Dorothy Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 czy bedzie jakas lista z grubsza psow ktorm mozna pomoc procz pokazywanych w kolko tych kilku? Mamay narazie OK-ka, N-ke, mala kudlata psice i dobermany. Co jeszcze? Czy nie ma zadnych poza tym szczeniat? Mordercy, swoja droga... D Quote
Dorothy Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Vutz napisał(a):jak to, nie żyją? zapewne zostaly uspione w schronisku jak to sie czesto robi. :-( Quote
Cisex Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Dziewczyny zabraly dzisiaj szczeniaczka taki owczarkowaty byl na zdjeciach wczesniej. Teraz są na klinikach z dwoma przerazliwie chudymi psami. Musimy uzbierać pieniądze na ich uratowanie. Pozniej bedą zdjecia. Są przerazliwie wychudzone same kości. Rówież wzięły dobermankę która ma jechać do Katowic. :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Ps. Potrzebna kasa na ratunek psiaków!!!!!!! Quote
basia0607 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Kiedys też myslałam ,że rozglos nie sprzyja tej sprawie.Zdanie po woli zmieniam. Tu trzeba działać b. szybko. Dziewczyny robią wszystko,ale nie wuadpotują wszystkich psów.Wyciagają psy ,ale nowych ciągle przybywa,Syzyfowa praca.Doszło by do tego ,że nie wpuszczane by były do schroniska ,tak jak robia to w innych. W Polsce największą siłe maja media i trzeba wykorzystać to ,ze p. Iza zajeła sie sprawą Psy trzeba tylko zinwentaryzować ,a niezależny lek.weterynarii ocenil by stan zdrowia wszystkich przebywajacych tam zwierzat.Może uda sie zmienić pracowników schroniska na ludzi porzadnych i poprawić warunki w schronisku.Radzę skorzystać z chęci pomocy p. Szmielewicz a nie krytykować.Stało sie i radzę szybko wykorzystać te szanse póki nie bedzie za póżno.W naszym schronisku też nie jest najlepiej i jeżeli będzie potrzeba p. Izę bedziemy prosić o pomoc.W Ligocie jest takie piekło,że trzeba uderzać z każdej strony ! Quote
majafaja Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 nikt nie krytykuje pani izy!! nie o to chodzi, probujemy robic tylko to co wydaje sie najlepsze dla tych psiakow.. Quote
iza_szumielewicz Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Jutro wpłacę 100 zł na AFN. Jaki dopisek, bo już się pogubiłam:roll: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Sluchajcie, co z tym cholernym ogrodzeniem ? Czy byly juz jakies negocjacje z pracownikami nt. jego postawienia? Zbierane sa pieniadze na ten cel ? Najniezbedniejsze w tej sprawie jest - podkreslam poraz kolejny-zatamowanie rozrodu !! Te szczeniaki zaczynaja zycie, zeby cierpiec w tym obozie koncentracyjnym, albo za chwile umrzec - nie miejmy zluzen, ze w humanitarny sposob. Czy sa podjete jakies konkretne kroki ? (Jesli moglabym sie na cos przydac to jestem do dyspozycji.) Quote
beka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Wpłaty na Numer konta: 78213000042001038801430001 VWBank ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA NIP 7412025929 KRS 0000264523 nr konta dla przelewów z zagranicy INGBPLPW78213000042001038801430001 opłata za przewalutowanie 40zl :/ Na konto wplacajcie nawet najmniejsze kwoty. przydadza sie. Z DOPISKIEM: PSY Z LIGOTY Quote
AśkaK Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 _beatka_ napisał(a):AśkaK jak bedziesz wiedziala cos konkretnie to pisz albo dzwon na komorke 692347958 bo teraz ja malo na dogo zagladam, uczyc sie trzeba, niestety:roll: Ok, dzięki, ja teraz też mam kołowrót na uczelni... Tylko czy jakieś jeszcze maluchy są w schronisku? Czekoladki nie żyją [']:-( , mały owczarkowaty zabrany, czy zostały jakieś jeszcze? Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 AśkaK jakbyś sie zdecydowala na danie jakiegos gluta do hoteliku to możemy dzielić się kosztami:cool3: Quote
dziuba Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 W Ligocie byl dzisiaj dzien.... najgoretszy chyba w jej historii. Zostaly przeprowadzone kontrole, byly negocjacje w urzedach. Sprawa jest jasna - to miejsce jako schron nie ma racji bytu. Co do tego wszyscy sa zgodni. Najwazniejsze ustalenia -- zostanie zablokowany doplyw nowych psow do schroniska!! Chaos jaki zapanowal w tym miejscu jest juz nie do opanowania. Po tym wszystkim pracownicy nie chcieli juz nas widziec. udalo nam sie jednego przekonac - zostalismy wpuszczeni do srodka. Tam rozegral sie koszmar... Czekoladowe szczeniaki nie zyja!!! Jutro zostanie zlecona sekcja zwlok Dwa makabrycznie wychudzone psy zostaly dowiezione na leczenie do kliniki AR - zdjecia jutro (w tym wszystkim zapomnielismy aparatu) - potrzebne pieniadze na leczenie !! Suczka razem ze szczeniakiem, o ktorym wczesniej nie wiedzielismy, zostala przewieziona do Wroclawia - natychmiast potrzebujemy domu tymczasowego !!!! Suczka pod kolano, bez objawow choroby. Odebralismy jeszcze jednego szczeniora. Dom tymczasowy na juz !!!! Do Wroclawia przyjechala takze brazowa dobermanka, aisaK podjela sie leczenia w Katowicach :multi: Potrzebna kasa na leczenie dobermanki !!! Doberman z kojca jest tragicznie wychudzony - on rowniez na juz musi zostac zabrany! Sukcesywnie bedziey wybierac psy, staramy sie o opieke weterynaryjna i jakies dotacje. Wszystkie dowody przeciwko wlascicielce zostana wykorzystane.... Quote
AśkaK Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='beatka']AśkaK jakbyś sie zdecydowala na danie jakiegos gluta do hoteliku to możemy dzielić się kosztami:cool3: Nie, szczeniorka do hotelu bym nie dała w życiu, maluszek musi się socjalizować i być w domu a nie w boksie za kratami.:p Ale jakąś małą suńkę, w miarę nieproblematyczną, mogłabym w hoteliku umieścić...tylko najpierw pewną 7-osobową gromadę muszę gdzieś po nowych domach rozparcelować. Chyba że zrobi się zrzutę...ja w tej chwili jestem bez grosza :oops: ...hotel po 20 zł za dzień. Może udałoby mi się wynegocjować za dwie małe sunie (jeśli razem mogłyby mieszkać w boksie), 30 zł. To po 15 za jedną by wychodziło. Ale ja na razie nie jestem w stanie dać więcej niż 100 zł na mies i to dopiero od końca lutego, teraz dziura w kieszeni. Może razem w kilka osób damy radę..?:oops: Quote
AśkaK Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 dziuba napisał(a): Suczka razem ze szczeniakiem, o ktorym wczesniej nie wiedzielismy, zostala przewieziona do Wroclawia - natychmiast potrzebujemy domu tymczasowego !!!! Suczka pod kolano, bez objawow choroby. dziuba napisał(a):Odebralismy jeszcze jednego szczeniora. Dom tymczasowy na juz !!!! Dziuba, jeśłi byłby transport do W-wy to malucha wezmę do siebie. Dla suczki z małym mogę załatwić hotel, tak jak pisałam wyżej. Quote
Dorothy Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 DZIUBA ta suczka ze szczeniakiem to jaka? a ten szczenior? gdzie sa teraz? czy to oznacza ze wiecej Was tam nie wpuszcza? a co z reszta psow???:-( Quote
dziuba Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='Dorothy']DZIUBA ta suczka ze szczeniakiem to jaka? a ten szczenior? gdzie sa teraz? czy to oznacza ze wiecej Was tam nie wpuszcza? a co z reszta psow???:-( Suczka szczeniak Oni juz nie maja nad tym zadnej kontroli, wpuscic - wpuszcza, ale zaczeli strasznie swirowac. Koles gadal, ze niby nie ma juz dobermanki... najpierw ze nie zyje, potem ze oddana do adopcji... kolezanka dojrzala ja w jakims kojcu! Musi zostac opracowany plan dzialania, najwazniejsze ze nowe psy nie beda tam dowozone. Przepraszam, natym etapie nie mozemy pisac o szczegolach. Musicie nam zaufac.... Quote
basiagk Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Ufamy!!! Daje 100 zł Skopiuję tekst dziuby na niebieskim forum Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Miejmy nadzieję, że te wszystkie zakazy i nakazy będą egzekwowane. Wspaniale, że tyle robicie i chwała Wam za to.Wreszcie ruszyliśmy z martwego punktu.. Quote
beka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 czy ardeka jest jeszcze w schronie? chciałam ja dac na terriery .. Czy wiadomo coś o tym onku co niedawno przyjechał? dziuba czy mogę skopiowac Twoją relację na forum labradorów i owczarków (założyłam tam wątki pieskom)? Quote
dziuba Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='beka']czy ardeka jest jeszcze w schronie? chciałam ja dac na terriery .. Czy wiadomo coś o tym onku co niedawno przyjechał? dziuba czy mogę skopiowac Twoją relację na forum labradorów i owczarków (założyłam tam wątki pieskom)? terier juz jest pod opieka terieromaniakow - to jego watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38751 smialo kopiuj watki! Quote
basia0607 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Dziewczyny !!cała Polska śledzi Wasze poczynania. wzbudzają one w nas wiele emocji.Jesteśmy sercem z Wami ,chociaż to Wy uczestniczycie bezposrednio w tej sprawie.Wspołczuję ogladania tego dramatu na własne oczy.Jutro wyśle kase.Prosze Boga abyście mialy takie dowody że ten folwark "doktora Mengele"zniknie z mapy, albo odnowi sie w dobrym tego słowa znaczeniu. Quote
wredne_słonko Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Jasne, że ufamy i najlepiej za dużo na forum nie pisać ;) Ja wpłace pieniądze w piątek na ogólny Ligoty. Czy będziecie zakładać skarpete dla każdego psiaka z osobna? Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 dziuba gdzie przebywa szczeniak?mozecie go przetrzymac do srody przyszlej?wtedy po niego pojade? Quote
Kasia_82 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Przeczytalam caly watek.Znowu siedze i placze :placz: Przez caly dzien tylko same zle nowiny :grab: Quote
AśkaK Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Napisałam na wątku transportowym zapytanie o trasę Wrocław - W-wa. Spory kawałek drogi, ale może tutaj też uda się znaleźć kilka tymczasów.:oops: Gdyby był transport...zawsze to jakaś dodatkowa możliwość. Dziewczyny, jak macie zdjęcia to wrzucajcie, im więcej psiaków pokażecie tym więcej znajdzie DT - bo tak w ciemno to trudno brać.:oops: Quote
andzia69 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 dziuba - a ja ponawiam prośbę o uaktualnienie zdjęć psiaków do adopcji w 1 poscie, jesteście the best!!! Iza - czy mogłabys się jakoś przyczynic do jakiś apeli w radio odnośnie adopcji ???? Może by choć troszke psów poszło w ten sposob... Quote
Recommended Posts