Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goś, kubraczek będzie na dniach, jutro zostanie wysłany.
Champowi się odbija, przy tym co jakiś czas zwraca małą ilość karmy, którą momentalnie zjada(nie strawiona). Strasznie go to męczy.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mi się, że na tych ostatnich zdjęciach jakby odrobinkę lepiej wyglądał. Widać nadzieję w tych biednych udręczonych oczkach.

Posted

Helga&Ares napisał(a):

Champowi się odbija, przy tym co jakiś czas zwraca małą ilość karmy, którą momentalnie zjada(nie strawiona). Strasznie go to męczy.

Ewidentny refluks. I wrzody ...

Posted

Gonia, nie kracz. Wszystko się unormuje. Nie po to biedak tyle przeszedł cierpienia, żeby go teraz zeżarł rak.
Jest biedulek wyniszczony i potrzeba dużo czasu, żeby doszedł do jako takiej kondycji, ale będzie dobrze, mocno w to wierzę.

Posted

Miałam kiedyś sunie, która strasznie była chuda, którego razu zauważyliśmy że jej się jedzenie ulewa, a reszta psów to wylizywała. Okazało się że ma rozszerzenie przełyku i że jedzenie nie dochodzi do żołądka tylko jak u Czapli magazynuje się w tym przełyku. Jak się nachylała to się wylewało. Mało co z tego dochodziło do żołądka. Dopiero wtedy zaczęliśmy podawać jej jedzenie jakby na stojąco.

Posted

Tak bywa, niektóre z psów nie mogą dostawać suchego jedzenia, bo się nim dławią (mój rottek), mogą dostawać tylko namoczone, albo w misce na stojaku. Albo naturalne i wtedy mogą z podłogi, bo nic się nie dzieje.
Ale my tu mówimy o zagłodzonym psie, nie zdrowym byku. Więc nie doszukujmy się narazie refluksów i nowotworów. Poza tym może to być zwykły atawizm (oddawanie jedzenia młodym). Nie znamy psa, więc nie wiemy, co mu we łbie siedzi.

Posted

Dziewczyny mają rację, bez paniki. Wygłodzone psy mogą wymiotować, chociażby z łapczywego jedzenia. Poza tym, organizm mógł odzwyczaić się od takiej ilości pożywienia.
Spróbowałabym częściej mniejszych dawek + preparat dla osób wychudzonych (dostępny w aptekach). Z doświadczenia polecam, ponieważ niejednego wychudzonego psa na tym podtuczałam: Portagen.

Posted

byłam dziś w lecznicy, jednak moje 2 psy tyle czasu zajęły doktorowi, że już nie śmiałam prosić, by mi pozwolono odwiedzić champa, gdyż w poczekalni była już kolejka.
wet twierdzi, że on prawdopodobnie ma ciało obce gdzieś w żołądku. całe szczęście, że ma teraz dobrą, troskliwą opiekę. wierzę, że dojdzie do zdrowia, że stan jego się już wkrótce unormuje i będziemy podziwiać wspaniałą metamorfozę.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pomogę i wyslę parę złotych, ale dopiero po pierwszym. Styczeń będę miała ciężki, jezeli chodzi o finanse, ale cos postaram się wycisnąć.
Pzdr.

Zgodnie z obietnicą, robię przelew na 30 zł.

Pzdr.

Posted

[quote name='Helga&Ares']Najlepszą relacją dzisiejszego dnia będzie zawartość filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=QoRZpy2jwGM
............

Ten filmik jest bardzo wzruszający.
Niesamowita jest ta niesłychana delikatność zachowania Champa.
Zero agresji, zachowuje się wręcz tak, jakby przepraszał, że absorbuje sobą .....
Przepiękne, mądre i ufne mimo wszystko oczy, ten wzrok mówi wszystko....
Przeżycia Champa mogłyby być pewnie niestety niezłym materiałem na wyciskacz łez. :-(
Nawet myśleć trudno o tym, czego doświadczył. Te zranienia, prącie, wychudzenie,
ogonek skulony, mówią wiele o tym, co było... :-(
To ciało obce w żołądku Champa zostało potwierdzone przez RTG ?
Dobrze, że to już minęło. Teraz, piesku, walcz :loveu:

Posted

Hej wszystkim, zrobiłam przelew dla Champa na 50zl, tylko nie napisałam nicku, w tytule napisalam dla Szakala - Championa. Trzymam bardzo mocno kciuki za niego!!!

Posted

Dziękujemy Kochani za obecność i wsparcie Champa. Mamy już info od lekarza prowadzącego. Champ najprawdopodobniej ma ciało obce w przewodzie pokarmowym, dzisiaj miał robione prześwietlenie, jutro będzie miał robione zdjęcia w tym samym położeniu. Jeżeli położenie cienia nie zmieni się, psiaka trzeba będzie operować..
Nadal występują odruchy wymiotne kiedy pies wstaje, najczęściej dzieje się tak, gdy piesek za dużo zje. Podobno jest bardzo smutny... Więcej informacji jutro.