Alicja Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='Wet-siostra']Dobrze,że choć jeden psiak będzie miał nowy dom. :-) Pietrucha,Ty się lepiej nie przyznawaj do tego Lidla,bo Cię na CK wsadzą... ;-) Kurcze,ja w sumie mam miejsce,ale pewnie i tak psa nie dostanę,więc się nawet nie wychylam. wiecie co ...z tą karmą z Lidla to ja bym tak wcale nie mówiła że źle ... mój osobisty psiór , kiedyś w obliczu klęski jak nam karma nie dojechala musiał zjeść Lidlowską ...zasmaczyla i potem jadł chyba z póltora roku ... przez ten czas nie miał ani razu biegunki co wczesniej sie mu zdarzało i jadł RC intestinala ... znam psiaki co jedzą tą karmę od zawsze i są naprawde w super kondycji Trzymam kciuki za wszystkie psiaki. Oglądałam w TV relację z ewakuacji-ludzie,krowy,psy... Smutne... A najgorsze jest to,że podobno nadal ma padać... serce pęka jak się na to patrzy Quote
__Lara Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='pietrucha204']info ze schronu- w związku z tym, że został zalany szpital część kocy i wszystkiego co nadaje się na szpitalne posłania zaczęło brakować:( więc dary rzeczowe również dla schronu jest potrzebna :([/QUOTE] Podniosę, bo ważne! :( Quote
bazylowa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 U nas pogoda dziś straszna... Leje okropnie, dokładnie jak w dzień powodzi i nie poprawia się... Nie wiem... Jeśli tak się utrzyma to chyba możemy oczekiwać najgorszego... http://pogoda.onet.pl/1,3619,38,,,kedzierzyn-kozle,miasto.html Quote
bazylowa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 W radiu uspokajają, że te opady nie będą już miały wpływu na poziom Odry. Quote
Wet-siostra Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 U nas dziś znowu pada.. A z tą karmą to jest tak: skład ma porównywalny do innych,drogich karm.Nie płacisz jedynie za markę.Tak samo zresztą jak z wieloma innymi rzeczami.Można kupić dobrą jakość taniej. Napisałam o tych CK ponieważ mnie swego czasu tu na dogomanii prawie zaszczuto za to,że karmiłam swoje psiaki karmą z marketu...Tak,jakby to było najważniejsze... No ale było,minęło. Żal mi tych wszystkich zwierzaków...A tu jak na złość pada i pada... Quote
pietrucha204 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 no wiesz jak się ma 1,2 psy to mozna sobie pozwolic na lepsze karmy ale prz 44 np? skad kasę na to ;)? no dobra to może nie dadza mnie na CK ;) Quote
NatiiMar Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Mój kot żre tylko whiskasa albo kitekata. Kupiłam mu kiedyś 1,5 kg karmy za 30 zł! Jak był chory, coś z royala to chyba było. I bardzo mu to ciężko przechodziło przez gardło. Moja suka jadła czasem royala, czasem pedigree,a jak było gorzej z finansami to i kupowałam puszkę ARO za 2 zł i tez było dobrze. Jak człowieka stać na kawior do obiadu,to niech sobie żywi psa acaną. Ale jak sam czasem nie ma co do gara włożyć, to i chleb dla psa jest dobry. I to nie jest wyznacznikiem miłości do psa. Tak uważam. Co do przytuliska, jedziemy w tym tygodniu na zwiad z Pietruchą. Chyba w środę przed południem. Wstawimy zdjęcia i poinformujemy co jst najpilniejsze do roboty. Quote
Wisełka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='pietrucha204']no wiesz jak się ma 1,2 psy to mozna sobie pozwolic na lepsze karmy ale prz 44 np? skad kasę na to ;)? no dobra to może nie dadza mnie na CK ;)[/QUOTE] Zależy kto ile ma kasiory. Jak miałam 1 jamniora to jadl Royala, potem doszedł 2i jamnior /nie taki mały prawie 12kg/ to przeszliśmy na Acanę, a z powodu braku kasy teraz lecimy na Arionie od ponad pół roku i jest GIT. Quote
malami Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='NatiiMar']Co do przytuliska, jedziemy w tym tygodniu na zwiad z Pietruchą. Chyba w środę przed południem. Wstawimy zdjęcia i poinformujemy co jst najpilniejsze do roboty.[/QUOTE] Proszę wyślijcie info do DIF, oferowała zorganizowanie zbiórki rzeczy i jedzenia pod Warszawa dla przytuliska. Quote
NatiiMar Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 My narazie jedziemy na rozeznanie. Musimy ocenić co i jak robić, ustalić jakąś kolejność działań. Potem będziemy działać. Quote
basia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 U źródeł Wisły przelotne ulewy! Nie widziałam jeszcze aby w ciągu 24h było kilka oberwań chmury! Teraz tak właśnie jest, ale po ulewie wychodzi słoneczko i jakoś raźniej. Będę robiła porządki w szafie, bo powodzianom chce jakoś pomóc, to i dla psiaków coś powinno się znaleźć. Gdzie wysyłać ewentualne paczki? Na jaki adres? Quote
malami Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='NatiiMar']My narazie jedziemy na rozeznanie. Musimy ocenić co i jak robić, ustalić jakąś kolejność działań. Potem będziemy działać.[/QUOTE] OK. Ja się tylko przypominam. Quote
Akrum Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 fajnie, że ta starsza czarna sunia znalazła dzięki powodzi nowy kochający domek ;) miała tzw. szczęście w nieszczęściu :) Quote
Ania W Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Słuchajcie a gdzie można zobaczyć psy...nie chodzi o moja chęć zaspokojenia ciekawości ale zaznaczyłam sobie trzy powodziowe wątki i w sumie nigdzie nie widzę zdjęć psów (poza kilkoma z Sandomierza). Wiem, że warunki trudne, że masa rzeczy została zniszczona ale właśnie dlatego uważam, że warto zintesyfikować adopcje. Ja na którymś z wątków napisałam że możemy wziąć małą sunię lub szczeniaka na tymczas - możemy opłacić jego pobyt w hotelu. Na razie tylko jednego bo mamy już psa pod opieką ale gdyby któryś z dwójki znalazł dom to mogłbyśmy myśleć o następnym - więcej jak dwa jednorazowo ze wzgledów finansowych nie wchodzi w grę. Quote
__Lara Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='NatiiMar']My narazie jedziemy na rozeznanie. Musimy ocenić co i jak robić, ustalić jakąś kolejność działań. Potem będziemy działać.[/QUOTE] Czekamy na wieści. Quote
pietrucha204 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 nie wiem kiedy my jakieś foty porobimy. podali w radiu lokalnym, ze trasa K-K - Reńska Wieś jest nieprzejezdna a właśnie nią musimy jechać:/ planowałyśmy w środę...moze uda się do środy. nie wiem czyt am woda jeszcze stoi czy podmyło drogę? Quote
Wet-siostra Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Jedyne plusy w tym nieszczęściu to nowe domy dla psiaków... Niestety,nadal jest bardzo nieciekawie,już nawet nie mam sił oglądać TV... :-( Quote
NatiiMar Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Ania W mamy wątek na dogo naszych psiaków,ale dawno jest nieodświeżany. Teraz jak pojedziemy (o ile się uda), to na nowo zabierzemy się za adopcje. Ale kilka naszych psów ma wątki osobne. Między innymi terierowa Figa, jamnikowy Karmelek, czy mój ulubieniec Bart. Quote
Hotel KADIF Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='malami']Proszę wyślijcie info do DIF, oferowała zorganizowanie zbiórki rzeczy i jedzenia pod Warszawa dla przytuliska.[/QUOTE] Oczywiście sprawa jest aktualna! Jutro mam rozmawiać z dyrekcją naszej oświaty na ten temat, ale nie wiem z jakim skutkiem! Zaglądam cały czas na wątek, chociaż nie piszę! Quote
Cajus JB Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 No to u nas też już spokojnie. Nawet nie miałem czasu zajrzeć, ale słyszałem , że wszystko dobrze. Quote
pietrucha204 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/136903-PILNIE-POTRZEBNA-POMOC!-PSY-%C5%BBYJ%C4%84-W-B%C5%81OCIE!-Zbieramy-na-kojce-i-wybiegi.-PILNE!!!! wątek przytuliska :) i moja ulubienica :loveu::loveu::loveu: http://www.dogomania.pl/threads/183114-FIGA-z-przytuliska-SZUKA-DOMU!-K%C4%98DZIERYZN-KO%C5%B9LE-6-letnia-do-mieszkania-po-sterylce!!/page2 ciągle bez domu :( Quote
bazylowa Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 http://www.tvn24.pl/-1,1657694,0,1,ratuja-nie-tylko-ludzi-psy--krowy-i-krety-tez,wiadomosc.html Quote
Pogódka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 I medal gro dla takich, ja wiem teraz może wiele osób moje słowa ocenia jako twarde, ale ludzi musimy ratować bo tak jest bo to ludzie i trzeba,,,, a jak zwierzaki ratujemy, to zawsze ze złej akcji sie można wytłumaczyć, bo ludzi ratowaliśmy... Wilelki szacun dla ratowników, którzy ratowali zwierzaki, zastanawiam się czy by wątku odrębnego nie otworzyć...dla nich... Quote
AgaiTheta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Myślmy proszę razem jak im pomóc http://www.dogomania.pl/threads/1863...G%C4%85bin-itd Quote
Recommended Posts