danavas Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='inga.mm']podeślij mi info na [email protected] Jakies badania, diagnozy. polece do dr Garncarza i zapytam. 4 kółka wydają sie bardzo wysoką ceną, jednak nie wiem co trzeba zrobić, więc nie chcę się wymądrzać. Chętnie przebadam sytuację w Wawie oczu nie dało się zbadać bo ta zaćma jest tak dojrzała ze tylko przy pomocy odpowiedniego sprzętu można się przez nią przebić, Garncarz może Ci tylko powiedzieć ile u niego będzie kosztować operacja i że na odległość nie da się postawić diagnozy......ale jak chcesz to możesz dopytać o ewentualny koszt operacji...choć wydaje mi się że jak już zaczniemy we Wrocku to tam skończymy jeśli nie będzie dużej różnicy w cenie..... Quote
azalia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 cudownie,że Jurandzik będzie miał dom,gdyby jeszcze odzyskał wzrok.. Quote
nescca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 To był niezwykły telefon. Najpierw Pani zapytała (po ogł.w gazecie) czy mamy juz domek dla Juranda. Ja zaniemówiłąm...Pani mówi ,że jeżeli mamy Go oddac do schroniska bądź uśpić (hehehehe)..... to Ona się Nim z chęcią zajmie....że Jego ślepota Jej nie przeszkadza...ale ,że gdyby był dom lepszy niż Jej to mamy Go śmiało oddać. A Ona weźmie inną naszą bidę. Może być ws gorszym stanie niż Jurand. UWIELBIAM TAKICH LUDZI!!! Od razu przeczuwałam ,że to ten dom. To nie była chwila spowodowana przeczytaniem dużego artykułu o psiaku ..... okraszonym zdjęciami w gazecie..... ta kobieta przemyślała dokładnie swoją decyzję. Pojechałyśmy spotkać się z domkiem. I miałam rację..... DOM CUDO. Dwie staruszki sunieczki.... wypieszczone i uwielbiające swoich Państwa. Dziś po raz pierwszy spotkanie domek -Jurand. I WYPADŁO REWELACYJNIE. To prawdziwi psiarze.....Pan też rozczulił nas baaaardzo kiedy opowiadał o swoich psach.To mądrzy i wrażliwi Ludzie. Jeśli to wszystko nam się uda..... JURAND BĘDZIE SZCZĘŚLIWY. I powiem Wam w sekrecie..... będzie miał na imię BEZIK. Pasuje do Niego?...co? Quote
danavas Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ja proponuję Bzik...bardziej pasuje...:eviltong: Quote
nescca Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 danavas napisał(a):ja proponuję Bzik...bardziej pasuje...:eviltong: hahahaha..... Aga. Im tego nie powiedziałam...bałam się. Wiesz ,że Twoja propozycja jest strzałem w dziesiątkę? hahahaha Quote
Sarunia-Niunia Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Ależ cudnie się dzieje... Jednak mnie do Juranda, najbardziej pasuje... Jurand! Jednak imię, jest to rzecz zupełnie drugorzędna... Dom i Miłość, to wszystko czego potrzebujemy i my i nasi Pupile!!! Quote
Karina R Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Och !!!!!!! Popłakałam się ze szczęścia, że Jurandzik będzie miał domek pełen miłości !!!!!!!! Hhhhhhhhhhhhhuuuuurrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja zawsze będę go miała w sercu jako JUrand! Ale Bezik też ładnie! A przy okazji... Zerknijcie cioteczki ! Będzie tam mój Kołtunik! A może i wy wystartujecie ze swoimi serduchami? http://www.dogomania.pl/threads/214637-Wybór-najładniejszego-psa-dogomani!!Bazarek-do-30.09.godz.20-Dla-Fado-i-Bid-z-Izabe oraz http://www.dogomania.pl/threads/2147...-godziny-21.00 mała poprawka jak ktoś czytał wczesniej. Pomyliłam przedtem strony. Quote
Bogusik Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Wspaniałe wiadomości!Jurandziku-Beziku będziesz miał cudowny i kochający domek!Dobrze,że są jeszcze tacy ludzie jak ci Państwo o wielkich sercach! Quote
MALWA Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Bardzo się, cieszę, że znaleźli się wspaniali ludzie, któryz chcą przyjąć Juranda. Dla mnie Jurand to Jurand i bez znaczenia, jak bęzie miał na imię w przyszłości. Waźne, by ludzie go kochali i o niego dbali. I aby ten domek był najwaspanialszym domkiem na świecie! I tu mam pytanie kiedy Jurand jedzie na operację, i kiedy do nowego domku, jeszcze przed operacją czy już po? Quote
nescca Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 27 mamy dzwonic celem umowienia sie. mysle że Jurand trafi do nowego domku pod koniec pazdziernika!!! Quote
inga.mm Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):z badan to On mial narazie tylko krew niewiem czy na konsultacji w Gliwicach dziewczyny dostały jakies rozpoznanie na pismie...po 27.09 trzeba bedzie pojechac najpierw z Jurandem na diagnoze do Wrocławia i potem drugi raz na operacje, wiec wiecej wiadomo będzie po wizycie we Wrocławiu dr Garncarz poleca swoją koleżankę we Wrocławiu - dr Annę Cisło. Podobno można z nią negocjować ceny dla bezdomnych psów, szczególnie po powołaniu się na dr Garncarza Nie mogłabym rozmawiać o koszcie operacji bez informacji o przyczynie ślepoty Quote
azalia Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Po prostu cudowna nowina,Jurandzik będzie miał swój własny i to jaki dom. Quote
Barkelona Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 musiałam szybko mrugać oczami, żeby powstrzymać łzy! Jurandzik trafił na swoich aniołów :) I dobrze, że zmieni imię, nowe życie=nowe imię :) a że jeszcze kojarzy się z bezą i bzem, to życzę mu słodkiego jak beza i zapach bzu życia :) Quote
danavas Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 inga.mm napisał(a):dr Garncarz poleca swoją koleżankę we Wrocławiu - dr Annę Cisło. Podobno można z nią negocjować ceny dla bezdomnych psów, szczególnie po powołaniu się na dr Garncarza Nie mogłabym rozmawiać o koszcie operacji bez informacji o przyczynie ślepoty Kochana, jak mamy do wyboru Kiełbowicza ze świetnym sprzętem, to postawimy na niego, z resztą Nescca już wstępnie dzwoniła..... nie będziemy kombinować, ale dzięki bardzo za zaangażowanie...... Dobrze wiedzieć, że ktoś czuwa:) Quote
inga.mm Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Tak tylko informacyjnie podsyłam. Nic na siłę (tylko młotek). Może przyda się w przyszłości (pukam w niemalowaną część głowy) Quote
danavas Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 inga.mm napisał(a):Tak tylko informacyjnie podsyłam. Nic na siłę (tylko młotek). Może przyda się w przyszłości (pukam w niemalowaną część głowy) hehehe....spoko;) Quote
marra Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 no nieeeeee Jurand ma dom ???? WSPANIALE !! to naprawdę cudna wiadomość. Bezik :D słodko ;) Quote
Yv1958 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ciesze sie bardzo. Jeszcze nie moge uwierzyc...szczypie sie w noge:smile: Quote
Incia Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 A mnie oczy szczypią, bom się pobeczała jak niemowlę... Quote
Lu_Gosiak Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 marra napisał(a):no nieeeeee Jurand ma dom ???? WSPANIALE !! to naprawdę cudna wiadomość. Bezik :D słodko ;) jeszcze nie, ma ale ma miec pod koniec października:):) Quote
danavas Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):jeszcze nie, ma ale ma miec pod koniec października:):) heheheh:) lubię jak budujesz napięcie;) Quote
marra Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):jeszcze nie, ma ale ma miec pod koniec października:):) Ma i już !! :D:D Quote
Lili8522 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']jeszcze nie, ma ale ma miec pod koniec października:):) [SIZE="5"]:laola::laola: Quote
wawer Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Mój bazarek na Duszka, Juranda i Majka http://www.dogomania.pl/threads/214364-**-KIEŁBASA-Z-KOŚCIĄ–cegiełki-na-leczenie-Duszka-Michaela-i-Juranda-do-północy-20.09 wczoraj się skończył i razem utargowaliśmy 120 zł, czyli po 40 zł na psa. Oto darczyńcy: [FONT=Tahoma][SIZE=3][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Julia84: 15 zł[/FONT] Karina R: 55 zł [FONT=Tahoma][SIZE=3]wujek & ciocia: 25 zł[/FONT] [SIZE=3]aniolek2000: [FONT=Tahoma]25 zł[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Na bazarku podane było do wpłat konto OTOZ. Bardzo Was proszę o sprawdzenie tych wpłat po 10. września i potwierdzenie na wątku bazarku, żeby można go było formalnie zamknąć :lol:. [/FONT] Quote
Recommended Posts