BajkaB Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Kochani zajmijmy sie psami,a nie trollem Dzień po dniu przybywa psiaków potrzebujacych pomocy. Borysek nie moze chodzic.Przednia łapa połamana,tylna łapka do operacji jak wspominałam.Jest złamana głowka w stawie biodrowym.Weterynarz dokładnie to okreśła,jednak ja fachowcem nie jestem Myszka,malenka sunia wyrzucona ze śmieciami do pojemnika..Juz dochodzi do siebie,po pobycie w inkubatorze zaczyna jeśc Nero,zmasakrowane po wypadku łapy, leżał na ulicy ,a obok przechodzili ludzie.LDobrze,ze ktoś jednak miał serce i powiadomił mnie Wszystkie przebywaja obecnie w klinice. To włąśnie psiaki na których,,zbijamy kasę,, Quote
michal_sm Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Widziałem na tv2 reportaż.Tylko czemu nikt tam nie było znowu nic o Aresie przecież to jemu najtrudniej będzie znaleźć dom taki prawdziwy kochający.A co do troli typu lubiana to nie mam słów.Jak można było zostawić żywe istoty (Ares zamknięty w brudnej ,ciasnej bez okien komórce)już za to powinna być karana,a Nelli skrajnie wygłodzoną do tego z dziećmi zaplątaną o łańcuch w dziurawej budzie bez jedzenia i picia.Jak nawet ktoś na babsko naskakiwał to to nie powód aby tak okrutnie ona miała potraktować żywe stworzenia. Quote
Agnezia Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Lubiana piszesz, że robimy wielki błąd źle oceniając panią nauczycielkę, ale nie piszesz żadnych konkretów, które mogły by chociaż pomóc rozjaśnić tragiczną sytuację tej pani, same ogólniki. Czego się spodziewasz po użytkownikach forum, widzimy wyraźnie zagłodzone psy w fatalnym stanie, śmierć jednego z nich i to jest bardzo wyraźny obraz, a co Ty nam chcesz przekazać? Podobno nauczycielka została źle oceniona, jeśli jesteś tego pewna to wyjaśnij dlaczego psy były w tak fatalnych warunkach, bo chyba o tym zapomniałaś. Mamy Ci na słowo uwierzyć? Nie dajesz nam żadnych konkretów i czego oczekujesz? Quote
majku33krakow Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 słuchajcie,lekcewazcie ta osobe ktora broni ta nauczycielke,nauczycielka to wyrodna kobieta,jak mozna kogo kolwiek zostawic bez jedzenia, napisze do admina jak ktos bedzie bronił tej pani. ciekaw jestem czy te maluchy wiedziały ze ich mama umiera? Quote
Teba Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Myślę, że tak. Jak przynosiłam do domu kota po usuwaniu kamienia nazębnego (pełna narkoza) to nawet Cynamon traktował kocie ciałko z wymaganą ostrożnością- normalnie ciągał kota za ogon... Myślę, że maluchy doskonale zdawały sobie sprawę z sytuacji :( Quote
danal1983 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 proszę dajcie znac czy pismo do dyrekcji szkoly zostalo wyslane. sprawa w sądzie na pewno sie przeciągnie ale nie powinnismy dopuścic zeby ona sobie spokojnie pracowala Quote
ivette3 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 TERESA BORCZ napisał(a):dobrze by było żeby obok reportaży i wywiadów gdzieś skromnie zacytować wiersze i cytaty tu zawarte. Ważne aby nareszcie dotarło do ludzi odpowiadających za wdrażanie w życie prawa i jego egzekwowanie, zdali sobie sprawę. że nie ma absolutnie społecznego poparcia dla wyroków ferowanych przez gros sędziów w sprawah o okrucieństwo wobec zwierząt. Nie akceptujemy ani oprawców ani sędziów którzy zasłaniaja się , uzasadniając idotyczne, nabrzmiałe potem konsekwencjami wyroki, niską szkodliwością społeczną. Zawsze podkreślam że szkodliwi społecznie są właśnie ci sedziowie, bo nie zastanawiają się nad tym że nie kładą zapory prawnej dla różnego rodzaju oprawców . większość sędziów lekceważy takie sprawy, lekceważąc też oczekiwania społeczeństwa, które ich przecież utrzymuje. KAŻDY Z NAS WIE Z DOŚWIADCZENIA ŻE BRZYDKA KROSTA, PRZEKSZTAŁCA SIĘ W OBRZYDLIWY WRZÓD A POTEM RACZEJE nie leczona. Ja, jako zwykły obywatel mam dość narażania na szwank naszej wrażliwości. Mam dość strachu przed koszmarnym okrucieństwem ziejącym z prasy i mediów, i z domów ludzi podobnych pani nauczycielce. Ciekawa jestem czy tylko ja ???To ci sędziowie powinni sprawić aby wyroki czegoś uczyły i ostrzegały potencjalnych przestępców. A nie zachęcały do następnych. Absolutnie w takich przypadkach, które ja nazywam "rozwojowymi" nie powinno być wyroków w zawieszeniu. Zmiana tej niewytłumaczlnej praktyki mogła by zmienić sytuację w kraju. Bardzo jestem ciekawa jaki wyrok zapadnie w tej konkretnej sprawie, i w sprawie Michała z Katowic Kostuchny, itd. Ciekawym studium polskiego prawa mogłoby być zestawienie takich spraw i ferowanych wyroków.(ze sprawą pod częstochowskiej smalcowniczki na czele - nie miałam sił tego śledzić bo spodziewałam się znów wyroku jakie znamy). NA TYM WĄTKU PRZWIJAŁO SIĘ KILKAROTNIE PYTANIE KTO OBOK TEJ "PEDAGOG" JEST WINNY. OTO ONI. ' Podpisuję się pod tym całym sercem - takich i innych nieco z fabuły ,ale równie okrutnych w skutkach historii jest zbyt wiele .Zbyt słabo działa prawo a świadomość i wrażliwość ludzi najczęściej jest niereformowalna/jak u "lubianej"/. W takim razie jeśli sadystom nie da się do rozumu słowem przemówić to trzeba ukręcić bat prawny .Pomyślmy jak to zrobić - wspólnymi siłami wcześniej czy później uda się - są kraje ,gdzie już prawo na serio broni zwierzaków ..... Quote
natalijo Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Wg mnie nie ma ŻADNYCH okoliczności łagodzących. To były JEJ psy i jej obowiązkiem było je nakarmić i zapewnić im minimum niezbędne do życia. Nic innego mnie nie interesuje - ani jej sytuacja rodzinna, ani jakiekolwiek zatargi ze współwłaścicielem działki, NIC! Quote
Pies Wolny Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='natalijo']Wg mnie nie ma ŻADNYCH okoliczności łagodzących. To były JEJ psy i jej obowiązkiem było je nakarmić i zapewnić im minimum niezbędne do życia. Nic innego mnie nie interesuje - ani jej sytuacja rodzinna, ani jakiekolwiek zatargi ze współwłaścicielem działki, NIC! 1000 % racji. Racja. Racja. Racja. Nawet siedząc w wózku inwalidzkim, bez względu na ilość wrogich osób dookoła można było wykonać telefon do 'przyjaciela' na policję, odpowiednio wcześniej do Emira, czy gdziekolwiek. NIE, ŻADNEGO WYTŁUMACZENIA DLA BESTII I W NICZYM LEPSZEGO SĄSIADA. Quote
Basia1968 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='lubiana99']To co tu piszecie jest jedną wielką bzdurą .. mam nadzieje że pewnego dnia BajkaB znajdzie w sobie odwagę by powiedzieć czy napisać co naprawdę powiedziała jej pokrzywdzona.. Wy nie znacie szczegółów tej sprawy nie znacie osób .. jak sama BajkaB napisała na „Moi Drodzy,choć nie wierzę w dobre intencje współwłaściciela, który pewnie chciał przede wszystkim ,,dokopać,, właścicielce psiaków” Ludzie zastanówcie się nad swoim zachowaniem ja rozumiem że bronicie zwierząt ale nie oskarżajcie ludzi którzy nie zrobili tego tylko KTOŚ chce się zemścić.. z wiadomych mi źródeł Fundacja miała już jedną sprawę(nawet jakaś wypowiedz tu była ale znikła..) że oskarżyła kogoś o podobne rzeczy a przegrała.. Pani BajkoB proszę ratować zwierzęta tam gdzie naprawdę tego potrzebują..Tylko Pani słyszała wypowiedź właścicielki nikt więcej proszę napisać prawdę..! A co do sąsiada napiszcie jeszcze że kocha tak pokrzywdzoną i dlatego wypowiedział się tak dobrze.. LUDZIE .. kurde pomyślcie trochę.. uważacie że człowiek który znęca się nad zwierzętami jest w stanie trzymać w ramionach swojego konającego psa..? bo moim zdaniem było by mu to obojętne i nawet by się nie pofatygował do kliniki.. a jednak Ta Kobieta pojechała z tymi psami do kliniki.. Ja mam nadzieje że jak ta sprawa się wyjaśni to wszystkim Wam będzie tu wstyd że piszecie takie rzeczy.. Polacy .. eh.. zawsze oceniacie sytuacje którą poznacie w mediach .. Media na tym zarabiają .. czytałam że fundacje też .. no ale cóż każdy musi jakoś zarabiać.. obyście nie zarobili na tej sprawie ! TAK UWAŻAM, ŻE PO PROSTU WŁAŚCICIELCE TO ZA PRZEPROSZENIEM ZWISAŁO A PRZESTRASZYŁA SIĘ I DOTARŁO DO NIEJ, ŻE PONIESIE KONSEKWENCJE, ŻE ZOSTANIE NAPIĘTNOWANA, ŻE PONIESIE ZASŁUŻONĄ KARĘ. PO PROSTU NIE MIEŚCI MI SIĘ W GŁOWIE JAKIE TO MOŻE BYĆ WYTŁUMACZENIE - jej psy zagłodził kto - współwłaściciel???, bił ją, nie dal jej wejśc na podwórko, szczuł ją??? czy co?? Jesli ma cywilna odwagę, niech stanie przed kamerą i powie, jak było, jesli jest niewinna dlaczego sie nie wypowie?? Quote
AnnaA Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Kochana kaczadupko /sic!/ nauczycielki nie ruszyło sumienie bo takowego nie posiada. Ona poprostu trzęsie gaciami! Quote
matamata Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Oj baaardzo musi się bać "pani nauczycielka" skoro skrzyknęła znajomych do siania fermentu na forach. Ewentualnie robi to sama, chociaż ani składnia ani sens tych wypowiedzi nie wskazują na to by miał je pisać nauczyciel. Czyżby grunt się palił pod nogami szanownej pani? "Ta kobieta pojechała z tymi psami do kliniki". Wow. Bijmy jej wszyscy za to teraz pokłony. Gdyby nie jej nieodpowiedzialność Neli dzisiaj by żyła. Quote
Jasza Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Proszę, ignorujcie takie osoby na wątku, jak lubiana i psiaczek... Przynajmniej jeżeli nie piszą nic konkretnego, na co można by konkretnie odpowiedzieć. Wątek staje się chaotyczny, nakręcamy się wzajemnie. Nie warto. BajkaB potrafiła zachować spokój stojąc z nimi twarzą w twarz...spróbujmy my tutaj, na forum. Quote
kasiek12 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='taks']Widzieliście?:shake: http://www.dogomania.pl/threads/174508-4-psy-zakatowane-zagA-odzone-w-piwnicy-w-A-winoujA-ciu?p=13580682#post13580682 Chyba przestanę odwiedzać to forum. Tu zagłodzony, tam zakatowany, gdzie indziej wrzucony do wrzątku.. Boże drogi czy to się kiedyś skończy????? Pies jest najlepszym przyjecielem człowieka, a kim w takim razie jest człowiek dla psa? Bo odwiedzając takie wątki mam wrażenie, że niczym więcej niż katem i oprawcą :( Quote
marqs68 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Pies jest najlepszym przyjecielem człowieka tylko nie każdy o tym wie !!!!!!! Quote
Leni Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Buda i warunki w jakich trzymana była suka ze szczeniakami, mówią same za siebie, że ten nauczycielski bubel vel babol w nosie miał co się z psami dzieje. Zastanawiające jest dlaczego chodziła do kościoła, ta pseudochrześcijanka... Niech teraz nie odwraca kota ogonem, bo kara musi być!!! Quote
halbina Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 http://www.sowz.org/index.php?id=red na tej stronie znajdziecie przykłądy ludzkiego bestialstwa wobec zwierząt... dotąd najbardziej bolesne było chyba to: Utopiony Martwy http://www.sowz.org/psy/martwy/1.gif Przy tym przypadku pozwolę sobie na dygresję. Redagując te materiały zmierzyć musiałam się z ogromem bestialstwa, ale to zdjęcie wstrząsnęło mną najbardziej. Siedziałam wpatrzona w odłamek betonu, a po policzkach ciekły mi łzy. Powiedziałam komuś, że to zdjęcie najbardziej boli, ale nie wiem czemu. Odpowiedź była prosta: Bo to jedyne zdjęcie, na którym stworzenie jest martwe . Tak, to prawda. Do tej pory to jedyne takie zdjęcie. Co opisuje, każdy może zobaczyć sam. Sprawa Nelly powinna znaleźć się na tej stronie... tych psiaków, o których ostatnio słyszymy także... Quote
milosnicy zwierzat Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='halbina']http://www.sowz.org/index.php?id=red na tej stronie znajdziecie przykłądy ludzkiego bestialstwa wobec zwierząt... dotąd najbardziej bolesne było chyba to: Utopiony Martwy http://www.sowz.org/psy/martwy/1.gif Przy tym przypadku pozwolę sobie na dygresję. Redagując te materiały zmierzyć musiałam się z ogromem bestialstwa, ale to zdjęcie wstrząsnęło mną najbardziej. Siedziałam wpatrzona w odłamek betonu, a po policzkach ciekły mi łzy. Powiedziałam komuś, że to zdjęcie najbardziej boli, ale nie wiem czemu. Odpowiedź była prosta: Bo to jedyne zdjęcie, na którym stworzenie jest martwe . Tak, to prawda. Do tej pory to jedyne takie zdjęcie. Co opisuje, każdy może zobaczyć sam. Sprawa Nelly powinna znaleźć się na tej stronie... tych psiaków, o których ostatnio słyszymy także... gdzie tego pieska z tą cegłówką utopiono:placz: Quote
akucha Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 To bestialstwo nie ma końca. To z ubiegłego tygodnia. Warmia i Mazury: http://zwierzeta.wm.pl/Zapadl-wyrok-za-zabicie-psa,83408 i jeszcze: http://zwierzeta.wm.pl/Zranil-mieczem-Tekile,83070 Quote
ivette3 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 :(:(:( Ta bestia ma kolejnego psa :crazyeye:????????????????????????????????????? NIE MOŻE TAK BYĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Przepraszam,ale z wrażenia nie podałam,żechodziło mi o link :http://zwierzeta.wm.pl/Zapadl-wyrok-...icie-psa,83408 Quote
admirabilis6 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Tebusa'] Nawet zwierzęta mają zakodowaną opiekę nad młodymi- żeby geny przetrwały. Co musiała czuć suka, której dzieci szukały sutków, i nie mogły się z nich najeść? Co czuła suka gdy jej dzieci piszczały z głodu, a ona nawet nie mogła wstać żeby im pomóc? Taaaa to rzeczywiście taka normalna sytuacja- te zwierzęta nie potrzebowały pomocy- masz rację. One potrzebowały natychmiastowego RATUNKU!!! PRZEDE wszystkim u zwierzat. Najsilniejszym instynktem u zwierząt jest instynkt prokreacji. Najwiekszy ból(nie fizyczny) jaki mozna zadac suce to taki właśnie, kiedy ona nie może dostatecznie nakarmić swoich dzieci. Gdyby nie ten łańcuch spokojnie by je wyżywiła SAMA, spokojnie. Zaczeła by szukać po smietnikach itp. pokarmu dla siebie, polowac np. na kury(jak sa u sasiadów), znosić też jedzenie już małym. Wiecie tez co suka robi jak nie moze wykarmić małych czy tez sa chore, sa w smiertelnym zagrożeniu? ZAGRYZA JE, część przynajmniej mogłaby zagryźć. NELLA to psia matka-bohaterka, WSZYSTKIE ratowała oddając swoje życie dla nich. Gatunek ludzki(niektore kobiety) mogłby z niej brać przyklad. Szczególnie te, co porzucają swoje dzieci, oddają do domów dziecka. Quote
anado Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 ivette3 napisał(a)::(:(:( Ta bestia ma kolejnego psa :crazyeye:????????????????????????????????????? NIE MOŻE TAK BYĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie nadazam za wami,naprawde?????Kto jej dal nastepne zwierze? Quote
natalijo Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 anado napisał(a):Nie nadazam za wami,naprawde?????Kto jej dal nastepne zwierze? Hmmm... A nie pomyliło się coś komuś i nie chodzi czasem o Areska? Quote
yennefer070 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Wydaje mi się, że ivette3 miała na myśli kata z tego linku http://zwierzeta.wm.pl/Zapadl-wyrok-za-zabicie-psa,83408 Quote
MartynaP Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 MAŁA KOTKA Z DZIURĄ W PODNIEBIENIU-POMOCY http://www.dogomania.pl/threads/174580-MaA-a-kotka-katar-oskrzela-i-dziura-w-podniebieniu Quote
Recommended Posts