało się, by nie przeszkadzać dziewczynom w działaniu.... Nie wiem czy się ucieszą, że nagle ktoś coś zrobił na własną rękę i już gdzieś wydzwaniał....

Ale niech kobity się wypowiedzą....

Posted

doddy napisał(a):
Tyle w tym watku pisało się, by nie przeszkadzać dziewczynom w działaniu.... Nie wiem czy się ucieszą, że nagle ktoś coś zrobił na własną rękę i już gdzieś wydzwaniał....

Ale niech kobity się wypowiedzą....

o tym mowie....

Posted

a jeśli już się nagłosniło to - powinno się doprowadzic do tego, by np. policja i wolontariusze policzyli psy, zpbaczyli, które wymagaja natychmiastowej pomocy, porozmawiac z innymi schronami - moze po troszke i by psów ubyło i zamknać w cholerę ten schron. Sprawić przede wszystki, aby zadne zwierzę nie umierało w cierpieniu, samotnosci i ciemnosci :-(

Posted

Dziewczyny dobrze podeszly do sprawy. Trzeba zaczac od rozbicia ukladow i ukladzikow na miejscu. Napuszczenie mediow skonczy sie tak jak w Olkuszu - tylko wielkim szumem i usmiercaniem dowodow.:shake:

Potem posprzataja, pomaluja wybiegi i wrzuca nowe budy a wszystkie psy, ktore trafia do schroniska w gorszym stanie lub beda starsze znikna zaraz na wstepie. W Ol nie ma psow zadnych powyzej pieciu lat, widzieliscie kiedys drugie takie schronisko?? Beda kolorowe klatki i jako tako wygladajace psy a my wszyscy bedziemy mogli ich cmoknac w d..pe co najwyzej. Jak juz zobacza co sie swieci to nie pozwola sobie na jakikolwiek dowod, w oparciu o ktory ktokolwiek moglby ich o cokolwiek oskarzyc.

Tyle na ten temat!

Andzia, zamknac schron?? Myslisz, ze inne nie maja przepelnienia i tak chetnie poprzyjmuja te zwierzaki? zwlaszcza te zakaznie chore...
Mozna tez uspic te trzysta dusz a to i tak nie pomoze bo schronu i tak nie uda sie zamknac i nastepne beda tam trafiac tylko potem kierownictwo bedzie sie po prostu bardziej pilnowac. Zajedz do Ol i zobacz czy jakies zabiedzone psy tam znajdziesz.

Posted

OK. Widzę, że wszystkie macie identyczne zdanie. Przykro mi, że zrobiłam to, co zrobiłam.:-( W innym wątku prosiłam o dowody na znęcanie się nad zwierzętami, żeby powstał z tego materiał dzienniarski. Beka zgłosiła mi Ligotę, więc od razu zadzwoniłam. Pierwszy raz słyszę, że interwencja mediów może coś popsuć, ale skoro tak mówicie, na pewno wiecie lepiej. Rozumiem więc, że jutro mam już do tego niesympatycnzego zresztą pana Rybarczyka nie dzwonić, tak?

A swoją drogą, to jak chciałyście rozwiązać ten problem? Wydobyć wszystkie 300 psów z Ligoty???:crazyeye:

Czekam tylko na wasze wypowiedzi w sprawie jutrzejszego telefonu do Rybarczyka i uciekam z teog wątku. Mam nadzieję, że nie zrobiłam żadnemy zwierzęciu tym telefonem krzywdy. Na pewno same zdajecie sobie sprawę z tego, ze częśc tych zwierząt, które sa na zdjęciahc i tak byłaby uśpiona.

Aha! ten Rybarczyk mówił mi, że w Ligocie było już kilka kontroli Woj.Ins. Wet., a ta dizsiejsza to najnowsza. na pewno nie po moim telefonie, bo kontrola była rano.

Posted

wiec pewnie chodzi o kontrole ktorą zaaranzowaly dziewczyny z ligoty, nie ma sie teraz co sprzeczac bo juz i tak sprawa zostala ruszona, a jakby doszlo do mediow co sie tam dzieje to moze wreszcie cos sie tam zmieni nie tylko na pismie!!!

Posted

iza! czekaj, my tylko gdybamy! czekamy na 'włascicelki watku' i osoby, które WIEDZA NAJLEPIEJ CO ROBIC!.

wszyscy chcemy dobrze dla psów, wiemy, ze Ty tez chcialas dobrze.

wstrzymajmy sie jeszcze chwile, dopóki nie przyjdzie dziuba i Monikita

Posted

[quote name='majafaja']iza! czekaj, my tylko gdybamy! czekamy na 'włascicelki watku' i osoby, które WIEDZA NAJLEPIEJ CO ROBIC!.

wszyscy chcemy dobrze dla psów, wiemy, ze Ty tez chcialas dobrze.

wstrzymajmy sie jeszcze chwile, dopóki nie przyjdzie dziuba i Monikita

dokladnie, to tylko nasze "gdybanie" Ja po prostu porownalam z tym co sie stalo w Olkuszu. Teraz nikt tam nie zaglada bo wszystkie dogomaniaczki z okolicy maja zakaz wstepu. A wlasciel po staremu kase bije. Media byly, TOZ sie sadzi, a IW nie widzi zadnego problemu, o UM nie wspominajac. Uklad ukladem pogania.

Posted

zastanawiam sie,czy mozna zlikwidowac schronisko od zaraz z 300 pieskami,czy dostana termin np.pol roku na przeniesienie zwierzat,szukanie domow.Moze zwrocic sie do roznych org.niemieckich o pomoc w adopcjach(jedynym problemem sa psow nie zaszczepionych nie mozna wywiezc)Moze inne schroniska przejma np.pan Harlacz,pani Jezyk.napewno sa suczki ciezarne,ktore powinny byc wykastrowane,a slepe mioty uspione.szczeniaki zawsze znajda nowe domki,problem ze starsza generacja i chorymi zwierzetami:-(

Posted

co do zakazow wejsc do schronisk,to zawsze jak sie co nieprawidlowego zauwazy ,skrytykuje,poprostu powie prawde ma sie zakaz wejscia do schronisk.Jest to obrzydliwe.!Szefowie schronisk nie znosza krytyki,interesuje ich tylko co powiedza na zewnatrz!wola nikogo nie wpuszac na teren schronisk,zeby za duzo nie widziec:shake: maja w nosie dobro zwierzat!Moze nie we wszystkich schroniskach tak jest,ale ja jak do tej pory tylko z takimi w wiekszosci mam do czynienia !

Posted

Iza - nie obrażaj sie i nie uciekaj tak od razu - wysłałam Ci priva z kontaktem do Edyty /adres e-mail i numer telefonu/. Zgadajcie się już bezpośrednio. Co się stało to się nie odstanie. Tylko troszeczkę szkoda, że nie "wbiłaś się" głębiej w wątek przed telefonem... Ale może to już nie być ważne, bo dziewczyny prowadzą te sprawy od dawna i być może dlatego te pewne urzedy poczyniły już kroki...
A i Twoja pomoc może być potzrebna na przyszłość. Juz Wy się bezpośrednio umówcie. edyta pozwoliła mi przekazywać swój numer każdem, kto mógłby jakoś pomóc... Zadzwoń do niej - proszę.