Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

Przeczytałam artykuły z linków ze Świnoujścia. Słów brakuje. Zabija człowiek zwierzęta, znęca się, męczy az do jego okrutnej śmierci a z powodu niskiej szkodliwości czynu dostaje wyrok np 4 m-cy w zawieszeniu...!!!!!!! Kodeks karny trzeba by było zmienić, ale widać są ważniejsze sprawy w naszym chorym kraju

Posted

tak tak DOGOMANIACY idźmy do Ewy Drzyzgi !!!!!!!

ja zabiorę swoje dwa jamnicze cudeńka oba z adopcji - jeden bez oka drugi miał byc zjedzony .......
no pogadamy o tym ile daje w życiu człowieka pies zgodnie z najlepszą książką napisaną w ostatnim czasie o przyjaźni człowieka i psa (Marley i Ja ) PSY KOCHAJĄ NAS ZAWSZE czy jestesmy biedni czy bogaci, łysi czy garbaci, piękni czy młodzi czy starzy ............. zdrowi czy chorzy zawsze nas kochają przytulą i przywitają ..........i zasze sie cieszą na nasz widok

Posted

danal1983 napisał(a):
może jesli bedziemy konsekwentnie naglasniac takie sprawy, to prokuratura i sądy wezma sie do roboty i zaczna uczciwie traktowac ustawe o ochronie zwierząt, bo wszyscy wiemy ze teraz tylko my sie szarpiemy i niewiele z tego wynika....

Jestem za, sprawa piesków ze Śiwnoujścia jets tak samo tragiczna.
Pani Edytko wysłałam do Pani wiadomość

Posted

[quote name='UBOCZE']Jestem pod dużym wrażeniem wystąpienia w TV - Bajki. Prawie zawsze, gdy na dogo pojawi się temat drastyczny, w którym za okrucieństwo wobec zwierzaków grozi odpowiedzialność karna, pojawiają się ni z gruszki ni z pietruszki trolle, które prowokacyjnymi wypowiedziami chcą nas wyprowadzić z równowagi, aby potem przypisać nam emocjonalne niezrównoważenie, egzaltację, czy rzekomo przesadną czułostkowość wobec zwierzaków.
Bajka w TV mówi o krzywdzie zwierzaków z dużym przejęciem i wrażliwością, ale i rzeczowo, konkretnie, przekonująco. Myślę, że takie rzeczowe wypowiedzi są najlepszym atutem przeciwko tym, którzy nad zwierzakami się pastwią. I chyba oni takiej rzeczowości boją się najbardziej...

Jestem pełen podziwu, Bajko!!!

Ciągle mnie dogo dzisiaj wywala, może teraz się uda wysłać.. To już trzecia próba...
Podpisuję się pod powyższą wypowiedzią.
Bajko, Emir, gratulacje !

Posted

Awit napisał(a):
Przeczytałam artykuły z linków ze Świnoujścia. Słów brakuje. Zabija człowiek zwierzęta, znęca się, męczy az do jego okrutnej śmierci a z powodu niskiej szkodliwości czynu dostaje wyrok np 4 m-cy w zawieszeniu...!!!!!!! Kodeks karny trzeba by było zmienić, ale widać są ważniejsze sprawy w naszym chorym kraju

Kto decyduje o tym, ze czyn jest zakwalifikowany jako niska szkodliwość? Sędziowie? Cudowni ludzie!!! Płakać mi się chce ....

Posted

Agnezia napisał(a):
No właśnie tylko słowa nie było o Aresie. Jak by go tam nie było...

On też cierpial, nikt o tym nie wspomniał, przecież gdyby nie wspaniali ludzi spotkałby go los Neli.

Posted

Na pewno trzeba dalej działac,to konieczne.

Przede wszystkim to jednak trzeba podziekowac tu na Forum dziennikarzom z obu stacji telewizyjnych.Gdyby nie oni,to tysiące osób nie dowiedziało by sie o tragedii biednej suni.A pamiętajmy,ze nie musieli tego tematu nagłaśniac,bo przeciez maja setki róznych interwencji,próśb,zgłoszeń.

A w imieniu swojego Oddziału i skrzywdzonych psiakó-DZIĘKUJĘ

A Pan Redaktor Robert Jałocha to sie dziś zakochał w małym beżowym futrzaczku nazwanym Borsukiem przez Pania Doktor Justyne:evil_lol:

Posted

[quote name='admirabilis6']No to slijmy prosby, podawajmy przyklady chociazby z ostatnich miesiecy(linki) do aktów okrucienstwa wobec zwierząt. Jak sami nie poprosimy to nikt za nas tego nie zrobi!
http://rozmowywtoku.onet.pl/kontakt.html

http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11975/ , http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11981/ , http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11982/ w ciagu jednej doby w jednym malym mieście.

Posted

Witaj BajkoB pisałam we wcześniejszych postach że chciałam wziąść chłpaka z niebieskimi łoczętami:lol:
I wielki szacunek za to co zrobiłaś, jesteś wielka:loveu:

Posted

Co do aukcji cegiełkowej moim zdaniem powinno się ją ponawiać, póki ludzie mają świeżo w pamięci reportaż... Może to dziwne podejście, ale moim zdaniem ludzie to wzrokowcy - im bardziej sprawa nagłośniona (przez TV, bo jednak duzo z nich nie ma pojęcia o dogomanii) tym więcej ludzi gotowych pomóc, przesłać choćby te 5 zł.
A pieniążki fundacji się przecież przydadzą.

Posted

Ogromne podziękowania Dziennikarzom Stacji Telewizyjnych za emisję w TV i nagłośnienie sprawy, dziś widziałam reportaż w TV , wstrząsający...
Edytko dobrze ,że zajęłąś się tą sprawą i byłaś w odpowiednim czasie i miejscu....

Posted

LUDZIE !!!!! To już zakrawa na jakiś amok i epidemię sadyzmu :( .A przecież żyjemy w EUROPEJSKIM CYWILIZOWANYM KRAJU GDZIE JEST PRAWO PODOBNO!!!!!!!!
Praca całych setek,tysięcy dobrych ludzi nie wystarcza !!! Trzeba zmieniać świadomość ludzi ale do tego potrzebne są przykładne i surowe kary,a tych nie będzie jeśli nie będziemy głośno krzyczeć na alarm i wytykać zwyrodnialców !!!

Posted

[quote name='a.piurek']Ponieważ część dogomaniaków nie obejrzała materiału z dziennika poniżej link http://www.tvp.info/informacje/polska/nauczycielkabestia-zaglodzila-psa/zobacz-do-czego-doprowadzila-bezmyslna-kobieta
materiału z telekuriera jeszcze w necie nie ma.

Ale za to znam link do aukcji gdzie został jeszcze 15 cegiełek
http://allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html

Jesliby domki wybierał mój kochany Pan doktror to chyba nie było by źle;)MNie nie dziala link do repportażu:(:( nie moge go wlaczyc..czy Wam tez???:(