Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W Świniarach też część ewakuowanych zwierząt jechała od razu do rzeźni, ot ratowanie.... kasa kasa!!! Szkoda było stracić złotówki. Psów nie ewakuowano. Dopiero jak była kasa bezpieczna pomyślano o psach...

Posted

Jesoo jak to do rzezni, Bożeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..to po co ratować , żeby zabić????????:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
leciutka jestes Marysiu jak piórko, nic nie czuje;):evil_lol:
ale walnęłaś mi komplementem Gosiu. Powiedz to mojemu lekarzowi, bo skurczybyk wczoraj powiedział, że mam schudnąć 10 kg. :-)

Posted

nescca napisał(a):
SZUKAM TRANSPORTU NA TRASIE LUBLINIEC K.K . Mam dwadziescia piec kilo karmy dla Was.

jedyne co to mogę zaproponować, że nati znowu w dobrodzieniu będzie w nastepnym tygodniu :) a karma oczywiście się przyda:)

Posted

nescca napisał(a):
SZUKAM TRANSPORTU NA TRASIE LUBLINIEC K.K . Mam dwadziescia piec kilo karmy dla Was.

Podrzuć do Dobrodzienia w środę,ja tam będę u klienta to zabiorę do nas. Jesli możesz oczywiście:)

Posted

za godzinę jadę do przytuliska z kolejną porcją jedzenia - tym razem sucha karma dla kociaków i paczka od firmy z Gliwic :):):)

wstawię foty jak wrócę. dzisiaj pomierzymy ile czego tam potrzeba:)

Posted

no oby, oby ...

wróciłam z przytuliska. foty wstawie pod wieczór, teraz jestem tylko na 5 min.
pracy tam jest bardzo dużo. trzeba zacząć od wywiezienia złomu, ale do tego zobowiązał się mój kuzyn, potem trzeba wykosić i wysprzątac teren pod nowy wybieg - wygrabic ile się da i wywieź kupkę gnoju. pod murem budynku trzeba zrobić nowy kojec dla psów, który będzie otwarty ale musi byc miejsce gdzie psy czasem będą zamkniętenp na czas wyjazdu ciągnika. pod kojec trzeba wylewkę (na kojec nie trzeba paneli bo jest 10 szt od wójta już przywiezione, ufff), kojec trzeba przykryć blachą. budy - podarowane, lub jak braknie te stare doprowadzić do użyteczności. ogrodzenie: 28 mb siatki ogrodzeniowej, 11 m paneli (w tym 4m brama, + 1 - 1,5) furtka) - tu gdzie mają byc panele trzeba zrobic podmurówkę czyli 11 m podmurówki. do siatki nie trzeba słupkow bo sa ze starej, do paneli trzeba - poszukamy na złomie.

aha i koniecznie chcemy powiększyc wybieg jednemu z psów, który musi byc odizolowany ze względu na agresję do psów. tam potrzeba raptem 4 panele... - pokażę wam na fotach ptem o cochodzi :)

to tyle jesli chodzi o wybieg. jeśli starczy pieniędzy, trzeba przykryć jeden kojec - wiatr zerwał poprzednie zadaszenie, postawić 1-2 nowe kojce (wylewka, słupki, panele) - zobaczymy jak z fuduszami będzie...