Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='inga.mm']podeślij mi info na [email protected]
Jakies badania, diagnozy.
polece do dr Garncarza i zapytam.
4 kółka wydają sie bardzo wysoką ceną, jednak nie wiem co trzeba zrobić, więc nie chcę się wymądrzać.
Chętnie przebadam sytuację w Wawie
oczu nie dało się zbadać bo ta zaćma jest tak dojrzała ze tylko przy pomocy odpowiedniego sprzętu można się przez nią przebić, Garncarz może Ci tylko powiedzieć ile u niego będzie kosztować operacja i że na odległość nie da się postawić diagnozy......ale jak chcesz to możesz dopytać o ewentualny koszt operacji...choć wydaje mi się że jak już zaczniemy we Wrocku to tam skończymy jeśli nie będzie dużej różnicy w cenie.....

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To był niezwykły telefon. Najpierw Pani zapytała (po ogł.w gazecie) czy mamy juz domek dla Juranda. Ja zaniemówiłąm...Pani mówi ,że jeżeli mamy Go oddac do schroniska bądź uśpić (hehehehe)..... to Ona się Nim z chęcią zajmie....że Jego ślepota Jej nie przeszkadza...ale ,że gdyby był dom lepszy niż Jej to mamy Go śmiało oddać. A Ona weźmie inną naszą bidę. Może być ws gorszym stanie niż Jurand. UWIELBIAM TAKICH LUDZI!!! Od razu przeczuwałam ,że to ten dom. To nie była chwila spowodowana przeczytaniem dużego artykułu o psiaku ..... okraszonym zdjęciami w gazecie..... ta kobieta przemyślała dokładnie swoją decyzję. Pojechałyśmy spotkać się z domkiem. I miałam rację..... DOM CUDO. Dwie staruszki sunieczki.... wypieszczone i uwielbiające swoich Państwa. Dziś po raz pierwszy spotkanie domek -Jurand. I WYPADŁO REWELACYJNIE. To prawdziwi psiarze.....Pan też rozczulił nas baaaardzo kiedy opowiadał o swoich psach.To mądrzy i wrażliwi Ludzie. Jeśli to wszystko nam się uda..... JURAND BĘDZIE SZCZĘŚLIWY. I powiem Wam w sekrecie..... będzie miał na imię BEZIK. Pasuje do Niego?...co?

Posted

danavas napisał(a):
ja proponuję Bzik...bardziej pasuje...:eviltong:

hahahaha..... Aga. Im tego nie powiedziałam...bałam się. Wiesz ,że Twoja propozycja jest strzałem w dziesiątkę? hahahaha

Posted

Och !!!!!!! Popłakałam się ze szczęścia, że Jurandzik będzie miał domek pełen miłości !!!!!!!!
Hhhhhhhhhhhhhuuuuurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja zawsze będę go miała w sercu jako JUrand! Ale Bezik też ładnie!
A przy okazji...
Zerknijcie cioteczki ! Będzie tam mój Kołtunik! A może i wy wystartujecie ze swoimi serduchami?
http://www.dogomania.pl/threads/214637-Wybór-najładniejszego-psa-dogomani!!Bazarek-do-30.09.godz.20-Dla-Fado-i-Bid-z-Izabe
oraz
http://www.dogomania.pl/threads/2147...-godziny-21.00

mała poprawka jak ktoś czytał wczesniej. Pomyliłam przedtem strony.

Posted

Bardzo się, cieszę, że znaleźli się wspaniali ludzie, któryz chcą przyjąć Juranda. Dla mnie Jurand to Jurand i bez znaczenia, jak bęzie miał na imię w przyszłości. Waźne, by ludzie go kochali i o niego dbali. I aby ten domek był najwaspanialszym domkiem na świecie!

I tu mam pytanie kiedy Jurand jedzie na operację, i kiedy do nowego domku, jeszcze przed operacją czy już po?

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
z badan to On mial narazie tylko krew
niewiem czy na konsultacji w Gliwicach dziewczyny dostały jakies rozpoznanie na pismie...po 27.09 trzeba bedzie pojechac najpierw z Jurandem na diagnoze do Wrocławia i potem drugi raz na operacje, wiec wiecej wiadomo będzie po wizycie we Wrocławiu

dr Garncarz poleca swoją koleżankę we Wrocławiu - dr Annę Cisło.
Podobno można z nią negocjować ceny dla bezdomnych psów, szczególnie po powołaniu się na dr Garncarza
Nie mogłabym rozmawiać o koszcie operacji bez informacji o przyczynie ślepoty

Posted

musiałam szybko mrugać oczami, żeby powstrzymać łzy! Jurandzik trafił na swoich aniołów :) I dobrze, że zmieni imię, nowe życie=nowe imię :) a że jeszcze kojarzy się z bezą i bzem, to życzę mu słodkiego jak beza i zapach bzu życia :)

Posted

inga.mm napisał(a):
dr Garncarz poleca swoją koleżankę we Wrocławiu - dr Annę Cisło.
Podobno można z nią negocjować ceny dla bezdomnych psów, szczególnie po powołaniu się na dr Garncarza
Nie mogłabym rozmawiać o koszcie operacji bez informacji o przyczynie ślepoty

Kochana, jak mamy do wyboru Kiełbowicza ze świetnym sprzętem, to postawimy na niego, z resztą Nescca już wstępnie dzwoniła..... nie będziemy kombinować, ale dzięki bardzo za zaangażowanie...... Dobrze wiedzieć, że ktoś czuwa:)

Posted

inga.mm napisał(a):
Tak tylko informacyjnie podsyłam.
Nic na siłę (tylko młotek).
Może przyda się w przyszłości (pukam w niemalowaną część głowy)

hehehe....spoko;)

Posted

Mój bazarek na Duszka, Juranda i Majka http://www.dogomania.pl/threads/214364-**-KIEŁBASA-Z-KOŚCIĄ–cegiełki-na-leczenie-Duszka-Michaela-i-Juranda-do-północy-20.09 wczoraj się skończył i razem utargowaliśmy 120 zł, czyli po 40 zł na psa. Oto darczyńcy:
[FONT=Tahoma][SIZE=3][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]Julia84: 15 zł[/FONT]
Karina R: 55 zł
[FONT=Tahoma][SIZE=3]wujek & ciocia: 25 zł[/FONT]
[SIZE=3]aniolek2000: [FONT=Tahoma]25 zł[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Na bazarku podane było do wpłat konto OTOZ. Bardzo Was proszę o sprawdzenie tych wpłat po 10. września i potwierdzenie na wątku bazarku, żeby można go było formalnie zamknąć :lol:. [/FONT]