Wisełka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Pogódka napisał(a):W Wawie z tego co wiem woda opada....., teraz mi koleżanka dzwoniła i mówiła Woda opada, ale nie wysoki stan wody jest niebezpieczny, tylko przesiąkające wały. W Porcie Praskim już się dziura zrobiła... Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Red Dingo napisał(a):chetnie przylacze sie do pomocy - przekazujac obroze i smycz na bazarek ...tylko osobiscie sie na tym nie znam :).. są dwie opcje: wyślesz dary na adres, którejś z nas:) albo wyślesz na maila zdjęcia przedmiotów z opisami :) my wystawimy bazarek a wysyłka, pójdzie od ciebie - oczywiście nie za Twoja kase tylko osoba upująca pokrywa koszt wysyłki:) dzięki, że chcesz nam coś przekazać :loveu: Quote
Doda_ Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Czytałam na wątku transportowym o transporcie budy legowisk i karmy, psy nie mają do czego wrócic? Może potrzebne jest dla nich miejsce (dt awaryjny) ? Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 obecnie śpią gdzieś awaryjnie na strychach i jakoś w budach, które nie zostały zalane. pójdziemy z nati w tym tyg to ocenimy ile potrzeba. ale DT myslę, że nie jest koneiczne:) dzięki za ofertę ;) a z podkarpacia nie szukają DT? jestes tam na wątku? Quote
Wisełka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 DZIŚ PIERWSZY RAZ USŁYSZAŁAM /W TVPinfo/ APEL O NIEPOZOSTAWIANIE ZWIERZĄT NA UWIĘZI!!! Quote
Wisełka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Wet-siostra napisał(a):U nas słonecznie . U mnie grad pada :/ Quote
Akrum Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 dobrze chociaż, że psiaki bezpieczne choć tam... a jak się ma sprawa schroniskowych psiaków - tak w skrócie? Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 w schronie ok. wróciła na razie 1 suczka :( ci co niby na przechowanie zabrali przyprowadzili ją do lecznicy twierdząc, że znaleźli na ulicy (albo faktycznie znaleźli a ten kto zabrał ją wyrzucił :()a schronisko nieczynne. psiak tam przeczekał powódź, jednak wczoraj Figa wróciła do schroniska z lecznicy... a miałam nadzieje, żeznajdzie w końcu dom, fajna przyjazna suczka, ma ok 2 lat a do schr trafiła w wieku ok 8 mies...taka fajna, bursztnowooka :) założe jej wątek tez :( zdjecia z wiosny Quote
IVV Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 ehhh ci 'ludzie' !!!!! dobrze ,ze juz u Was wszystko lepiej:) a co z ta druga fala? mam nadzieje ,ze juz jej nie bedzie.... Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 w schronie w miarę ok. zobaczymy ile psów wróci..w tm tygodniu odwiedzimy te miejsca z aparatem i się przekonamy jakie straty, zawieziemy tez karmę do przytuliska... Quote
IVV Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 no to strasznie sie ciesze ,ze mozecie juz spokojniej spac:) a ta mala mozna moze nazwac ( do nowego watku) Amber tzn bursztyn:) Quote
malami Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Właśnie w publicznej.tv na tvn24 mówią o problemie zwierząt i powodzi Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 dzisiaj widziałam w tv w okolicy przerwanego wału w świniarach, jak został odcięty pies na wyspie :( woda zaczęła sie przelewać szybko a on się zastanawiał czy skakać czy nie do niej :( wątpie żeby przezył :( taki czarny kudłacz Quote
Pogódka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Słuchajcie a ja dopiero weszłam po spacerze z psinkami...byłam nad wodą, a ta moja nowa suńka podbiegała do wędkarzy i robaki im wyjadała:(:(:(taka zagłodzona, ale nie mogę jej od razu dużo jeść dać, także małymi porcjami parę razy dziennie, dzisiaj się przewróciła, nie umiała równowagi utrzymać....mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie... Quote
__Lara Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='pietrucha204']dzisiaj widziałam w tv w okolicy przerwanego wału w świniarach, jak został odcięty pies na wyspie :( woda zaczęła sie przelewać szybko a on się zastanawiał czy skakać czy nie do niej :( wątpie żeby przezył :( taki czarny kudłacz[/QUOTE] :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 a ty pogódka masz DT/hotel czy prywatnie przygarnęłaś? Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='__Lara']:placz::placz::placz::placz::placz:[/QUOTE] mam to pzred oczami cały dzień:( tam w ogóle domów wokół nie było :(:(:( jak widziałyście w tv okolice tego zerwanego walu to kilka domów i ten zagubiony psiak:( masakra...a ile takich biedactw w kraju teraz jest :( Quote
Doda_ Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='pietrucha204']dzisiaj widziałam w tv w okolicy przerwanego wału w świniarach, jak został odcięty pies na wyspie :( woda zaczęła sie przelewać szybko a on się zastanawiał czy skakać czy nie do niej :( wątpie żeby przezył :( taki czarny kudłacz[/QUOTE] też widziałam tego psa, ale dlaczego mu nie pomogli ?? a przecież byli blisko i mieli łódź Quote
pietrucha204 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 no dokładnie... stali i zdawali relacje... nie wiem moze ryzyko zbyt duże? za bardzo rwąca rzeka się zrobiła? Quote
Recommended Posts