Silky Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Paola06 napisał(a):Heyo! Bylam wczoraj w odwiedzinach u dobki-tak.tak tej niby bez oczka. Oczy ma obydwa-zaropiałe-ledwo co wdzi ale jak poczuła świeżą kiełbaskę - to od razu się ożywiła:) Jest w Klinice u DR.Czogały w Katowicach. Mam nadzieję że ludzie którzy przyczynili do takiego tej całej sytuacji-odpowiedzą za to przed sądem------BŁAGAM PILNUJCIE TEGO-!!!!!!!!!!!!!!!!! Opinia lekarzy w jakim stanie przejeli psy-też jest bardzo istotna. Rozesłałąm do Wszystkich co mają gg w Ligocie temat dobermanów. Zobaczymy jak zareagują. Może Wy roześlecie przez Skypa i inne komunikatory. Quote
dziuba Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Silky - nie wiem, czy wszyscy w Nowej Ligocie maja telefon, a co dopiero internet i gg. To mala wioska. Ligot w Polsce jest sporo Quote
dziuba Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 link do kącika adopcyjnego psów z Ligoty - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3079781#post3079781 pierwsze 2 posty do psy przebywajace jeszcze w Ligocie, post nr 3 - psy na tymczasach i na leczeniu . do wieczora uzupelnie wszystkie psy do adopcji, jesli zapomnialam tez wymienic ktoregos "tymczasowego" - prosze sie upomniec :) pytania co do konkretnych psiakow prosze kierowac na tamtym watku, tutaj niech toczy sie dyskusja co do samej ligoty zaraz pousuwam wlasne posty nie wnoszace nic do sprawy, jak kazdy troche posprzata, to watek zrobi sie bardziej przejrzysty :) Quote
andzia69 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 co z sunią????? komu ew. podać namiary na chętnego z Zawiercia????? trzeba zadzwonić, opowiedzieć trochę o suni - pies do ogrodu, super buda, nie na łancuch - pan chce sunię i do tulenia i na spacery i do gadania, są dzieci. Quote
dziuba Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Andzia - moze byc do mnie - moge zadzwonic, ale wieczorem dopiero i najlepiej stacjonarny :( Quote
Vutz Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 zgodnie z prośbą DZIUBY usunęłam wszystkie swoje posty, które wydały mi się mało potrzebne. może faktycznie, niech kazdy skasuje mało wnoszące posty - wątek będzie bardziej czytelny.... pozdrawiam wszystkich! Quote
Silky Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 dziuba napisał(a):Silky - nie wiem, czy wszyscy w Nowej Ligocie maja telefon, a co dopiero internet i gg. To mala wioska. Ligot w Polsce jest sporo To wejdź w gg i napisz w miejsce miasta w wyszukiwarce Ligota a Sama zobaczysz że jest parę odób, a w około są duże miasta. Quote
Cisex Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Z Nowej Ligoty nikt się nie znalazł a w okolicy Wrocławia jest dużo Ligot i to na dużej odległości od siebie Quote
Silky Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 A pytałam tu kogoś czy ta miejscowość się nazywa Ligota to napisał że tak i nie wiedziałam że to jest Nowa Ligota. Pies z Łodzi chyba właśnie w taki sposób znalazł dzisiaj dom. Quote
dziuba Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Faktycznie w tytule jest błąd - schron jest w Nowej Ligocie -- w okolicy jest jeszcze Mala i Wielka Ligota -- i to chyba nie jedyne Ligoty na mapie :) Quote
Silky Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 dziuba napisał(a):Faktycznie w tytule jest błąd - schron jest w Nowej Ligocie -- w okolicy jest jeszcze Mala i Wielka Ligota -- i to chyba nie jedyne Ligoty na mapie :) Moja wczorajsza praca więc poszła na marne. Szkoda. Quote
oktawia6 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Czy to "miejsce" TĘ NORĘ MAKABRYCZNĄ WIDZIAŁ POWIATOWY LEKARZ WETERYNARII? czy jest to gdzieś zgłoszone-komu to coś podlega? pod Urząd Miasta czy jakiejś osobie? Quote
Edi100 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Właśnie obejrzałam w Faktach! Mam nadzieję że władze znajdą pieniądze i znajdzie się pomoc!!!!! Obaz który zobaczyłam:-( A propos Ta Ligota jest koło Oleśnicy ( czyli jakieś 20 km od wrocławia) Quote
Beata J. Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 chyba chodzi o nasze fakty w regionalnej TVP3 Kurcze, też nie widziałam :shake: Quote
andzia69 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 oktawia6 napisał(a):Czy to "miejsce" TĘ NORĘ MAKABRYCZNĄ WIDZIAŁ POWIATOWY LEKARZ WETERYNARII? czy jest to gdzieś zgłoszone-komu to coś podlega? pod Urząd Miasta czy jakiejś osobie? oktawia - poczytaj od A do Z to będziesz mieć jasnosć Quote
Edi100 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 makulka napisał(a):Kurcze Edi w których faktach? Tak w regionalnych. Mam nadzieję że to poruszy serca! Quote
andzia69 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 macie tu link - choć o tym można poczytać art. z faktów pt. psia dola http://ww6.tvp.pl/1687,20070203454777.strona Quote
amikat Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Dobeczka wyrwana z koszmaru, przebywajaca w Katowcach w klinice zaszczyciała mnie dzisiaj spacerkiem. JE!!! Ma apetyt. Bez kagańca,, wymyziałam ja za wszystkie złe czasy. Ludzie!!! to taki piękny i wierny pies. Tylko to piękno schowało sie pod chorym ciałkiem. Jej chore oczy (bo ma dwa tylko pod ropskiem nie widać) - patrzą z taką ufnoscia jak mozna zrobić taką krzywde. Mam sponsora na jej leczenie - w klinice już o tym wiedzą. Nie wolno dopuścić do tego aby uszło to zbrodniarzom na sucho. ZA KRATY - albo praca społeczna pod nadzorem na rzecz psów, kotów czy innych stworzeń. Bedę z Paolą jeżdzić tam na zmianę. Nie zostawimy jej samej. Inne psy z tego obozu śmierci mam nadziję zostaną wyrwane z piekła. Dziękuję tym którzy ta sprawą sie zajeli. DZIĘKUJE. Quote
andzia69 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 amikat - jakie cudowne wieści!!!! teraz tylko zdrówko musi wrócić i do cudownego domku!!!!:multi: Quote
madziara1983 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Super wiadomości. Ludki ,sledze cały czas watek i trzymam kciuki za was i za załatwienie tej całej sprawy.Te wiadomości regionalne to takie jakies słabe, krótkie. 20 groszy na psa-myslałam ,że źle widze....................... Quote
basia0607 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 O tym musi usłyszeć cała Polska ,20 gr.na psa.To starczy na miskę wody. Może to jest dobry czas ,żeby zainteresowac odpowiednie służby tematem.Trzeba iść za ciosem,odwrotu nie ma.Gdy mówie ludziom w jakich warunkach przebywają psy,to sie dziwią. Ludzie myślą ,że państwo zapewnia warunki zwierzętom odpowiednie.Ludzie nie mają o niczym pojecia .Albo nie chcą o niczym wiedziec! Quote
basiagk Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Ludzie nie chcą wiedziec w moim mieście policjant nawet nie wiedzial gdzie sie mieści azyl!!! A co dopiero zwykli ludzie?! Azyl jest schowany przy wyspisku śmieci i nikt się tym miejscem nie interesuje! Co za naród!!! Quote
xxxx52 Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Burmistrzowie wola przeznaczac pieniadze na klombiki niz na jedzenie,leczenie,lub kastracje dla biednych zwierzat! Schroniska to nic innego jak czarna plama gmin,wojewodztw.Lepiej by bylo,zeby nie istnialy,a zwierzeta bylyby uspiony! Quote
Recommended Posts