Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pietrucha jamniorka jest u mnie na dt....nie dam rady na stałe:(:(:(Ale to był ostatni dzwonek...mała od dwóch tygodni nie wychodziłą już z budy, ma okropne odleżyny, jamniorki strasznie zle znosza schron:(:(:(

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A na stałe też mam z Gliwic psiorka od ok.3 m-cy u mnie jest....był 4 lata w schronie, praktycznie od urodzenia, nikt go nie wziął, bo ......brzydki podobno(ludzie sa ślepi), oprócz tego jeszcze jednego jamniorka, też na stałe...Ten na dt jest trzeci

Posted

Cześć Pietrucha204 !
Wzięłam we wtorek wieczorem przed powodzią ze schroniska na Gliwickiej psinę. To czarna suczka kundelek. Jest nieduża, ma ślady siwizny przy pyszczku i na brzuszku, widać, że miała pogryziony nosek. Jest łagodna i przyjazna, również dla dzieci. Wydaje mi się, że nie jest najmłodsza. Czy możesz mi pomóc i powiedzieć coś więcej na jej temat, a przede wszystkim jak się wabi i jakie były jej losy. To by nam bardzo pomogło, bo do schroniska raczej już nie wróci. Mamy z nią problem z jedzeniem. W zasadzie od wtorku nie ma apetytu, jak dotąd udało mi się podać jej pomyślnie kurczaka i gotowane podroby. Nic innego nie wzięła do mordki, mimo że próbowaliśmy wielu rzeczy. Wydaje się , że nie zna suchej karmy, ani puszek dla psów. Dużo spacerujemy, ma do dyspozycji ogródek, a mimo to tak marnie je. A może tęskni ?
Pozdrawiam
tu link do zdjęcia suni: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a06e382e74a498ba.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a548b22b256adb8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0011fee3215deba.html

Posted

[quote name='pietrucha204']mam to pzred oczami cały dzień:( tam w ogóle domów wokół nie było :(:(:( jak widziałyście w tv okolice tego zerwanego walu to kilka domów i ten zagubiony psiak:( masakra...a ile takich biedactw w kraju teraz jest :([/QUOTE]

Dobrze że tego nie widziałam.... Mogli go uratować.... A może się po niego wrócili?? :roll:

Posted

[quote name='pietrucha204']mam to pzred oczami cały dzień:( tam w ogóle domów wokół nie było :(:(:( jak widziałyście w tv okolice tego zerwanego walu to kilka domów i ten zagubiony psiak:( masakra...a ile takich biedactw w kraju teraz jest :([/QUOTE]

A co będzie jak woda zejdzie, nie chcę o tym myśleć :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Posted

gaja :):):) nawet nie wiesz jaka to ulga jak jakiś psiak będzie mógłnie wracać nigdy do życia za kratami!!! wstaw koniecznie zdjęcie albo wyślij mi na maila - wyśle zaraz do Doroty ze schronu na gg to mi wszysko powie:):) z opisu to ci nie powiem, która to suńka bo trochę ich tam było/jest. Jeśli jakies problemy będą to nati ma skzołę dla psów i bazylowa również zajmuje się szkoleniem psów to pomogą :)

Posted

[quote name='gaja13']Cześć Pietrucha204 !
Wzięłam we wtorek wieczorem przed powodzią ze schroniska na Gliwickiej psinę. To czarna suczka kundelek. Jest nieduża, ma ślady siwizny przy pyszczku i na brzuszku, widać, że miała pogryziony nosek. Jest łagodna i przyjazna, również dla dzieci. Wydaje mi się, że nie jest najmłodsza. Czy możesz mi pomóc i powiedzieć coś więcej na jej temat, a przede wszystkim jak się wabi i jakie były jej losy. To by nam bardzo pomogło, bo do schroniska raczej już nie wróci. Mamy z nią problem z jedzeniem. W zasadzie od wtorku nie ma apetytu, jak dotąd udało mi się podać jej pomyślnie kurczaka i gotowane podroby. Nic innego nie wzięła do mordki, mimo że próbowaliśmy wielu rzeczy. Wydaje się , że nie zna suchej karmy, ani puszek dla psów. Dużo spacerujemy, ma do dyspozycji ogródek, a mimo to tak marnie je. A może tęskni ?
Pozdrawiam
tu link do zdjęcia suni: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a06e382e74a498ba.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a548b22b256adb8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0011fee3215deba.html

Jesooo, czy to znaczy, że psinka zostaje u Was???????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='gaja13']w moim poprzednim poście dodałam linki na fotosik[/QUOTE] własnie zauwazyłam :) wysłałam do doroty ale nie am jej jeszcze. ale dowiem się o niej wsyztskiego

właśnie przeglądam moje foty... to jest wg mnie taka suńka co juz spooooro w schronie była... wtsawię zaraz fotę to porównasz - miała swego czasu bardzo opuchniętą mordkę być może po tym pogryzieniu. jest juz dorota - potwierdziła mi ,ze to ona a na imię ma MISIA :loveu: i ma na pewno powyżej 7 lat, mieszkała na działce ze swoim panem kiedyś... w schronisku kilka lat na pewno była...

Posted

Dorota pisze, że ona przez płoty przechodzi! - uważajcie żeby nie dała nogi. z wybiegu im dwa razy zwiała tam jest taki ok 1,2 płotek. jej zachowanie to prawdopodobnie tęsknota, stres. trzeba dać jej więcej czasu niż młodemu psu ale powinno być ok niedługo:)

do ludzi baaaardzo łągodna ale zdarzały jej się konflikty z psami - stąd blizny. ale w schronie w tych warunkach to niestety nie jest rzadkością. Jeśli jesteście już zdecydowani żeby Miśka została to jeszcze prośba żeby dopełnić formalności w schronie...

Posted

Wiem, że przechodzi, bo nam wyskoczyła z altany ogrodowej. Mąż ją zauważył jak akurat szła z powrotem, to może nie jest jej u nas tak źle ;) Dlaczego oddano ją do schroniska ?

Posted

[quote name='pietrucha204']Dorota pisze, że ona przez płoty przechodzi! - uważajcie żeby nie dała nogi. z wybiegu im dwa razy zwiała tam jest taki ok 1,2 płotek. jej zachowanie to prawdopodobnie tęsknota, stres. trzeba dać jej więcej czasu niż młodemu psu ale powinno być ok niedługo:)

do ludzi baaaardzo łągodna ale zdarzały jej się konflikty z psami - stąd blizny. ale w schronie w tych warunkach to niestety nie jest rzadkością. Jeśli jesteście już zdecydowani żeby Miśka została to jeszcze prośba żeby dopełnić formalności w schronie...[/QUOTE]
uzupełniłam na bieżąco info

Posted

info ze schronu- w związku z tym, że został zalany szpital część kocy i wszystkiego co nadaje się na szpitalne posłania zaczęło brakować:( więc dary rzeczowe również dla schronu jest potrzebna :(

Posted

Dobrze,że choć jeden psiak będzie miał nowy dom. :-)
Pietrucha,Ty się lepiej nie przyznawaj do tego Lidla,bo Cię na CK wsadzą... ;-)
Kurcze,ja w sumie mam miejsce,ale pewnie i tak psa nie dostanę,więc się nawet nie wychylam.
Trzymam kciuki za wszystkie psiaki.
Oglądałam w TV relację z ewakuacji-ludzie,krowy,psy... Smutne...
A najgorsze jest to,że podobno nadal ma padać...

Posted

[quote name='pietrucha204']co to CK ;)? aaa czarne kwiatki;p? a co to źle, że w obliczu klęski da się psom tanią karmę? :oops:[/QUOTE]

No proszę Cię;) Na pewno nie. Ostatnio gdzieś czytałam, że jakaś kobieta prosiła ratowników, żeby nakarmili psiaka chlebem. Ludziom, ktorych zalało i nie mają co jeść też dowożą głównie chleb.

Na czarne kwiatki trafia się za inne "zasługi".