stonka1125 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 a ja nawet nie potrafię być zła i wściekła na to wszystko, totalnie mnie to przybiło, pani nelki jest po prostu głupia jak but, a jak tu się złościć na buta..............ręce mi po prostu opadły na to wszystko, trevor, żorż, doniś, nelka.....walka z wiatrakami, ale nie można im popuszczać, trzeba walczyć dla tych skrzywdzonych , zapomnianych przez wszystkich, nie można przestać, w końcu coś się zmieni .......prawda?oglądałam dzisiejszy reportaż z kolezanką, która "od psów dwa kroki w bok", nie że nie lubi, ale nie chce mieć bo twierdzi że to dla niej za trudne, a nie kocha az tak bardzo żeby poświęcać swój czas, szanuję taką postawę i wolę niz ekscytowanie sie "piesieczkami", w trakcie reportażu padło z jej strony wiele niecenzuralnych słów, ona nie rozumiała, po co tej babie(żeby nie powiedzieć gorzej)były psy, bo jak powiedziała "jak już masz to się k....a zajmuj tak jak należy, a jak nie umiesz to daj sobie spokój z żywym stworkiem"...........................bajka, zazdroszczę opanowania, podejrzewam że było ciężko trzymać fason i odpowiadać na pytania hamując emocje... Quote
pinkmoon Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Namnożyło się ostatnio tych drastycznych, "medialnych" przypadków. Moon, Trevor, Doniś, Nelly, Żorż, można by długo wymieniać. Co jeden przypadek to gorszy... w ciągu ostatniego miesiąca co najmniej kilka razy wydawało mi się że nic gorszego nie da się już wymyślić, ale jak widać ludzka chora pomysłowość albo odwrotnie - bezmyślność - nie ma granic... Nie pozwólmy, żeby te psy odeszły nic nie znacząc. My o nich pamiętamy - ale nie oszukujmy się, przeciętny Kowalski nawet po obejrzeniu czegoś co dla nas jest szokujące i nie pozwala spać, może i pomyśli sobie przez chwilę że ludzie potrafią być okrutni, ale jednym uchem wleci, wyleci drugim. Może warto zorganizować jakąś większą akcję właśnie na zbiorczej podstawie, szczególnie drastycznych przypadków? Za każdym razem kiedy coś się dzieje, jest to prezentowane nawet w mediach jako jedna, indywidualna sytuacja - zbierzmy to do kupy, pokażmy że to nie są odosobnione przypadki, że TO się dzieje cały czas, że nie ma praktycznie dnia żeby jakiś pies nie odchodził w męczarniach z winy człowieka. My to wiemy, mamy świadomość jak wiele jest takich strasznych historii, ale nie każdy to rozumie. Pokażmy, jak częste - właściwie nieskończone - jest ludzkie okrucieństwo wobec zwierząt, może przyniesie to lepszy efekt niż informowanie o pojedyńczych tragediach? Może wtedy coś dotrze? Jak myślicie? Quote
Javena Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Byłam swiadkiem tej mrocznej sceny w Chełmku. Piesek jeszcze sie ruszał.Był owinięty szczelnie dwoma workami i włozony do trzeciego. Nasz policjant sam jezdził za weterynarzem,ale żaden nie był uchwytny. Dopiero po dwóch godz.dotarł jeden i to zapewne z drogi ,bo był zoną i dzieckiem. Pieska juz nie dało się uratowac.Przeżyłam szok. Mogłam go jedynie pogłaskac przed smiercią.:-( Też jestem za.... Nagłasniać ,wszedzie gdzie sie da. Tvn ma duża oglądalnosc. Quote
magdola Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Nie nadążam czytać wątku... Działacie jak błyskawica. Bajka jesteś WIELKA!!! Ja proponuję zrobić kolejne allegro cegiełkowe bo tamto rozeszło sie jak ciepłe bułeczki, a pieniądze zawsze się przydadzą... Co do sprawy to brak mi słów... Nie ma takich słów na świecie, którymi można opisać takie bestialstwo!!!!!!!! Quote
ivette3 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 pinkmoon napisał(a):Namnożyło się ostatnio tych drastycznych, "medialnych" przypadków. Moon, Trevor, Doniś, Nelly, Żorż, można by długo wymieniać. Co jeden przypadek to gorszy... w ciągu ostatniego miesiąca co najmniej kilka razy wydawało mi się że nic gorszego nie da się już wymyślić, ale jak widać ludzka chora pomysłowość albo odwrotnie - bezmyślność - nie ma granic... Nie pozwólmy, żeby te psy odeszły nic nie znacząc. My o nich pamiętamy - ale nie oszukujmy się, przeciętny Kowalski nawet po obejrzeniu czegoś co dla nas jest szokujące i nie pozwala spać, może i pomyśli sobie przez chwilę że ludzie potrafią być okrutni, ale jednym uchem wleci, wyleci drugim. Może warto zorganizować jakąś większą akcję właśnie na zbiorczej podstawie, szczególnie drastycznych przypadków? Za każdym razem kiedy coś się dzieje, jest to prezentowane nawet w mediach jako jedna, indywidualna sytuacja - zbierzmy to do kupy, pokażmy że to nie są odosobnione przypadki, że TO się dzieje cały czas, że nie ma praktycznie dnia żeby jakiś pies nie odchodził w męczarniach z winy człowieka. My to wiemy, mamy świadomość jak wiele jest takich strasznych historii, ale nie każdy to rozumie. Pokażmy, jak częste - właściwie nieskończone - jest ludzkie okrucieństwo wobec zwierząt, może przyniesie to lepszy efekt niż informowanie o pojedyńczych tragediach? Może wtedy coś dotrze? Jak myślicie? Twój głos jest kolejnym podobnym .Ja popieram całym sercem. Quote
BajkaB Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 A ja nie nadązam z interwencjami..Ledwie szczeniole Nelly stanęły na łapki i zaczęły cieszyć sie zyciem,a juz do tego samego pokoiku trafiły dwa następne: Mały Borysek,znaleziony na ulicy połamany,,obolały nie mogacy chodzic.Ma łapke w gipsie,ale czeka go jeszcze operacja tylnej łapki,ma ok.3 miesiecy.: A w inkubatorze walczy o zycie ok,2 miesieczna sunia wyrzucona do śmietnika.Fotki jutro wstawie One tez potrzebuja wsparcia,miłości i domków Quote
Isiak Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Widziałam reportaż w TV regionalnej na 3 i obejrzałam TV Silesia w necie. Bajko, jestem pod wielkim wrażeniem Twojego spokoju i rzeczowości wypowiedzi. Ja bym nie potrafiła zapanowac nad emocjami - cóż, histeryczka ze mnie... Wielkie ukłony dla Ciebie i Twojej pracy! A przy okazji, czu ktoś może mi powiedzieć, co się stalo z dogo, że nie mogę zrobić bazarku? Inni robią, np. Diana79, proszę o podpowiedź, jak po zmianach na dogo trzeba się do tego zabrać? Quote
magdola Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jesteś aniołem!:modla::Rose: Wiem, że słowami nic nie zdziałam, ale jesteś wielka. Wielkie uznanie! Quote
J_ulia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jakie cudo... i jaki wielki gips:-( Sunio kochana walcz... Quote
TERESA BORCZ Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 dobrze że jesteście może już czas coś zrobić, wszyscy razem. nie tylko z bestiami indywidualnymi, ale i tymi z niektórych schronisk i weterynarzami, ktorzy robią kasę . uwłaczjąc etyce zawodowej i prawu. wszyscy znamy te miejsca. to dlatego mamy domy pełne tymczasków. I to się dzieje za podatkowe pieniądze. tragedia. czy ten geniusz z reportażu i madziaa007 która dosłownie " wlazła" na nie to co trzeba forum, to nie to samo? Ale się facet skompromitował.!! NAJGORSZE ŻE CHYBA O TYM NIE WIE NAWET. DLA NIEGO TO NORMALKA. A JAKI BY ZADOWOLONY Z SIEBIE!!! MDLI MNIE NA JEO WSPOMNIENIE. W JAKIM KRAJU MY ŻYJEMY??? Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 A czy może by tak tez do premiera , prezydenta i wszystkich psłów posyłac linki z takimi drastycznymi tematami, może wtedy pomyśla o zaostrzeniu a sądy przede wszystkim o karaniu a nie tylko w zawiasach tylko realne odsiadki , tak jak jest w Stanach i zakaz trzymania zwierząt .... Quote
psiaczek76 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 To straszne co się stało z Nelly :( Bardzo Cię psinko kochamy, mamy nadzieję ,że jesteś w lepszym świecie niż ten , w którym żyjemy. Masz przepiękne dzieciaczki. Mamy nadzieję, że ten pseudoczłowiek, który Ci to zrobił zapłaci za wszystko. Zamknął tym sposobem sobie wrota do nieba (i nie myślę tu o właścicielce). To okrutne co o niej piszecie nie znając jej i nic o niej nie wiedząc. Człowieku My Wiemy Co Zrobiłeś Nelluni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
natalijo Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 psiaczek76 napisał(a):To straszne co się stało z Nelly :( Bardzo Cię psinko kochamy, mamy nadzieję ,że jesteś w lepszym świecie niż ten , w którym żyjemy. Masz przepiękne dzieciaczki. Mamy nadzieję, że ten pseudoczłowiek, który Ci to zrobił zapłaci za wszystko. Zamknął tym sposobem sobie wrota do nieba (i nie myślę tu o właścicielce). To okrutne co o niej piszecie nie znając jej i nic o niej nie wiedząc. Człowieku My Wiemy Co Zrobiłeś Nelluni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja się bardzo cieszę, że jej nie znam - stan jej zwierząt świadczy o wszystkim. Quote
Jasza Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Psiaczku79....okrutne???? Okrutne jest to co ona zrobiła Nelce, Aresowi i Maluszkom. A że jej nie znam ? Cieszę się z tego. Quote
Agmarek Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 natalijo napisał(a):Ja się bardzo cieszę, że jej nie znam - stan jej zwierząt świadczy o wszystkim. Natalijo masz rację. Stan jej zwierząt świadczy o wszystkim, ale nie o WSZYSTKICH!!! Kimże jest "człowiek" który tak traktuje swe zwierzęta?! Quote
Divi Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ciesze się, że szczeniaki pokazali w tV teraz łatwiej bedzie znaleść im domki, Tylko dobre i kochane. Tylko żałuje bardzo że Ariesk nie pokazali dla niego to tez była by szansa. Quote
BajkaB Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Dzisiaj jest jeszcze informacja w Gazecie Wyborczej,w internetowej wersji,nie wiem czy w normalnej gazecie tez bedzie,trzeba kupic http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,7299073,Nauczycielka_zaglodzila_psa__6_skrajnie_wyczerpanych.html?utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1077751 Quote
psiaczek76 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Czy nie sądzicie, że czasami rzeczywistośc wygląda całkiem inaczej niż pokazuje to telewizja? Potrafią skrzywdzic ofiarę a kat żyje sobie spokojnie na wolnośc ( ba i jest przeszczęśliwy że w końcu mu się udało zniszczyc tę rodzinę) i wie dobrze ,że nic mu nie grozi bo,nie ma na niego żadnych dowodów. Ja znam tę rodzinę , historię ich życia i powiem szczerze wcale im nie zazdroszczę. Powiem więcej ta kobieta jest taką samą ofiarą jak jej psiaczki. Quote
sonikowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 psiaczek76 napisał(a):To straszne co się stało z Nelly :( Bardzo Cię psinko kochamy, mamy nadzieję ,że jesteś w lepszym świecie niż ten , w którym żyjemy. Masz przepiękne dzieciaczki. Mamy nadzieję, że ten pseudoczłowiek, który Ci to zrobił zapłaci za wszystko. Zamknął tym sposobem sobie wrota do nieba (i nie myślę tu o właścicielce). To okrutne co o niej piszecie nie znając jej i nic o niej nie wiedząc. Człowieku My Wiemy Co Zrobiłeś Nelluni!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciotki, Psiaczek w swoim pierwszym!! poscie na dogo sugeruje, że to nie pani nauczyicleka przypięła Nelly do lańcucha.. Bardzo interesujące. Zapewne, jak tam byla to ktoś załozył jej opaskę na oczy, żeby nie widziala wystających żeber suni, brudnej pustej miski i budy bez odrobiny slomy.. Quote
natalijo Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 psiaczek76 napisał(a):Czy nie sądzicie, że czasami rzeczywistośc wygląda całkiem inaczej niż pokazuje to telewizja? Potrafią skrzywdzic ofiarę a kat żyje sobie spokojnie na wolnośc ( ba i jest przeszczęśliwy że w końcu mu się udało zniszczyc tę rodzinę) i wie dobrze ,że nic mu nie grozi bo,nie ma na niego żadnych dowodów. Ja znam tę rodzinę , historię ich życia i powiem szczerze wcale im nie zazdroszczę. Powiem więcej ta kobieta jest taką samą ofiarą jak jej psiaczki. Jej pies skonał z głodu - ona żyje i domyślam się, że ma co jesć, więc nie zgodzę się, że ta pani jest taką samą ofiarą. Nie chcę chyba wiedzieć co masz na myśli - nie wyobrażam sobie jak można wykazać, że jakaś inna osoba zagłodziła psa na śmierć - psa za którego TO ONA BYŁA ODPOWIEDZIALNA. Quote
Divi Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Hmm jeśli jest tak jak mówisz to czemu ona sie nie wypowie na ten temat nie rozumiem jak ta osoba mize byc taka sama ofiarą jak te psinki. Mogła ze zabrac z tamtad, karmiść je i dbać. Psiaczek bardzo Ciebie proszę nie pisz tu takich pierduł. Bo tylko nas denerwujesz, a i tak my nie odpuścimy. Quote
bela51 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 psiaczek76 napisał(a):Czy nie sądzicie, że czasami rzeczywistośc wygląda całkiem inaczej niż pokazuje to telewizja? Potrafią skrzywdzic ofiarę a kat żyje sobie spokojnie na wolnośc ( ba i jest przeszczęśliwy że w końcu mu się udało zniszczyc tę rodzinę) i wie dobrze ,że nic mu nie grozi bo,nie ma na niego żadnych dowodów. Ja znam tę rodzinę , historię ich życia i powiem szczerze wcale im nie zazdroszczę. Powiem więcej ta kobieta jest taką samą ofiarą jak jej psiaczki. Psiaczek bidulek nie przeczytał wątku dokładnie. :shake: Ta "skrzywdzona" przez media kobieta przyznała sie do winy. !!! Psiaczku, "nie rżnij głupa".:mad: Quote
Isadora7 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ze szczeniaczkami mysle nie byłoby problemu i tak. Ale mysle tez o Aresie Jemu trudno będzie znaleźć domek. Quote
diana79 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 psiaczek to pewnie właścicielka, która próbuje zwalić teraz winę na kogoś innego i myśli, że uda jej się zrobić z siebie ofiarę :shake: porażka :shake: nie warto wdawać się z nią w dyskusję :shake: bo szkoda naszych nerwów Quote
hecia13 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Divi napisał(a):(...) Mogła ze zabrac z tamtad, karmiść je i dbać.(...) Albo chociaż spuścić z łańcucha... Wypuścić, oddać do schronu, cokolwiek!!! A ta ... (eh, nie będę nawet mówić tego co chcę) wolała zagłodzić :shake: Quote
Recommended Posts